Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Auuu fala :hug:
    Pomina prviot den,bezbolno :wasntme:
    Dva casa ,za tretiot profesorot otkaza ne dojde

Denot tyrbo pocna
    Malata se izdiga so mene vo 6:30 drugata isto so bolka vo uvoto (facepalm)

2. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Земете некое малечко што живее само дома. Ем помалку штета ќе прави, ем нема да мора со часови да се шета и нема да ве боли душа кога ќе го оставате надвор.

Добро утро!

Вчера дружба истерана со уште два пара. Пиење, грицкање, играње... Смеење до бесвест. Денес ме чекаат садови за миење од синоќа. Ама битно сите среќни и задоволни си заминаа.

@joy1 со лесно нека ти е и како песна да си завршиш.

Денес ручек кај свеки, а пред тоа докај моите и до бензинска. Во меѓувреме ќе се квакнам да спијам сигурно, зашто главава ме боли како да сум се начукала.

Имајте убав ден!

3. vitamina

vitamina Форумски идол

Добро утро.
    Ѕирка благо сонце.. иако е грч студено.. ги дочекавме ниските температури.. претежно ниски се ама пријатни за овој дел од годината.
    Ги сакам викендите кога сме на купче и кога уживаме низ животот шетајки и дружејки се.
    Денов го започнав со кафе од новата машина.. а и се друго е ново.. и нека е заслужено е.
    И јас обожавам да шетам и секој дел од неделата го користам максимално кога можам.
    Имајте убав викендски ден и не се откажувајте од работите кои ве прават среќни :).

Ane-Goki1, JuLleE, Annath and 13 others like this.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

добро утро!

сончев ден на повидок...
    лазањи за ручек ,во план -рибање купатило и пегла ....
    треба да вежбаме и математика за утрешниот тест ,да бањам дете и други слични ситни обврски...

некогаш ми иде да си аплаудирам после бурно поминат ден преполн со обврски..ко на пр.вчерашниот...

не пишав вчера-пушење не сакам дома ...не пушиме и не сакам да дишам дим со денови ради туѓ ќеиф....среќа и ретките пушачи што ни доаќаат дома се само свесни и не пушат дома нит во сопствените домови па ни во мојот.....

не терам никого да се собува освен домашните....ама ако некој сака да се соблече секогаш имам влечки да понудам....

се согласувам дека се оттуѓивме некако во последно време....па се поретко доаѓаат луѓе и уште поретко одиме некаде....а какви дружби се тераа до пред само неколку години...со седење до ситни саати...обврските и зголемувањето на семејството си го прават своето....

Ane-Goki1, Val-Dim, duffi and 18 others like this.
  5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Најдов на сликарски пробор, планирам од таму да нарачам, оние на алиекспрес мали се и тенки :)

Добро утро сега :)

Го сонував дм, бил болен па сум го мачкала со мајонез за да оздрави (facepalm)

Денес кифлички ќе правам, Недела ми е најдолг ден па да го искористам некако :nod:

6. referentka

referentka Moderator Staff Member

Zavrsi pesacenje.
    Vospalenie na muskuli imam,edvaj odam.Refo po pat me ubedi deka so caska zolta se lecelo..siromaskiot nema drustvo za pijacka pa dava se od sebe da me ubedi..
    Odam da pivnam edna..so tursija salata..a nadvor-grc e..
    Malata spie,da se razbudi,vo Mrs na rucOk (ne smeam @Ordinary da ne ja poslusam) i pravec doma.
    Ne mi se odi..tisina,mir i nemanje obvrski i posvetuvanje na dete me pravi srekjna.

7. MilaP

MilaP Форумски идол

Dobar den luge
    Cim sme podobri ni donesoa nova druska vo soba.
    Ako,pobrzo pominuva denot taka.. plus sin mi si ima sega drugarce da si igra.
    Vreme za caj , ako saka nekoj neka kazuva dodeka pravam :nod:

So sreka studentke samo ubavi ocenki da redes
    I da...nekogas nekoj sto dobivaat pomala ocenka od drugi ne znaci deka ne zasluzile pogolema i pomalku znaat.
    Zapamti go toa :hug:

8. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Домаќинки, решив туршија да ставам. Рецепт некој да сподели?

Lady Phoenix and referentka like this.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Ниту еден ден кога сум слободна не ми се видел предолг, недела па посебно ми се чини за миг заминува. Пак не ми останува време филм да изгледам, нешто салам да прочитам, некаде да прошетам релаксирано без да брзам...одмор ми треба, одмор вистински до степен монотонија ма и депресија од досада да ме фати, па да почнам одново. Вака и кога шетам не ги гледам убавините како што треба да бидат видени оти со мозокот не сум 100 посто таму, секогаш малку понапред, на следниот чекор и следни обврски. И таков распоред на време не може да не влијае на однесување, брзоплестост во зборови и реакции, нефокусирање на мали но битни работи, површни заклучоци оти едноставно немаш ниту време ниту волја да се задлабочуваш малку повеќе.
    Ќе биде...пензијата еве кај е.

Ane-Goki1, Ariel, duffi and 16 others like this.
  10. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добар ден.
    Од сабајле пак по аптеки. Детево проливче доби, уште недолечено од вирусот, па зедов нешто за пролив и пробиотик. Уз пат и други тракатанци кои требаше да ги купам за во село мое да не се занимавам со аптеки.
    Страот во коски ми е влезен дека нека неарноќа ќе не спотера навечер, а јас сама дома, без возачка, со аптеки и ординации кои затвараат во 17.00, а први дежурни во прв поголем соседен град на пола саат.
    Се чуствувам како да заминувам во некоја забаталена пустелија...
    Мајки, сами со деца, без маж во близина, се херои и борци :bow:

Сега заспа малава и јас зедов да испијам едно кафе.
    Го дотрошив капсулите за кафе машината па купив 3 во1. Ми се згади, ја чуствувам хемијата во грло од само неколку голтки.:puke:
    Се прашувам колку е нездраво. И за цедевитана што пијат немам баш добро мислење...

Неделите ги обожавам.
    Ден за спиење до касно и гушкање со либето, обилен појадок, прошетки во парк или покрај езеро со дете, пладневно кафе и муабети...а за вечера да зготвам некој специјалитет додека мм и малата ми се плеткаат околу нозе во кујна.

Ден за семејство исполнет со хармонија, љубов и спокој.

Ane-Goki1, Val-Dim, duffi and 19 others like this.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Одамна не сум ви посакала убав ден:sun::sun:
    Ве пратам редовно и од око не сум ве испуштила..ама некако неможам да ви се вовлечам со моабетот..не е битно, денови се нижат;)

Ane-Goki1, Val-Dim, duffi and 17 others like this.
  12. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Здраво
    Еве ме и мене, по вчерашниот ден катастрофален и лош... добро помина само на никого господ да не даде.
    Да се чека увид да се направи со повредени чети сата страшно и греота и срамота ....ова го нема ни на див Запад, што држава бевме што народ срање, покварен тоа страшно нешто, абе и повреден човек да чека три сата во болница да се зема изјава,па после 4 сата увид на лице место е тоа ти се вика Македонија, оф леле кај ни отиде државава бестрага ......
    И сакаат да ги гласаш кој пусти народ ке ги гласа ова се вика не народ туку некое племе мутанско....и која ке гласа (facepalm)
    Извинете за негативноста ама ова вчера што го видов на душман не му посакувам
    Убав ден image.jpeg

13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Вчера убаво поминавме. Мм се налути зошто прво откажав се после се предомислив :D
    Па немал што да облече. Па така спремна јас со сите салтанати му реков дека нема да одиме. Ќе си седиме дома ... па на крај отидовме.
    Интересна вечер. Со многу алкохол. Пола флаша мартини ја мавнав а како сок да пиев. Затоа сега осеќам вртоглавици :sweat:
    Мм на семинар пак. Јас кај свеки дојдов. Децава да си ги приберам. И да си бегаме дома. Да боледувам |(

Вчера игравме некои друштвени игри. Кој бил навака знае за што зборам. :o
    Такви игри само со алкохол се интересни. Типични за германциве. Караоке немаше , не најдовме асален приклучок ]:)
    И поарно. Кој ќе се бламираше ;(

И така изгледав една серија . Малата стана од спиење, настинува... (n)

14. mami blue

mami blue Форумски идол

Kerka mi zavrsi so antibiotik,toa e,drz nedaj moralo,crp i bese visoko,srekja sto vaka ne e klapnata,i jade,ama sekako utre doma ke si sedi
    VCera bev cel den u setnja,bozem konduri da kupam ama nisto ne me bendisa i se razocarav,ke ostavam za sleden mesec,moze ke se najde nesto
    Denes turbo,zaglaviv vo kupatilo,auuu se ubiv od cistenje,sednav da odmoram pa rucek da stavam,denes pire so pohovano stekce,supa i salata marula
    i dobiv,konecno mir vo kukja:)

Ane-Goki1, referentka, duffi and 11 others like this.
  15. zeka

zeka Популарен член

Zavrseno rucoce za denes :)
    Losos so zelencuk. Sabajle se izmeriv, zadovolitelno. Uste malku i ke bidam zadovolna.
    (vistina e deka nikogas ne sum zadovolna so ona sto ke uspeam).

Sakav da si poracam cizmi .. gledav originali po 10-12000 den.
    Uz muabet so sestra mi, mi kaza na Timberland original cizmi imalo popust kaj niv. Okolu 50 evra.

Utre da vide da mi zeme. Brat mi ke ode za 3 nedeli, ke mu pratam pari, ke mi gi donese.

Prvo napravivme dogovor deka ke gi zeme parite. Vo sprotivno da ne kupuva, nema da gi nosam. Mi kupila Bluzi , sako i trista cuda. Za mene i cere sve i svacega.(facepalm) Se stramam veke.

Sakav da poracam od Perla Shoes od Ohrid, samo neznam kako stojat so kvalitet.
    Minatata godina kupiv proletni/esenski na biana kratki i dolgi. Zadovolna sum,ama sega.. i 100 evra ne bi dala. Mi trebaat pari za doobrazovanie i td... edna plata kade poprvo.

Pagja dogovor da zemam kredit i zaedno da go vrakame, i jas i moite i brat mi da ucestvuvaat vo odplacanje. Nekoi 15.000 evra.. Da se kupe stan a kukjata da dojde na moe ime. Da imam sigurnost deka utre nema da mi ostane samo kreditot, kuferot vo edna , dete vo druga raka.:wasntme:

Ne sum sebicna.
    Brat, brat, sirenje so pari.

Ane-Goki1, kuc, JuLleE and 14 others like this.
  16. Izdrzliv

Izdrzliv Популарен член

Добар ден људи :)
    Цела раб недела хаос...раб,документи дрш недај хахах
    1115 постови непрочитани во оваа тема за цела недела :) баш супер..сеа како животен роман да читам хахах
    И конечно го дочекав денов за да се наспијам, одморам и здивнам.
    Претпоставувам и многу од вас го сакаат викендов,заш малку ке си ги наполниме батериите :)
    Имајте убав остаток од денот,и утре со нови сили ;)

17. fallenangel

fallenangel Популарен член

Добар ден и од мене.:)
    Денес заглавив во кујна со мајка ми, се готвеше на големо од сарми, до соленки и торта.:)
    Кој е за гозба нека повели утре, на мајка ми и е роденден.^_^ @zhapce ти повели уште денес на кифлички, :)додека се уште топли, само што ги извадив од рерна.:!:
    Сеуште немам купено подарок, :oтоа ми е оставено за утре, се мислам нешто како марама, паричник ама има време ќе видам за што ќе се одлучам.(waiting)
    Имајте убав ден.:f:

18. joy1

joy1 Форумски идол

Pijam prvo kafe za denes .Rucek nema samo supa domasna .Devojkite gi tusirav pa igraat so igracki od kinder jajca :D ,muz spie.

Imam kazano nedela go mrazam kako den mn.Vecer sme na rod kaj dever mi ke se jade torta.

Denes vidov kako kremite za samopotemnuvanje unistuvaat izgled.Izmackana bese od glava do peti,ten portokalov so kup fleki :puke:

Ane-Goki1, Annath, JuLleE and 16 others like this.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Чекајте ме и мене^_^:$:mm:
    Среќен нека и е роденденот. Да се множат годините и убавините.:hug:

20. fallenangel

fallenangel Популарен член

Благодарам, :)со огромна радост ќе те пречекам.^_^:f::hug:

zhap4e and Bozica1980 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.