Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас те разбирам целосно. комшиите над мене чуваат магаре од куче дома. Едно диво кучиште што е (исто ко газдите де), ќе те изеде да те сретне по пат. Уште па згора на се, жената кога оди да го шета го пушта по скали самото, оно доаѓа до излезната врата и почнува да лае и да скока по вратата. Сум рекла, ако некој ден се сретнам со кучето на скали (оно само) на следното симнување на газдарицата има ќутек да јаде од мене (ова најсериозно).. Знае дека исто такво куче ме касна пред 2 години и имам трауми и како за инает го пушта само раздивено по скалите.. Кога излегувам од дома прво наслушувам кучето да не излегува, па после се движам. Кога влегувам во зградата тропам јако по влезната врата за да случајно кучево не тргне надоле. Кошмар.

Инаку другите на одмор каде ќе одите?! Јас сакам далеку некаде, ама некако не сум многу мотивирана периодов да мислам што, каде...

На Gea, tessie и bittersweet им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Кај моите имаме комшии кои со години чуваат нешто во дворот. Да се каже дека чуваат, де. Не кучиња, не кокошки, не прасиња. Што да ви кажам. Спалните соби ни беа од таа страна. Мириса, смрди, не можеш да отвориш ништо. А, што имаа едно мало куче, кога ќе се расплачеше наутро во 5, тоа најтешко ми паѓаше.

@Sky-butterfly Нека ти е здрава и жива ќеркичката!
    @Mrs.Bass Со сигурни чекори во нови авантури.

На Sky-butterfly, kukla21 и Mrs.Bass им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро девојки
    Деновиве нешто не сум погодена.
    За кучкарите...:toivo::toivo::toivo::toivo:
    И јас сум кучкарка , мачкарка....значи многу сакам животкинки, ама не чувам дома бидејќи постојат и луѓе кои не поднесуваат, па или нема дома да ми доаѓаат како гости или ќе им пречи како комшии.
    Мора да се има во обзир дека тоа куче лае, дека некои имаат мали деца...пречи !!!..нема што !!
    Или превземи си ја целата обврска и чувај си го како што треба или батали се од таа работа.
    Во комшии имаме куче кое секој ден во 05 сабајле лае како лудо...газдата си спие, спалната му е на другиот крај и не го слуша, ама кај нас цела зграда џамовите ни се накај кучето.
    Не друго, туку ке му пукне филм на некој од комшиите и ке го отруе.
    Газдата е опоменат 100 пати !!

На Gea и Petar80 им се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ok seto to te razbiram i sega aj kazimi sto treba da mu napravi na kuceto .. na koj nacin da go nauci da ne lae?

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Па ако он решил куче да чува сите ли ние треба да патиме од тоа?!?! Куќињата се тренираат, дресираат и одговорно тврдам дека зависат од тоа какви се газдите и каков однос имаат кон нив.

Да не се расплинувам во тоа кое куче е за во стан (зграда/заедница), а кое е за двор..

На WORRIED.BT, kjukli и referentka им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Да го тргне , да си го однесе во викендицата.
    Ај ти одговори ми сега - што да прават 20 луѓе будни и нервозни со денови ??
    Должен ли е некој да слуша лаеж под прозор ?
    Плус и бебиња има во зградата ...

На WORRIED.BT, Petar80 и kukla21 им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Нека си го чува дома во спална навечер и никому нема да пречи.

Не се издржува. Некогаш ќе си легнеш и не можеш да заспиеш само од лаењето на кучето. А знаат да лаат и кога ветре ќе поддувне во лисјата на дрвјата, па некоја мачка кога ќе помине, нешто друго ќе шушне и ете ти лаење цела вечер.

На kjukli, Daleron, Petar80 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Prasajneto mi bese na koj nacin da go nauci kuceto da ne lae?? Mislis edno kuce mozis da go izdresiras da ne lae??ok toa ama ajde nekoja ako znae neka mi kazi na koj nacin pls

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    може.. Ќе си го носиш на дресура и ќе си воспоставиш начин на живот. Кучињата сабајле лаат затоа што обично треба да вршат нужда..

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Cekaj malce bre ne skokaj .. uste esnas da kazam jas imam 2 mopsoj ednoto od niv laj pa sakam da go naucam da ne lae pa ako znae nekoja kako odi toa deresirajne da mi pomogni ako mozi

11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Aha neznaev:( ok ete mozi zatoa laat

12. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Види вака...мене ничие куче не ме занима како ќе си го учи некој
    Сакам животни, ама не чувам дома бидејќи си сакаат нега
    Ако некој неспособен дома го земал кучето да го одгледува треба да знае дека тоа куче со себе си носи и куп одговорности и обврски.
    Неможе некој да ме малтретира и мене и цела зграда со неговите хирови...ако сака да чуве куче нека го ЧУВА !!
    Тоа е муабетот
    А дресура...што сака нека си прави, нека го замолчи кучето...не е наша работа тоа...ние може само да пријавиме и да му го соберат шинтери и правец Вардариште

На Abrakadabra и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Верувај, џабе ќе пријавиш. Ќе ти кажат на негов имот го чува и ништо не му можеш. Ова проверено..

14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Знам дека е џабе...од што ми е жал за кучето вака зборам...знам што ке го снајде кутрото !!
    Ке го отрујат и крај...па нека се жала газдата !
    Така оди тоа..не е ни прв ни последен случај, ама жал ми е за кучето што ке настрада поради неоговорни газди

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Sto e toa vardariste?

16. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    да се замешам во темава. А бе се знае како треба да се чува куче ма да што не оправдувам во никој случај по дома да се чува куче мислам внатре (не значи дека треба да е така ова е мое мислење и став). Но доколку се чува во двор треба да се има одредени парвила не да лае 24/7 кучето и да биде агресивно и нервозно значи газдите треба да си поведат одговорност дфресура ветеринар апчиња за смирување може звучи смешно но вистинито е. И јас чувам куче во двор но лае да кажам ако приоѓа некој или ако шета мачка или куќе но тоа е секунда две сепак е куче нели не би сакал да ми реагираат комшии како би се чуствувал јас да има комшијата куче и да лае цела вечер мислам . Треба совест да има газдата на животинчето кој го чува првенствено и да има осет за околината а не само да се чува нешто.

На Mrs.Bass, zalosna, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas mislam kuceto deka voopsto nee setano i deka po 24h sedi vrzono za lanec mozi nema kutroto ni vodicka ni lebce..tie slepcite sto pravat zs ne go pustat pa podobro samo da se snaojga za lebce odkolku da pati tuka i da lae non stop ..inace i moe laj ama nee se do kuceto jas ziveam do restoran i non stop mi idat tuka pod tarasa i na tel dremat i kucevo gi slusa pa lae po niv jas go skaruvam ama gabee :| ce prekini pa drug ce dojdi pod tarasa i jovo na novo..

18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Значи не е до кучето, туку е до газдата.
    Тоа ми беше цел муабет.
    8)

На kukla21 и Petar80 им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Кучето е само животно нели ама газдата треба да е човек а не на исто ниво со кучето

На AngelOfArh, zalosna и referentka им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Со почит кон ова животно да не бидам погрешно сватен не мислев ништо извртено

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.