Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.099
    Допаѓања:
    43.406
    @referentka си ме насмеала жено денес за сите пари со апчето :D
    Ние бевме на балет , се вративме и ајде пак на спорт. До 17ч треба да ја земам малата . Кокку да не ни е досадно. Мм спомна карате :^)
    Јас нејќам да си ставам уште една обврска да носам деца да развозувам ако сака он фино лепо нек ги носи јас неможам.
    Одејќи накај спортската сала каде оди малата ја сретнавме комшиката која води детска група. Секој втор понеделник , со кафе и торта и децата да играат. Па спремале новогодишна претстава па ме праша дали сакале децава да учествуваат|( па немав каде да бегам . Реков со задоволство ќе дојдеме |(
    И ајде понеделник ни е слободен па да надополниме времето :sweat:
    Малата ќе играла во некоја представа ...

Да ја земам.малава и да се раскомотам ]:)

За градинкиве овде да кажам . При упис се носат слики од сите што ќе ги земаат децата . Од баба, дедо , тетка, бебиситерка.. за да се знае точно на кој се предава детето. Од градинката сум презадоволна. мали супер се навикна ... ја обожава учителката . Денес им била самоволата која им покажува како се мијат забите. Им дале четка за заби. И мали ми покажуваше како се миеле забите. Горе доле лево десно. ;) се е то видено. Ама ако се радуваше да објаснува.
    На 6 месеци и они одат кај мојот забар. На систематски. И на крај добиваат играчка :inlove:

И така тоа е тоа од мене . Кујната ме вика

На Esmeralda-MD, JuLleE, evangelina.ina и 15 други им се допаѓа ова.
  2. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Второ кафе.
    Малото како лепенка. Порано стоеше до када дур ме чека,сега со извинење,до шоља доага.
    Многу ве интересираше,нели?|(

Пофнаполнив фрижидерот со риба и свежо месце, за малото демек.

Алишта и теглите со храна за утре спремни.

Имам тапа болка во стомак.

На ph.orhideja, Esmeralda-MD, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.478
    ^ќерка ми сеуште има нешто важно да ми каже кога сум во тоалет! #многубитнифакти!

Арни сте? Не ми се пие кафе сама, мм заглави на работа.

На bittersweet, ph.orhideja, Esmeralda-MD и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Добар ден. :)

17 часот, а надвор стемнето мислиш 20:00 е.
    Конечно седнав со кафе. Ве читам цел ден по малку и кога конечно ве исчитав да кажам по некој збор во врска со темите.

Гинеколози - се плашам од самиот збор. :D
    Не сум била на преглед повеќе од година. :x:
    Не се срамам од соблекувањето. Ко што спомна некоја феминка погоре докторот не не гледа така. Нормална работа му е тоа.
    Мене повеќе ме плаши резултатот, сета таа неизвесност дури те гледа на ехо и молчи. Е тие неколку минути ми се смрт.
    Јас сум за редовни контроли, независно дали се работи за гинеколог, заболекар или општ лекар, ама за жал сум од оние кои чекаат нешто да ги заболи за да се натерам да посетам доктор.
    Вереников е ист како мене. Ако се разболи оди.
    Среќа што работам во стоматолошка ординација и барем забиве ги контролирам редовно. :)

Баш пред некој ден ко се враќав од работа дома, со автобус, една постара жена седна до мене и почна со муабети и цело време ми се вртеше во глава да ве прашам како вие реагирате во вакви случаи, ама еве Сесил била побрза.
    Јас и онака сум молчелива особа, со луѓе со кои се гледам секој ден, а не пак со некој што не сум го видела никогаш. Макар што понекогаш повеќе можеш да се расприкажеш со такви луѓе отколку со некој свој.
    Кога сум во автобус сакам да молчам и да гледам низ прозорецот или слушам музика, а посебно кога доаѓам од работа и сум мртва уморна.
    Тогаш уста не ми се отвара и затоа гледам да одбегнувам вакви разговори. Одговарам на она што ќе ме прашаат и не продолжувам во прашања бидејќи така разговорот ќе отиде до недоглед. :D

Лазањи обожавам. :inlove:
    Не паметам кога последно правев, а ги мислев. Ете идеја за ручек деновиве. :)
    Јас малку ги варам, ама сосем малку колку да омекнат, ги ставам во тава, ги полевам со сос, па бешамел и на крај рендам кашкавал.
    Мусака правам со јајце. Во јајцето ставам малку млеко и преливам.
    Имам правено и со тиквици и со модар патлиџан и вкусна е, ама повеќе ја сакам со компири.
    Кулинарски списанија обожавам да разгледувам и затоа често ги купувам. Рецепти гледам и од интернет и најчесто ги изменувам по мое. Нешто додавам, нешто одземам, едно заменувам со друго и така. :)
    Тефтери немам јас ама мајка ми и свеки имаат. Претежно со торти и колачи.
    Многу сакам да експериментирам во кујна и никогаш не се држам до одреден рецепт. Омилени ми се тестенините со секаков вид на сос. Што имам во моментот дома тоа ставам. :)
    Манџи не јадам, ама се навикнувам малку по малку бидејќи мојов без манџа не може. Сеуште се усовршувам во нивно приготвување.
    Кога се работи за готвење слаба страна ми се тортите. Колачи правам, ама торти ич не сакам. :D

Последна измена: 2 ноември 2016
    На bittersweet, ph.orhideja, Esmeralda-MD и 17 други им се допаѓа ова.
  5. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    Кога сте кај рецептиве дајте предлог за нешто месено за вечера ама соленко, не благо? Либето многу сака месени работи, па кога сум слободна користам прилика да му направам.

Него пред некој ден излезени и влезе во бензиска да стави бензин. Гледам ја внатре, гужва и одеднаш окото ми пикира некој и си викам - Леле каков дечко. Кога се свестив мојот. :D Многу ретко се дотерува па дури не си го ни познав :D:D

Лазањи не сме правеле по дома, а и моите не се љубители од тоа што до сега сум им носела готово.

Муабет си правам само ако ми е пријатна личноста. Ако станува напета, вадам мобилен и вртам кај било кој од моите.:D

На 1209, Ariastri, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    @Bozica1980 каснам малку. Среќен роденден на малата. Здрава и жива да е. :)

На Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  7. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.074
    Ако овде не се напукам од јадење нема каде :pizza: :tmi:... Да се проба све. Ама пак држиме линија.:wasntme:

На Esmeralda-MD, mareane, emkaemka и 6 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.165
    Бaрaј нa нет рецепт зa стрoмбoли aкo те бивa зa тестo ;)

На marama и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  9. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ajde izvolte vo PupiLand:rock::tmi::drunk: 20161102_174034.jpg
    Osekam deka uste vecerva i eventualno utre ke rabotime:worried:mu pominuva keifot poleka:headbang:
    Do togas koristam situacija da se ispruzam.Ke se gleda rakomet a jas izgleda ke zaminam vo PupiKafe oti ke zaspijam...laden nes i:smoke::smoke::smoke:
    Bujrum:coffee:

На Lady Phoenix, bittersweet, ph.orhideja и 22 други им се допаѓа ова.
  10. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.756
    Maramce neli sovetodavno telo mora da izreagria:talk:
    Mesi testo i otkoga ke go izaRabotis ubO stavi mu 1/3 margarin na kocki isecen i smrznati kockite.Testoto stanuva rofko i vazusasto.
    Podeli go na dve topki i ostaj go pol saat vo friz dodeka ti napravis fil...(praz;m.meso...urda..)
    Ednata topka sukaj ja malku pogolema od tavceto i ke ti sluzi kako dolen del od pitata.
    Ako ti se pojavat nesrazmerni krajcinja sEci gi so nozici kolkutestoto da preleva niz tavce (mislam deka sfakjas).
    Stavi od pripremeniot fil.
    Vtorata topka napravi ja krOra i
    seci lenticki od nea i redi gi kako resetki vrz filot.
    Viseckiot del od prvata smotkaj go licno da bide i da gi prikrie krajcinjata od lentickt(lalala)(lalala)E .(ovie glupavive ne se brisat za ziva glava)

Napraj besamel (margarin topen so mleko,sol i vodicka..da ne e mnogu gusto) i polej ja pitata vrz "resetkite" i glej da prodre tecnosta nakaj filot (ako treba i so noze podbucni niz resetki).
    10 min na 200
    20 min na 170

Pa vidi dali nema da go odusevis:l:
    I ne zaboravaj..MAFE odi so pitava:rofl:

На 1209, artemidis, LivingGlam и 24 други им се допаѓа ова.
  11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Јас испив кафето и колку да се прави нешто,пошто и на мали му е позабавно тогаш,пекачот врти и е при крај.
    Може тесто да се замрзне а може ке падне нешто.
    Сполај и на @Annath што ме Просветли дека може да се замрзнува.

На Lady Phoenix, Esmeralda-MD, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    како го пиша вчера ТОПОГАН,јас си помислив којзнае колкаво е.
    Ништо страшно
    Го имам видено на најмалку 5-6 места :D
    Туку кажи среќа што Ординари не му е тетка.
    До лизгалкава ќе имаше и трамболина,па сега ти види
    :rofl:

Последна измена: 2 ноември 2016
    На Lady Phoenix, ph.orhideja, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Од месено дм обожава кифлички па само такви правам :lol: уште сега ми најавува дека секоја недела на менито ќе имало топли кифли :$

Галапче јас редовно си замрзнувам тесто :)

На Lady Phoenix, JuLleE, Ane-Goki1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Zar malku e vo dolzina 1,7m(lalala)tukuuu izgleda dnevnava e mala a ne e toboganot golem:wasntme:
    Epaa ova e maslo na cickomu i drugarkami vo dogovor so mm,a sekoj od niv se pravda "mali toa si naraca"...epten im veruvam:@

Najaven e otkaz za neguvatelkata.

Vo Stiv 2 vekje pagja "magla",da ne recam cad(facepalm)
    Tek je pocelo,a uste kolku ima...:worried:

На Lady Phoenix, ph.orhideja, Esmeralda-MD и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Лазањите беа превкусни, крцкави одозгоре.
    Да не се раскашаваат затоа рендам кашкавал и внатре, тој ги поврзува корите наместо бешамел.
    received_10154620436604906.jpeg

И тортата бидна.
    Море ме измори долгата подготовка. Многу запрљани садови, а ништо не може да ставиш во машина за садови.
    Ама ако, за убаво е. :)
    received_10154620433939906.jpeg
    received_10154620434569906.jpeg

Сега бањање деца, вечера и останати ритуали :sweat:

На LivingGlam, Ariastri, Lady Phoenix и 29 други им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Лепињето беше и појадок и ручек, ама салам ме засити па чекав мајка да дојде од работа за заедно да вечераме.
    Донесе по едно ѓеврече. Топли и меки ко душа.
    Макнавме од пинџурчето кое го запржив и ептен ми се слади.

Си гледав рецепти на нет од разни интересни специјалитети. Едвај чекам на мој терен, во моја кујна, да засукам рацете.

Туку, сон ми е во задна градина да наличам топоган, трамболина и слични дрнгалашки за момичињата.
    Додека готвам во кујната да ги ѕиркам низ прозорец како изведуваат глупости или летно време, додека го пиеме кафето или приредуваме скара во градината да се шлапкаат во некое базентче и да ни претрчуваат меѓу нозе:inlove:.

На 1209, LivingGlam, Lady Phoenix и 23 други им се допаѓа ова.
  17. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    Дa испружaм нoзе дoдекa се врaтaт мм и ќере oд верo..Денес турбo денoв,пoчнaвме oд денес нa лoгoпед вo зaвoдoт зa гoвoр и слух.Рaбoтев штo рaбoтев пa излегoв гo земaв синкo нели мoј термин пa пoсле се врaтив нa рaбoтa...
    Некaкo лoгoпедoв ме утеши ми дaде вoљa декa ќе гo биде.Еве гo веќе 3-4 месецa кaкo пушти гoвoр,пoчнa мaлку сo некoјa песничкс,брoјки,букви aмa не е тoa тoa,немa кoмуникaцијa,немa кoнцентрaцијa,мaлку е хиперaктивен-мaлку пoвеќе...

Вaљдa ќе пoстигнеме дoдекa не тргнеме вo шкoлo.

Утре пaк истo пaк нa мoј термин и зa двaјцaтa,пaк излегувaј oд рaбoтa пa пaк врaќaј се...

Зa хрaнa гoлем гурмaн сум,се пoзнaвa пo мене,мaдa сегa сум нa диетa сo нaмерa дa стaнaм "мaчкa".
    Зa мм кaжувaм декa сaмo сo прaвoсмукaлкa мoже дa пoмине,рaсфрлaнo не му сметa мaдa вo пoследнo време тaкa е кaј мене.Пoрaнo ме нервирaше мoжaм дa кaжaм декa бев пoлa педaнтеријa aмa веќе немсм силa,се е нa мене...

Лaзaњи прв пaт прoбaв пред две гoдини незнaм зoштo не ги сaкaв претхoднo,aмa мoрaм дa признaaм декa пaлaчинки не знaм дa прaвaм,еднoстaвнo не ми успевaaт.

Зa јaдење кaј децaвa,зa гoлемoвo бев oвa не,oнa не,смoки прв пaт му дaдoв нa 2,5 гoф,се беше пo прoпис,aмa сегa нa мaлaвa и дaвaм буквaлнo се,е сaмa си oдбирa штo сaкa a штo не....е чoкoлaдa не сaкa.

Имaм ручек зa утре зa мм и децa-кoмпир мaнџa,a зa мене ќе си вaрaм сoјини шницли-3денa пo ред сo сaлaтa.Другa диетa пoчнaв пa местo телешкo месo сменив сo сoјa...

Пoздрaв друштвo,oтидoв јaс дa си стaвaм кaпучинo...

Сaкa некoј?

На Ariastri, Lady Phoenix, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ете ме се прибрав, демек само дружба и ручек излезе и пазарлук низ ГТЦ, па зарем се сомневавте :clap: за мене сакав и плус ама со маж не се пазари ]:) ти шеташ по ДМ тој ајде, ајде се имаш, за се што пофатив приговори што ќе ти е :^)
    И си направив проблем најдов и втора јакна која ми се допаѓа, ама пак не е како замислената.. да преспијам па ќе одлучам :nod:

Денес лазањи ќе каснам само од оние на Скај, нема интерес за плус храна после гоштевањето, ама затоа за утре имам смислен ручек ЛАЗАЊИ сите намирници се набавени :)

Туку тостер ми треба, стариот Горење цркна за 2години греачот и никако да најдеме да го смениме, совет каков да биде новиот има ли??!!

@bittersweet производство на струја во МК е сеуште нешто ново, за искуство можевме да прашаме само една фабрика за шеќер и печатница кои беа презадоволни, сметки минимални, а претходно плус биле и на индустриска струја. Нестрпливо ја чекаме сметката (waiting) во лето секако ќе се плаќа само паушал..
    Пред неколку години сакавме да инвестираме во електрани ама многу ја смалија цената за откуп па се откажавме од 30центи отиде на 16 и уште е толку, а субвенцирањето е на 15год загарантирана цена, па чекаме подобри времиња, ама како оди се полошо ќе биде изгледа :doh:

Од Ефсун се префрлив на Доста е :wasntme: и доста е навистина претераа :headbang: отидов Кенди да си поиграм и чајче пијам..

На bittersweet, Lady Phoenix, ph.orhideja и 14 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.490
    jas ke izlezam sea so decata i so dogot na prosetka.Sakam vaka koga sece stud da spartame poleka niz carsija.Guzva nema.Malata e kejfna deka e sezona na kapa nosenje :D

На Annath, Lady Phoenix, emkaemka и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Помфрит немам јадено скоро два месеца, па за вечера тоа на мени со потпечени лепчиња, ајвар и сирење.

Вие што за вечера?

На Lady Phoenix, Esmeralda-MD и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.