Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Tocno taka nee do kuceto..mozi da e samo do gazdata,komsiite (komsivcinata) ili do lujgeto sto pominuvaat tuka..edno kuce lae samo koga e gladno zedno ili ako se osejca vo opasnost

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Обожавам животни и по цели денови сум со нив, моите чуваат свашта, ама да имам куче само ради реда, невр, страшно. Имам во комшии едно, лае на се, еве го сега, се дере, ама мајко му од ланец не е пуштен, и спие и врши нужда на исто место :( Не е хумано, ако е животно тоа не треба и човекот со жиботински инстинкти да настапува.

На Edie.S, zalosna, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Еве да Ви кажам лично за мене.
    Живеев под кирија.Децата запнаа куче,куче,куче....
    И зедовме куче.Едно не излагаа дека е салонско куче и ке остане мало а тоа за еден месец стана магаре.
    Кучето лаеше...во прво време од мерак сите се тепавме кој да го шета, па излагавме сите заедно (сурија)
    Со тек на време, им стана досадно, па морав јас да шетам по улици.
    Додека немаше никој дома (школо, работа) тоа да си квичело и да си лаело.
    Комшивка ме опомена и се осетив неубаво ,малтене како јас да сум правела лошо а не животното.
    Дадов оглас, го дадов бакшиш на луѓе што имаат двор.
    Куче во зграда-ЈОК !!!
    Куче за неодговорни - НИКАКО !

На Dejan0_Skorpija1, LUCERKA, AngelOfArh и 4 други им се допаѓа ова.
  4. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Добар ден, добри луѓе. :)
    Гледам за кучиња сте се зазбореле. Јас сакам животни и сè тоа, ама тоа не го оправдува моментот што се дозволува да напаѓаат луѓе под изговорот „па они немаат свест како нас, па треба да ги придобиеш, па тоа они само во самоодбрана, па ова, па они она...“ Случајниот минувач не ми е крив што не сум го дресирала и воспитала и нахранила моето милениче на време. Туку јас самата сум крива. Според мене, има многу коишто имаат миленици, еве кучиња, а што не им посветуваат доволно внимание и погрешно постапуваат со нив. Да чуваш миленик е одговорност, одговорност за добросостојба на друго живо суштество и неговото влијание врз оние околу него. Има да си се посветиш, не е тоа, наполни му ја чинијата, погали го две минути и остај го врзано во двор додека си тераш друга работа.

Туку друго ми е муабетов. Дојде тој дел од месецот кога од колачот oстана помалку од пола коешто треба паметно да се искористи за да не се стискаш до следниот колач, а притоа да не фрлиш ништо, па сега треба магионичар да изведувам за да направам јадење. Ќе го смислам, ќе измислам нешто ако треба (нема да ми е првпат :rofl: некоја рандом мешаница), ама дури го измислиш е нервозата. Како немаше бе некоја програма, ставаш сите состојки што ги имаш и колку количински и ти вади план за јадење, новокомпоновани бучкуруш. :D

Нејсе, ви посакувам убав и исполнет ден и еве, второто кафенце ќе го пијам со вас. :*

Последна измена: 16 јуни 2015
    На Val-Dim, Abrakadabra, danichap и 7 други им се допаѓа ова.
  5. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Дечки и девојки што сме околу и преку 40... Јас сум релативно нов овде и сакав само да се пријавам на рецепција. :D
    Како се дружите и забавувате тука, ако може некое инфо да добијам? :party:

На Bozica1980 и Annath им се допаѓа ова.
  6. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Рецепција на Хотел Калифорнија Ве регистрира.
    Повелете, во програма сте...
    Добредојдовте

На AngelOfArh, Daleron, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Пукај Куме хаха

8. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Прилично сум сигурна дека има. Дури мислам дека беше и некој онлајн сајт. Ако успеам денес да го најдам - ќе ти го постирам тука. Баш ставаш што имаш, за количество не сум сигурна и ти сугерира што можеш да зготвиш. Се' е измислено веќе. :lol:

А за кучињава... Јас не можам да ги разберам оние луѓе кои се' им допуштаат. Мислам дека своите деца не ги третираат така како своите миленици. И дефинитивно куче (особено големо) не е за во стан. А богами и со мачкиве во последно време лоши искуства имаме. Комшика чува мачки божем (никогаш не ги носи на ветеринар), а тие се секаде, освен кај неа. Нема-нема, кај нас на работна маса во кујна, па од инат направила мала нужда на теписонот во кујна, па од инат си врши секаква нужда во двор кај цвеќињата, па рипа по саксии, па се тепа со мачори кај нас во двор... Зборевме, зборевме со години, да ја отруеме - не сме такви и на крај - мрежа. Со некои луѓе, особено стари, нема разбирање, а и помладите не се покажале подобри... Нашата чудесна земја.

Последна измена: 16 јуни 2015
    На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  9. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Сега за сега како четворица мажи да има на темава
    @tinan
    @veren

@Petar80
    и новиот

жени ИЛАРИИИИИИ.....:music::music:

да те запознаеме и воведеме со ,,редот,, во оваа куќа.
    Капитен е @Daleron ..она дава команда - клекни-стани..ден-ноќ
    од лево на десно се: @Adina @zalosna @bittersweet @kukla21 @frendy -КЛЕЧАТ
    СТОЈАТ @Val-Dim @tessie @referentka @Lady Phoenix @AngelOfArh @Abrakadabra @НаталиЛили
    (На овие никови ми текна во моментот)

На Val-Dim, ozbilnazena, tessie и 13 други им се допаѓа ова.
  10. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Ова е навистина топло добредојде... Благодарам! ;)
    :d:(y)

На ALISA0000, Adina и Petar80 им се допаѓа ова.
  11. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Δ
    Opa. Toplichok milichok novichok. Dobrodoe. Koj e nov vari kafe cela nedela. Za site :)

Kuchinja ne mi dirajte. Doma si gi chuvam, i tvrdam podisciplinirani, popametni i pomirni se od mnogu deca. Sami ne gi ostavam podolgo od dva saata. Gi razvozuvam po ridovi, sekoj bozhji den, i da vrne i da vee, gi trcham po eden saat najmalku. Laat, ama zatoa ni vo komshiluk na nikoj mu ja nemaat razbieno kukata otkako gi imam momcive. Noke ne laat, spijat, na pod do mojot krevet, no verojatno so edno oko otvoreno i poretko koga me imaat mene razbudeno imalo ili lisica vo dvor, ili neidentifikuvana osoba koja sumlivo se vrtka vo okolina, pa koj spie so otvoren prozor ke gi chue. Nikoj ne mi se pozhalil, a i da se pozhali od densko laenje bi bilo od inat samo. Za takvi komshii dvor mi e onoj mi e. Za gazdi koi ostavaat kuche na lanec ne sakam ni da komentiram.

На Stories, ozbilnazena, Abrakadabra и 14 други им се допаѓа ова.
  12. WishMaster

WishMaster Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    697
    Не е фер 4 на 12... Ајде уште 2-3 машки да се јават .. :)
    upload_2015-6-16_12-10-50.jpeg

13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    upload_2015-6-16_12-13-45.jpeg
    Уствари ние сме вакви, ама нели фалбата краста била па скромноста не краси..

Не е ни битно какви сме, ама битно сакаме дружба
    upload_2015-6-16_12-15-41.jpeg

На Val-Dim, tessie, AngelOfArh и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.271
    Мене ме заборајвте :fubar: јас судија ќе изигравам?! :P

За кучиња, и јас не сум за чување дома, си имаме едно, надвор го чуваме, од мило помило, сама ни дојде во двор, оттогаш абер нема да си оди :D

Добредојде за новите членови на форумов, се надеваме на пријатна форумска дружба (море, море, ко вести да читам :P)

На Val-Dim, ozbilnazena, tessie и 10 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Oла лејдис.:hai:

Прво да и честитам ќеркичка на @Sky-butterfly нека ти е жива и здрава.:hug:

Оооо сте се распишале за кучиња.:toivo:
    Јас имам фобија од кучиња, кога ќе видам куче пуштено срцето ми застанува, не можам да мрднам, се препотувам а ако тргне накај мене, готово умрев.:sweat:
    Во Скопје тие 10 месеци што ги преседов секој ден си умирав помалку, што од уличните кучиња, што од домашните, од нив дури пострав ми беше, ќе си го пушти газдата од ланец и као тоа само сака да си игра а ја во несвест ќе паднам од страв битно кучето сакало да си игра.:@

Тука законите се доста ригорозни за домашните миленици, мислам тој што чува мора надвор со маска да го носи, на ланец, не дај Боже да те нападне газдата ќе се отруе од пари давање за оштета а истото важи и ако му го нападнеш кучето така за џабе, ќе си одговараш како за човек.
    Така да лајат по цел ден, ноќ го пријавуваш во општина, го опоменуваат, ако продолжи со лаење дење, ноќе ќе му го одземат кучето, исто како што одземаат деца ако не ги третираш како што треба.:!:

Тука кај свекор ми има едно кучиште (бул мастиф) огромно е ама дресирано си е, мене кога ќе ме види дека свекор ми му кажува дека ми е страв, тоа као разбира|( и ми се трга од патот, не ми се доближува, се шета надвор, внатре ама не се качува по мебелот, не смее во спалните да влегува и многу ги сака децата, го малтретираат по цел ден.

На tessie, Doozy, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Значи одма си го најде местото во тимот...КОМЕНТАТОР и тоа роден !!!

На tessie, Daleron, WishMaster и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.951
    Допаѓања:
    203.271
    (y) :emo: 8) :D

На tessie, WishMaster и kukla21 им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Од тие што ми кажуваат не се плаши, нема ништо да ти направи ми се :puke: Си шетаат меѓу луѓе, ни каиш, ни маска. Кога ќе ме видат дека се плашам одма коментар, не се плаши мирно е... Е такво мирно ме касна и јас се влечев по болници еден месец плус боледување и траумата која и ден денес ја имам.
    Скоро се расправав со една овца - го шета кучето и јас се кријам позади мм (и од минијатурно кученце се плашам после тоа што ми се случи) и само што ме одмина коментира на другарката „ќе ја изеде“. Кога сум и се пуштила.. Не се свесни газдите какви проблеми може да си навлечат ако не дај боже нападне некого кучето нивно мирно.

На tessie, Doozy, t-sweet и 8 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Добар ден жени!И по некој маж!
    Јас денеска тренирам пешачење на +/-40.По втор пат мора да излегувам ,да ја водам ќерка ми да се слика за пасош.Толкава девојка јас да одам со неа.Значи денечниве генерации се многу чудни.
    Сакам животни,чувам мачка и сакам малтезер.Ќерка ми има фобија од кучиња, ја нападна пред едно 6-7 год.волчјак и ден денес си има белези на десната рака.Кучето цел живот на едно место само го хранеа и ми се чини дека подиве.Не знам што го натерало да ја нападне на улица,ама навистина хорор преживеавме.
    Убав ден ви посакувам,добредојде за новите членови.

На Val-Dim, ozbilnazena, kjukli и 7 други им се допаѓа ова.
  20. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Вака па кога ќе ми рече некој не се плаши ми се иде да им треснам една и да си продолжам.:punch:
    Јас цел живот се плашам сега дека некој непознат на улица ќе ми рече не се плаши и стравот одма ќе ми помине.(facepalm)
    А највеќе што ме нервира е кога тоа што ми е страв го изедначуваат со омраза кон животните, као да одам по улици и газам кучиња, мачиња, ги дерам, не знам како не разбираат дека ми е страв и тоа е посилно од мене и ако ми е страв како ќе му се доближам на кучето за да го малтретирам.:@:shake:

На Doozy, lunicka, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.