Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.825
    Допаѓања:
    163.197
    Кајгана ти е македонска хомеопатија. :D
    Не се мешам, ама се смеам. Индијците ко можат да си најдат фенси начини, зошто па и нашево да не пројде бре?
    Јуле, реално, да не знаеш што е пневмонија е ...не е дека не се замара, туку врска нема од животот. Не е ретка врста на рак, па да не знае.
    За овој пост не би и замерила на Ина, стварно е богдачува прашањево.
    Ај оди легни спиј, сањај гол маж ти сега и не му ја мисли.

Инаку не колнам, ама верувам дека се е во баланс па како кому и откачувам таа работа. До сега се покажало за вистинито, не знам што и не знам како, ама ете.

На ♡BuBaLe♡, ALISA0000, fallenangel и 7 други им се допаѓа ова.
  2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    @duffi ke pisam recept vo soodvetna tema. :)

Do sega vrnese. Kafe na terasa i mozok na pasenje.

Koga odam vo market i kupuvam cigari (za moite, jas ne pusam cigari) ako e X na smena obavezno prasuva jas dali pusam. - A ti pusis li?
    Nekolku meseci se vrti istoto prasanje. A ti pusis li, a ti pusis li.
    Denes mi prekipi, igra bez granici. A ti pusis li, povtorno. - Da pusam, sekoja vecer, cat pat i preku den, mladi sme sea. :wasntme:
    Me pogledna bas preku oko, zenata 40-42 godini.. Ili jas sum bez oset, ili lugjeto se bez stram.
    Ne ja navrediv mislam.:!:

Utre veruvam ke me prenesi doma.:worried::rofl:

Napisano domasno, nauceno.
    Imav nekoi nejasnotii po Germanski, i zvonam na sestra mi da mi objasni. Edvaj se razbravme. Jas hot dojc ucam, tie bern dojc zborat. :whew:
    Na uciliste isto po hot dojc se uci, bern dojc se zboruva kaj niv.

Kasa -popara ke mu napravat na vnuk mi. Te Makedonski, te bern, te hot dojc..(facepalm)

Ina ne ja pratam. Fb koristam za komunikacija so moite. Ne objavuvam postovi, mnogu retko stavam sliki. Od cere nemam staveno uste i ne planiram vo bliska idnina. Imam prateno vo PP na tie sto mi se dragi osobi (5-6 mina) i toa e toa.

Po celi albumi vo edna den,.vo sekoja poza so deteto. Pa i goli sliki, ako e bebence, ne opravduvam voopsto.

На ♡BuBaLe♡, Peco, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Dobro utro devojki
    @Vince O'Neil ja citaat Ina petostruko povekje..tocno e..
    Nema kade da se iskaze pa mora na FB.
    Ima i obozuvateli,tocno e.I ovde eve neli ja tematizirame probudila interes kaj narodot.
    Ima edno AMA tuka..
    Zosto ako misli deka e tolku umna i pametna se krie pozadi nikovi??
    I uste ova na taa tema i nema vekje da zboram za nea:Vo sekoja cirkuska pretstava na malite deca klovnot im e najinteresen;)

На ♡BuBaLe♡, Lilit, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.581
    Допаѓања:
    152.015
    Добро утро!
    Стуткана на тросед пијам кафе и на драга волја би продолжила да спијам. . .
    Среќа петок е и пократок ден на работа. . .
    Утре било задушница. . Ме чекаат обврски на гробишта и за две недели парастос. . . Една година сврти и летна од како почина свекрва ми. . . Трошок не чека. . . 1478241558196-1233950195.jpg

На ♡BuBaLe♡, Peco, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.064
    Допаѓања:
    328.420
    @WORRIED.BT na crkva denes li se odi ili moze i utre?
    ne se razbiram ic od ovie raboti

На ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix, friendy и 2 други им се допаѓа ова.
  6. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Само што стигнав на работа. Скопје тмурно, главата исто. Повремено имам проблеми со несоница предизвикани од анкс и цела ноќ ми помина во неспиење. Буквално око не склопив. Ме боли желудник, уморна сум, сакам само да се вратам дома и да лежам цел ден, Секогаш им се чудев на оние со добро расположение кога ќе станат рано. Па кафиња, па муабет цели во полет, јас ко зомби некое, 2 часа не сакам да зборам со никој, после полека се навикнувам дека денот одамна почнал.
    А овие квачкиве овде уште од рано сабајле оговарачки, кој колега кого вози дома, и кој најмногу пие во сабота навечер, Мислам алоо 7 часот е како побогу им се дискутираат такви теми па со еден занос леле уста не затворија.
    Ме чека после филм со другарки, ќе ги бројам минути до тогаш.
    А да, добро утро девојки ...

На ♡BuBaLe♡, duffi, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  7. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Добро утро,

втор ден борба со вирусот на малата. Се држи душиче ама срце ми се кине.
    Се разбуди во 03, жедна, бараше да се напие и и дадов. Кога зеде да вришти, да го тегне шишето, да не го испушта...голтна малку повеќе и пак се исповрати:doh:. Па менувај постелнини, нејзините пижами, моите...

И давам од она орс хипп, ама душата и гори, она цело би го надигнала и испила. Боли кога и го земам шишето и ја ограничувам на една голтка:(.
    Од сабајле мм на скајп за да праша...едвај чекам да си се прибереме сите дома. И таму знам дека преку недела нема да биде дома, нема ниту да ја имам помошта од мајка ми...ама ми фали до бескрај.
    Пукнав.

Мајка од сабајле со термини по лекари, потоа на работа...цел ден сами со малата. Ќе се дружиме со вас. Само да се држи мадам. :coffee:

Наредниот петок со насмевки на лицето ќе се разбудиме со малата и нетрпеливо ќе тупотиме и ќе се упатиме накај аеродром да го пречекаме.
    Ќе биде се добро. Знам.

Последна измена: 4 ноември 2016
    На mal.ecka, ♡BuBaLe♡, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 28 други им се допаѓа ова.
  8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Јас на арбајтен.:muscle:
    Татко ми чува деца, јас кршам јајца, 1200 досега искршив:sweat: и врзувам машни,, тие околу 500 ќе бидат.:wasntme:
    Матам и филови, украсувам торти, махер сум станата а благо неќам да видам.:lol:
    Децава 10 пати ми се јавија на вибер, weeeeeeeeeeee misssssssssssssssss youuuuuuuuuuuuuuuuu, на татко им вака не му прават.]:):l:

Еднаш ово го направив и си добив 3 степен изгореници на врат, никад више.;(

Се оди и денес ама ако носиш нешто за јадење/раздавање се носи посно, утре може и мрсно.

На ♡BuBaLe♡, Peco, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.281
    Допаѓања:
    259.155
    Ок, нека е македонска хомеопатија. Давајте само антибиотици и дотепајте ги децата. Освен бактериско за друго јас не давам антибиотик. Од кога престанав цела година ми е здраво детето. Шлајмови исчисти од кајганата. Претходно се мачеше со месеци.
    За пневмонија мора антибиотици и терапија. Некој ако не знае што е нема потреба за смеење. Не сите ги интересираат болести.
    Некој ако кажал со волна и што ти знам што, исто, споделил, а Ина нема што циркус да прави од тоа.

@bittersweet и јас не го ставам,ама помага ептен. Има некои бабини лекови кои се безопасни, а помагаат.

На ♡BuBaLe♡, ALISA0000, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    @joy1
    Нема правила за и околу тоа
    Кога почувствуваш потреба,тогаш
    Добро утро

На Ane-Goki1, Lady Phoenix, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.129
    Добро утро жени.

Денес малку да одмориме од кафиња?

Имаме тема на дневен ред?

Колеги / колешки... немам такви. :D
    Шефов вчера демек ќе ме мотивирал, ми пишува "due to difficult task, I paid more than usual. Here are the next orders." Не само што не ме мотивира, после ич не ми се работеше. :sweat: Се’ си мислам ќе му бараат преправки, па ќе му е мака шо ми платил повеќе. :o И толку од next orders, денес ќе кршам глава со нив.

За Ина, не го видов тој пост па не коментирам. Ама од тие што сум ги видела порано, во право е што ги ремети кога не се свесни што пишуваат. Среќа не виде во една тема на форумов кога жената прашуваше дали има генитален херпес, пропратено со слики. :party: Ги нема веќе, не трудете се да ги барате. (lalala)

На ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Ariastri

Ariastri Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    164
    Пијам кафе сабајлево и скролам по фемина, фб и сл. Случајно со гледање на видеата и случките од актуелните политички ни драми наидов на едно видео од емисија " Среќни луѓе". Не знам под кој камен сум живеела што не ја знам(но ТВ не гледам воопшто-можеби затоа), не го знам концептот на емисијата да знам дали тоа што го видов е вообичаено или исклучок. Значи -младо девојче со врзани очи погодува што допира, а во последната кутија е свинска глава. Вучиќ ми е одбивен скроз со неговото надмено однесување од секогаш со кутрите луѓе што се јавуваат или учествуваат во неговите емисии, ама да одиш до тој степен сечена свинска глава да допираш. И ај си реков да видам што е наградата за тој резил на ТВ да ти го сервираат а ти да го јадиш, а наградата е ваучер за вечера за двајца во износ од 1000 денари. Е значи стварно не разбирам, до наградата ли е, или до тоа човек да се појави на ТВ?
    Уствари еве линк, џабе објаснувам, не се опишува со зборови
    https://www.facebook.com/gledytv/videos/1060516717378826/
    А за сите ранобудни
    coffe6.jpg

На ALISA0000, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Не е Вучиќ до толку ретард
    По ретарди се тие што му идат у емисија или шо му се јавуваат
    Зошто???
    Немаш учесници-немаш емисија
    Јасно е

На Peco, ALISA0000, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    @LivingGlam сликата е прекрасна, не е за во спојлер.:nod:

Одма ми надојдоа идеи да ставам и некое зрно грозје, можеби и смоква. Маслинки, намази, некоја врста на грисини завиткани со серано сланина па да ги мацкам во намаз од лукче...
    Прекрасен избор за опуштени муабети и седенки со најблиските:d:

На ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Ariastri

Ariastri Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2016
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    164
    @Ordinary Се согласувам дека до луѓето е, не е до него, тој си наоѓа публика, нив им е смешно. Трагично ми е баш тоа што кај нас за вакви глупости има публика. Ова ми беше еден од оние моменти кога гледаш како некој се глупира а тебе ти е незгодно.
    @LivingGlam да знаев дека има некој за винце, не клавав кафе :). Ми се допаѓа твојот начин за почеток на утрото:party:

На ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 6 други им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Jas gi vidov...mi se zgadi zivotot :puke:

Dobro utro

@joy1 Kaj nas denes se odi na crkva na samata den i se nosi posno.Ako nekoj ne moze da pojde si razdava na komsivka,koleska...
    Nemam nisto sto da kazam osven deka mi se spie 479856_549152798452793_811610454_n.jpg

На ♡BuBaLe♡, Peco, ALISA0000 и 17 други им се допаѓа ова.
  17. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро народе.

За лекови,само у тешка хемија верувам.:)
    Но,не ги осудувам оние бабински лекови,ракија и свинска маст,а за кајгана не сум чула до сега.Не изгледа опасно,единствено ако детето на јајце е алергично,па да му се јави некаква реакција.
    Мајка,кога детето и е болно и на ,,трепки ќе оди".Ќе проба и што знае и што ќе слушне.Не е за осуда,уште помалку за потсмев,се додека новиот лек е безопасен,ете пример, ракија и маст,кајгана.

Од друга страна пак,ова наше тло е лидер за пронаоѓање на нови алтернативни лекови,раскажани од комшики и баби на тв,за кои има и соодветни пациенти.

Повеќе едукација на населението,помалку потсмев.Тоа ни треба.

На ♡BuBaLe♡, Peco, ALISA0000 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Се радувам дека е петок,ама кога ќе помислам дека ќере е со тт , молам бога викендов да не ни се усере,и денес да е добра,немаше ноќеска ТТ ,ама сепак остана дома со баба, беше млитава и омалаксана
    А план си имав за утре да шеткам,ќе видиме,здравје само
    За Вучиќ, го памтам уште на времето со Вашите 5 минути,никогаш не сум го гледала,не ми бил интересен,ги има и луѓето омаловажувано. Оваа сега Среќни луѓе му ја имам загледано,што да кажам,емисија од забавен карактер,луѓе среќни насмеани, и се додека има некој да го гледа,нека си тера,јас никад не би се пријавила,ниту пак трчам да седнам да не го пропуштам.
    Фалат искрено такви забавни емисии, да седне човек да се расположи, да се релаксира.
    Среќа што ги нема више Звезде гранда

На ♡BuBaLe♡, referentka, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  19. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ќе ги има, ќе ги има :bandit:
    Добро утро :rain:

На ♡BuBaLe♡, referentka, Ane-Goki1 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.909
    Допаѓања:
    81.530
    Мене кафе ми треба уште едно
    Бабачко!

На ♡BuBaLe♡, Ane-Goki1, duffi и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.