Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Epten svoevolno (facepalm)
    Jas duri mu velam preteruvas

@kukla21 znaci i kaj brat ti gi ostetuva?
    Epa izgleda problemot e do kombinirani sto se.I kaj mene se taka,radi prostorot taka gi zedovme.Ama ic ne sum zadovolna

Esmeralda-MD, Annath, kukla21 and 2 others like this.
  2. danichap

danichap Moderator Staff Member

Не ти е лесно и тебе значи :tmi::rofl:

iloveyou29, JuLleE, Ane-Goki1 and 3 others like this.
  3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Бреј се залетав да одговорам на пост во кој членка бара нешто да купи,кога гледам од 2013
    Сигурно заборавила и дека го има веќе :D

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Јас не правам тестенини со бешамел, ниту мусака со павлака/млеко и јајца. Ниту спанаќ со јајце. Ниту пица со јајце. Ништо. Не сакам печени јајца.

Тестенините ги преливам со доматен сос наместо бешамел или со павлака. Во мусаката како Жабе додавам малку вода и додека не испари не ја вадам.

Сега се сетив дека имам еден готвач. Го добив за роденден од друштво, заедно со престилка и убава ракавица за фаќање жешки садови. 200 италијански рецепти или така нешто беше.

Јас и мојов сме тешки за одење на лекар. Јас сум ужасен пациент, а тој дома сам се лечи. Единствено што прави крвна слика и ради реда прегледи од работа.

5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Мојов човек има фобија од игли. Невозможен е кога ќе се разболи, не-воз-мо-жен! Последниот пат мораше инфузии, и ко со мало дете се убедував дека нема страшно. Анализа на крв? Невозможна мисија. Единствена добра страна е што нема шанси да почне да се дрогира. :lol:

За гинеколог, треба психички да се спремам со денови пред да отидам, и пак прегледот ми е огромен стрес. Самото тоа чекање да каже дали е во ред додека гледа на ехото ме убива. Редовно одам, ама стресот не е помал. :sweat:

6. LadyC

LadyC Форумски идол

Добар ви ден убави луѓе.
    Многу сакам кога денот се одвива како сега. Не е пеколен а сонце има, не е преладно, туку е пријатно. Обожавам да пијам утринско на тераса поготово зашто истата ми гледа према Трнодол, односно зеленила и ме одмара. :inlove:
    Како ви е денот денес?
    Јас вчера бев на контрола и ми кажаа дека носам покрупно бебе. Јас нели малата. :)
    Вчера за прв пат не се исплашив на тема пород со др Кацарска додека ми објаснуваше како оди цела постапка и на што ќе треба да обрнам внимание. Изгледа тоа сега допрва ќе се раѓа. Онаа сила кај секоја жена кога треба да го пречека на овој свет своето чедо. :)

Убав ден ви посакувам на сите :)

7. referentka

referentka Moderator Staff Member

Se javija golemite deca za na rucek.
    Se rastrcavme so Refo kako muvi.Ke dosle Refce da ja vidat,ama vo 15 h?!???
    Meleno meso-pkeskavici.
    Pileska salata.
    Ke sliknam atmosfera ako imam sansa.
    Denes nema da makam,kerka mu se gnasi od makanje:@..aj ke se vozdrzam:devil:

iloveyou29, mareane, Cka and 27 others like this.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се што е мелено месо, не ми е убаво. Лазања ми е преценето јадење.
    Од такви работи само за него, полнети пиперки и мусака, јас со сила и после стомак ме боли.
    На сите доктори на кои морам да одам одам, дали на година или 6 месеци, како ќе ми препорачаат и одам. Крвна слика правам повеќе пати годишно барем за кај матична.
    Он од друга страна...како да кажам...од домашната аптека се лечи. Како тригодишно дете да е, па да го подпрашуваш, да не испил нешто што не треба. Капакот е што не трпи болка и за се нешто апче, а на доктор никако.
    Ах да потенцирам колку не сака доктор. Помал хируршки зафат со локална анестезија му правеа дома. Со сестра, со доктор со све, он на кревет легнат. По фамилијарна линија...глупоштии. Кој како сака нека мисли, ама за мене е ненормално и неандерталски... Ама таков е.
    И така...

Last edited: Nov 2, 2016
    iloveyou29, mareane, Cka and 13 others like this.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Здраво женски.

Не сум мирцала и не ни знам како тоа изгледа.Зафркавање по телефон,да.

Машина за сушење немам,распослана сум по дома со алиштата во зима.Старата за перење ја поравивме сега скоро кога се расипа,а да тргневме по нова ќе сакав и за сушење.Ама не комбинирана,ве слушам вас дека ми препорачавте не две во една.

Лазањи многу често правам,син ми ги обожава.Во месото,кога се пржи,ставам многу салца,бешамел и рендам кашкавал одозгора.Многу се сочни и вкусни.
    Мусака со млеко и јајца ја полевам откога малку ќе се запече горниот слој од компирите.
    Тефтер имам за рецепти и запишувам,обично се торти,колачи,пити.Другото во глава ми е.

Маж ми на лекар не отишол,нема ни матичен доктор.Жена му го лечи ;).Сестра ми ако треба и ќе го прегледа.Еднаш го однесов на лекар,на клиника, три дена изгоре од температура и ми рече немало потреба,истото и јас ќе сум му го дадела.Инекциите погодете кој му ги ставаше;).
    Кичма еднаш-два пати го има фатено и му викам врти га*от.Ме слуша и многу пази да не ме изнервира :smirk:.
    @referentka те прочитав што си направила:^).Мене ми се има случено,ми паѓа апчето во кутијата со лековите,фрлам.Капсули,апчиња,па и витамини,останати едно две паднати во кутијата со лековите без размислување фрлам.Тие со поминат рок макар и еден ден после истекот, исто така фрлам.

@DVAANGELA тебе дизната за готвење,мене за трошење ми се отворила.А кога па ми се затворила:?:.

iloveyou29, mareane, Peco and 22 others like this.
  10. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

И ние сме тешки за одење на лекар, дури мене ми е потешко.

Ама тоа само од немање време, мада е изговор знам.

Гинеколог ми е во Скопје, и со закажано чекаш, секогаш се гужви, ми се одмилува кога помислам. Последен пат ѕвонев да закажам, арно се натокмив, ми велат иделе на одмор дури после месец дена да закажам термин. И нормално не закажав и ете уште не отидов :tmi:
    И секогаш велам следна недела сигурно. Е сега навистина е следна недела сигурно. Сега ќе се јавам да закажам. :!:

iloveyou29, mareane, Peco and 14 others like this.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

мажите се коркачи кога се работи за лекар
    Најсвеж пример
    Слушам во неколку наврати како кажува операција ќе ме прават у сабота
    Драма:rofl:
    Лепото твоето е интервенција,не е операција
    Пс:жуљ ќе му вадеа:D

iloveyou29, mareane, Emy867 and 22 others like this.
  12. danichap

Со муабетиве за гинеколози ме потсетивте и јас да си закажам.
    Сакав во сабота, на 12, за со мм заедно да ја видиме малата, ама ми рекоа само ургентниот работи. Не знаат кој ќе биде на смена.
    Па си закажав за другиот четврток. Се надевам момата нема да се срами и ќе зедеме сликиче за татко и.
    Ми треба потврда за летање, веќе 30 недела ќе бидам.

13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

И мојот е плашливец кога е лекар во прашање :worried: кутриот душа нема од игли, се има 3-4 пати онесвестено при земање крв (facepalm)
    Еднаш со мене дојде да примам инфузија, пребледе додека сестрата ме боцкаше, јас го тешев него :lol:

iloveyou29, mareane, mal.ecka and 8 others like this.
  14. referentka

referentka Moderator Staff Member

Maz ti???:^)

15. Eli23

Eli23 Форумски идол

На гинеколог не сум била од прва контрола после царскиот. Значи скоро година дена.

На други лекари одам, немам страв ниту паника, само да се наканам терба оти мразам мрцварење по авотбуси.

Мусака без млеко, со ориз. Еднаш праев и ја утнав. :rofl:
    Лазањи со бешамел - пица сос поточно до бешамел, превкусно.

16. Ordinary

Ordinary Форумски идол

:D

Lady Phoenix and joy1 like this.
  17. danichap

За чудо мојот храбро го издржа пораѓајот.
    Уствари мислам беше во шок, па парализиран, и не можеше да се мрдне од место:rofl:. Беше поблед и од мене на крајот.
    А мајка пуста не додржа, напушти сала.

18. mami blue

mami blue Форумски идол

Одење по лекари...би рекла дека јас сум повеќе тешка да се одлучам да појдам,ако осетам грло ме боли,веднаш си купувам нешто од аптека,уз пат ќе се посоветувам со фармацевтките,ќе си купам лимони,портокали,со медче терам некако, зошто сметам и дека не е нешто сериозно, а и колку ми е ажурна и добра матичната,мислам дека повеќе од неа знам:D, па и малтертирање ми е да и одам
    Мм па цвикатор, малку грло да го заболи,одма леле ќе одам на лекар,а недај боже да се разболи,тоа се драми дома,ќе легне,па ми вика подалеку од мене децата да не ги префати,:D, божем јас не сум свесна,иако и кога не му е нешто сериозно,он е тешко болен и е у кревет:@

iloveyou29, mareane, Peco and 18 others like this.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Брзи сте(tumbleweed)
    Луѓенца абе мојата сушара е од пред 15 години. :lol: Класа Ц, ама среќа другите уреди трошат малку па компензираме со мала сметка. Се привикнав и сега искрено не ми се менува - работи. Кога ќе треба тогаш ќе му ја мислам.
    @Annath Добар и убав актер, посебно омилен од Ап клоус, а и филмовите му се добри, со убава и поучна содржина.
    @referentka Избегнувај да пиеш без потреба - кога ќе треба нема да делува или ќе треба се поголема и поголема доза. Додуша парацетамолот е лек кој може да се користи и еден месец после истекот на рокот кај возрасни.
    Мала Рефа ти е богата. Си има браќа и сестри кои ќе ја сакаат најмногу на свет.

Last edited: Nov 2, 2016
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Ординари има маж?
    Боже... Ја више тука не пишувам...
    Па и за непишување сум. Не сум пишала дека млеко ставам на мусака, а рецепти немам, гугл и јутјуб ми се другари.
    Ц ц ц ц ц ц
    http://www.snopes.com/male-birth-control-study/
    Пичлиња бе...тоа е.

mareane, mal.ecka, JuLleE and 10 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.