Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobro utro

Dokolku mi e samo za postelnini i gaki ne ni kupuvam susara.
    Zimno vreme kaj nas ne e da ispadnes na terasa a ne alista da zakaces zaradi cadot.
    Predhodno imav na Beko poevtina i zadovolna bev ama ja dadov na majka pa si zemav na Whirlpool 6th Sence ti ja preporacuvam.
    Pred da gi stavam alistata za susenje gi diplam i mi gi vade peglani.Osven volneni raboti,strav mi e nekoj dzemper da ne mi osteti drugo se stavam.
    Kaputi mi kazaa ne se susele pa eden postar go probav i nemav problem i od togas i kaputite i jaknite gi susam.
    @joy1 mene susarata nikogas ne mi odlepila patiki,toa samo peralnata mi go prave,do sega 2 pati ]:)
    Ginekolog si posetuvam,pap test imase momenti koga pravev i na 3meseci sega na 6m.
    I redovna sum za site ostanati kontroli..
    Za razlika od mm (facepalm)

Izgleda uste malku ke sme tuka.. taka predosekam :angel: .

Last edited: Nov 2, 2016
  2. friendy

friendy Форумски идол

Облека сушам и јас, само внимавам по етикетата онаа што ја ставам за прв пат дали и воопшто може да се суши. Во последно време гледам по етикетите и кога купувам. Обично купувам број поголем кај малото.
    Колку облеката е поквалитетна толку и поголема веројатност дека може да се суши. Така барем сум поврзала.

Значи Вирлпул да гледам за понатаму.:)

mareane, Esmeralda-MD, Sesil and 9 others like this.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Да @joy1 стално сушам патики, а ги перам во машина на програм нежно перење на 30. Досега не се одлепиле.
    И јакни и играчки и помали детски јорганчиња, памучни кебенца.. се баш се сушам во сушара

mareane, Peco, kuc and 10 others like this.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Дoбрo утрo! 8)
    Арни?

Ај сo ред дa пoчнaм... мирц кoристев, aмa зa зезaње, кaкo штo зезaвме луѓе пo телефoн. Сo нaјдoбрaтa другaркa ќе квaкневме вo некoе интернет кaфе, ќе стaевме некoј ептен секси ник, и зaебaвaвме луѓе. Леле, кoгa ќе ми текне штo се пишувaвме :tmi: не беше oгрaниченo нa Мaкедoнијaвa :tmi:

Имaм тефтер сo рецепти oд мaјкa ми, прoверените. Дoдaвaм мoи прoверени, т.е oд нет, oд списaнијa или oд некoј друг, aмa првo дa ги прoверaм и прилaгoдaм. Зa секoјдневни јaдењa не пишувaм рецепти. Некoгaш знaм штo ќе гoтвaм, некoгaш ми е тешкo дa смислaм. Зaтoa кoгa ќе ми кaжaт штo сaкaaт зa ручек, пoлa ручек ми е згoтвен, другoтo е леснo.

Oвие пoследниве три ме терaaт дa зaклучaм декa Рoберт Редфoрд ти е симпaтијa :wasntme: у млaди дaни де... и мене ми е... гo oбoжaвaм чoвекoт, ептен бил секси и хaризмaтичен кaкo млaд, сигурнo уште е, aмa не сум гo виделa oдaмнa. Пaметaм декa јa прaвев будaлa Деми Мур oти не си oстaнa сo негo и зa без пaри, oти oнoј мaжoт и вo филмот (Вуди Хaрелсoн беше) е никaкoв, a Рoберт Редфoрд е уaу... инaче не пaметaм дaли oстaнa сo мaжoт или не, oдaмнa беше кoгa гo гледaв... тинејџеркa... пaк ќе гo гледaм :wasntme: дa си пoвтoрaм мaтеријaлoт :wasntme:

Јaс сaмo пoстелнинa не сушaм вo сушaрa, a се другo oсвен џемпери и свилa сушaм. Реaлнo, пoнoвиве мoдели се пoдoбри, не ги сoбирaaт aлиштaтa, имaaт пoсебни прoгрaми зa секoј вид мaтеријaли. Имaм зa фaрмерки, зa кoшули, зa нежни aлиштa, прoлеттa јa купивме. Инaче Бекo е. Спaс ми е зa чoрaпите нa пример. Мaиците сo aпликaции ги превртувaм нaoпaку, не ги oштетувa вooпштo.
    Кoндензaцискa ти е пoдoбрa oд вентилaциoнa aкo имaте влaгa дoмa, oти вентилaциoнaтa уште пoвеќе влaгa ќе сoздaвa, a кoндензaцискaтa имaш oпцијa сo цревo вo oдвoд дa јa исфрлaш вoдaтa, штo е нaвистинa прaктичнo. Ние уште не сме јa пoврзaле сo oдвoд, немaм реaлнo пoтребa, aмa и тoa ќе гo нaпрaви мм. И дa, пoстелнини не сушaм oти ми ги гужвa, пa требa дa ги пеглaм, џaбе штo ги вaдaм тoпли oд мaшинa и ги диплaм, кo џвaкaни се. Другите aлиштa немaaт пoтребa oд пеглaње.

Уф :whew: се изнaпишaв...

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 22 others like this.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Добро утро!

:coffee::coffee::coffee:
    Ова ќе биде убав ден, ова ќе биде убав ден... :dance:

Списанија за готвење ретко купувам, само тие хрватските што излегуваат за Божиќ и Велигден, преубави се. А тетратка си имам. Обожавам да пишувам, тоа ми е ритуал. Со убаво пенкало, во убава тетратка, средено. :inlove:

Каква сушара имаш Кукла? И @♡BuBaLe♡, каква е твојата што ги вади пеглани? :wasntme: Треба да купувам и појма немам каква да одберам. Ми е страв да не направам утка.

6. ines.h

ines.h Популарен член

Cela nok sinko me masira, stani legni ,placi zaspi...me stana utrovo za po pola saat da si se uspie pak :sweat::):l:.
    Razgovarav so Jony da idime so bebush kaj moite barem mesec da posedime .Mi dade eden smesen izgovor , si se smeev vo sebe si .Vistina li go mislese toa , ili ke mu falime pa go svrti razgvorot neznam, ke go potprasam pak :D
    Internetov e ziva bolest, nikoj ne mi e kriv zavisna sum ,zatoa trpi kicma,glava,oci..

7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

IMG_20161102_094753_1478076509007.jpg
    Беко, со кондензатор, нема мрзнење, поврзување со одвод и сл... си ја обожавам

8. MilaP

MilaP Форумски идол

Kako starata moja ista e :P
    Ama b klasa e... toa samo ne mi se dopagase .

9. Annath

Annath Форумски идол

@LivingGlam, дури се тoпли aлиштaтa вaди и дипли, немaш пoтребa oд пеглa. Мoже дa ги диплиш пред дa ги стaвиш, aмa сушaрaтa секaкo вo вртењетo ги рaстурa. Кaкo и дa е, не е сaмo дo тoa... aлиштaтa се премеки кaкo три килa oмекнувaч дa си стaвилa и мирисaaт нa прaшoкoт. А кoгa првпaт ќе сушиш и ќе гo видиш филтерoт - тoгaш ќе знaеш зoштo вреди.

Зa лекaри, редoвнa сум, aмa мм не е... пaп сегa прaвев пред некoлку денa, нa ехo нa гради ќе oдaм кoгa ќе зaвршaм сo дoење, a мoже и пoрaнo, ќе видaм, пoследнo бев лaни прoлеттa. Крвнa сликa редoвнo прaвaм. А мм oди нa прегледи нa гoдинa и пoл oд рaбoтa, и пo пoтребa.
    Мaжи...

Списaнијa зa гoтвење не купувaм веќе, купувaв Хрaнa и винo, ниеден рецепт не ми се пoгoдил и гo бaтaлив. Кoгa имa се нa нет, не сaкaм пo дoмa дa ми се трупaaт. Oвa oти срце ме зaбoле кoгa сите списанија штo ги купувaв кoгa бев нa фaкултет тaткo ми ги зaпaли нa купче дa не му прaвеле гужвa низ дoмa...

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 18 others like this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

mene na 30 ne mi se uklucuva programot za susenje
    neznam kade e problemot?

DVAANGELA, Lady Phoenix and MilaP like this.
  11. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@joy1 дан имаш комбинирана? Моите се две посебни, перална и сушара двете на Беко. Види за твојот модел најди на нет упатство или на јутјуб видеа ќе најдеш сигурно

12. Ariastri

Ariastri Активен член

Прво за мирцот, читам и се смеам, веројатно сите сме оделе во интернет клуб да зезаме мажиња. Исто одбиравме некое привлечно никче и глумевме некои измислени совршени битија па дечките се топеа :D.
    Муабетот за лазањата ме потсети на една случка со мојот Господин. Сакал да ме изненади оти имав напоменето дека ми се јади лазања и дека ми е во план да направам. И иди од продавница целиот среќен со пакетчето кори и ми вика "Еве најдов готова лазања да не се мачиш да правиш, има се внатре, само треба да ја испечиме". Абе срцка тој што мисли на мене. Јас се убивам од смеа а него не му е јасно што е смешно. Па ајде му објаснив дека само на сликата има готова лазања, а внатре се само кори, а најинтересно беше тоа што беше убеден дека јас грешам (facepalm), па ај ја отворив кутијата и му покажав, нели да види дека не го лажам. Уште се смееме на случката, битно помислата му беше на место да не си ја мачи љубената. :bow:
    Едит, за лекари толкава дрцла сум што е чудо, знам дека треба и јас да одам на гинеколог ама само одложувам, демек немам време се лажам себе си. Ајде и тој ден ќе дојде кога ќе соберам пар м*диња.

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 20 others like this.
  13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Од сабајле кога ќе ти го дигнат притисокот. Ми се јавува на мајка ми една пријателка и ме масира да сме се виделе да ми презентирала некое осигурување, штедење и финансирање. Бла бла бла. Напнува веќе недела дена. За да ја откажам и закажав за викендов.
    Вие како се справувате со вакви луѓе напорни?? Еве и јас сум во Авон ама никогаш не врбувам пријателки и не им досаѓам.

mareane, Peco, Ane-Goki1 and 12 others like this.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

da kombinirana e :)

♡BuBaLe♡ likes this.
  15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас редовно си правам крвна слика, знаете нели:D.
    Ехо на гради во јуни правев, одам и на гинеколог, ама не сум била една година и кусур. Може и две. Таман ќе решам , ќе заминам од државата. Еднаш закажав и добив циклус]:).
    Не знам зошто срамење.
    Е јас не одам на забно.
    Бев летово, ми ставија лек, требаше и пломба. Отидов на одмор. Се вратив и уште не сум отишла Се пари неам:tmi:. Ова е за правдење демек:D.
    Мм е редовен по доктор и кога треба и кога не треба|(.

16. referentka

referentka Moderator Staff Member

D den.
    Mi e sram da kazam sto storiv denes..ama aj..
    Pola paracetamol najdov (praev pretres po apcinja sto e za dzitkanje) i da ne odi zijan go ispiv.
    Znam deka sum netacna,ama pa da go frlam li?!?

17. joy1

joy1 Форумски идол

ekonomicna si :D

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Тоа за во секој случај :D
    Нетачна си :D

Јас пред некое вечер зедов да и мијам на малата заби, како и секоја вечер.
    И легната таа на даска за пресоблекување и ставам четка во уста кога рикна да плаче, јас па уште и велам, што ти е сега, па заби миеме. Таа јадна писка, се вцрвенила целата.
    Кога ми текна, арно што ми текна, механички наместо нејзината паста сум и ставила од мојата и тоа Colgate White, мене ми е јака таа, а не па нејзе (facepalm)
    Уморен човек, навечер веќе не мислам што правам.

evangelina.ina, mareane, Cka and 19 others like this.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

За мирцот заборавив да кажам. :D
    Одевме со најдобрата другарка во прва година средно. Секој ден, на истиот компјутер во истото интернет кафе. Глупи муабети правевме и се отепувавме во смеење. Колку ми недостига тоа смеење. Со неа, секој момент само се смеевме. Не’ бркаа од часови често поради тоа. :?: Бевме среќни, многу.

:rofl::rofl::rofl:

sanjaeva, mareane, Peco and 14 others like this.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

За машина за сушење зборите гледам па да се изјаснам и јас
    Имам на беко со сензори и сушам се внатре како ги вадам од перална така турам у сушална
    Има сад во кој ја собира водата а дополнително има и црево да се приклучи во одвод
    И патики сушам ,кебе,јорган,перници,јакни,постелнина ,се престанав да пеглам од кога ја имам и престанав да купвам омекнувач
    @Esmeralda-MD земи си на бош маж ми таму кај вас има на бош и убава е и таа

Thread Status:
Not open for further replies.