Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.356
    Одамна имаме интернет дома, па од дома мирцав, детиште. После у школо спиев на часови.
    Дечишта, све со мои врсници се допишував и другарки си најдов од мирц, па и администратор на голем канал бев.
    Пффф па и дечко си најдов на 16-17 години така.

На Ane-Goki1, Barbie20, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Јас мирц немам користено.
    Веројатно кога било актуелно сум била заинтересирана за други работи.
    Нешто не ми е јасно. Исто ли ќе му дојде како сега на фб дечко да фанеш?:?:

На Ane-Goki1, Annath, Bozica1980 и 8 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Na FB bar slika ima.
    Ova-N I S T O !
    I posle ona legendarno :
    Hi,asl pls..
    Sleduvase: 18,m,visok crn tezok 75,visok 180,zeleni oci...
    Mislis maneken sedi i pusuva:rofl:

На Ane-Goki1, Barbie20, Eli23 и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Утре ќе правам торта! За мажето :)
    Лично моја, оддамна не правев.
    Без торта не се слави роденден.
    Беше добра и купечка последниве години ама оваа ќе е уште поубава.

Јас за мирц прв пат слушнав тука на форумов. Да бидам искрена интернет почнав да го користам откако се мажив.
    И генерално моите другарки и другари од порано ретко користат интернет за сурфање или социјалниве мрежи дури и сега.
    Многу ретко и многу неактивно :?:

Костените ги сварив, цело кило сама јадам. Оти само јас ги јадам ама не се откажувам. Сега ќе им се пуштам.

На Ane-Goki1, Barbie20, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    На еден форум далечната '99 како го окркав кога ставив јузер фокси вајт. Не за друго, браун беше зафатен. Кога ме подбраа дека сум била расист браќата црнци.:rofl:

На Ane-Goki1, Annath, Doozy и 14 други им се допаѓа ова.
  6. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.356
    Помеѓу помладите се знаевме уствари.
    Искачавме на ист канал. Па со кој вака у живо немаш храброст на мирц ќе го замуабетиш.
    Ќе висиме од клас у град и после ајдеее втора рунда на мирц до сабајле.

На Annath, ♡BuBaLe♡, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.182
    Јас не сум мирцала. Фемина и фејсбук ми се единствен допир со виртуелниот свет.

Само на телефон сум зафркавала дечковци. На фиксен, од ходник. Збориш со дечко и сите дома те слушаат. Од сите роднини на другарките имав телефони, кога не се дома да ги барам.

Колку е сега се различно!

На Ane-Goki1, Barbie20, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Ако ви е досадно вечер, моја препорака за филмовите се;
    Changeling (Со Анџелина Џоли. Ептен ме допре филмот, мене нејзин најдобар филм, ама приказнава е потресна)
    The hidden face (многу интересен!. Само претходно не ја читајте или гледајте трејлер, ќе биде уште понеизвесен)

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Gi ima ovie I po pazari I podobro snabdeni marketi. Standard dimenzii se 60-80 I 70-100. 80-120den im e cenata

Mirc koristev kraj na osnovno, pocetok na sredno. Cekav prvo drugata strana da kaze kolku godini e pa prema niv moite da gi kazam (facepalm)

На Ane-Goki1, Annath, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.244
    Допаѓања:
    91.887
    @fallenangel повели на кифлички и друг кој е за,ако ги изедеме пак ќе правам :D или пак соберете се и во понеделник кај мене на слава :wasntme::lol:

Висев на мирц во интернет кафе,интернет немав тоа време дома.Па имаше само 10тина компјутери и сите чекавме ред да се вклучиме (facepalm)во гимназија секој одмор бегавме во кабинетот по информатика за да се вкличиме.
    Па покасно и на мсн колку дремев ццц до сабалје и право на школо (facepalm)

На Ane-Goki1, Barbie20, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Мизери од 1990 г. Психолошки трилер со познати глумци. Прочитав член со име Мизерија, па ми текна на филмот.
    Ченџелинг ми е гледан. По вистинита приказна беше снимен изгледа.
    Интересен филм е и Опседната од 2009 со Бијонсе.
    Е Кери - чак од '76 ми беше ноќна мора како дете. Мислам дека многу време отпосле ја сонував раката. Сега немам храброст да го гледам.
    Ап клоус енд персонал од 1993
    Хорс уиспрер од 1998
    Непристоен предлог (Indecent proposal) 1993

Последна измена: 1 ноември 2016
    На Ane-Goki1, Annath, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.933
    Допаѓања:
    110.270
    Денес денов многу убав ми се погоди искрена да бидам, да не речам преубав. Решив од денес, ќе бидам посебична, така било поубаво и поише си бил ценет, да видиме може ќе успее. Суперуоман не сум, имам многу мани, епа време е и да прекинам да ги држам сите конци во раце, време е.

Интернет дома немав, ама одев во интернет кафе, мрицав ама бев труп за технологија и кога нешто ќе се десеше се дерев на цел глас, Камееееее нешто се деси, елаааа. . . . . . . . Сирот Каме сите го бараа. Првиот меил уште го користам . Добив награда со тој меил и цв на натпревар некој. Си фатив и дечко од тој мирц, нормално кога дојдов да се запознаам со него немаше врска од тоа ќто се претставуваше. Да ви откријам една тајна, никот ми беше истиот како и овде , скоро па секаде со истиот ник фурав.

Малку ми е чудно да седам навечер така без работа, се ми е потаман стокмено и не знам шѕо да правам, бебе спие, јас со вас се дружам, останати повлечени по соби, кревети и тераат свои бизниси.

На Ane-Goki1, Barbie20, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.310
    Допаѓања:
    278.325
    За мирц и јас овде слушнав.Со виртуелниов свет прв контакт ми е фб,а сега и фемина.Друго немам,ни инстаграм,ни твитер...Јас со мм тогашен дечко едвај телефони наоѓавме да се чуеме,јас студент од тел.говорница , тој дома немаше телефон,па на службен го барав :lol:Леле ,како за камено доба да пишувам...:D
    Напорен ден ме чека,треба во 5.30 да станам,а појма немам за спиење.

На Ane-Goki1, Barbie20, Ariastri и 15 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Тогаш во сабота одејќи од град накај дома ќе се договоревме со оние со кои не се гледавме секој ден - во петок под второто Р. Речено, договорено.
    Излагајќи од дома, кога ќе ја затворев вратата од надворешна страна, се чуствував ГОЛЕМА и слободна.

Денес 47 пати се слушаат на телефон и додека се договорат, ќе се скараат.
    После се уклучува Унпрофор (мајките се преслушуваат 28 пати) и ја гладат работата.
    Кога ќе искочат конечно, мајките дека веќе во контакт...па ај и ние на кафе...
    Кафето не стигнуваме топло да го испиеме, ни муабет да си направиме, зошто сите им досаѓаме на децата на вибер...каде сте, како сте, кој има таму, немој ова, немој она...:drunk:
    Не дај боже да нема SEEN повеќе од 8 секунди :o
    Одма креваш паника и ја буцкаш мајката до тебе...еј не ми одговара мојава, пиши и на твојата :swear:
    Другите гледаат дека “нешто се случува“ и НОРМАЛНО се крева паника.:tmi:

И така.
    Правев солени крофни.
    Ајдете :pizza:

На Ariel, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    22.084
    Добра ви вечер.

Колку приказни имам за темата со правење муабет со непознати во автобус ехее,ама само една ќе одберам за оваа прилика.Не дека многу сакам да зборувам,ама понекогаш се погодува некој кој си бара муабет па видиш-не видиш ќе откачиш по некој збор.
    Кога бев бруцош во Скопје,другарка ми беше во Прилеп па со автобус ќе одам кај неа.На автобуската имаше едни баба и дедо и нешто прашуваа па ги упатив.Истите тие се погодија пред моето седиште во автобусот,па кога ме видоа ееееј еве го чупето од автоубуската :clap: и почнаа да ме прашуваат од каде/на каде...па ми зборуваа и за нив,во Скопје на гости биле кај внукот па сега си оделе за Битола.
    Кога стигнавме во Прилеп пред да излезам ме прашаа дали може некогаш да ми се јават да си помуабетиме,па јас младо и наивно , а башка бабичка и дедичко им го запишав бројот на едно кутивче од апчиња.Уште истиот ден ми се јавија да прашаат како сум,дали безбедно стигнав,како е другарката итн.
    Веќе од наредниот ден ми се јавуваа редовно,прво ќе се јавеше дедото па после ај на ти ја сега и баба Роза (незнам како се викаше заборавив) да ја слушнеш и се така некое време додека не ми рекоа-Слушај ако имаш потреба од пари да ти пратиме :o ??? искрено,страв ме фати и од тогаш никогаш повеќе не им одговорив на телефон.По некое време престанаа да ме бараат.
    Ај бујрумте на тиква.
    14947493_10211213556403906_8893490213677263294_n.jpg

На Ane-Goki1, Barbie20, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Кaј ме пoтсетивте, кaкo се имaм зaљубенo преку мирц, ни сликa ни ништo, уствaри пушти типoт еднa сликa oддaлеку сликaн сo лoшa кaмерa нoрмaлнo, aмa тoлку бев зaтрескaнa штo мислев и Фестер дa ми се пoјaви вo живo немa дa ми смени ништo. Епa не сум билa тoлку кaрaктернa кoлку штo мислев, и вo првaтa секундa кoгa гo видoв ми згaснaa чувствaтa :D и ми се урнa сетa фaнтaзијa вo кoјa сo месеци уживaв. ТoВa е, a прoпoведaв зa кaрaктер, дoбринa итн итн, a нa делo избегaв кo oд ѓaвoл 10 минути пoсле средбaтa. Oти не ми беше убaв. Децa8-|

На Tajnaotrovna, Ane-Goki1, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.622
    Konecno krevet fativ
    Denes od sto bev iznervirana napraviv krofni,isprav patiki,usisav,frliv skrseni igracki
    Najdobro se praznam koga rabotam nesto

Na ginekolog odam redovno i pap i brisevi i eho na gradi pravam

Kaj nas doma pocna novogodisnata euforija.Golemata veke napravi 4 cestitki.Racno gi ukrasuva

A jas kupiv tabaka so novogodisen dezen :makeup:

На Ane-Goki1, Barbie20, Eli23 и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @friendy @galapce ви благодарам девојки на одвоеното време.Најдов и тука на Горење ,во Мк сите апарати ми се на Горење ама сушара за алишта немам.Изгледа ќе земам со топла пумпа и таа водата што е да се собира во сад,поскапи се ама биле поекономични,појма немам,мм има домашна работа да најде една таква,јас учам,немам време.
    И уште едно питање,како мислите не може се во сушара да се суши?
    Немав намера да вечерам ама јуфките на син ми да не се фрлат,Оти се скапоцени тука,ги и изедов и сега стомакот полн.
    @Bozica1980 на син ми во неделата му беше роденден,само два дена разлика со твојата принцеза,среќен нека и е роденденот,голема да расте.
    Да напишам домашно и да легнувам,а вам Лека ноќ

На Ane-Goki1, ALISA0000, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    НемогуЌе :)

На Annath, Bozica1980, Espadrila и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Кoј дел пoтoчнo? :D

На Doozy, joy1, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.