Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Нешто мора да превземам околу спиењето, повеќе спиев кога имав новороденчиња(facepalm)сега отспиј некој саат и наспана ја чувам куќата додека сите спијат, докторот само една терапија ми препишува :Pама и таа не делува повеќе од неколку часа.:rofl:

Ми текна преска со постот на Галапче со малото галапче како ја чека пред вц, кога бевме во Скопје моиве деца не сакаа да влезат во купатило во вц(facepalm)што барала шоља во купатило, тоа дека тука секаде е посебно вц-то од купатило, среќа имаше уште едно мало вц па само таму одеа, на гости во вц во купатило никако одење.(facepalm)

Фризерај, шминкери, доктори, полицајци, нинџи, секој ден некоја нова професија имаат децата, Конта кога имаше фаза на доктор само ми брцаше инекции и тоа душмански, цела модрици бев, мадам сега да не дофати шминки го е*авме ежот, сите со ред кловнови не прави:makeup: а Матео љуби га мајка сега нинџаго е и само ми покажува нови потези, да не кажувам колку модрици имам па од него.(facepalm)

Немам што да гледам, со оваа полуинсомнија се живо изгледав, се мислам да почнам некоја нова серија ама не знам која.:?:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ♡BuBaLe♡, menelele и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Чка имав слична случка. Само што во мојов случај жената има деца и маж кој ја има оставено сама. Заминал во странство со друга жена.
    Најчудно од се ми е што има деца, а се занимава со животот на други луѓе. Наместо да си ги гледа децата и да проба да го сочува и она малку што и остана од семејството таа одмазди смислува и тоа без никаков повод.
    Најверојатно се работи за луѓе кои не се исполнети, кои немаат свој живот или не се среќни, па сакаат таа несреќа да му ја "пренесат" на друг или луѓе со психички проблеми. Колку психички нездрав треба да си за да се занимаваш со вакви работи?!

На menelele, Ariastri, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Ima takvi..cii zivot ne im e interesen..pa se sto e tugjo e zanimlivo plus se im e cudno.
    Tie se nesrekjni.
    Ostavete gi da se kapat vo sopstveni solzi i da tonat vo sopstvena nersrekja.
    @Cka ..da ja kolnes dzabe e,Gospod gi tolci takvite.
    Nemoras ni da i pokazes kolku ubav zivot imas,i od toa malku sto se nadzira dovolno ke e da i ja ubie dusata.

На bittersweet, DVAANGELA, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    141.747
    Рефке и мајка ми исто рече. Гледа Господ, уште толку ќе ја дотолчи...

На ines.h, DVAANGELA, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Рефа пеер стави слика, јас мислам од нашиО клан е, она глеј што прави.

Баби стари и со колнење ли почнавте? Кој на што ќе се радува не се знае, мавнете такви глупости од глава, "Господ ќе казни, Господ гледа" ама мене ми се чини вие уште сега сте процениле што и како треба да биде, за Господ ништо не сте оставиле. Млади жени со вакви муабети не ги личи.

@zeka Со што ти се полнети грклените?

На ♡BuBaLe♡, Espadrila, Ariastri и 19 други им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    И се е тоа во ред, свој живот, свој избор, најбитно е јас да сум среќна!
    Не го пишав постот бидејќи тоа не го разбирам, подржувам, стремам кон истото..

Ама да се дотераш, прибереш фамилија/маж за свеченото врачување, да се сликаш и тупнеш на фб и пишеш одоздола горда сум на постигнувањето е смешно и мизерно. А притоа ,,кое постигнување,, се зачленила во ТианДе и ако сака да продава мора да посетува некои предавања околу производите и после предавањето даваат сертификат ако сакаш да продаваш и со тоа да се фалиш, уствари горд да бидеш и одоздола уште коментари ,,само вакви успеси да редиш, а нејзин одговор дај боже,, :?:
    Да се пофалеше со 100 продадени производи од ТианДе ќе разберев до некаде, направила нешто, или да беше сертификатот за некој занает шминка, нокти, шиење.. пак ќе разберам ама за ова еве не знам, јас не се ни насмеав, ниту честитав, ниту ја навредив само се запрашав кај отиде светов што ова му претставува гордост и го смета за успех :^)

На bittersweet, fallenangel, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  7. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @Bridget grklenite mi se polneti so vanila. Brzo, lesno i ednostavno :)

So vanila gi polnam koga ne raspolagam so mnogu vreme, inaku imam drug fil. licno mene mi e prevkusen i osven so seker vo prav gi pravam i so cokolado odozgora. :)
    Zlatna mesavina :)

Prilega ubavo :wasntme:

@bittersweet , odkako se rodi cere cuvar kuca sum. Po 2 do 3 casa spijam. Cesto se na rati, vo tekot na 24 casa. Po ednas mi stanuva noke, pie mleko i zaspiva odma.
    Jas dezuram. Dali potsvesno, da ne se razbudi, da ne ja setam i sl. izgubiv son.:^)
    Preteruvam znam.

Barem ubavo go popolnuvam vremeto ako nisto drugo. :)

На ♡BuBaLe♡, menelele, bittersweet и 11 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    278.146
    Половина час никој ништо не пишал.
    Антибиотик на деца давам ептен ретко.Поголемата кога беше бебе,се едно одење на д-р антибиотик дури и за течење носе.После престанав и да и ги давам и да ја носам за помали настинки.
    Треба да одам до маркет да пазарам ама ме мрзи а и сама не ми се оди.Децава едно на курс,друго на вежбање математика,мм на работа ,јас сама ни дома ми се седи нити ми се оди некаде.
    @Viktorijaaa5 се си мислам дека идеш во мојот град;)

На menelele, bittersweet, Val-Dim и 18 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Жугна малку малава, белким ќе биде мирна вечер. И мене грбот ме попушти, одморив малку.

Некој прашуваше за стиропол изолација. Сега дојде комшиката, ни кажа нашла некоја фирма за 16 евра м2. Стиропор 8цм.
    Ова ориентационо за цени што се праша.

Задната страна од станот е далеку поладна од собите во предната па се распрашувавме за да ставиме.

На mareane, fallenangel, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Добра ви вечер..
    Можам да кажам дека се ми е под контрола како што сакав или сепак не ... ќе видиме.
    Секогаш се по нешто ќе фали, знам.
    Времево залади..
    Преку понеделник се надевам на подобро и дека ќе се препородам додека завршиме со комплетните реквизити по дома.
    Јас од секогаш велев.. и човек за дома не е.. не е дефенитивно.
    На моменти се гушам но работам на истото подобро да биде.
    Поздрав и убава вечер на сите.

На ♡BuBaLe♡, bittersweet, Val-Dim и 21 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.473
    Колку сте вредни алал да ви е. И кој ви јаде толку благо и месено. Мислам јас се би јадела ама не бива...

На bittersweet, mareane, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Ne odoleavme.
    Utre patuvame.
    Vekje se spakuvav nabrzaka pa sega da spremam za ponedelnik,da ne brzame vo nedela.

На irenna, mareane, fallenangel и 19 други им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.780
    Допаѓања:
    145.293
    Грклани мм носи од Шарлота -Скопје.
    И фини ми се.
    Ама потопени се во шербет.

Преубаво изгледаат и овие на Зека. Нека ни пише рецепта во соодветната тема. :)

Планина ќе не чека после Божиќ. Така е ставено на репертоарот.
    Се надевам ќе оди се по плановите.

Рефке, убаво да си поминете. :)

Му порачав сега на мм по телефон еклери и мадарини.
    Ми вели која комбинација е ова.
    Е тоа де, витамини и јаглехидрати. :D

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, ines.h, bittersweet и 23 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.068
    Допаѓања:
    328.471
    Refi ubav pomin

Nie inace pazar igrame :lol:
    IMG_1697.JPG

Sakam sneg da zavrne
    Sakam da se sankame

На Annath, Petar80, LivingGlam и 26 други им се допаѓа ова.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Ама ме има фатено мрза за домаќинство, ништо не ми се прави. Особено навечер.
    Ни да се избањам немам сила.

Ај доста се жалам, одам да направам ручек за утре.

На Annath, Petar80, menelele и 12 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Za mrzata..
    Moze da me mrzi da peglam.
    Nikogas ne me mrzi da gotvam i da cistam.Multiptaktik sum i organizirana.
    Ne mi treba mnogu vreme da sredam doma ili da zgotvam nesto.

Zagledav turska serija|( "Dosta e"..
    Denes si ja najdov natabanu.rs pa si gledav nekolku epizodi.
    Se naogjam vo nekoi likovi pa isteresno mi stana:nod:

Последна измена: 3 ноември 2016
    На Annath, Petar80, Barbie20 и 13 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Јас сега ќе чистам со правосмукалката.
    Знаете како ми доаѓа сите играчки да ги соберам во кош, ама кој ќе се расправа со малото рано наутро?!

На Annath, PUPICA, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Добра вечер.

Бев во Џамбо денес, ме поттикнаа новогодишните украси и јас да едвај чекам да китам по дома. Не знам како елката ќе преживее, ама ќе се обидеме да ја сочуваме во животот од малата.
    Леле кога се сетам син ми колку беше различен, внимателен, му објасниш убаво тој нит чепкаше, само ги гледаше и нежно додириваше. А малата... денес во Веро имаше ограда за забранет пристап, право, во секунда се качува да прерипне (facepalm) :D

Претходната матична од син ми ја сменив оти на скоро секое одење од врата антибиотик кажува, нит крвна слика нит ништо. Жал и било да го боцкаат.
    Еднаш температура со дланка му ја измери. Ете толку си била она стручна демек. Му положи раката на градите и вели има 38, 38 со нешто. Барем да погоди, туку претходно дома мерев немаше толку или ептен благо покачена беше. Ептен стара школа на педијатри.

Новата што ја избрав па друга крајност. Антибиотиците ко смртни непријатели и се, малата се влечеше 2 недели, малаксана, не спие, на плуќа малку спуштено, она вели ајд да видиме ќе се избори ли без аб, не беше често болесна, може да го изгура ова.
    Ок, можеби може, ама побогу 2 недели веќе се мачи.
    И на крај поске некој ден пак заврши на антибиотик со полоша клиничка слика. Требаше сама да инсистирам и порано да и даде аб ама се зезнав.
    Инаку и неа сакав да сменам оти воопшто доверба не ми влева. Се не знае, не е сигурна, кога ја прашам што е во прашање таа не била сигурна точно |( , а и таа е стара школа педијатар ама толку горда на своите методи тоа чудо.

Среќа се погоди новата докторка во нејзина ординација, втора смена, истата има деца на иста возраст ко моите, ко другарка да ми е, и многу се чувствувам сигурна со нејзе. Така останав во ординација и само кај неа избирам да одам на смена.

Се распишав. Тост ми се јаде. Ќе го прекршам златното правило на нејадење касно навечер калорични работи. Ама правила се да се кршат понекогаш па ќе си уживам без грижа на совест :D
    И парче торта после, роденденски де.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Lady Phoenix, Annath и 20 други им се допаѓа ова.
  19. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Женскииииии, ај кажете ми како да си го избришам потписот, сакам да ги тргнам тие стапала таму натопорени!?

На Lady Phoenix, Barbie20 и fallenangel им се допаѓа ова.
  20. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    @joy1 леле како е седната :D срцка е.

Ретко, да не речам ич не ги гушкам моите :tmi: еднаш годишно, денес гледав еден филм каде што девојчето остана без татко, сум се изнаплакала, си го замислив животот без тато :doh: тој ми е најголема подршка за сѐ, не бил совршен татко, маани има 1001 ама кога и да ми е тешко, кога и да ми треба разговор а и било што друго е тука..
    Си дојде сега од Ск па како мало дете му се фрлив и го гушнав :hug:

Ете пак ми се стегна грлото.. :(

Рефии земи ме и мене на планина :wasntme:

На Lady Phoenix, Annath, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.