Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982

Поздрав дамиииииии :D Да ви кажам и за смеење е, само колку работи не сум ви кажала, ехеееееее....

Иначе има тука и една од кај вас Битерке, ама одма се гледа цивилизирано момиче, спастрена, висока, стројна, чешлана, лепотица бре.... ептен фин муабет си направивме. Кога ми прозборе и викам - чекај чекај, од Австралија си? Ми вика да, од Мелбурн. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ викам, од кај нашите, хаха. :D Викам сакам на гости да ти дојдам, ми вика ајде, јас многу сакам Европјани, се разликувате од Американциве. Хех еееееееееее, е не бе... :D Секој ден се гледаме, се поздравуваме сега, ми рече ако сум идела некогаш таму да и се јавам, ОУ АЈ УИЛ МЕЈТ, АЈ УИЛ! :D

Да не се разбереме погрешно, лани беа милион пати поразлични, ама дојдов таму кај што бегале од напнатиот живот во големите градови, овде тука ги мразат големите метрополи, ги мразат стандардите што им ги поставува општестовото, мразат да изгледаат средено и скоцкано и нормално...... Запознав човек кој работел во Њујорк, имал стан на Менхетен, канцелариска работа, секој ден одел со кола на работа, во костим, дотеран, шишан... Еден ден му дошло ДО ОВДЕ, си дал отказ, продал се' што имал и прелетал цел континент и дошол овде. Сега има брада до под вратот, долга коса, вози џипче едно полуотворено, а да ви кажувам што работи, нема да ми поверувате...... и баш ми изгледа среќен.

Друг па, работел во геодетска фирма, комотна работа, убава работа, сигурна работа...... Сакал промена, му се смачило од тој начин на живот, од другата страна (или нормалната што би рекла јас) и дошол овде. Сега работи во кујна, самоук готвач, и ги прави нааааааааајубавите јадења и е еден од наааааајфините луѓе овде.

Проблем имам со тие што се пораснати овде, оти овие горниве примери не растеле тука, се познава во начинот на однесување. Простите, неуките, небањатите, тие се тие стоката од овде, никогаш немале ред, немале контрола, дури и секојдневни ситуации како одење на работа или комуницирање со други луѓе им се стресни, не знаат како, не мрднале подалеку од 2 саата со кола од нивната куќа (а ја од кај прелетав, ехххх Господе......) никогаш не биле во ситуација да прават нешто друго во малите им животчиња освен да спијат и да јадат.... не знаат дека кога ќе изедеш нешто не го фрлаш ќесето под кревет, дека треба да се бањаш редовно иако те мрзи, дека диеталните сокови не се исто ко вода, ми се крстат како пијам незасладен зелен или црн чај, дека не е исто да испиеш рака витамини и да јадеш редовно салата и овошје и месо и житарици и се' тоа што можат без проблем да си го дозволат во минорните им животчиња, ама од пусто не знаење, си плутаат. Стресно е, непознато е, ново е, ќе се напијам апче за смирување (ги лапаат како бонбони) и ќе спијам. Браво, на сите овие опции и можности што ти ги пружа живеењето во една од најразвиените земји во светот, ти одбираш да живееш помизерно од афричко племе, барем не се дрогираат со рака апчиња таму... Мислам....... шта речи.

И ми се гледа во погледот дека ги осудувам дегените, и мислам дека веќе и почнуваат да сфаќаат, ама искрено, не, не е нормално да пиеш три чаши од пола литро кока кола за ручек, не е нормално во ресторан да нарачуваш порција за парови плус десерт, не е нормално да јадеш по две вечери, дека некои работи не се така како што си ги правеле цел, ненормален живот.

Бтв, и покрај глупациве, пак би дошла тука, преку барата, ми лежи, Окси прееска ми вика сум и звучела американски :))))))))) тек дојдена пак правам планови како да дојдам пак. Сакав нешто ново и нешто различно и го добив, секое искуство е искуство. Верувајте дека ако не бев тука, никогаш немаше да го видам тоа што го видов, непроценливо искуство и голема авантура. Ако дојдам пак, овој пат ќе си одам кај нормалните, сепак повеќе кликнав со луѓето таму.

Дами и по некој господин, верувајте, и покрај сите стресови и нервози поради ситуацијата и земјата во која живееме, ве уверувам дека има ситуации кога ние како нација, како менталитет, живееме и дишиме со пополна плуќа од овие што се валкаат во сопствените пари, ама и во сопствените гомна.

Гоооолем поздрав до вас, редовно ве читам кога имам прилика и време. :)))))) Чирсссс!

На Oxymoron, AngelOfArh, ozbilnazena и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Добро утро.
    Да отклучам јас па кој/а како ќе стане слободно да се послужи, има за сите.

kava_galleryImage.jpg
    caj-za-mrsavljenje.jpg
    ingress2-1150x647.jpg

На girl-miri, mareane, artemidis и 10 други им се допаѓа ова.
  3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    ЈАС СУМ ЗА КАФЕ....ФАЛА

На Daleron му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Добро утроооооооо!!!!
    Жени мили ,конечно крај на школскава година.Денес прв ден станав без аларм,нели морам да ги будам овие зашто никогаш нема да отидат на училиште.
    Завршивме како што завршивме и тоа е.Назад нема.Лани побарав да ми доделат диплома за секое завршено одделение и клас,по втор и по трет пат.Мислам дека заслужив,зашто се дерам,урлам,цртам,
    бојам,пеглам,перам,решавам задачи,пишувам состави за писмени,бев психолог,доктор,жена да претрча,да купи,да докупи пошто оние нели „не знаат“, останував без денар дома за да имаат тие...:emo:

@mareane честито полуматурата.
    @galapce побрзо да оздравиш.:*
    @Doozy требаше и мене да ме одведеш.Иако не знам англиски добро,бодам по некој збор,ќе се снајдев ваљда.А можеби и ќе го прекинев малеров кој ме бие.

На ozbilnazena, girl-miri, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

@galapce @Cuci81 побрзо оздравување
    @mareane среќна полуматура на ќеркичката

На girl-miri, mareane, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро на сите
    Што е ова, кој болен кој неарен...
    Не се предавајте !!
    Ве читам некако депресивни
    Е оти вака ?

На girl-miri, Strumka22 и Annath им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.089
    Добро утро девојки :hug:
    Силно светнало сонцето, а голем дел од форумџиките болни... Побрзо закрепнување на сите, се ближи петок, а во петок се знае - журка 8)...
    Вчера на работа се изнасмеав :rofl:... Имам една колешка од 50+... Таа секогаш си се дотерува, шминка... Ама става кармин и кога одиме на појадок, кога оди до тоалет, а и кога си оди дома, а живее блиску и си оди со кола, па никој нема да ја сретне... Има две узречици - „не се знае каде и кога ти е среќата“ и „јас сум млада“!!! За првава узречица сите ја зезаме - па имаш маж, супер ти е бракот, што ако те види некој без кармин и така не бараш партнер!!! А таа, пак „не се знае каде и кога ти е среќата“, никогаш во животот не е се конечно 8)!!! Има вистина и признаваме сите :D!!!
    А, за втората узречица „јас сум млада“ одговара - сто пати кажана лага станува вистина :clap:... Е, тоа ти се вика „шизла“ од 50+ со млад дух 8)...
    Имајте убав ден девојки :f: :f: :f:

На Luna91, imelda, Bozica1980 и 16 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Ми се допаѓаат такви женчиња кои постојано се средени и да врне и да вее
    Е...јас сум према расположение.Ако сум нерасположена во состојба сум и во пижами да отидам на работа.Едвај се чешлам.
    Ама ако на душата ми е убаво...е тогаш секое делче на мене е стокмено...па подразголена, онака женствено...
    Бог да чува сум !!

На LUCERKA, Bozica1980, girl-miri и 10 други им се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ова ко јас :)

На veronikaveronika, Daleron, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.952
    Допаѓања:
    203.276
    Еве ме и мене цурици, се јавувам на рапорт од втора смена... дома си бев посабајле, одамна не сум била сама :D што убаво ми дојде :D ама сеа ќе главам до 20:00, може и повеќе :|
    само сакав да ве поздравам... вчера фино лепо ме фати тоа невремето, вода до колена. Среќа пластични балетанки носев, иначе ќе требаше на сандалите гудбај да им кажам :)

На ozbilnazena, tessie, Daleron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слушајте и двете, а и сите. Никогаш не се знае кога ќе го сретнеш човекот на твојот живот.
    Јас имам нов стајлинг ама нема кој да ме сликне и види.
    Пак ја исправ колата, ќе истури дожд така да знаете:P :* :P :PИмате среќа прозори што не бришев ни се е*а мамето.:D

На LUCERKA, imelda, referentka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Селфи @Daleron ,селфи ..што мора да бараш некој да те слика:P.

На bittersweet, Daleron, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.216
    Прва пат после долго време да ја отварам темава дури навечер.Ама обврски многу гости уште си идат ко да сум ја мажила ќеркава а не завршила основно ама тоа е македонска работа,плус свекор ми се поболе па и по болници, на работа турбо и хаотично...А утре ќе ја пропуштам журката изгледа оти сум на свадба по 5 пат за 30 дена И благодарам за честитките на сите!

На Bozica1980, Annath, Mrs.Bass и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Еве мор
    IMG_20150611_211108.jpg

На Strumka22, Lady Phoenix, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.663
    Допаѓања:
    153.126
    Убав патецот;) ,а и прамените богами;)

16. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Благодариме :D ама кога ќе ја измијам како овца стрижана ќе бидам.Пантиќ млаџи референт
    Е*ете си ма*ката со 100 симболи, обична слика не можам да ставам. Ова до админиве

61516037.jpg

На WORRIED.BT, Glasna, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.089
    @Daleron честито нова фризура... Прекрасна си (y)...
    На првата слика мислам (y), а не на оваа вторава од младиот референт... Кај ја најде сликава ме изнасмеа :rofl: :rofl: :rofl:... Па и рацете со гипс...

Колку убаво се чувствуваме ние жените кога ќе направиме некоја промена на изгледот или пак кога ќе се подновиме со некое ново парченце облека!!! Значи, многу малку ни треба да се почувствуваме среќно и весело (poolparty)...

На WORRIED.BT, Lady Phoenix, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Морииииииииииииииииии ногата е во гипс имаше друга ама овие админиве не требало повеќе од 100 сомболи. а сликата си бе[e ок како и оваа. Малку е налудничава ама личи на наши години :D

jebes-ti-cak-norisa-k.jpg

На Annath и lunicka им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.089
    Како личи на наши години? Мислиш ние „вакви“ сме 8)?!!

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не бе вакви сме..................

22.05.luxiboo.jpg

На WORRIED.BT, Lady Phoenix, Cka и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.