Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    Потполно се сложувам со мајка ти @marama ,само јас би допуштила покрај тоа што
    ќе си бидам законска баба на внуците можат да ме викаат баба и на денот на свадбата.
    И тоа само кога ќе ме повикаат да го поведам орото..:rofl::rofl::rofl::rofl:

На Annath, evangelina.ina и marama им се допаѓа ова.
  2. Teodora*

Teodora* Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2014
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    1.769
    Ве читам и се мислам дали да ви кажам ...
    Срам ми е, а и се плашам дека ќе ми рипнете сите :!:.
    Ќерка ми има 12 години ама не ми личи дека е во пубертет, нема шминкање, дотерување, шетање.... ич не ја интересира. Дома богами ништо не раскрева кај паднало таму останало. Ама јас не и викам си шетам по дома и си раскревам. Не барам од неа ништо друго освен да учи и и го кажувам тоа, ама некако ми личи џабе везеш (facepalm). Не сакам да ми помага, сакам да учи и да си го живее детството има време кога ќе работи. Не мора ни да собира по себе додека се спрема јас сум пред неа спремна па јас ставам се на свое место. Таа соблака пижами јас диплам и сместувам, местам кревет, мие заби јас ја затварам пастата, проверувам дали зела телефон, клуч, пари, спремам опрема по физичко.......Мојот став е дека не мора сега да работи за да подоцна биде добра домаќинка. Мислам дека децата ги гледаат постапките на своите родители и кога ќе станат возрасни ги применуваат. Не за џабе е речено крушата под круша паѓа или каква мајка таква ќерка :). Гледајќи ме мене детето ќе научи како треба, не мора јас да се дерам и да ја терам со сила.
    Знам дека ќе ме критикувате и мајка ми ми вика го направи детето паразит една чаша вода само не си зема :(, ама мене бре жени не ми е мака кога веќе сум на нозе да и дадам чаша вода. Па не ме буди дететето од спиење. Ама затоа пак кога и јас да и речам ајде мама те молам донеси ми го..... не прави проблем и веднаш станува.
    Многумина знаат да ми кажат многу и попушташ ќе ти се качи еден ден на глава,ќе злоупотреби, ама јас не знам и неможам поинаку :x.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    @Teodora* тоа си зависи од самото дете.Приврзани сте една кон друга,заради ситуацијата.
    Но генерално мислам дека никако нема да и штети ако се научи на ред и дисциплина.
    Ама џабе везам [​IMG]

На Annath и Teodora* им се допаѓа ова.
  4. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.686
    Битно ти како мајка да си среќна и задоволна со своите деца, не е битно кој што ќе каже :) Сите имаме свои начини на воспитување, на крај најважен е внатрешниот мир дека го правиш најдоброто за нив.

На Annath, evangelina.ina, Teodora* и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Доста ја лигавиш ма 100 пати сум ти кажала. Учи од мене малку.:D
    Дери се ко улава и на крај само притисокот ќе ти се качи и ништо нема да постигнеш.
    Синоќа се задавив од дерење, ама неа уво не и чуе. Еве ја здивува овде.
    Не можам јас ништо да постигнам зошто имаме портпарол овде (баба и). Во секоја манџа црвен пипер.:envy:

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Колкава мрза сум за пишување лелеееееееееее.....ама затоа ништо не пропуштам да прочитам:D
    Денес се ашкав по лекари, па крв и мокрача, па банки, па и до Стружанка да си купам обични памучни гаќи и баш загледав и пижами за ќерка ми, па @mamaMace јас не видов попуст, најефтините беа 550 ден:^)
    Што се однесува до муабетот за воспитувањето на децата (поточно на ќерките) за раскревање по дома јас потполно ја разбирам и донекаде ја поддржувам @Teodora* . Кога ќе се свртам наназад и мајка ми така правеше како тебе:), сега не до таа мера да ми ја затвора пастата за заби после миење, ама тука негде беше....викаше твое е учењето само. Но, и јас имам сега ќерка и нели се обидувам да и фатам некој ред, добро уште е мала, но мислам дека детето не гледа само од мајката, мислам дека гледа пример и од двајцата родители. На пр. мојата гледа и коментира многу често и за татко и. Се случува да ги фрли алиштата кога ќе се соблече доле, како ќе ги соблече така, на сред соба, но..... и маж ми истото го прави и јас само си собирам и си се дерам, ама кој ме слуша, како први така други, а кога ќе и викнам, таа ми враќа аааааааааа а тато.Па си се тешам и викам, ако, кога ќе и дојде времето ќе си го фати редот (како мене):D

На Teodora* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @Daleron
    тури по едно кафе,од мене ќе се крофните таман да си помуабетиме што значи знакчево?(mooning)

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еј не питај мене питај стрица Google.
    :coffee::coffee: Ај сега наздравје кафе давај од тоа крофните.(poolparty) Немој и за овој да прашаш што значи?
    За овој (mooning) знам ама срам ми е да кажам. Лелел и јас да сум имала срам.:$

9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Нема крофни тогаш]:)
    чика гогле не знае кога и зошто ние го користиме

10. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Мене ми личи на ла ла ла ла:D

11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Важно ми е многу весело, а јас си го толкувам kiss my ass :$.
    Ете дај сеа крофни хахахахахаха.
    @galapce Ништо од бизнисот се пуштил некој да мете кај знакчето.

12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Дур да сатам за метларот(facepalm)
    Не дека не сум до толку искусна,ама овде мислев дека нема комунално.
    Ич да не се лутиш,за твое подобро.
    Те личи ли на тие години:fubar: :D ..башка таму кај што читаат свеКРИВИЦИТЕ
    Бујрум една само,оти искрено не ми се допадна таквото обракање и не ти личи на годините:rofl:
    @pilenka
    (poolparty)ова е лала нели?:)

На pilenka и Daleron им се допаѓа ова.
  13. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Срам да ти е само една, а овде имам еден термит покрај мене одма ја изеде.
    Да ти кажам само чекам некоја свекрва да рипне во темана па пуздер да направи.:rofl:

14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Замисли конкретните две сквекрви :worried: :rock: :D

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    @Daleron знаеш дека немаме свекрва на форумов.Само снајки имаме.

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Па богами и да има некоја од темана бега како ѓавол од крст.:lol:

17. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Леле едвај чекам да станам свекрва,ама само ради темата:D

Далерон и во оделот за дрога стасала:D ...да не се збунат другите,не да ја користи,туку да советува ова младинава од нас изникната,каква таква,а ја нападнеме а сами се напаѓаме на пола.:wasntme:

На danichap му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Да ви посакам само пријатна вечер, мене ми почнува денот, сега ќе почнат едно по едно да се будат и почнува хаосот.:lol:
    Зависно од тоа на која нога станува поголемиот ми е или нудист или манекен, добро е кога е нудист сега барем носи гаќи, па како први така други и малиот ако не е облечен бато не се облекува ни тој, па си имам нудистчиња по дома, едниот по гаќи, другиот по пелена.:rofl:
    Ако е во манекенско расположение тогаш не само неговата облека што ја бира туку и за другите две тој одлучува што ќе облечат и после сите четворица сме директно за во циркус.:rofl:
    Си се тешам дека барем за јадење не ми прават проблеми па другите работи ми се минорни во однос на јадењето.:lol:

@ozbilnazena ни е најблиску од тука за станување на свекрва за да ни дава информации од прва рака како е да се биде свекрва инаку не се сомневам дека било која женска би била среќна со таква откачена свекрва, ово во позитивна смисла откачена.:rofl:

На Annath, SV1911, ozbilnazena и 8 други им се допаѓа ова.
  19. agios

agios Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2014
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    587
    Дојдов на темава само да ви кажам дека разговорите што ги водите и сите ваши досетки, лично ми се допаѓаат три пати повеќе отколку разговорите на помладите девојки или малолетниците на форумов, и не знам зошто иако имам под 25 години далеку повеќе се поистоветувам со вас отколку со мојата генерација.
    Колку многу ентузијазам и волја кај жени кои не се во т.н. најубави години. Па видете, судејќи според разиграноста, темпераментот и духот кој овде владее, на никој не го интересира за која бројка на години се работи.
    Човек само да чита и да се чувствува убаво, било поради евоцирани спомени, расположенија, било поради претставата на секојдневнието на сите од нас која толку добро и спонтано се доловува.
    Мислам дека конечно читам искрени и спонтани мислења од непрефригани и искрени жени. Како форумот да доживеал воскресение.
    Многу убаво.

На Annath, vinozito1, Marossa и 9 други им се допаѓа ова.
  20. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.324
    Леле @agios колку убави зборови и комплименти секако.Придружи ни се свежа крв е секогаш добредојдена.
    Ми се чини дека и @Val-Dim е доста близу да стане свекрва.Мислам дека има син од 25 години.
    Да не треба да бираме модели за @ozbilnazena и @Val-Dim ,за свечени фустани.Чисто да не не изненадат па да се најдеме во тесно.
    Туку кажете ми како да ги одвикнам моиве од месо и леб.Ако верувате кога нема месен ручук цела вечер се судруваат околу фрижидерот.Во состојба се месо да јадат па макар и маринирано во кал.
    Утре мора да се купува месо зашто изедоа божји дожд до сега,

Последна измена: 1 декември 2014
    На Annath, NoellePage и agios им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.