Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Шо муабети сте почнале, да го фати човека мерак на гости да (не) ви дојде ]:)
    Дома ретко и многу мал број луге ми доаѓаат или им одам, ем со деца мали не сум баш во можност да се дружам а да им одам негде со три малишани ноу веј :shake:
    Повеќе сум за соодветна кафе/ресторан локација за средба и муабет, плус и игротека ако има, супер. @nena2010 шо благо нудиш, ко зрна кафе личат, рецепт нешто???

2. mareane

mareane Форумски идол

Гостите кога идат кај мене може да се однесуваат нормално и природно,ако пушат нека запалат ,нема да поцркаме од некоја цигара.Се собуваат без никој да потенцира освен нормално за слава.Не верувам дека во денешно време некој е толку без осет да оди некаде сосмрден или со нечисти чорапи.
    И Санјаева најправилно кажа дека токму од сиве овие муабети затоа нема одење како порано ,не од сиромаштија за пари туку од сиромашен дух и од многу "американци правење"

3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Да со кафе се.

4. Bridget

Bridget Форумски идол

Не ги мешајте Американците, они претежно со обувки си одат по дома. По таа логика Вие со чевлите Американци се правите :!:

5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Јас ќе ти дојдам, ајде не кукај!
    Не пушам, нозе не ми мирисаат, кафе без шеќер пијам е сеа ако ни тргне муабетот некое вино ќе отвориш!

6. kolovoz

kolovoz Популарен член

Ме погодивте со темата...
    Ужасно ме нервира кога некој ќе рече дека поради не идењето на гости по дома, луѓето се оддалечувале.
    Ако некој сака да те види, ќе те викне на кафе. Има толку многу кафетерии со различни цени и не гледам зошто да се оди по дома. Не сакам да ми доаѓаат по дома, ниту пак да им одам на гости. Зошто да знам на кој како му е дома?! Мене ми е важна личноста, а не нејзиниот дом. Уште повеќе пак ме нервираат оние што цел живот се навикнати тие да ти дојдат на гости. Им велиш не сме се виделе и таа/тој ко од пушка ај утре ќе ти поминам на кафе. Што сум јас кафетерија?! А ако немам кафе ? Па кај мене се случувало и да нема кафе. Да, не сум домаќинка, и сега што? И после слушаш лажна скромност :- Па јас дојдов само да те видам …блаблабла… Утре дента: - Јас не приметувам ништо, ете Коловоз ни кафе вчера немаше да ме послужи. Облеката и беше разфрлана, ама нели се случува мали деца има(ги немам ама да го доловам оговарањето:D)

7. Bridget

Bridget Форумски идол

Лошо е ако не ни тргне муабетот Божо, тогаш две треба да отворам. Дојди па да се види која е тука права домаќинка :emo:

8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Божо кај ќе одиш мор, седи:D. Таа така да тропа нешто, не оти тоа шо го рече стварно така е:^).
    Па и вино ќе ти отвори, аха:lol:. Она паштети од најевтините сака да носи на шетањето што го зборевме некни, вино на гостинка тешко богами:x.

9. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Немам ни јас пепељара дома, ние сме непушачи, не се пуши кај нас, ама па ако подобро размислам такви луѓе и ни идат дома - непушачи. Таков ни е круг на луѓе. Ваљда со тек на годините секој си најде каде што му одговара.
    Ако се најде некој кој пуши да дојде тој или не пуши воопшто, или на тераса.

Додуша кај нас нема седенки касно навечер, воглавно се сме под саат, кога ни доаѓаат луѓе се најавуваат, доаѓаат на ручек најчесто, уживаме со саати да седиме заедно на маса, да јадеме, муабетиме, се смееме, па некој колач гледам обавезно да направам за после ручек, па кафенце итн.
    Сакам заеднички оброци со други луѓе.
    Ни доаѓале и во поголема група, ама до 8 саат навечер си одат.

Некоја мајка со детето дојде попладне на некој саат и толку.

Сите се собуваат, посебно кога децата се мали сите се обазриви, дека лазаат и се влечат по подовите, никогаш не сум имала неуреден гост - освен мајсторите!
    Е само со нив не важи правило за собување, подобро ќе избришам, инаку не се луфтира миризбата неколку часа :D Ама па и разбирливо е за нив, по цели денови во обувките не можат да мирисат.

Налетав на нешто споделено на фб и ми се бендиса па и тука да го постирам:
    FB_IMG_1478375328589.jpg

Инаку, убав ден ми беше, долг ама олеснителен и задоволителен :)

Last edited: Nov 5, 2016
    Ane-Goki1, ines.h, Annath and 19 others like this.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Имам мал но квалитетен круг на пријатели,роднини кои ми идат и одам.Толку ми дозволува времето.
    Не ми е битно дали е чисто или не,сакам да ги видам,тоа е најбитно.
    Ако некој ми иде за да види дали ми е чисто или не подобро нека не иди.Несакам такви оговарачки гости.
    Кога ја наместивме новата кујна,секој ден слушав исти муабет од една многу блиска личност,ќе ти се познаваат прсти,прашина,па некој ко ќе дојди ќе ти биде страм итн.И реков тој што така мисли нека не иди8)
    Претежно ми е чисто,ама се случува и да се расфрлам наоколу,на пример денес,внука ми беше дојдена,хаос е ама најважно ми беше да се изнаиграме.
    Темава за пушење ми е слаба точка.Едвај мм го убедив да не пуши во спална,ама за во дневна неможам.
    Се нервирам многу ама не слуша:envy:и нормално и гостите смеат да пушат,дозволено е,а јас се гушам и ми се гади.
    Пушев 10 год,сега сум најголем непушач веќе9 год.Кога требаше да растам јас пушев цигари:smirk:
    Ме мавна прееска анкс,следеше тахикардија и гадење,а јас се надевам дека можда вирус беше:tmi:

Ane-Goki1, Annath, Barbie20 and 13 others like this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

@duffi јас на форумов само гледам реси, во реалност гајле ми е. Домот е катче на оние кои живеат во него. Како ним им е убаво, така нека им е. Ако не ми чини, дома поубаво нека си направам.
    Моментално дома бомба ми паднала :)

12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Какви домаќини има јас и многу фина сум :makeup:
    Една, прва братучетка на мм, не натера да се измиеме раце коа влеговме, оти она мало дете имала |( Е тоа ми е too much, и никад не се вративме веќе.
    Сите што сум им рекла да не пушат се вратиле, значи не е нешто навредливо, не е нешто што само јас го барам.

А колку на некој му е средено гајле ми е, јас одам оти друштво ми треба у моментот или сум поканета, ако уживаат тие во нередот нека им го. И кај мене не е секогаш се под конец.

Ane-Goki1, Annath, Barbie20 and 9 others like this.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

16 страни на слепо муабет правиме.
    Ако почнеме и по гости да си одиме 1600 нема да не оправат :D

Во вакви денови кога немаме класика доручек, ручек, вечера, ми се чини дека цел ден на ситно мелеме.
    Ни пмс, ни смс ама паметот се на лапачка тера....дека не ручевме :?:

Фајн ливинг гледам.
    Досадно.
    Да прошетам некое куче, најарно ќе е.:toivo:

Ane-Goki1, ines.h, Annath and 16 others like this.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

На мрт собраниски некој хор какви изведби има. . . Уживам. . .

15. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Дете заспа, се бутнав и јас во кревет. Ама нешто не ми се спие па барам некој филм на тв да гледам. Лаптоп ме мрзи да вклучувам сега и да влечам кабли.
    Некои канали не ги фаќа баш најдобро, дали до времето, дали до нив е којзнае.
    Ај еден видов на 1000ката ако не е при крај да го почнам да го гледам 8)

16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

туш, мм филмче да пушти па да си подремам :)

17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

едит: од збор сум ...ептен
    од шетање куче остана куче се шета.

@danichap што те нема?

18. danichap

danichap Moderator Staff Member

@Sky-butterfly сликата носи една голема порака.

Одсекогаш сум се водела според девизата дека она што е еднаш скршено останува скршено засекогаш.
    И да го лепиш, составуваш, пукнатините ќе бидат лесно препознатливи и ќе бидат потсетување на се оно што го симболиизираат истите. Болката, падот, шокот, разочарувањето....

Гледајќи на истата ситуација од една друга перспектива, човек да не се обиде да го залепи и заборави скршеното и да се обиде да изгледа како никогаш да не се случило, туку да создаде нешто уникатно и прекрасно од истото, е едно ново гледиште.

Да, ќе стои засекогаш тука, ќе биде потсетуавње на еден пад, но истовремено и исполнување со нешто скапоцено и секое навраќање кон истото ќе добива нов сјај.

Исфилозофирав малку...се надевам успеав да ја доловам поентата на мојата мисла

@sanjaeva имав скајп конференција со мм. Дури до 22.00 остана буден :lol:.
    Ми кажа кој документарец го гледал, цените на акциите, идеи за некои инвестиции и цени за злато...и ме праша што правам јас.
    А јас во моментот на фемина, во катчето што последно ве насмеа, читам некои глупости :bandit:.
    И сега како да кажам што правам после краткиот извештај кој он ми го даде. :tmi:

Само реков дека идеите се добри, во живо заеднички ќе ги разгледаме истите, а во меѓувреме јас ќе истражувам :tmi:.

И така.

Last edited: Nov 5, 2016
    Ane-Goki1, ines.h, Annath and 19 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

Дома правилата се сменија одкако видив позитивен тест од бременост.
    Нема пушење,кој како сака нека сфати.
    Луфтирање не помага.
    Во кука каде се пуши а има мали деца,пак не пушам.
    Со кондуру и претходно не сум влегувала никаде ни сум дозволувала да влезат.
    Сега пак со мало дете?
    Нема шанси.
    Некој праша дали е тоа нормално.
    Да,за мене е обратното ненормално.
    Не дрзинфицирам луѓе на врата,тие се основни работи и според мене така треба да бидат.
    Ке луфтирам од нозе ама со кондури со кои се гази насекаде,дома не давам.
    Затоа и се измислени кондурите.

Ми се расипа завчера машината за перење,т.е.свекрвата.
    Се напупив и видов на каков зорт е свекрвица повекевпати во неделата.
    Дојде мајстор,чепна,1300. Замина.
    Пробав,пере ама засранува.
    Сега нека се врати и нека ми даде тој мене 2600.]:)

Правев сирењак повторно и кифлици.
    Месанициве не одат на арно.:worried:

Заборавив, мајсторот дојде со се жена му,а не сме пријатели.(facepalm)

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^ ги понуди со кифли?

Ane-Goki1, Annath, Barbie20 and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.