Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.552
    Којзнае како ќе успееш да го прошеташ и да ги видиш сите знаменитости:rofl:
    Ти кажав што не треба да пропуштиш(highfive)

На Ane-Goki1, Bozica1980, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.474
    Јас пушев осум години некаде активно. Правев пауза година ипол не запалив ни една. И сега што ми текна па чат пат палам по некоја.
    Најпротив сум да се пуши во просторија каде што има деца. Па и да нема деца, внатре не палам никогаш. После несакам да ми мириса на цигари.
    А бремена жена кога видам дека пуши :x

На Ane-Goki1, Bozica1980, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Пушење не дозволувам дома, ние сме непушачи, па коа веќе сами не се труеме не сакам ни друг да ме труе. На тараса си пушат гостите. Неколку страсни пушачи не идат кај мене оти не се пуши, гајле ми е. Еднаш на 2 недели се случува да се пуши наргиле дома, ама далеку е тоа од мирисот и штетноста на цигарите.
    Коа ќе видам соба полна и деца и возрасни, возрасните една по една чурат, внатре задимено, прст пред око не се гледа, коса ми се крева. Па и некоја бремена коа ќе видам со цигара, не дај боже после да зини за здрав живот да ми збори.

На bittersweet, mareane, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.760
    Pusime doma,isklucivo vrati ako se zatvoreni i dete da e vnatre.
    Pusev vo trudnokja po dve kutii,sega na tri sum.
    Alkohol pijam,pomoznost na gladno nautro.
    I detevo pijucka,ama nesaka na golo,moralo salatka da ima.
    :^)(lalala)(lalala)(lalala)
    Mala zajebanciJa:!:.

Pusaci sme,ama NADVOR.
    Nitu koga odam nekade sakam da pusam doma.
    Alkohol pieme pred rucek po edna so salata(waiting)..vikendi moze ako ima ubavo jadenje pa vino da pivneme..ama seto toa e vo normalna kolicina..
    Odamna ne sum se "nacukala":$..moze ima 7-8 godini.A i da sakam nemozam,organizmot ne mi saka Takvi ekskurzii.

На bittersweet, mareane, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.768
    Допаѓања:
    141.811
    Добар ден. Денеска ќе спакувам дете и пак у парк, еден саат да подишиме.
    Дома пред дете никој не пали цигари. Јас пушев пред некоја година, откако сфатив дека сакам бебе прекинав одма. ЗНаев дека ако останам бремена ќе ми биде можеби потешко да ги откажам. Немам веќе ни потреба ни желба за цигари. Имам потреба само од мирот 5 минути само за мене, со оправдување цигар да испушам. Сега немам оправдување. Реално, не сум доволно богата за дел од парите да ги давам на цигари. Дете на пушачи сум и знам колку ми било тешко. За ништо нема пари, за цигари има. Двајцата дома пушат, па и гости идат пушачи, и труење на децата максимум.

Пријатели пушачи немам. Веќе не е ниту модерно да се пуши, а здив и алишта кои мирисаат на цигари па ич. Сега е ИН здрав живот. Од здрав живот само пешчам, ништо друго.

На вакцинација пред нас двајца родители и бебенце, ги вратија, не го вакцинираа, бебето кашлало. Докторката дава препораки за воздухот дома а мајката вика, џабе, таткото пуши. И он па се смее. Докторката вика, таткото не смее да пуши во соба со детето. Он, ааа, па ќе видиме тоа. И како пуста жена на таков дете му родила? :(

За трудници кои пушат, немам разбирање. За бебето се откажуваш од најмалце 100тина работи у животот, премногу себично е да не се откажеш од цигари. Тоа е една од полесните работи.

Галапче убав тепихот. Јас имам црно бел и секоја трошка се гледа на него и изгледа нечист секој ден. У новата дома не веруам дека ќе имам тепих. Освен можеби во детската за да не биде малата на ладно и во просторот што го планирам за игрална во ладните денови.

ЕДИТ за алкохол не пишувам. Одбројувам денови до Нова година. Веќе 17 месеци не сум се напила.

На Ane-Goki1, bittersweet, mal.ecka и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Коа ќе слушнам дека сметката за струја е голема и не стигаат пари за сметки, а двајцата страсни пушачи, по 2 кутии тегнат, и тоа само ради лична сатисфакција. А струјата што им врши толку многу работа, и тоа на цело семејство многу е. Па коа ке видам да ја молат матичната да им препише поефтин лек, а прво што праат коа ќе излезат надвор палат цигара. Па и муабетот што се 60ден денес, ама детето не може секој ден лижавче да лижи, ем не е здраво ем лижавче ќе купиш сега после нешто друго ќе побара. Дали дека јас непушач ама не можам да ги сфатам овие работи.

На Ane-Goki1, kuc, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.493
    Utre mi e prviot cas na faks vo 8 nautro :D
    Da da utre vo nedela :clap:

На Ane-Goki1, bittersweet, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.015
    Со лесно.
    Ќе речев крши нога, па ми текна мајка ми вчера ми кажува едно дете незадоволно од отцената и викало на пат накај наставничкиот кабинет нози и раце да искрши(facepalm).
    Колнење и клетви ми се :puke:.

На Ane-Goki1, mareane, fallenangel и 10 други им се допаѓа ова.
  9. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Денес ми е еден oд тие денoви кoгa сaмo би ќутелa,денoви кoгa ништo не ми се прaви.Нз зaштo.Денoвиве чудни сoништa ме мaчaт.Денес зaдушницa.Скoрo нa пaмет ми дoјде брaтучед ми кoј гo изгубивме млaд,сo кoј изрaснaв.Пoминaa три гoдини a кaкo ме стегa вo грaди,и сoлзи сaми течaт сaмo штo ќе пoмислaм нa негo.Кoлку ми недoстигa кoлку ме бoли.
    Мм зaминa кaј кoлегa,ќе.кoлеле прaсе,требaше и јaс сo мaлoтo тaму нa гoсти aмa не зaминaв,не ми се дружи.Пa се јaвувaaт дa дoшле дa не земaт.
    Зa пушење цигaри,нити сум прoбaлa нити сaкaм,мм пушел aмa oдкaкo гo знaм не сум гo виделa.Дoмa не дoзвoлувaм внaтре пушење.Кaј свеки се пушеше дoдекa не стигнaa внуците,пoсле режим.Инaку пo две кутии тaa две свекoр,беше ужaснo и aкo зaмoлиш дa не пушaт внaтре следувaше лутење,и збoрење декa вo свoјa куќa штo сaкaaт ќе прaвaт,a внaтре беше лисици дa бркaш.Пa тaкa кoгa и јaс си дoбив свoјa куќa им кaжaввo мoјa куќa немa пушење внaтре.
    Пoнеделник зaкaжaнa депилaцијa,пa прoверкa нa крв,oпшт преглед,пa пoсле некoј ден гинекoлoг.Стoмaк ме мaчи пoдoлгo време,пoтoчнo јaјници.Ич не ми се oди пo лекaри aмa ете мoрa кoнтрoлa. @joy1 убaвo дa пoминеш утре,aкo си зa кaфе честaм,пa ќе врaтиш пoсле кoгa ќе.oдaм нa гин.:)
    Дa гo легнaм мaлoвo и дa прoдoлжaм дa се дoсaдувaм(имaм рaбoтa aмa телoвo ми дaвa oтпoр)
    Мислaм декa зa ситницa сегa кaкo едвaј дa чекaм дa зaплaчaм...aу.

На Ane-Goki1, mal.ecka, evangelina.ina и 17 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.493
    Of lele :)
    Kolku nisko pagjaat ,ama veruvam otrpnala na vakvi raboti bidejki ne se slucuvaat samo ednas.Ne ucat navreme,ne ucat dovolno pa kriv e petko

На Ane-Goki1, referentka, fallenangel и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    91.845
    Порано имав повеќе кондиција за пиење и јас и мм,тој не е ич љубител на алкохол знае да се напие чаша пиво и вино само бело,од жестоко коњак друго ништо.А јас се пијам:$ само да имам друштво и нормално за расположение.Најубаво ми е бело вино во било кој месец од годината знам и црвено да се напијам некогаш.
    Во некои моменти сум среќна што мм не пие и си има граница :) Цигари пушев порано повеќе од занес во друштво сега скоро ич по 1-2 цигари на 2месеца и тоа ептен од кејф повеќе не.
    За бремени жени кои пушат нема да коментирам,тие сами кога немаат осет џабе ќе се зборува

На Ane-Goki1, bittersweet, mareane и 17 други им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Алкохол немам се напиено скоро три години,со исклучок кога ви се пофалив на двете чаши узо.
    Ич не ми бара организмот,камоли секој ден.:worried:
    Цигари за време на бременост откажав,сега две,три,пет па и ич некој ден. Зависи од услови.

@LadyC теписонот е мн стар. Преку дваесет години.
    Го земав од мајка ми кога го пратив мојот на перење и останав со овој.
    Мојот дека крем,се се познава. За со мало дете овој ми е супер.
    Јес да се старински но размислувам кога ке потпорасне малото,кога ке менувам теписини,таков ке си купам пак.

Прошетани,дека порано сранавме,време за дремка дојде.

Тапата болка од стомакот,се премести кај градите. Белки ке оди погоре и нека излезе веке еднаш.

На Ane-Goki1, bittersweet, LadyC и 19 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Na najubavoto sonce,malisa spie]:)toa e taa sema od gradinka:D
    Kolku tolku prosetavme,site ribi od fontanite gi upecavme pa duri i kosaRa so mm izigravme duri mali aplaudirase i se podmocuvase od smeenje:tmi:se vrativme zdrobeni u kicma fateni:Dgodini li se godini...
    Raat kafe i plan i program koga sto da se fati za slava:worried:
    Prvo se rqzbira,da ve iscitam...

На Ane-Goki1, bittersweet, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Тема цигари и алкохол..

Не сум пушач, во средно пробав колку ради реда, а дм пуши кутија ипол дневно :^) зборувам ама џабе е.
    Од алкохол јас сакам ликер и црвено вино, не дека пијам нон стоп ама ете со друштво знам, дм па ич не пие, чаша пиво еднаш годишно, колку пати ќе ми текне уз јадење да се напиеме винце ама он не пие а јас сама нема шанси.
    Има моменти кога тоа ме нервира ама повеќе сум благодарна што не пие, од пијаници си имам трауми :|

Ми се оди некаде на планина, така 5-6 дена да се издувам, да вдишам чист воздух..

На Ane-Goki1, mareane, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  15. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Јас сум пушач и пушам на дозволени места :)
    Во куќа каде не се пуши, цигарата не ми е убава и не ја ни палам.
    Не можам да поднесам луѓе кои се пушачи и дома не пушат, а на гости ги вадат цигарите уште пред да седнат.
    Исто така ми е некултурно да на слава (пр.) очекуваш гостите на тераса да излагаат (освен ако има мали деца). Пушела, не пушела дома ќе исчистам, проветрам...ама тој ден сакам на маса да ми седат гостите.
    Од еднаш педер не се станува :lol:
    Кај еден другар, од секогаш сме пушеле...па одеднаш НЕ, па друг пат ДА.. Понашањето и навиките требаше да ги менуваме според тоа дали се завесите перени или не. Е ...дојде кај мене на гости...што ќе се напиеш?...што имаш?...се! ОК, дај узо......а не узо не давам, ми смрди (е штооо па и јас не пијам исто како што он не пуши).

едит: и ми е одвратно кога на големи собиранки домаќинот очекува кондури да соблече гостинот (facepalm)

На Ane-Goki1, monik55, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво народе.

Сега се прибирам,од кај моите,па кај другарка,па во маркет и дома ручек да ставам.Два ручека.Рижото со морски плодови за нас и стек со пире за децата.

И да ве прашам. Вино отворено пред два месеца,бело,чувано во фрижидер,може ли да го употребам или да го фрлам?Јас не пијам,а дегустатор немам моментално дома да ми каже дали го бива.

Ете си кажав,не пијам,ама пушам.Во бременост и за време на доење не сум пушела.Пушат и пријателиве околу мене.На моменти се осеќам ко граѓанин од втор ред.Да ги оставам,би можела ако пак останам трудна,поинаку не знам.

На Ane-Goki1, bittersweet, evangelina.ina и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Што убав денов, а немав со кого кафе да пијам или на Водно да шетам - сите со обврски. Си уживам сега на тераса и се замислувам во природа, како газам по суви лисја.

Цигари не пушиме двајцата. Израсната сум со двајца пушачи и цигари ми се имаат згадено за 3 животи.
    Се случува да дувнам, ама ретко и секогаш во друштво.

Алкохол обично пиеме со друштво.
    Е за начукување, знае да ми се случи 1-2 пати годишно. Ако се пие долго време, се случува :D

На Ane-Goki1, bittersweet, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    За виното, зависи, можно едае закиселено само, пробај малку, ако не пијаш може за готвење да го искористиш. Јас овде затекнав двомесечно црвено во фрижидер, тиквешко стара берба, го решив :$ не беше расипано.

На Ane-Goki1, evangelina.ina, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Isto kako jas da sum go pisuvala postov:)
    I jas pusam i toa saglam:D
    Na slava kaj nas e dozvoleno i pusenje i so konduri gazenje iako vo vtornik ke vrne(lalala)

Mi teknuva na veridba kaj bliski.Domakinkata/babata ne dozvoli pusenje,se rcnaa svatovite uste nezapoznaeni:D
    Denta na svadba dojdoa po nevestata so partisko zname i puri vo raka,a drugive kontra banda...ne sakate da znaete sto se sluci.A,jas,togas devojcica na vrata precekuvam da zakituvam,koga gi vidov sonceto i lavot:sweat::rofl:pa uste zadimeni...

Prozori izbrisani,uste balkonskata vrata me ceka:emo:

На Ane-Goki1, monik55, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    First Name: *
    Last Name: *
    Street Address: *
    City: *
    Country:
    *
    State/Province: *
    Post/Zip Code: *
    Telephone: *

Vo Post/Zip Code se pisuva kod na drzavata?

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.