Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

menelele, emkaemka, Annath and 3 others like this.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Дечки во градинка и училиште, мадам спие, надвор врне истура, ручек се крчка, во гаража со кафе, цигара и фемина.:)

Дечките ги носев од сабајле во градинка, тогаш ми требаше време или за да отспијам некој саат или низ дома работа да се заврши, нема поента попладне дете во градинка да носиш, што викаш веќе уморно, тоа и дома ќе си спие.
    Моиве кога ги земав од градинка, ќе каснеа нешто и кревет фаќаа, таму се уморуваа, дома бајчиња некој саат.:lol::lol:

Корите за лазања никогаш не ги варам, ги редам во тава (обично во огноотпорен) редам сосот со меленото месо, бешамел врз него и кашкавал, пак ред кори, смеса итн и на крај ставам вода млака, накај топла, така 2 прста, фолијата одозогре и печам, при крај ја вадам фолијата да се запече малку оддозгоре и готова е лазањата.^_^

По автобуси, возови многу не сум се возела за да се муабетам, кога сум патувала со авион намерно не сум правела муабет, ќе ти се погоди некоја будала да те замара 40 саата пат, не фала, еднаш глуво нема сум се правела само да не ме замараат.(facepalm):x

На работа надвор на цигара секакви имало, особено ноќна смена, не можев тогаш да се правам дека не разбирам кога носам униформа:lol: еден ми кажуваше дека го силувале кога бил мал затоа морал да пуши марихуана, да си смирува нервите, бил поарен од тие на ајс, боси, голи, секакви будали, после во кола си пушев.:)

Книги, тефтери за рецепти немам, се од око правам, ретко некогаш нешто ќе запишам, благо многу не јадеме, не ни правам многу често, за другото се ми е во глава запишано.:lol:

3. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро.
    Сушарата ја купувам и алишта да сушам не само постелнина и гаќи,ама ја прочитав @kukla21 Оти редела се во сушара а исто и @MilaP па се решив да ја купам.
    Станот е многу топол и не се случило да замрзне вода,но влажен е многу воздухот и имаме од тие апаратите по дома за да ја собира влагата,инаку веднаш по ѕидовите се пари црно(мувла)и со алиштата по радијатори и сушари опнати во дневна,не ми се свиѓа.Доста веќе за сушара,не замарам повеќе
    Мм се бања со Пенатен,да исто како и децата,нежна му ја правела кожата.
    Едно време ги купував Храна и вино,па рецепти од нет ама џабе е тешко прифаќат нови јадења.
    Јас проблем имам со канелони кога правам,сплеснат се а на нет ги гледам убави широки тоа цевките,нешто правам погрешно ама шо?
    Кафе испиено и да почне денот.Убав ден

mareane, Peco, Tajnaotrovna and 21 others like this.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

@emkaemka ,przam glavica kromid so mesoto.Koga e gotovo dodavam instant magi bolonjeze sos i golema casa voda.Sol sosema malce i nisto drugo od zacini.Sosot ima se vnatre.Ako e mn mn gusto mozes uste pola casa voda.

Redam red sos pa lazanji.Lazanji 3 reda stavam.I zavrsuvam so sosot .Doturam fildzan mleko nasekade i pecam okolu 15-20 min.Za mn kratko se gotovi.Ke bocnes so viluska.Na kraj rendan kaskaval,pecam uste 6-7 min i tolku.
    So godini jas vaka gi pravam

Dobro utro sega

5. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Морнинг лејдис!

Хронично ненаспана, пак!
    Затнато носе не остави делумно одморени денеска . . .

Лазањите и моите ги обожаваат. . . Јас кратко, ги подварувам корите во солена вода пред да ги редам. . . Една , две минутки додека редам наредните се подваруваат. . . Редам кори, бешамел, сос. . . И печам со фолија пола саат. . . После кашкавал и уште некоја минута в рерна . . .
    Мхм ми се пријадоа сега. . . .

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 17 others like this.
  6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро!

Ве читав синоќа до некое време, ама ме мрзеше да пишам.

Во автобус не сакам да муабетам со никого. И не се сеќавам дека некогаш сум муабетела, за среќа.

Списанија за готвење немам. Имам еден Цептер готвач од свеки, а мајка ми има тефтер со рецепти, па не се грижам. Почнав да го куцам на компјутер пред некое време, ама не го завршив. Мора да се консултирам со неа.

Сушара немам, а и да сакам, немам каде да ја ставам. Затоа сум со сушални низ куќа. Две ги имам и често и двете се полни, а ем ми пречат, ем не ми текнува да ги соберам додека не исперам друга тура. Немам ни машина за садови, ама не ни сакам.

Денес кај мајка. Морам да почнам да куцам. Може и гости ќе поминат, ама тоа помалку веројатно. Треба да го шишнам брат ми и тоа е тоа.

Убав ден!

7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Супер, ко на роденден |( :D
    Само сега дома имам храна и торта да истерам уште еден. Не научи маж ми да ме послушува па ова редовно се случува.

Инаку добро утро. Кафе е на ред па средување на атомската бомба низ дома. :bug:

mareane, Peco, Tajnaotrovna and 25 others like this.
  8. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Среќен да и е. Голема да порасне и умница ко мама да биде.
    Ова со родендените (па и други слави иимендени) и храната и кај нас редовно се случува. Толку грешка калкулација прави маж ми, тоа е чудо. А секогаш оди по неговото, повеќе, и излегува дека јас се скржавам, а уствари после се давиме со храна (ај пијалоците траат) и ние и нашите (мајка ми и свеќи) уште ден- два.
    Малата е подобра. Уште вчера.Ама нели, како ќе остариш и обелеш. Затоа јас плава се фарбам, да не се приметуваат белите влакна .:lol::lol:
    На здравје утринско кафе. Ако децата се добри, на повидок е добар ден.

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 19 others like this.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Познавате луѓе кои од се се разбираат?
    Ма нееее,не само што се разбираат,т.н."експерти"се за се и сешто.
    Е кога таков ќе се дрзне да објаснува ум.слика,незнам што е(facepalm)
    Смешно ли е?
    Жално ли е?
    Добро утро жени!

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 16 others like this.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Добро утро
    Кафе на биро и може да започне денот,иако мене веќе уште од 5,45 ми е почнат,тогаш се разбудив и само си се топлев под јорган
    Тетратка имам за рецепти,кога се омажив,па неискусна у кујна,имам се внатре,од гравче, до компир манџа , спанаќ :D
    Сега како што ќе видам некој рецепт на интернет,го принтам,и листот у тетратката,ме мрзи да го препишувам:lol:
    Кога бев само со мм,си викав не ми треба машина за садови,ех за двајца ли ке фрлам пари,се роди и второто дете очајна бев за машина,сега ми е најдобра другарка(y)
    Сушара немам,ама гледам дека зимно време и те како ми треба,4 члено семејство,децава секој ден фрлаат алишта,нема шанси да се сушат брзо,ама сега во брзо време сигурно нема да купам

11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Добро утро:sun:
    Кркам овошје и кафе па на заболекар ќе одам :worried: Смрт ми е посетата таму, ама што мора - мора. На гинеколог веќе ко втора дома се чувствувам, колку посети таму имав минативе 6 години :rofl: само со убав биланс да се посетите стално!
    Сушара користам, сем волнено, свилено, поосетливи алишта во неа сушам се, до кошули, патики. . пегла немам фатено, се пеглано ми вади.
    За списанија за готвење имам многу, имам и тефтери, цели три, и претплатена сум на скоро се можно за новости на мејл, колку пати на полноќ ќе ми свирни телефонот дека ми пратила Бети Крокер или Миња нов рецепт :rofl: и коментари ааа, кој те бара сега, ааа |( швалерот, не може да заспие без мене (facepalm):rofl:. Мое хоби е читање/гледање рецепти,декорации.. само тоа правам секој слободен момент:wasntme:
    Денес за ручек стек полнет со спанаќ и кашкавал. За мирц, мсн и слични користев само ептем кратко ко беше тазе откритие и не ме привлече нешто многу. Имавме една слика на школо во еден кабинет, на компјутер од едната страна една бабичка, од другата страна еден дедо, и муабетот нивни
    -асл, плс
    - млада,згодна,плава, синоока, тенка висока
    -млад, згоден, црномурест, зеленоок, висок мускулест... :rofl:
    Никогаш не ми излезе таа слика од глава.
    А имав дечко, се запознавме на плажа, беше тоа брза, интензивна љубов на прв поглед, на крај и се омажив за него, а тогаш работеше во интернет кафуле, си мислам којзнае колку мирц-ови и мсн-и му прошле низ прсти :o :smirk:
    Оваа модерна технологија на пати ми е одбивна, камо да се родев во 60тите, да си праќавме љубовни писма, да се вратев дома и да ми кажеа те побара, да си слушавме плоча и да шетавме на кеј без да се чекираме и да се сретневме со познаници случајно на минување...
    I'm a dreamer! Am I the only one?

mareane, mal.ecka, Peco and 30 others like this.
  12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

А да,заборавив да спомнам
    Јас имам фолдер со рецепти
    Ни тетратки,ни тефтери

Peco, Ane-Goki1, duffi and 6 others like this.
  13. mami blue

mami blue Форумски идол

Незнам зошто,кафево не ми оди:envy:

duffi, MilaP and Lady Phoenix like this.
  14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Добро утро.
    И јас обожавам лазањи, баш денес ми е тоа на мени за ручек.
    Го пржам месото со кромид, морков и печурки и на крајот додавам доматен сос.
    Редам ред лазањи, ред од сосот и врз сосот рендам кашкавал. На последната лазања многу кашкавал поливам со млеко и печам под фолија 20-25мин. Превкусни се :)
    Домашен готвач имам од 2000 страни и содржи се, од предјадење до главен ручек до десерти. Само многу ретко го користам, претежно рецепти од интернет :)
    Денес друго на дневен ред пеглање еден куп алишта :sweat:
    Ама прво кафе да се освестам:D Едно турско јако :D

Last edited: Nov 2, 2016
    mareane, Peco, Ane-Goki1 and 17 others like this.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

i patiki li stavas vo susarata?\
    i jas staviv ednas i mi izlegoa odlepeni celi

16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Еее да, одевме во интернет кафе за да мирцаме. Па лажи, лажи, за што све не. Среќа, не сум била толку зелена за да остварам средба со некој од мирц, за другаркиве не гарантирам.

А на женски еким подобро да не кажувам колку време не сум била. Прво вие ќе ме изрендате, после ни тој самиот нема да сака да ме прими. :x

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 13 others like this.
  17. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро.

Книга со рецепти немам. Учев да готвам од три жени, мајка ми баба ми и тетка ми. Сите готват/готвеа прекрасно и секое јадење го правам на различен начин. Мајка ми прави прекрасни месени работи и манџи, тетка ми колачи и торти, а баба ми старински јадења. Уживам у готвење.

Туку, еве го ноември дојде. Мовембер, сите мустаќи пуштија. Или се обидуваат да пуштат. Ние вака така одиме на гинеколог, сакаш нејќеш мораш. Мажите ваши ги праќате на уролог? Редовно одат? Сами си одат? Или се убедувате? Некако глупо е сите да подигнуваат свест за простата или рак, со растење мустаќи, а дали реално одат или не, не знам.

Мојот има брада и мустаќи со години веќе, а на доктор се оди од што се мора, за доказ за натпревари. Иначе и на земја да падне од болест не оди. И крв кога му земаат, не оди по резултати. За разлика од мене, анализа правам на секоја вредност.

Last edited: Nov 2, 2016
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Добро утро. Кафево го пијам на два пати. Пушам цигара и се тресам на ладново..
    Вчера правев благичко.
    Лиснато тесто, нутела, јагоди и банани :D на фб ми искочи едно видео и решив да тркнам да ги купам сите намирници. Јагоди едвај најдов . И тоа малку скапички ама ако. Го направив блачкото и ептен убаво испадна. IMG_20161101_181736.png
    Сега се спремаме со малата на логопед да одиме ... ќе читнам книга за тоа време

@Bozica1980 среќен роденден на малата. Жива здрава да е :inlove:

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 18 others like this.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добро утро.

FB_IMG_1478074806529.jpg

Ето решение за тие што сакаат да патуваат а не можат :D

Имам и тефтери со некои рецепти од на мама тефтерот препишани, имам и фолдер, купувам чат-пат некое списание. Последно видов една книга со рецепти, со тврди корици во Веро, и ќе ја купам оти ми е убава :inlove:
    Инаку, кога се омажив не знаев да готвам, а оно да ти било многу просто, се почнуваш со кромид и морков и додаваш другото, од зависност на јадењето :D

Се надевам на убав, релаксиран ден денес.

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 22 others like this.
  20. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Ни јас не знаев да готвам. Ама човек на сѐ се учи. :$ или па не |(
    Книги за готвење имам многу. За паста, меса триста чуда. За благо ,торти мафини... ама желба немам.
    Си имам една македонска книга со традиционалните јадења ама само кифли праам од неа.
    Се надевам на пријатен и смирен ден. Пошто како тргна неделата ќе збрлавам. :worried:
    Време е да се вработам. 8-|

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 14 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.