Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Некој буквално го сфатил
    Боље спречити ,него лечити
    @referentka
    :rofl:

На mareane, Peco, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Добро утро.
    После порогај на четириесте дена бев на гинеколог и од тогаш еве година ипол не сум била.
    Ама за време на бременост на колку доктори и колку пати раширив нозе?
    Морам да одам.
    Докторот освен што е директен и дрзок му нема рамен. Додуша таков треба и да биде.
    Пет доктори на три еха не ми ја видоа газата во мене тој со допир знаеше за што се работи.

Мене сушарата ми е во кујна и баш ради тоа што е со кофичка,и прозори отварам и интензивно мириса па ја пуштам кога излегуваме од дома или кога спие малото во спална.
    Кај вас се осека ли миросот?

Лазањи никогаш немам правено ради делот со млекото. Дали би ги бивало без млеко?

На mareane, mal.ecka, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Добро утро :yawn:

Машина за сушење немам па немам ни што да кажам :)

Списание за готвење не купувам, не ми текнало.
    Во усб имам фолдер со рецепти, да потсоберам па планирам да ги принтам, да си напраам свој готвач.

Ме израдува поштарот сабајле ми донесе нарачка од алиекспрес ^_^

Кој вчера спомна лазањи? Немам јадено од ко бев во Словенија, а ми се јадат.
    Ама моиве не сакаат "модерни" јадења па не ги ни правам :^) а само за мене не ми се прави :|

4. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Не сум пробала лазањи без млеко ама мислам дека ке бидат суви а и лазањите од млеко омекнуваат. Исто како мусака да правиш без млеко.

Инаку сега ми стигна што си порачав три блузи за 600 денари. Мм се смее вика дај Боже да ги облечеш втор пат. После перење ке се распаднат со оглед цената :rofl:

На mareane, Peco, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Нема како да направиш бешамел без млеко @galapce, а лазањи без бешамел,незнам
    Нешто друго ќе биде,налик на потпечени макарони или јуфки
    Уууупссс
    Нов момент
    Мусака со млеко:^)
    Никогаш не користам млеко за мусака
    Така правела баба,така прави мајка ,така прави Ординари :)

Последна измена: 2 ноември 2016
    На mareane, Ane-Goki1, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    @galapce Јас ги правам без млеко.
    Ниту кори варам претходно.
    Само ги потопувам во врела вода и вадам, мада и тоа да не направам не знам дали ќе има некоја разлика.

Правам сос болоњезе, кромид, морков, месо, малку доматен сос, зачини. Садот мачкам со путер, така не се лепат кори.
    Редам кори, па сос, па ставам некогаш рендано сирење и кашкавал (не многу), и така редам кори, па сос со нарендано сирење и кашкавал, последното ми е кора, ги заливам со вода колку да ги покрие.
    Ставам во рерна и пред да се готови ги вадам и рендам кашкавал и ставам да се запече.

Само вакви ги правам, ни се вкусни и едноставни за правење.
    Пробав и со бешамел, ама вакви ми се поубави. И кај нас денес се на мени :)

И многу зависи од лазањите, Мене ми се погодени Divella и само тие ги купувам.

На mareane, Peco, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Koga imam nastin se mackam t.e me mackaat so greana rakija i pola tolcen paracetamol.
    Po bapski se lecam.

Plata legnata.Raporedena.
    Doma muabet: lugje so 12000 familija gledat..a nie??
    Prvo € se kupuvaat pa posle esap.
    Ahhh..si skratuvame..ama za nase dobro e.
    Mora da se stedi.Kvadrat e 1000-ka!!

На mareane, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 23 други им се допаѓа ова.
  8. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Здраво друштво:hai::hai:
    Денес нешто ми се отворила дизната за готвење, сакам кифи и торта да правам,:Dпа на помош ја викнав мама да дојдо, со четир раце побро оди нели...:mm:.Па ке се пофалам со слико така да си знаете:lol:Ама тоа после пет сат нели на работа сме.....Ми се јаде во последно време ми се лае, не сум трудна, не сум пред ПМС што ќе да е незман:$, важно да си се најадам :rofl:плус за доручек јаболки со цимет:wasntme:повелете.....
    Убав ден женски, :hai::hai:

На mareane, Peco, Tajnaotrovna и 18 други им се допаѓа ова.
  9. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    ^Лично мене повеке ми се допага со млеко. Ја имам правено и без. Исто како лазањите со бешамел и ова е мелено месо.
    Различни вкусови ;)

На mareane, Barbie20, nena2010 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    И порано кога јадев теста, лазањи не јадев. Никогаш не ми биле убави зашто се растураат во чинија и се прави тотален хаос додека јадеш.
    Мусаката со млеко ми е сто пати поубава. Млекото ми прави проблем на желудник и го избегавам, ама па мусака без млеко ми е сува и невкусна.

Референтка, уште се смеам. :D Проверуваше за да видиш што е за фрлање, а да фрлиш не сакаш. :D

11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Исто ко мојата. Дури на моменти се лутам, ама се тешам дека сум трудна па не можам да и обрнам внимание ко мм. Една вечер јас лежам на гарнитура, а она до мене и легнува на мене. Му пишувам на мм на вибер да не доаѓа во дневна да искористам галење. :inlove::inlove::inlove: Не се одделува од мм, а тој се топи од среќа.
    Ах на сите што си сакаат господ да им даде дечиња, да си почувствуваат љубов како никогаш пред тоа.

На mareane, mal.ecka, Cka и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Претходната недела ми рефундираа мене, не беше 100% со гаранција.

На PUPICA, friendy, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас и мусака без млеко ја правам.
    Почнав ептен да ја изменувам од оригиналот.
    Ја правам со обичен компур, батат (портокалов) и тиквичка, без јајца и млеко, воопшто не се сува, напротив дури.

Мм не сака со јајца и млеко, така се навикнавме и така тераме со години.

Инаку, кора за торта од белки и кокос во рерната се "суши".
    Денес цел ден во кујна ќе окапам. Се гледа нели. Лаптопот на маса пред мене и друштво ми правите :)

На mareane, Peco, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    И јас лазањите ги правев како @Sky-butterfly само избегнував на секој ред да ставам кашкавал.
    Мусака само од компири, не сум пробала со тиквички, не ми звучи вкусно :tmi:
    Компир и мелено месо со обична вода и половина тавче со јајце, половина без, грдо ми е мусака со јајца ама другите ја јадат така па мора да има некој компромис :)

На Ane-Goki1, Esmeralda-MD, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  15. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мусака и јас правам без да ја полевам со млеко и јајце или павлака. Ја полевам со зовриена зачинета вода. И нормално е да не е сува така оти,сам си регулираш колку вода ќе сипеш и кога ќе ја исклучиш. Јас ги јадам само изгорените компири од горе, остатокот.. за другите.

Галапче со ориз, сварен пример, нели ти иде гулаш :mm:? Некогаш го правам и тава со мелено месо и зеленчуци. Ама, јас пример не сум љубител на печен ориз. Повеќе сакам варен.

Настинката не ми минува. Носот ми е цел со рани. Очиве ко ископани, телово истенчено..само од што сум под стрес и во хаос ко да не можам да се видам баш,баш во што тоа се претварам:D Да не испадне, место во слатко бубаче.. пеперутка, да се разбудам ко некој скакулец.

На mareane, Emy867, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Фала ви на рецептите за лазањи :* значи кај мене се дешавал генералниот проблем јас првин мислев се варат лентите и се понатаму беше каша попара, а оно работа за 5мин :o: после одам во маркет по инстант бешамел и вечер лазањи на маса :clap:

За струјата!
    Да се усвои законот за да можеме да ја складираме ќе бидеме вакви кон евн (mooning)
    Фирма ни го стави, прашав конкретно име нема, колектори за производство на струја! Работи на сончева енергија, се мести на кров, има да бираш од колку палети сакаш, кило вати..
    Денски првин троши од тоа па од евн, ако не достаса само си повлекува од мрежа колку му треба.
    Кога би се усвоил законот за складирање, продажба на евн летното производстви ќе може да се пребива на зима, секако во лето денот е подолг, повеќе сонце, повеќе произведува. И ќе се усвоеше да немаше избори!

Мм на телефон, компјутер има инсталирано програма каде ти покажува се, кога колку произведува, колку трошиш и на сето тоа се прави евиденција колку си заштедил, произвел, потрошил. Ние го ставивме 1ви октомври, имаше некои проблеми и неколку дена работеа на него, по груба проценка сметката треба да ни е помала за 1.500ден, за октомври уште не е прочитан саатот и еве чекаме да видиме точно :o:

Инвестиција е да, но на долгорочна стаза, во МК сме неколку кои имаат на куќи, искуство имаат до сега повеќе со фирми кои се занимаваат со некакво произвидство денски..

Добар ден, да потфатам нешто по дома и одам на средба со драга феминка :pizza: @pandelka ветуваме ќе ти пуштиме слика од средбата :makeup: :P

На iloveyou29, Ninichka, mareane и 20 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Добар ден.
    Ја испративме мајка ми на работа и сега се веселиме со детево низ куќа (poolparty).

Беше договорена со колегите да си купат лепиње за на работа, па отиде да ги подигне од месарата во соседство и зеде едно и за мене.
    Имам една изрека за пред народ кога викам дека Тозо ме направи од девојче во жена, а онаа другана, домашната, ми е кога успеав да изедам четврт бурек и цело лепиње :rofl:.
    Мама ми се смее ми вика кога од мене биднало човек, кога јас мевце сум ставила на коските, од секого ќе биде :tmi:.
    Лазањи не правам. За чудо мојов не сака, или поточно неколку пати кога сум прашала одговарал со не. Кујната ни е балансирана македонско со експерименти од нет, ама ете, лазањите му биле многу шлакутници:^).

Мојов како типичен маж е тежок на одење на лекар.
    Кога се преселив кај него и решивме да се фрлиме на работа за бебе отидовме да се провериме....инаку 15 год. немаше на лекар отидено. Не си знаеше ниту крвна група. Сега редовно му праам и него крвна слика во Македонија :P:rofl:.

А пипав е, иако не признава :D
    Лани, поради лоша комбинација од континуирано седење на стол а потоа тешка физичка работа грбот го фати и беше цел укочен. Па тоа си го влече како хроничен проблем. Само за да не оди на физиотерапии и да не се влече по тие врати си купи за дома една професионална електромагнетна лежалка и дома е сам доктор сега:D.
    И мајка едвај чека да дојде да си легне на лежалката, а и јас после бременоста. Женава се прероди одкако почна да ја користи.
    Инаку конечно почна да ме слуша за витамини, редовно пие магнезиум и б комплекс.
    Јас со две бремености едно по друго редовна кај гинеколозите:whew:.

И то. Идејава за уролог не ми текнала. Редовно на хомеопат си одиме, ама и ваму ќе го пратам ]:)

На evangelina.ina, iloveyou29, mareane и 26 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.083
    Допаѓања:
    328.597
    Mm redovno pravi krvna slika,urina,eho pa duri ednas godisno i pluca snima deka e jak pusac.

На iloveyou29, Cka, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    И сето тоа своеволно? :o

На galapce, Annath и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мојата машина за сушење e Whirlpool. Може да е иста со на @MilaP бидејќи и оваа е 6th sense. Сама ја прилагодува должината на циклусот за сушење согласно влажноста на алиштата. Имам опција да ги вади како влажни за пеглање и опција да се суви ама "пеглани". При вторава опција прави повеќе ротации за да не се утуткаат алиштата. Ако ја пуштиш навечер, не се исклучува, туку прави ротација на одреден интервал. Супер ми е.
    Тие што имаат комбинирани обично имаат помалку опции. Не би препорачала - брат ми и другарка ми имаат мака со сушењето: влажни алишта, гужвање, оштетување, собирање. Јас буквално се ставам :) Ко алиса, вадам од перење и право на сушњење.

Еве ги моите опции.

20161102_114952.jpg

На mareane, Peco, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.