Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Ne gi vikam da gi mrzneam ama ne gi vikam ni da me trujat.
    Pa I nekoj bez oset do tebe sednat dimot direkt u tebe, ti se otepuvas od kaslanje I solzi, toj ne se ni trga kamo li da prekine.
    Pocituvam pravila na kukjata kaj I da odam, sakam I tie vo mojata da se pocituvaat.

На Bridget, Bozica1980, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    За мене гостин е гостин.Сакам пријатно да му е и пак да дојде.Не викам секого дома,ама на тие што ми доаѓаат сакам да им е убаво.Ниту кондури барам да соблекуваат ниту бранам пушење.Се чисти и се луфтира после тоа.
    Не им дуваме на децата у соба и пушиме дома.Во лето сме повеќе надвор и се е отворено,се луфтира.

Тие што ми се блиски и доаѓаат на седенка и ќе свиткаат нозе на кревет,се соблакаат.Јас од никого не барам,ако сака да се соблече му давам папучи,ако не сака,не инсистирам.

На Ane-Goki1, bittersweet, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.232
    Допаѓања:
    91.845
    Кога почитувам правила кај некого во куќа сакам и кај мене да се почитуваат.Не дека има некои правила :Dама утре друг ден со деца сигурно нема да дозволам дома димница да биде.
    Мм вети дека бебе кога ќе пристигне нема да пушти дома никако :) Како што го одвикнав да не пали цигари во спална верувам дека ќе стои на збор за било што :)
    Тие што сакаат дома да им е чисто па нека не викаат дома гости ако не.:lol:
    Ниту за слава па дури и кога се збираме друштво не терам гостин на тераса или да собува кондури,една ден ќе се издржи и после следува генералка.

Одам да матам кора за торта па да филувам :D:hai:

На Ane-Goki1, bittersweet, galapce и 13 други им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.100
    Допаѓања:
    43.419
    За 5 минути успеавме да се скараме со свеки :| а тек заедно да живеевме :^)
    Не научи и не научи да не ме закача кога не ми е ден :|
    Сега ги оставам децава и си идам. Повеќе немам желба да седам.
    И да ... да си најдам нов.ДМ пошонво овој срам ми е да влезам пак. Мали, скандал ми направи ама јуначки издржав...

И така . Уште нешто на лево неможеше да тргне :sweat:

На Ane-Goki1, bittersweet, mal.ecka и 15 други им се допаѓа ова.
  5. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Nekoj spomna tepisi i stazi se vadat za slava,toa se podrqzbira,mnogute dve tepihcinja:rofl:
    Tukuuu cela dnevna ja selime vo hodnik vo vlez i pokrivame so stari carsafi(facepalm)
    Stari stari ama na nekoj lani i tie mu se bendisale pa si gi kupi:rofl:(facepalm)
    Nekoj novokomponiran Tarzan na Telma,malisa legnal na tobogan i bozem gleda.Pobara jabUkO i mu bila LJuta:rofl:...od den vo den si kazuva novi zborovi,nie zbuneti i mu se smeeme,se cudi dete:D

На Ane-Goki1, monik55, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.335
    Допаѓања:
    261.482
    Пушачи кај мене на гости :!: А колку мразам цигари да знаете ]:)
    Зиме, лете е отворена врата од тераса кај мене за да не поцркаме од жешко и мм користи тие неколку саати дур е дома да пуши. Ова последнава година две, порано не.
    Чевли никому не сум рекла да соблече...
    За алкохол неам друштво, 0,75л вино не ми се отвара за една чаша, узо не ми иде без таратур и ко ќе видиш само вода останува.

Оково поарно, денов преубав. Ќерката сакаше у кочија на плоштад да се вози, му кажав на мм ако се качат у весник ќе се откажам па ме послушаа.
    Кафе сама пијам, еве ако сака некој со мене :coffee::coffee::coffee:

На Ane-Goki1, bittersweet, galapce и 17 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    Kosa isfenirav(amaterski)).Da najdam nekoj outfit ,sminka i da vivnam u bolji zivot podocna :makeup:

На Ane-Goki1, galapce, mal.ecka и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Влегувaње вo туѓa куќa сo чевли зa мене е знaк нa непoчитувaње пa и некултурa. Не ме интересирa кaкo е вo други oпштествa или пo книги, јaс тaкa гo дoживувaм. Слaви aјде, гужвa е, иaкo јaс секoгaш се сoблекувaм. Мене дoмoт не ми е aвтoбускa стaницa, реткo кoј влегувa внaтре пa тие штo дoaѓaaт и не требa дa им се кaже, сaми си знaaт. Вo случaј дa влези oбуен гo гледaм кaкo непријaтел :D Oзбилнo, сo кoј пaмет ми влегувaш сo чевли? Зa цигaри мoжaм дa нaпрaвaм oтстaпки aкo е редoк гoстин.
    Акo се лути и не сaкa дa дoaѓa зaрaди oвие рaбoти -некa. Ќе пиеме кaфе вo кaфиќ.

На Ane-Goki1, galapce, ALISA0000 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Замисли надвор врне дожд, :rain:и ако некаде има кал да ти влезе дома со чевли.:rofl::lol:

На Ane-Goki1, Sesil и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Мa и нoви дa му се чевлите, штoтуку oблечени бaш пред мoјoт прaг, сееднo ми е, не сaкaм и не ми личи.
    Едит -велите ќе исчистaм, не е прoблем. Кoлку време требa дa пoминеш сo прaвoсмукaлкa, дa изрибaш теписoн, дa исчистиш пoд? И кoлку требa јaс дa сум без oсет дa гo стaвaм дoмaќинoт вo рaбoтa oткaкo ќе си зaминaм сaмo зaтoa штo не ми се сoблекувa?

Последна измена: 5 ноември 2016
    На Ane-Goki1, galapce, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Kaj mene doma so cevli se vleguva.
    I taka rmbacam i brisam seki d'n.Nemam namera vo nezgodno da stavam gosti..
    Pusenje..
    Koga ke zaspie malata ako sakame doma da pusime ondaK se otvara se..duri i kebenca davam za nagrnuenje..
    Komu mu odgovara--OK.
    Vo glavno sakaat gostite.Stanot se pravi kabriolet i se pudi..e sea-ladno e..e ladno e!!!

Bev vo gradot.Mirno,tivko...zivot na tenane.
    Za naredniot neraboten den koj
    e svrzuvalka so petok rezerviravme.
    Si gi ispravme mozocite tri dena...hotelot poln so roditeli so mali deca pa Refce ima drugarki...se gotvi ,se uziva,se druzi iako site prvpat se gledame.

На Ane-Goki1, bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 17 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Ma da zavrne pa izbrkaj me..
    Cel forum ke te razbere:devil:
    Turaj sarminka aj...idam..i zuta
    edna8)

На Ane-Goki1, mareane, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Сaрмите изедени, нештo жутo ќе се нaјде сo сaлaтa. Измиј нoзе и oблечи чисти чoрaпи :call:

На Ane-Goki1, galapce, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Денес времево чудно, малтене сите годишни времиња ги помина. Вчера со гости па се заморив, утре на свадба па собирам сили :whew: така да денес денов во лежење и шуткање низ дома ми помина, а и вечерта исто ќе биде :)

Алкохол! Највеќе сакам црно добро вино, последниве години по некој ликер пивнувам и некое коњаче. Не сум се опила кој знае од кога сигурно има 5-6год.
    На гости не им бранам да пијат, што сакаат, нуди куќа и дури има се точи, нивни избор!
    Цигари! Никогаш не сум пушела, во луди години сум запалила 1-2 сум видела дека тоа не е за мене и толку. Маж чуреше порано, сега му сметаат ужасно :smoke: Дома никогаш не ни пушеле, ниту сум имала потреба да напоменувам, ниту на прослави се нашол некој во куп луѓе да запали :whew: а не би ни дозволила, учтиво би објаснила дека ни пречи, ако потребата е неопходна повелете на тераса, ако е ладно можам и ќебе да понудам :lol:
    За по гости сме тешки на одење, одиме само на неопходни прослави уште поготово ако се соочиме таму со пушница ако можеме со задоволство ја скокаме, се немало осет и се чурело без престан, па и пуфкало во храната, деца, трудници, болни присутни.. ништо не ги спречува..
    Смешни ми се и исказите само во присуство на деца не пушиме, а што во присуство на возрасен непушач смее, дозволено е, тој е доволно возрасен да се труе и смрди на цигари :^) осет е осет или го имате или немате..

Со обувки ми влагаат само кога е поголема собиранката, па не ни дозволувам да се соблечат, а да влезат обуени и кога одат сами пријателите нема да ги вратам, иако не ми влагаат, папучи давам, а за деца инсистирам обуени да влагаат, голема куќа, плочки, ладно, тие трчаат, одат, се шетаат цело време се на нога :lol:.. ќе ги зачистиме ако се валкани и нека шибаат, иако неколкуте дечиња кои ни идат си доаѓаат со топлинки плус, но се случило и да немаат. Нозе на кревет ми качуваат, не се бунам..
    Теписони никаде немам, една стаза во кујна заради мм кога прави кафе да не му е ладно на нозе и теписон/кожа од телето Цветко која е во дневна и седи од мерак, за повеќе гости се собира, на деца страв им е да згазнат :D а внукава не вика убијци :o

На Ane-Goki1, bittersweet, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  15. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    @Bridget прашањето посебно ми беше наменето за другите кои дозволуваат гостите да влезат со чевли.
    Се надоврзав на твојот пост оти пиша дека кој влезе со чевли го гледаш ко непријател :lol:па затоа те прашав да влезе со кал што ќе направиш.:lol:

На Ane-Goki1, Annath, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.100
    Допаѓања:
    43.419
    Мој човек е @Bridget :D
    За мене е некултура тоа не соблекување кондури.
    Не дека дома ми е којзнае како чисто ама си имам гостински папучи, облечи аман .
    И еве од дома пишувам . Се вратив , пуштив серија амааа золва ми ете ме праша зошо како не доаѓаме вечер ... па глупава ли сум си мислам. Деца немам за гледање, Ќе се замарам со глупости и главата ќе ја оптеретувам со мисли. Боље желудникот да го напнам со мартини (y)
    Забавата како што кажав е со маскирање. Па ќе извадам крилата од подрум, ангелското венче и ќе се маскирам у нешто. :rofl:

Ај идам да се шминкам:makeup:

На Ane-Goki1, bittersweet, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Tusirana so novi gakji..od deka
    da znam na domakjinite kaj ke im tekne da me mirisnat.
    Ako li corapite mi se so dupka?!

На Petra777, Ane-Goki1, evangelina.ina и 14 други им се допаѓа ова.
  18. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Moite denes 27 godisnina od brak slavat. Od nas (decata) si dobija all-Inclusive vo Bansko edna nedela. Skromno, no so mnogu ljubov. :inlove:

Cere samo sto zaspa ,odma tell vo raka.(facepalm) Pljuckam kafica i uzivam.

Mi se odi na podalecna destinacija .. sama, na nekolku dena. Daleko od site, daleko od se. Planiram istoto da go realiziram.8)

На Ane-Goki1, bittersweet, mal.ecka и 13 други им се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.499
    Gakjite 3 za 100 li se ili se Liska ?
    Da ne ti fati maana i na toa

На Ane-Goki1, Annath, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Ne nosam Lisca gakji..samo prsluci..
    Mana nema da mi najde,znam.
    Ne me saka doma da i dojdam..inace i so nesmeneti gajki ke me viknese..
    Na ova ladno se tusirav radi nea..

На Ane-Goki1, mareane, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.