1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.787
    Допаѓања:
    163.017
    Како се справувате со вечно огорчени луѓе на кои секогаш некој им е крив?
    Чудни ми се. Не сакам што се несреќни, ама не може бре некој да постои и да ги задоволува.

Кога време нечини се меси пита со праз по дома. Лисната. И кифли па у длабоко за криза ептен за него.
    Едвај ја чекам питата.
    Го мрзнам тестото, до кај 12 ќе биде. Па меше, епа меше.
    Ама ова како пред почеток на диета.

Џој, а што ако ти биде средено?
    Јас сакам хаотични куќи ради деца. Имаат душа и топлина. Не би се оптеретувала со тоа да сум на твое место. Значи се здрави и среќни. На крајот, можеш да си помогнеш и себе и нив да ги учиш на одговорност да ти помагаат, ама секако без големи очекувања.

На Barbie20, Annath, Izdrzliv и 13 други им се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Ќе ја добиеш скоро, без грижи.:hug:

На Annath, referentka, ph.orhideja и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.317
    Допаѓања:
    261.276
    Мене па многу бргу ми расте детето. Мислам еднаш дневно коментирам дека ко вчера беше кога ја донесовме дома. Ич не сакам да порасне, мислам дека догодина кога ќе тргне во школо времето уште побргу ќе минува.
    Ми се пие кафе, топло нескафе па со шлагови и торти одозгора. Да знаете колку сум само гладна деновиве, касам :devil:

На Barbie20, Annath, Izdrzliv и 28 други им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.729
    Лилит, многу често почнав да приметувам дека ваквите луѓе ги има многу на форумот.
    Најтрагично имам ваква добра пријателка.
    Вечито незадоволна од ништо.
    Ништо за нејзе не е убаво и не чини.
    Се чудам и си ќутам.
    Не знам дали таа се осеќа или не се осеќа и сосема најнормално поатојаното жалење и премина во навика за живот.
    Се си мислам дека кога тие луѓе ќе си го искажат незадоволството се подобро.

На Barbie20, Annath, Izdrzliv и 6 други им се допаѓа ова.
  5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.023
    Допаѓања:
    328.128
    Znam deka ke go baram ova vreme.Vprocem sekogas za se vo zivotot velime eh da mi bese ovoj pamet togas...

Ovie misli mi doagaat koga stanuvam hronicno umorna,rastrgnata na poveke strani.Koga mislam deka zabusavuvam kako roditel,ne pravam dovolno dobro nesto...

:drunk:

На Annath, Izdrzliv, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    221.729
    Секогаш велиме ќе уживаме во овој период со одредено нешто, ќе уживаме во оној со одредено нешто, така е навистина но, самиот момент понекогаш ни е лош и понекогаш посакуваме да се пронајдеме во некоја нова етапа. Се едно исто не е човечки нели, па ни збоктисува од се на моменти и тоа е нормално.
    Но се враќаме на секојдневие и живееме, живееме во сегашноста и лека полека се прилагодуваме кон нови етапи и нови нешта низ животот.
    Секогаш искуството се покажало како такво.:hug:

На Barbie20, Izdrzliv, referentka и 10 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.023
    Допаѓања:
    328.128
    Na mm cesto mu velam da gi izvedeme devojkite na prav pat pa zdravje ke si uplatime edno patuvanje nekade po svetot da nadoknadime momenti :)

Si se tesam taka deka i nekogas i toa ke docekam

На DVAANGELA, Annath, Izdrzliv и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    61.934
    Уффф Џои... Уживај во моментот!!! Децата бргу ке пораснат, ке се осамостојат, па овде на темава ке пишуваш... „кога ке се приберат дома“... „кога ке најдат време за мене“...
    За уморот кој се таложи со денови и полека станува хроничен... нема лек, освен добар сон :tmi: Последниве години почнав да си го дозволувам тој „луксуз“ 8)... Оставам се на „stand bay“ и си легнувам!!! Во последно време сватив дека нема да ми побегнат чиниите од умивалник и алиштата од перална 8)
    Божичке зошто се изгладнуваш??? Јас никогаш не сум си дозволила да бидам гладна 8)
    Едно од задоволствата на животот е храната... Не си ускратувај убави нешта :!:

На Barbie20, DVAANGELA, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  9. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.069
    Допаѓања:
    43.118
    @joy1 те разбирам. Најчесто кога сум пренатрупана со обврски , дома е лом а цел ден сум средувала.. се прашувам кога ќе пораснат децава :(
    Ама многу бргу лета времето :^)
    Растат брзо. Ќе ни фали времето кога биле така мали.

Моиве легнаа ранко ,од 19 ч си се врткам низ дома. Сеа цигарани да легнам. Пензионерски живот терам:rofl:

На DVAANGELA, Annath, Izdrzliv и 16 други им се допаѓа ова.
  10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.127
    Допаѓања:
    137.006
    Кога сум расположена објаснувам дека немаат потреба од таква огорченост, коа не сум расположена кревам раменици и викам ,,тоа е, јбг,, ]:)

Надвор топло, од мерак да шеташ, ама ветер од време на време мислиш ќе те крене. Пола град струја снема, се плашам да не почнат гости да ми идат ,,на струја,, :rofl:

@Barbie20 среќен роденден, се најдобро :^: :hug:

На Annath, Barbie20, Izdrzliv и 14 други им се допаѓа ова.
  11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.064
    Допаѓања:
    123.880
    @Lilit од такви незадоволни луѓе ми е мене преку глава. И оние никогаш што не се смеат. А бе најтешко ми било сум се смеела за инает. Баба ми покојна велеше Подобро да ти љубоморат отколки да те сожалуваат. И по тоа се држам. Нека биде така. А тие вечно незадоволните а имаат се за да бидат задоволни ( семејство, деца, работа, стан) им посакувам да ги акне нешто вистина па да видат што е тешко.

На Barbie20, Aleksandar1212, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.902
    Допаѓања:
    81.491
    @zeka околу муабетот од пред некој ден :)

На zeka, Annath, Lady Phoenix и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.787
    Допаѓања:
    163.017
    Да не се фалам, ама јаки кифли праам.
    Сега се фокусирам на естетскиот дел. Да го усовршам и тоа, ќе ставам слики.

На Annath, irenna, LivingGlam и 17 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    :bandit:

На Annath, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  15. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Џои,истото се прашувам и јас секој ден.
    И милион други прашања.
    Ке успеам ли да го изнесам на прав пат?
    Да му обезбедам се?
    Ке се најде ли чаре за каде што ни треба?

А ова околу расфрлено по дома,расфрлена јас...по сто пати во денот.
    Синоќа го заспав,стацив во креветче,раскренав,избришав под,поуживав во тишината и ме обли страв.
    Колку е Студено вака средено.
    Одма го земав до мене на кревет и ми се стопли душата.
    Денес пак јово наново сите прашања.

На fallenangel, Barbie20, DVAANGELA и 24 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.064
    Допаѓања:
    123.880
    Lele kakvo e... ajjj kje go izedam krofne krofnosano. Inaku mene vikendot kje mi dojdat gosti. Mali gostincinja tetkini sonca. Lele kako kje gi guskam. Obozavam koga mi doagjaat. Pa stanot poln. Vreva, buka. Teta napravi palacinki, aj za mene tost aj ova aj ona. A tetka od srekja leta. Umorna ama leta. Pa dvete kje spijat so mene. Jas nema da spijam. Kje sedam budna da gi gledam kako spijat kako angeli. Offf da dojde vekje taa sabota.

На Annath, Ane-Goki1, ♡BuBaLe♡ и 15 други им се допаѓа ова.
  17. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    @galapce зошто пишуваш во еднина?
    Јас сум сама еве моментално двата синови кај татко им..Куќичката средена а јас грицкам сончоглед во кревет:)
    Да дојдат апанзас ќе ме фатат на дело:D
    Пораснаа наеднаш, ми недостига времето кога малиот ќе легнеше до мене да спие.Ќе го гушнев и цел стрес излегуваше како со шприц некој да го извлекува од телото..Потајно се радувам кога ќе дојди и ќе речи: Ај јас ќе си легнам на малиот кревет во твојата соба бидејќи кај мене има бубачка/или тропна нешто8-|
    Меѓутоа најчесто си е во својата соба, затворена врата, слушалки на уво..
    Големи деца си имаат свој живот,привилегија е кога си канет и чест гостин кај нив:)

На fallenangel, DVAANGELA, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.700
    Допаѓања:
    141.285
    Dobra vecer.

Temive super. Seks, alkohol, brak i deca.

I jas mislev deka seks ke imame sekoj den. Shtrumf faza ja znaete? Faza vo koja imas seks dodeka ne pomodris ko shtrumf. Nie dodeka da ostanam bremena i dodeka ziveevme zaedno pred brak imavme denovi vo koi edvaj jadevme i spievme. Samo na seks mislevme. Stres na rabota-ides doma i se opustas so seks. Pies nadvor ides doma na seks. Dosadno ti e, aj seks.

Mislev sekogas taka ke bide. I oppp mesheee. Prvi tri meseci nema seks. Posle ima seks ama poleka poleka... dremka da te fati. Posle mev ogromen i pak nisto. Pa ide bebe... Prvi tri meseci zaspivas stoejki. Nemas sili za seks. Posle pak si umoren ama ima vreme za seks. Tamam pocnues bebe vriska. Uspivas i pak pocnuvas i pak vriska. Aj utre. Utre pak taka. Tret den vikas so saka neka bide ke imam seks. Uspivas bebe i zaspivas do nego. Se budis u panika po 4 saati. Zaspal.

Aj sleden den. Pocnuvas pak i ne mozes da uzivas. Cekas bebe da vrisne. Pominal seksot a najaktiven organ ti bil uvoto.

Sleden seks. Se namireno i odmoreni i banjati i bebe cvrsto spie i jas da mu recam NE SAKAM SEKS NE SUM DEPILIRANA???? Ke me iskubi on odma. Ne me interesira ni mene ni nego ni vlakna ni brcki ni visnati cicki ni dali sum oblecena ni dali vegi sum kubela.... tie 15 minuti svetot neka se prevrti. Licna higiena e dali mi i iskubana svezo? Ne. I po 2 nedeli ili 3 ke imam seks. Pod uslov da ne padneme u nesvest od premor ili bebe da ne zaspiva. I kasicka u kosa da iam NE MI E GAJLE. A deka ako nemame redoven seks ke odi kaj druga... neam komentar. Ako e glup neka odi. Belki ne se omaziv za glup.

Alkohooool. Mojot grev. Ke dojde nova godina. Togas maz mi ke spie u spalna so bebe i zamrznato mleko. Jas po 19 meseci ke se guskam so traminec. Sega dodeka dojam ni pivo ne pijam. Nikogas ne sum piela od taga. Pijam od merak. Go sakam mirisot i prvata goltka. Koga ke me naezi ostrinata na goltkata. Koga studot na vinoto ke mi otide u grlo. Koga tretata casa blago ke me zasemeti i ne gi osekam prstite... Koga ke legnam a tavanot se vrti. Ne go sakam utroto posle :)

I jas se tesam... ke porasne bebe ke me razbira. Ke recam jadi i ke jade. Ke se raduva na novo kupeno. Ke saka u zooloska. Ke spie u svoja soba. Ama se so vreme. Sega uzivam u nasmevkata koga se budi.

Majkа mi... herojot. Oti na noze izdrza se. Oti mi pokaza sto e semejstvo, brak. Mi pokaza kako nikoj ne e biten osven semejstvoto. Vi imam kazano. Nema da placam koga ke umre. Znam deka i tamu ke e srekna. Samo sakam i tuka da e i da e podolgo so nas. Da vidi uste vnuci i pravnuci. Ima 52 bar uste tolku da pozivee.

На Peco, fallenangel, Barbie20 и 31 други им се допаѓа ова.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.402
    Допаѓања:
    143.036
    Избегнувам негативни ликови. Краток е животот за да го губиш времето со луѓе што ти одземаат енергија.

За жал, лекцијава касно ја научив, па и не ми е сосема совладана, ама на добар пат сум.
    Нормално, со годините човек помудар станува :D

На Barbie20, friendy, mal.ecka и 16 други им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.064
    Допаѓања:
    123.880
    Знаете дека сум единица. Ама имам многу братучеди со кои сме си блиски. Од помалата вчера го добив 7мото внуче. Од една особа кога и реков ајде сега и ти да го доживееш ова чиство, затоа што и таа чека ми вели: А јас ќе бидам оригинал тетка од брат. Од братучеди имам полно внуци. Не знаете колки падна во мои очи. Зар е толку чудно што живееме во слога. Што ден не поминува да не се слушнеме или во вибер група барем да не пишеме како сме што правиме?? Или едноставно на некој му боде очи кога се некој се радува.

На ♡BuBaLe♡, mal.ecka, Annath и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.