Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    ^Арчови да прави, како не. :shake:

На mareane, Ane-Goki1, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе проверам.

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  3. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мусака правам без млеко ама при крај полевам со јајаце о јогурт.
    Јас во мусака ставам ориз.
    И јадам без леб.
    Птошетани,јадење готпво.
    Спиење и гушкање следува.

На JuLleE, mareane, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.325
    :rofl:
    (заебанција е ова ало, ме инспирираше Бриџит, пред некој ден ми искочи на фб, па боље момент од ова не можеше да биде, да не ми се потресете ко стално)

Исмукав, исџогирав, избришав све, збор само ако чујам.
    Откритие ми е дека овесoт немал глутен. Не знам како ми промакнало ова. Се израдував. 8-|
    Пупуце, те скокнав? Срамота. Прва ќе бидеш.

Последна измена: 2 ноември 2016
    На Ariastri, JuLleE, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  5. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Vo bremenosta neznam uste pred koj ginekolog, med. sestri ne rasiriv noze.(facepalm) i jas kako galapce.
    Junacki izdrzav i neznaev za stram. Se za cere moe.
    Zatoa sega se tutkam za sekoj pregled. Vcera mi se javi maticnata deka treba na kontrola da odam. Kasnam, i me ceka denes da odam. Rucek fati, jas :worried:
    Tesko deka ke otidam.

Vo zdrastvena legitimacija broev do pred da ostanam bremena sum bila edvaj 10 pati. Na prag od 25 godini.... Zatoa vo bremenosta nadoknadiv.:^)

Za lazanji ligi mi potekoa. Jas na rezim, nesmeam da pomislam.
    Koga ce resam nesto, ne odstapuvam. Stojam zad istoto, makar svetot nad glava mi padne.
    Dobra ili losa osobina?

Cere spie. Staviv rucoce da se krcka na sporet.

Za refka, sinovite, cerkickata i nivniot odnos :bow: imam poveke da kazam, ce se vozdrzam, bidejki ke nema kraj a moram da ostavam telefon i da stanam.

На Ariastri, JuLleE, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  6. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.103
    Допаѓања:
    43.450
    На лекар одам редовно. Со бременостиве редовнонси одам на прегледи. Последен пат бев и со публика. Јас на стол качена децава до мене дремнати гледаат. На забар исто . Уште 3 термини и завршувам . После очи не ми гледаат. И тскс сега се ближи време за балет. А уморна сум. Ма тоа ми е. Сакав да пишам за мм. За неговиот мотивационен тренер ама да не се нервирам сега , после на тенане ќе се издушам.
    Треба да возам стрес само ќе си направам ако почнам да расправам |(

На JuLleE, evangelina.ina, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    @Lilit
    Не се вади сега де.;)

На JuLleE, mareane, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Отворив е-дневник и дамла ме удри:@:swear:Шаренило.
    Маж ми ќе го пратам на родителска и нека му ја мисли.Нема веќе:mp:и дремење на (wfh).
    Јас кај другово дете ќе одам,таму нема да имам изненадување од ваков вид,како првото.

На Ariastri, fallenangel, JuLleE и 20 други им се допаѓа ова.
  9. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.844
    Допаѓања:
    163.325
    Воопшто.
    У осталом, многу ми е гајле мене кој како ќе го сфати, ама денес ич не ми е до објаснувања.
    Знам со кого си имам работа. ;)

На referentka, Annath, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    И јас денес мусака за ручек, случајно. Којзнае од кога не сме јаделе. Никако со јаце и млеко. Бљак.

На mareane, Peco, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    ЕПП
    Се вжешти темава.
    Страв ме фаќа дека ќе ја утнам 5500.
    Одам на кафе....и изи :)

На mareane, Peco, DVAANGELA и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.236
    Допаѓања:
    91.849
    Лазањи не сум правела никогаш ни пак имам желба,сум јадела по рецепт на мајка ама некако ми се многу мрсни.Можеби некогаш ќе направам,канелони сум правела и не ми се ништо посебно :D мусака обавезно полевам со млеко и јајце а ја правам со компир,тиквица и мелено.Свеки ја прави со ориз и преубава е и така.Леб не јадам со манџи обично јадам само со ајвар и летна манџа :|

Сушара немам и засега немам потреба за тоа ,во иднина здравје може ќе претреба,машина за садеви можеби повеќе би ја користела ама моментално немам потреба и од неа :)

Ниту јас не одам по доктори а ниту мм,кога ќе размислам по решителен е од мене,лани правеше целосна контрола снимаше проверуваше беше уплашен ама фала богу се е во ред.Тешко го убедувам за на забар да оди |(
    А јас најчесто одам на забар,мразам расипани заби и страв ми е во иднина да не ми се расипат од бременост :$па затоа редовно ги средувам:D
    Сакам да провереме крв,крвни групи некои анализи кои што мора да ги имаме...најпрво да одам на гинеколог тоа морам!

На ph.orhideja, Esmeralda-MD, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.897
    Допаѓања:
    110.122
    Лазања обожавам да правам, веројатно и денес ќе биде на мени ама во видоизменет состав оти фрижидерот ми е за кречњње, само мајчино млеко рафтот е полн и корпата со овошје и зеленчук на бебето, се друго е празно, полупразно и неупотребливо. Осеќам дека деновиве ФИ ќе пукне од слики од лазања. Ја правам без млеко, со бешамел, болоњезе сама што го спремам не од кесе и водичка, одозгора задолжктелно плива во кашкавал. Мусака исто обожавам, порано ја сакав со јајце ама во последно време само така. Еден лериод мајка ми правеше во тенџере, ама не ме бендиса ич.

Машина за сушење немам, ама следна на список ми е таа, и тоа многу бргу, деновиве ќе ја земеме, а и спремам на пролет специјално местенце во ходник во плакар затворен, има да биде наличена што вика сваќата.

Од гинеколог немам срам, не обожавам одење по доктори ама не ми е ни стресно, одам по потреба. Во последно време се радувам само на одење кај педијатар, имаме млад забавен доктор кој ни го прави тоа време во ординација супер интересно, а и секогаш си одиме со убави вести.

На Ariastri, Esmeralda-MD, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.074
    Допаѓања:
    328.552
    Izedov 5 mali cokoladca od marcipan
    Mali se pa ne se vazat mn nAli?

Lazanjata se pece
    Pa potoa ke se odmara malce

Drugo nisto ne e vo plan

На ph.orhideja, Esmeralda-MD, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
  15. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Ручек немам,исто и вчера така беше, со јајца и ајвар вчера поминавме,денес мм ручал кај моите,децава сити,мајкава на диета:rofl:

На ph.orhideja, Esmeralda-MD, fallenangel и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Лазањи одамна немам направено. Не ни се отворила желба за нив. Мусака не јадеме и воопшто не ја правам.

Мм нема одбивност према доктори, сам оди на одреден период проверува крв, мокрача... ама има аверзија према лекови. Парацетамол, андол, аналгин, витамински таблети, за него биле колку да не каснеш портокал или лимон во моментот |(
    Јас имав одбивност, секое одење беше трауматично, ама од лани наваму редовно дремам таму и се навикнав. За соблекување исто порано еден срам, тонев, па навикнав. Од коа ми се погоди млад болничар што ме заврзуваше за кревет у операциона сала мислам дека више и од чиста мира ке се соблечам било кај :D

На ph.orhideja, Esmeralda-MD, fallenangel и 13 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Здраво :) гледам највеќе муабети има тука.. а ја пребарав фемина и незнам каде да прашам... сакам да развијам фотографии, ама фотографии еден тон :D од онаа големина како свадбарски, ваљда 15х10 е таа... колку е цената, да не знаете место каде што не се занесуваат со цените...

На Lady Phoenix и Eli23 им се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас вадам во Бимбо. Мислам 12 денари или поефтино, не се сеќавам. Обично за ден два се готови.
    Мислам сегде се цените исти.
    10х15 е помала од свадбарската. Можеш да поминеш да видиш уз пат у ГТЦ.
    Може и по мејл да пуштиш.
    Е сеа знаат некои слики мн да ги осветлат.

Исто во Бисер ги имаш неколку студија, само избегавај Дичо.
    Студио 5, Фото Маестро, било кој...цените се отприлика исти.

Свадбарските мислам се по 30 денари една.

На Annath, Lady Phoenix, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Дремнав преска кога ги успивав децата и сега не ми се спие, гледав серија, си пишувавме со мм на вибер, сега да се доококорам си направив кафе, изгледа ќе го дочекам мм од работа.(facepalm)

Немам мерак по доктори да одам, одам кога е ептен опасно, гинеколог посетувам еднаш, двапати во годината, забар еднаш на 6 месеци а мм можете да замислете колку сака да оди на доктор, тие се најлоши пациенти.:x

@emkaemka кај моите имаат веќе 10-тина години соларни панели за производство на струја, се што е вишок, не се потрошило се продава на компанијата, почесто се во плус, односно им даваат пари него што плаќаат сметка за струја.

Јас ги пржам тиквичките пред да ги редам во тавата, така ми се вкусни, немаат блантав вкус.

Кај мене е 40 во школска зона, сите лазаат, башка ако пример возиш 60 во таква зона, односно 20 над или 100 во дозволено 80, казните се драстично различни, за првото може и во затвор да одиш, за второто парична казна и поени.
    Има пензионери, со флуроцентни елеци и знак стоп што стојат на пешачките премини, мораш да чекаш додека сите деца се на тротоар па да поминеш, никој не урла, не свири, си го знаат редот.

Матео го носам до врата, од врата и ми го дава учителката, секое дете седи во училница додека не дојдат да го земаат, тоа до 4 одделение важи, сите имаат потпишано писмена дозвола кој смее да го земе детето.
    Децата се внатре на одморите само ако заборават капа, надвор без неа не ги пуштат кога има сонце, кога врне тогаш ги носат во салата за физичко па таму си играат.

Не можам уплоуд на видео да направам да видете како на детските престави се глупираат заедно со децата директорот и наставниците, пејат, се глупираат, не се воопшто онакви недостапни, имам впечаток со тие што сум во контакт дека превише си ја сакаат работата, директорот мислам дека е роден за таа улога.

На Ariastri, ph.orhideja, Esmeralda-MD и 26 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Zaminaa decata.
    Dvajca rabotat pa umorni.
    Drugite studenti (apsolvent i brucos) laganica.
    Malata so niv kako sekoj den da e zaedno.Krvta voda ne e.
    Refo se napi beli vino i kaO se "navali" pa isprakjanjeto na decata na mene go stavi.
    Dali da priznaam deka se rasplakav??
    Gi isprativme i so Refce se kacuvame po skali nakaj doma,siromaskata zelna po niv,na sekoja skala po edno ime izgovarase od brakjata i sestrata.
    Dusata orev mi stana.
    Da imam prostor ke gi molev da ostanat.Moe-negovo ke molam ke kolam...
    Gi saka..
    Ama ne sum tolku mokjna.

На 1209, Ariastri, mami blue и 35 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.