Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Вчера Дилка ме ,,фироса,, со муабет и сега на чај сум...ми се врти умот и цел ден во фрижидерот гледам.
    Навистина сум здебелена.
    А замислете од секогаш кога ке видев пополнета жена во себе си зборев - ,,човек кој за себе не поведува сметка, сакаш за друг да поведе..за ништо не ја бидува,,
    Сега дојдов на тоа дереџе.
    Аххх..Референтке стоко низаедна...
    Додека не ослабнам, нема ни во ,,специјален поздрав до,, да се поздравувам
    Тоа за казна;(

На Bozica1980, Lady Phoenix, Val-Dim и 5 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис.:hai::hai:

Сите сме некако даун ама и тоа е живот, некогаш си горе, некогаш си доле, битно е колку си флексибилна за го поднесеш сето тоа што животот ни сервира.:?:

Сабајле една комшика која ме потсетува на една форумџика од тука (Гирл23, Силвер.Е) се што знае и сите ги прати, ме прашува зошто свекрвата е тука кај нас и кажувам и ми вика еее што па тебе газот да не боли за свекорот и си се изнасмеа.:o
    И сега што да и одговором на такво злобно створење, не ме боли како не дај Боже како за татко ми ама свекорот ми е многу добар човек, секогаш коректно се однесувал со мене, децата ги обожава, не сум без осет па да ме боли газот за него...........што да кажам глуперда тешка.]:)

Ме потсетивте сега со точаците, Константин бара да го учам ама не смеам, Матео јас го научив да вози,кога се налути мм, тоа демек била света работа на татковците|(па сега ќе чека малиот додека татко му има малку слободно време да го научи, да не му навлегувам во светата обврска на мм.:rofl::rofl:
    Мене па брат ми ме научи да возам точак, уште се сеќавам колку убаво се чувствував кога ми ги тргна помошните тркала............и кога треснав и се искршив целата.:rofl::rofl:

Журка во петок, да се спремаме уште од сега.:party::dance::makeup:

@mareane честитки за ќеркичката, само успеси да ви носи.:hug:

Само уште ово да си кажам, сум се искинала од смеење со постот на @Doozy во СДК, ја цел живот се расправам со такви само среќа не сум морала да живеам во ист простор со нив, како ги погодила во срж алал да и е.:bow:
    :lol::lol::lol:

На Mekuska, Bozica1980, Doozy и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Доста оговарате позади грб, никому не правам лице Сабајево ме фати некоја нервоза и тоа гипсот мааааааааааааааааааааав го сторив ама затоа сега боли.Ангел ако си админ така лесно нема да си одиш.не,не чек првостепена па второстепена во инфирматичко нели сега државните се под капа на информатичко единствено нешто чув за катастар заебале некои не тие поодамна што ги избркаа ??????????????????????????
    Ај се купи кабел инку полдев дома без нет. Да во кажам онаа Рефренткатана праи најубаво ѕаѕики оф оф пао тоа узои то се погоде Пуфлааааааааааааааааааааа @referentka дебела си да знаеш јс за тебе сум фото модел иако сум во гипс, ама ај имаш најслатко бебе не цел свет (според мене),
    Баба Рада набрала за сите ичч не му се мисли.

Последна измена: 10 јуни 2015
    На Lady Phoenix, Val-Dim, girl-miri и 11 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.184
    Мене на време ме пуштија значи, таман забавата да ја фатам во петок. Јадење само од дома ќе си зедам, да не правам понатамошни драми и да бидам уништувач на забави :P.

Инаку за сликите и кај мене не е важно која сум, туку која ќе бидам де:rofl:.
    Си бев скромно двојче, ама машала за летово верувам и ајс дека ќе бидам 3. И јас амбиционзна, еми како.

Колку е убаво дома кога си спие човек, на свој кревет...
    Одма му се фрлив и го пробав кога дојдов^_^. Арно сум со стомакот толкав зошто во состојба сум да употребувам зборчиња кои опишуваат задоволства кои човек и на друг начин може да ги протумачи:rofl:.

Дома лом(facepalm).

Арно рече мојов да ја викнел мајка му да зачисти а јас неее, срамота е. Си знаел што оставил зад себе.
    Ми рече дека сум трвдоглав и горд југо:shake: оти му реков дека другарка ми ќе дојде од 14-18 а мама на 19 па не мора големи генералки да се прават. Он со правосмукалка јас дезинфекција и доволно е. Другото со нив.

Важно детската свети.
    Мама ми ги покажа прееска на камера работите кои ги зела. Трепереше од радост пуста жена.
    Џивџанов остана имун на моево патешествие со тровањево:whew:. Мака немаше фала богу.
    Од една страна колку сме само нестрпливи со мажулево и малку чудно испаѓаш од таму со бебче во меше а не во раце. ама па од друга страна болна и исцрпена мајка и некаков принуден пораѓај е последното нешто кое го посакувам.
    Тхе фајнл кантдаун...последните недели.
    Сега ќе сис едам домче, ќе си јадам домче, и ќе ви досаѓам како и обично :sun:

На Mekuska, Bozica1980, Doozy и 18 други им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Се така да ни досаѓаш, ја и ти ќе си се дружиме сега Данке моја :*

На kukla21, tessie, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Добар ден жени!
    Денес дали од времево притисокот 90/60.Не знам колку кафиња,кока кола испив.И пак сум млитава.Ништо не сработев цел ден.:envy:
    Ме фаќа пак некоја чудна агрегатна состојба.
    И само на мене парчево колач со капини ми личи на смајли со јазик?:P
    11418657_1066405010055213_692755108_n.jpg

На Annath, bittersweet, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Мене ми личи да споделиш :P

8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Повели дури има..(y)
    п.с.сум родила тотално неталентирано женско дете за пеење.Моментално се дере од петни жили..

На Luna91, Annath, bittersweet и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Гасам компјуторо оти немам намера пак да поправам и пари да фрлам. Грме човецииииииииииииииииии

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Постои некоја тајна врска која сите нас не поврзува ! ...
    Си го исчистивте ли домот или денот ви минува пред компјутер! ... [​IMG]
    Е така де без мене журка сакате да правите[​IMG]
    Јас, изгубена во времето:worried: а и во просторот:drunk:
    Толку не има што не се знае кој јаде, кој пие,а и кој плаќа.
    Утре идат бато, снајката и внуците^_^:inlove::inlove:
    На маж ми му велам јас и ти ќе си земеме перниците и во кола, ќе си броиме sвезди[​IMG]
    Ми вели не си нормална:D што бре не сум нормална:^) то ти је бре романтика...
    ...некој е горе некој е доле а ние броиме sвезди [​IMG] Умна сум си ја, тралала...
    Чек да не го тупам многу:angel: еве сликовито, на вас е да затврите очи и оп таму сте:angel:
    Машта је бесплатна:hug::hug::hug: Ај да видам што има ново старо (овде и таму)[​IMG]

На Viktorijaaa5, Bozica1980, Mrs.Bass и 9 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Dobro vecer...
    Jas vlegov da pokukam malku tekstualno..

Mi se cepi dusava...ne bev spremna za vakvi raboti niz zivoto,priznavam...a se mislev ne zrela,prezreana..
    Kako ke se razdelam od galapceto..
    Torbata koja trebase da ima poinakva namena,ja setam samo po bolnici..
    Seuste neznam dali odma ke me zadrzat,no jas da si bidam spremna.Daleku e Skopjeto.
    Posle radosta koja ja cekav 36 godini,mi se rusi drugo parce od zivotot.
    Ako.
    Ako?
    Ne e ako,no vredi angelov koj mi lezi na gradive.Ako sevo ova
    sto mi se slucuva mora da bide
    cenata za nego,ke izdrzam.Samo gospod nego neka mi go cuva.
    Ne bev spremna zavaka.
    Znam deka covekot na nisto ne e spremen,znaev cel zivot,no pak me boli mnogu.
    Kako ke izdrzam bez negoviot miris,bez da go dopram,bez da me razbuduva vo tekot na denot i nokta?
    A taman pocna da se smee.
    Znam deka mozam i moram da izdrzam ama...
    Cel den go maltretiram vo race da mi spie..

Ostanete mi so zdravje zencinja,prostete za depresiive.Me udiraat od zemja..

На Mekuska и danichap им се допаѓа ова.
  12. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.089
    Здраво лепотици од слика 3, 4, 5, 6...
    Денес поведри и порасположени, а и журка се спрема за петок :clap: !!! Така девојки со ведар дух, широка насмевка, идеи безброј... некое килограмче плус, а и годинки таман за во темата +/- 40 :D...

Ууууу... Министреките почнале „акција“ за рамно стомаче :clap:...

IMG_3339-e1409385715180-672x372.jpg

Е, па крајно време беше да се „фатиме“ за вежбање :D... Јас почнав секое сабајле, пред кафе и се останато, да си вежбам 8)... Пуштам музика и 15 минути скокам, се виткам... се потам!!! Тешко бре :sweat:... Сум „зарѓавела“, па треба време за „подмачкување“ на зглобовите... Уффф... Ке истраам, се надевам 8)...
    Дани немооооој... Грешка... Не е срамота :D!!! Кога мажот ти ја вика мајка му да зачисти дома ти кулирај 8), не коментирај и остави ја жената да си работи :D... Ем си трудна, ем не ти било добро... Кога ќе бидеш повозрасна, ке ти биде криво ако сега го пропуштиш „моментот“ :D...

@mareane со среќа мала матура на керка ти... Да не почастиш и за сите следни школски завршетоци - матура, дипломирање, магистратура... :f:

Галапче додека пишував го прочитав твојов пост... Сите знаеме колку голем ботец си и колку силна жена си ти... Не знам што е во прашање, но ти посакувам побрзо оздравување, насмевки и силни прегратки со синчето... :hug:

На imelda, Annath, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.126
    Galapce hrabro i so pomin...brzo da mine sto i da e vo prasanje

На Annath, galapce, mareane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @galapce што ти се случува тебе? @AngelOfArh си купив и јас точак планирај ме :)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.915
    Допаѓања:
    183.273
    @galapce што и да е ке помине ти си жена борец го докажа до сега тоа така и ова ек помине само со позитивна мисла на тоа бебушот му треба срекна и радосна мама
    Кај мене ништо дома болно ми е едното дете некаков вирус има со висока темп давам парацетамол нема абер да симне и незнам што да му правам веке ако ен бива ноква и на итна ке одиме сега само уште да го изтуширам
    Денес малку до салон за пролепшавање бев ама на тилот ми испадна коа си дојдов ова со темп го зачекав

На Annath, galapce и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    I jas sum so toj virus. Temperatura, povrakanje. Dene's kako fati od pladne samo se kacuva. Momentalno 39.6.

Daj kazete lek imam 2 deca za gledanje, od koe ednoto cica.

Galapce so lesno.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.915
    Допаѓања:
    183.273
    Незнам што лек давам само сок ,чај,супа и парацетамол и туширања и цедел лимон и вит ц од 500 мг и тоа само од себе ке помине ваљда

На Cuci81 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.216
    Леле,бре @galapce многу ме замисли ,не заслужуваш ти вака ,ама твојата храброст и сила пак ќе победат и што и да е ти ќе излезеш посилна и појака од сево ова Само пишувај повремено ,да знаеме дека си добро и слободно овде искажисе ќе ти поолесни:Јас форумов поточно оваа тема ја чувствувам како исповедалница.

На ozbilnazena, Lady Phoenix, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Cuci81

Cuci81 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2015
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    3.830
    Mene limonot, supata, sokot uste poveke me teraat na povrakanje. Mm kupi coca-cola vo kombinacija so banana malku se potsmiriv.

Temp ne paga oti go povrakam paracetamolot. Pa zedov sirupce od decata se napiv.

Ke se izmacime, ama toa e.

Izvinete so vi ja okupiravme so bolesti temata, ama I toa e Del od zivotot. Samo kaj site so ubavo da se zavrsi.

20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @galapce Ни фалиш низ темава, дај побргу врати ни се весела како што си беше. Ќе мине, ќе помине. Со тебе сме. :hug::hug::hug:
    @Cuci81 Земи си активен јаглен или Емесан за превенција и симптоматско третирање на гадење и повраќање, предизвикани од различни причини.

Јас како риициноо си ги рачунам овие две кога станува збор за повраќање.:D

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.