Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ako pred nekoj den se pocuvstvuvav kriminalec za 1 den,deneska trebase da molam da se vozam za bez pari a toa nIIkKkaKo,sto bi rekol moj malisa:D
    Ide bus,otvaram novcanik,vnatre standardnite 5*1 evro,fiskalni,kalendarce i edna karticka,pari nemet(facepalm)
    Mi tekna deka vcera gi staviv vo edno vikendasko novcanice:Daj do bankomat da izvadam od kartickata na koja znam deka imam 900 den,ne sakase da mi dade ni 500,ni 100:worried::devil: aj do Kapitol,mi dade 200:D a ostanale 550:wasntme:auuu zarem 150 za proverka na sostojba,mamiceto mamino:devil:
    Imav i plan B vo slucaj i toj bankomat da mi se isponasa...ke vlezev kaj @monik55 i ke barav zaem 25 den:D.Da ne bese na smena ili ke prodolzev peski do rab ili nazad doma po pari,a toa vsusnost trebase vednas da go napravam:tmi:
    Naravoucenie:wasntme::rofl:
    Idi Pupe leci se,sto bi mi rekol mm na sala ma smea,oti pcuenje e strogo zabraneto:!:;)

Abeja, Petar80, Peco and 23 others like this.
  2. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Добро утро :sun:
    Ние сме друга држава.
    Тука сонце уште рано и ветарче, пушти коси ветар да ги носи:music:
    Синко однесен во градинка, се влечеме секојдневно по пат 15-20 мин, а сама го одам истиот пат за 5-6 минути. Се по пат му е интересно, па и со случајните минувачи се задева, доволно е да им се насмевне па го задеваат и тие....добро де, само оние кои што се расположени посабалјечки.

Пцуење не сакам во моја околина, ниту знам да пцујам.
    Одрватно ми е дури кога слушам и од случајни минувачи во разговор со некого.

Периодов се удрив на читање. За прв пат спуштив и читам книги на комјутер, на средина на третата книга сум. Едвај чекам да ја дочитам. Отидоов:hai:

Petar80, Peco, Ane-Goki1 and 18 others like this.
  3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Псујам кога има потреба од тоа.

Не шоферирам така да, немам прилика да изустам нешто сочно, а и голем противник сум за псовки и вреѓања во сообраќајот.

Тоа : пеер, ку..во.., мајмун, говедо - не ми се дел од речник ОСВЕН ако некој се служи со таков речник па да ме испровоцира да му вратам соодветно, бидејќи со такви луѓе само така треба.

Иначе не ми смета ако некој си псуе, негова работа си е тоа.Начин на општење и комуникација.
    Имам во окружување псујачи, ама не регистрирам, не ми пречи.
    Кај некои што никогаш не псујат пак понекогаш смешно и симпатично (хумористично) ми делува.

Petar80, Peco, Ane-Goki1 and 19 others like this.
  4. danichap

danichap Moderator Staff Member

Добро утро
    сите салтанати поминаа на дневен ред од сабајле. Детево е арно, после обавезно до парк на шетња а и јас да завршам некои обврски.
    Мажот ми иде петок, ситно се брои (poolparty)

Јас од прееска се токмам какао да си направам и никако да станам(facepalm).
    Не пцујам.
    Сеуште не сум ни шофер, иако не верувам дека тоа нешто би променило.

Мм не пцуе никогаш, ама знае со темпераментот од нула до 100 да отиде во делче од секундата. И ништо да не каже (уствари ретко тоа) му го гледам темниот облак над глава и знам дека секој момент ќе дојде бурата :rofl:. Е тогаш да не му се пред очи оти буквално е опасен и токсичен за здравјето на околината :x.

Ама знае да пцуе на босански :worried::D

Свеки ми е интересна кога вози. Не е пцуење, ама нешто слично со примеси на колнење и кукање :D.
    Мене срам ме има фатено да ја слушам :tmi:.

JuLleE, Peco, Ane-Goki1 and 24 others like this.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Добро утро.

Пцујам само кога имам инспирација,т.е.кога возам и се чудам понекогаш од каде ми извираат зборовите.Дома никогаш.Ама џабе е.Син ми пцуе кога игра тоа игрите на компјутер.Го опоменувам,ама таков им е речникот на сите околу него.Кога ги слушам како комуницираат меѓу себе,косата ми се крева,ти дома воспитувај едно,улицата го учи на друго.

Маж ми :x.Кога вози,кога гледа вести или политика,кога гледа ракомет,кога тече казанчато,кога се расипала машината итн...децата кога ќе се скараат или кога комшијата рано во недела земал да коси трева:D.

Пцостите колку и да ги негираме и да не ги сакаме,па и да се правиме дека многу од нас не ги употребуваат, дел се од нашиот јазик,од секојдневниот разговор.
    И странец кога доаѓа во Мк,прво учи да пцуе.

Emy867, JuLleE, Peco and 20 others like this.
  6. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Ординари не пцуе кога кога вози,но редовно употребува слепец,шушумига,глуп, неписмен :|
    Дури и во случај да е на совозачкото седиште

Emy867, JuLleE, Ane-Goki1 and 14 others like this.
  7. mami blue

mami blue Форумски идол

Ќе ја надополнам само листата - Шуга,гнида,морон...:D

Petar80, Ordinary, Annath and 6 others like this.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добро утро.
    Да се пријавам понеделнички.

Арнички ли сте ми?

Не ми се праи муабет понеделнички.

Petar80, Ane-Goki1, Peco and 8 others like this.
  9. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Во мојот град се пцуе.Татко ми пцуеше како кочијаш, пцуев и јас до пред некои десетина години..Големиот син(прва радост на татко ми) во тоа време беше нормално дедото да го научи да пцуе барем една пцовка (сите се смееја,тој се радуваше,татко ми ќефлија јас:@,свекор ми никогаш не опцул..)Порасна детето, заврши мајтапот:)..Малиот син едноставно не го прифати"школото":D
    Воопшто не ми пречат во увото пцовки при комуникација на туѓи луѓе..Едноставно ги регистрирам дури кога ќе речат : Со извинење на колешката..:oНавикната сум на таков речник а шоферите богами навикнале на мене па ме третираат како еден од нив:DВо ситуација кога сум била нервозна в крај тие ми се имаат обратено во чин на поддршка измеѓу другото и обавезно со : Еј,евангелина ич к.. да не те боли..:x(facepalm)Онака инстиктивно и то е то-ја сваќам пораката:D..
    Големиот пцуе ама го опоменувам дека пред мене несмее да има испади(wtf)Малиот сега има некои жути минути и пресекувам во корен(wtf).На брат ми како мали редовно му пцуев мајка ама со назнака дека ја пцујам неговата половина од мајка(facepalm)Тој ни еднаш не опцул,ретко и ден денес го слушам:!:
    Инаку си имав арсенал од куп пцовки ама онака шоферски во кои само жената е вклучена па на еден што му се откачив ме ислуша,се изнасмеа и ми рече дека сака и тој да не дружи:$:$и така си ставив стоп самоиницијативно:lol:

JuLleE, Petar80, Ane-Goki1 and 18 others like this.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Не пцујам. Кога возам знаам да искоментирам гласно или во себе.. идиоти едни.. ама тоа е само.
    Мм не смее да зборува такви работи. Поради децава. Тие учат најбрзо такви работи :D

Денес станати сме од 6. Во паника бев, мислев недела сме. Ќе поспиев на раат. Ама не
    Наместо тоа пуштив две машини да перат. И стандард дома. Сеа да испазариме со малата. И да го земеме брат и од градинка. И нека почне стресот. ]:)

Колата е готова од сервис :party:
    Иако ја навикнав оваа веќе. Само за паркирање ми е мука. Можам да згазам некој искачајки од рикверц. Ко слепец сум без камера.(facepalm)
    А за возење ... е брза е. Да не ми стаса некоја казна само. Ќе се чешам кај шо не ме чеша:worried:

JuLleE, Ane-Goki1, Peco and 18 others like this.
  11. Elissa

Elissa Форумски идол

Добар ден
    жени мајки девојки :sun: гледам понеделнички темата јака ви е, пцовки :lol:
    Ај и јас да кажам, јас не пцујам многу ретко се случува ептен пред некоја другарка ќе речам УПМ, инаку шо знам некако срам ми е јавно да опцујам :wasntme:
    аа денеска ова ми е хит :lol::lol:

Petar80, Ane-Goki1, Peco and 15 others like this.
  12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Пред десетина години на одмор. Првиот ден заклучивме „леле убавина,само ние сме Македонци,нема пцовки на плажа“ и слушаш „да те е*е див зајак“:sweat::tmi::rofl:и се обрати еден татко на ќерка тинејџерка и остана жив,а ние и збунети и подмочани од смеење:worried:Прв и последен пат ја слушнав таа пцовка...

Ane-Goki1, Peco, Barbie20 and 17 others like this.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Кога ќе се изнервирам пцујам и употребувам секакви погрдни имиња. Ама тоа кога ќе ме извади нешто од такт. Фамилијарно сме такви. Иначе, мило, културно, прибрано:makeup: суштество.:D
    Маскиранине го обиколиле судон и стопираат:^) распрашуваат кој - каде оди. На она времено сабајле уште такви фалат:envy: кога брзаш.:envy:

JuLleE, Ane-Goki1, Peco and 18 others like this.
  14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Добро утро! :*

За пцовки прајте муабет? Не прочитав се’ што сте напишале, само последнава страна. Ама да си кажам - не пцујам. Во мојот дом никогаш не се пцуело, не сум го чула татко ми некогаш да пцуе. И не ми доаѓа природно да пцујам. Разбирам дека кога ти доаѓа да изразиш револт од нешто, излегуваат тие зборови, ама реално, одвратни се. Мајки, шајки, да ти е*ам ова да ти е*ам она, одвратни се зборовите и секако не мислиш да го правиш тоа, па зошто да го кажуваш? :D Колку и да се изнервирам, не пцујам. Не потиснувам, се нервирам кога треба, ама такви зборови не ми доаѓаат.
    И уште поодвратно ми е кога ќе видам мали деца што се научиле да пцујат.

Иначе арни? Јас уште заспана, така на пола.

JuLleE, Ane-Goki1, Peco and 12 others like this.
  15. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Добар ден и од мене :)
    Не пцујам ич ниту пак некогаш сум ги слушнала моите,вулгарни муабети и зборови скоро и да не сум чула никогаш од близок круг на семејство.
    Неугодно ми е да седам со некој кој цело време пцуе :|

Нареднове неколку дена со душа ги чекам.Со блиски луѓе,другари,пријатели,вечерва и мм ќе стигне,утре мајка ќе ми дојде на гости,па сестра ми со душа ги чекам :$^_^:inlove:
    Овде како што викаат нека ни е напомош денот да сме живи и здрави,па повелете на слава друштво :)
    Имајте убав ден :hai:

kuc, Ane-Goki1, Peco and 20 others like this.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

јас во секој момент чекам да ми јават дека сум станала тетка . Многу сум возбудена место не ме држи.

JuLleE, ALISA0000, Ane-Goki1 and 19 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

Меси тестото...:!:
    И ние чекаме со со тебе:l:

JuLleE, Petar80, Ane-Goki1 and 8 others like this.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Добро утро..

Ладно нек си ибе мајката :tmi:
    Измрзнав :worried:

Синоќа со децава се заигравме карти, па газирано еден тон, па помфрит, пуканки, па му текна на брат ми пица и денес сум со оток на лицето ]:) Никој не ми е крив, ама тоа е, ум за друг пат.
    Среќа можам со апче одма да средам.

Да сварам чај па се подвиткам под ќебенце, ладно ми е.

Ane-Goki1, duffi, referentka and 4 others like this.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

На работа сум кај да месам хахахах

20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Полудо време не сум видела!
    У кратки би шетала надвор

JuLleE, Petar80, Ane-Goki1 and 11 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.