Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.037
    Точно.
    Ние само си правиме муабет шта би кад би. Реалноста е сурова.

На Lady Phoenix и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  2. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Razvodot isto zavisi od mnogu faktori, posebno ako ima deca, da ne zaboravime.:!:

Mozeme se da kazeme vaka, ama realnosta e druga. Da ne dojde covek vo taa situacija.

На JuLleE, Izdrzliv, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Е баш тоа, да не дојде човек во таква ситуација. Ни ваму - ни таму.
    Ако има мали деца, не работи, да речеме нема родители или тие едноставно не сакаат да помогнат (срамота од комшии да се разведе), што тогаш? Не паѓам јас на бајки, самохрана мајка успеала во животот. Во државава само ќе успее разум за изгуби.
    Едно е да имаш дете од 13 години кое може и само да го оставиш и да одиш на работа, ама друго е 3 годишно или пак 3 месечно бебе. Каде и со кои пари би одела...

На Izdrzliv, Annath, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.037
    Овој дел никој не го негира.
    Првичната дискусија беше реално колку е една жена физички а и психички моќна да се спротистави и физички да нападне маж кој е веќе во алхохолизирана состојба.
    Дека она удри го додека не те удрил е полесно да се каже одколку да се оствари во реалноста. Затоа на жалост се и статистиките такви какви што се...

На Izdrzliv му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @danichap многу фактори имаат влијание. Дали е тој потпивнат, па до некаде знае што прави, а тогаш најверојатно е прилично моќен, или пак е ќутук пијан и не гледа пред себе. Во вториот случај не дека ќе е способен буквално да силува, ама сепак може да малтретира.
    Убаво велиш, физички може да го акне со вазна, ама психички колку е спремна жената да го направи тоа?

На Izdrzliv му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Далеку заминала дискусијата..
    А што бара една жена со маж кој често е потпивнат, малтретира, тепа...??? Јас секогаш викам дека ,,розовите наочари,, се криви за се. Сите жени што ги знам дека носат по некоја модрица, која почесто која поретко, носеле уште од почеток на врска. Ама не бре не признаваат ни пред сами себе, а камо пред други. Се истите паѓаат, се истите се удираат, али за сопругот коа зборат мед им тече од уста. Од последни дешавки што на некој начин бев сведок почнав мислам и дека одобрувам насилство над некои жени, штом се толку будали
    се прибираме со мм у 5 и пол сабајле, летото, од едно весеље. Седнуваме да испиеме кафе на тараса. Одеднаш мајки, шајки, уште што не слушнавме и на крај 2-3 појаки плускања по образ ваљда. И оваа само: ама срцеее па шо си таков. Срце??? |( Јас би била у таква афектна состојба да прсти му забодам во очи. Ниту е зависна од него, ниту е некоја што едвај нашла дечко. Лепотица, ќерка единици на нејзините плус си има сопствен козметички салон. На кој гад му се лижи? На малиот прст не може да и се фати од ниеден аспект.
    Одиме кај свеки, мм отиде да заврши нешто, свеки до продавница, ме остава да варам кафе во двор. Сред бел ден, во соседниот двор, од дома ја изнесува дотичната маж и за коса, и пцуе се живо од фамилија. Ја тепа на мртво, оваа колне, а бе драма. Некој трет вика полиција.Иде полиција го собира ,,мажот,, и и вика на мадаматаа да извади лекарска потврда и со се потврда да се појави во полиција. Она е со каде - каде подобрра работа и плата од него, верувам дека во било кое време родителите би ја прибрале назад па и да е без работа. Си поплака на глас и си влезе дома. После некој ден, една недела мах ,,заљубен пар,, оди пред нас, се разминуваме и ни викаат здраво, пошто комшии нели на мм, некогашни. Погодувате нели кој беше парот? Па со сет ум прати кој кај оди од комшиите, па подолго ако не отидеме таму ја прашува свеки дали сме во добри односи :tmi: На таква и јас би пуштила некое раче, чисто да си осети.

На JuLleE, evangelina.ina, Izdrzliv и 13 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Сакам само да кажам дека многу рано се разбудив и многу ми е досадно кога нема што да се прави и чита толку рано.]:) И сакам да кажам дека место не ме фаќа и сакам да си одам во друга дома, некаде во Зимбабве.]:) И ми е многу убаво што се разврна. Дефинитивно тоа ме мачело. Ај да отворам прозор сега:rofl::whew:Се е добро кога добро ќе се заврши:bug: Поима немам што сонував ама напната и со с'клети се разбудив.:D:whew:
    А, да, јутар народецу ти красен и некрасен.

На JuLleE, Peco, Someonespecial и 17 други им се допаѓа ова.
  8. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.595
    Допаѓања:
    152.225
    Добро утро!

Темница , ко небаре е 5сабајле...
    Како ќе се турка денов не знам. . . Од ветрот синоќа воопшто не спиев. . . Едвај 2-3часа сон ако се собраа. . . Крцка, тропа, лупа цела ноќ. .

Еееехе кај е пет часот!

На Peco, Izdrzliv, MilaP и 11 други им се допаѓа ова.
  9. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Ч почнува денот.
    Добро утро.

Тешки теми се овие од погоре за наутро.
    Ке го зграпчиме денот или тој ке не зграпчи нас.

На JuLleE, Izdrzliv, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  10. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Добро утро.:sun:Кафенце:coffee: за сите поспани, ние будните веќе си испивме.:)
    На тешки теми подоцна ќе се надоврзам, мозок ми е програмиран во моментов за утринска релаксација.:)
    14581462_1198042656943511_264528845361855696_n.jpg

На Peco, Izdrzliv, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  11. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Od pijaniot i budaliot bega, ne za gjabe e kazano.

Sesil, prikazni od zivotot ima mnogu.

Pred 5-6 godini mlada devojka se obide da se samoubie za deckoto. Devojceto pomalo 2 godini od mene.
    Deckoto em ja maltretirase, em ja ponizuvase pred site.

Od padot ostana invalid.

Prasanjeto na dani ja bi go nadopolnila so - voobicaeno e poznato deka zenite se zrtvi na mazite , no se pocesta e i pojavata na mazite koi stradaat od semejno nasilstvo.

Primer, na javno mesto zena da maltretira maz 'publikata' ke se smee i rakopleska, dodeka ako e vo prasanje ke pritrca nekoj vo odbrana?

На JuLleE, Izdrzliv, Sesil и 6 други им се допаѓа ова.
  12. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Добро утро.
    Дува ли дува. Мислев и денес ке е убаво времето :^)

Денес како грло да ме боли, ке го започнам денот со црн чај :coffee:

На Izdrzliv, Annath, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.785
    Допаѓања:
    141.963
    Dobro utro. Zatvorot zenski u Idrizovo 60% e so zeni koi gi ubile mazite. I edna maloletnicka sto go ubila deckoto.

На JuLleE, Peco, Izdrzliv и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Сесил ако сретнеш некој послаб од тебе, или очаен, или помалку паметен/приглуп со кој би можела слободно да си играш, да го малтретираш и психички и физички...би го правела тоа? Оти велиш заслужуваат ќотек или понижување оти се такви какви што се.
    Помош заслужуваат а не поголемо малтретирање затоа што во моментот ете не се способни да се одбранат или реално да ја согледаат ситуацијата. Можеби изгледаат како да не им требаат совети/помош, ќе се убедуваат како се е ок, само мали бури одвреме навреме, па ќе ти се прават паметни за да си ја оправдаат или олеснат ситуацијата, ама тие жени реално се изгубени, често не се ни свесни колку. Со сила не можеш да им помогнеш, ама барем да не збориме дека заслужуваат.

На JuLleE, Peco, ph.orhideja и 21 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.635
    Mornig pipl
    Grmi,duva,vee
    Sabajle i 2 pati struja mi snema pa se sminkav so svetlo od mob :x

Pijam 3 vo 1 od lesnik i krem bananki grickam ,net neam na kompjuter i takaaaa

На JuLleE, Izdrzliv, ALISA0000 и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.345
    Допаѓања:
    261.635
    @Ordinary

Добро утро! Јас чај, во согласност со времево. Типичен ноемвриски ден, мислам ќе гледам низ прозорец како врне денес. Ова мисливе во главава морам да ги доведам во ред |(

На JuLleE, mal.ecka, Izdrzliv и 18 други им се допаѓа ова.
  17. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Добро утро. :*

За имендени сте зборувале синоќа, абе тоа е денес. :party: Вчера - тие што имале куќна слава и давале вечера. Именденот денес, повелете на слатки. :inlove:

Вторник ко вторник... интуицијата ми кажува дека ќе е убав. :D

На JuLleE, Peco, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  18. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.037
    Добро утро
    со проливов на детево умов ми работи со стотка на саат од доцните часеви па до даље.

Јас само се зачудив како сите викаме реалноста е подруга, сурова, да не си им во кожа, колку други фактори влијаат врз тие жени...ама требало вака да наптрават, така да направат.
    Како да не се знае што и како е најдобро. А дека е некакво решение да зедеш да се тепаш со таков човек, не е, а најмалку па долгорочно.

За мене се тие жени жртви на насилство, сеедно физичко или психичко.

Потребна е помош од стручно лице за да се надмине таа ментална блокада за да се презеде чекор далеку поефективен од физичко насилство. Таа тортура низ која некој мине секојдневно на жалост има оставено далеку подлабоки лузни и трауми.
    Потребно е советување и поддршка од лица соодветни за истото, но најпрво од најблиските за на некој анчин да се поттикне да ги исконтактира.

Онаму каде се има услови, пред се финансиски, секако да започне живот да си гради од корен, а онаму каде што нема услови за истото да добие соодветна помош(а реално во државава наша сите знаеме какво е стањето).

Единствено решение во вакви ситуации е долготрајното, да се тргне од тој човек а тоа е очигледно далеку покомплексно. Но не и да мери сили кога е доволно поднапиен за да го тепа.
    Ниту оправдувам насилство ниту поддржувам...но не можам да ги осудам тие жени што сеуште не се испаднати од тој чаробен круг во пеколот.

На JuLleE, Peco, Izdrzliv и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.912
    Допаѓања:
    81.561
    Познат ви е моментот кога сакаш да се 'рчнеш нешто,онака од внатре ти доаѓа и ти текнува на ситуација од пред неколку години,па се избацуваш со прашање-зошто тогаш вака-така кажа(направи)?
    И добиваш одговор -Не се сеќавам. Ај па ти,будала маж,ете затоа.
    Добро утро :coffee:

На mal.ecka, Peco, Izdrzliv и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Tajnaotrovna

Tajnaotrovna Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    3.147
    Допаѓања:
    33.894
    Ima navidum dosta silni, nezavisni, inteligentni, obrazovani zeni koi i pokraj se ostanuvaat so takov covek i trpat. Koga toa se slucuva so godini duri i vinata ja naogaat vo sebe deka se sami vinovni za situacijata i deka go zasluzile ona sto im se slucuva. Nekoi kolku i da begaat ili se obiduvaat da pobegnat na kraj povtorno se vrakaat ili ke bidat pronajdeni.
    Teshka tema, no sepak najbitniot chekor e da se pobara pomosh. Nekoi se svesni deka e potrebna, nekoi za zal nikogash ne se osvestuvaat.

На JuLleE, Peco, Izdrzliv и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.