Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Постирав со што ги лепам, не е течен лепак или ехо, пишува на него за хартија, картон и откако ќе залепиш и ќе се исуши не остава дамки, ама на тенко ливче не бива, многу црцканици има и лепак многу бара за да сето тоа убаво стои :)
    20161109_121611.jpg

Izdrzliv, Annath, kukla21 and 2 others like this.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ех, Реин, а таман се залетав да пишам што мислам за Трамп. :D ... нот.

Добар ден.
    Се спремам за викенд од денес, ќе биде напорен и забавен, ама е настан кој едвај го чекам. Фустан прв пат во живот шиев, немав време да одам на проба. Којзнае што ќе испадне. Тој што го нарачав од интернет стигна, голем ми е. :wasntme: Не е важно де, братучетка ми е важна.

Кармини - од ефтините Малена и слични не користам, искрено ми е страв. Од Али Експрес па, не ми паѓа на памет да нарачам. Дон Жуан ли, како беа тие. Секогаш гледам козметиката да ми е што поквалитетна, пречувствителна кожа имам и на се’ ми реагира, а особено на ефтини кармини - херпес за помалку од час. И Голден Роуз пробав - не ми направи реакција, ама да бидеме реални: разлика од Голден Роуз до добар кармин е светлосни години. И одма можам да забележам каква шминка некој користи од прв поглед, не мора да прашувам.

Не дека скапото е под дифолт добро, да не се разбереме погрешно. Ама бирам проверени брендови, кои обично не се ефтини. Па имам три одлични кармини наместо дваесет на кои би фрлила ефтини пари, ама ко збир не се воопшто малку за нешто што не би користела. Од ефтините, Аура ми се покажале океј.

Last edited: Nov 9, 2016
  3. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@Annath или некој друг ако знае,да прашам.
    Знаете ли до колку работи ординацијата за рентген дијагностика,др.Африм,кај фонтана во парк?

4. Petar80

Petar80 Форумски идол

5. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

^
    Ме потсети, се смеев сабајлево:

FB_IMG_1478698914037.jpg

Туку, ме пресече веста на насовната. Џулија Робертс и Бред Пит :^)
    Добро е, не е она на што помислив прво, оти она ми е најантипатична личност а немам поим зошто. Ете така.

Што бош муабети свртев :lol:

Last edited: Nov 9, 2016
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

И јас не би нарачала никогаш шминка од Али Експрес...мене ми е страв.
    Имам преосетлива кожа, уште тоа ми фали. А сепак верувам и оние со помалку осетлива и каде кожата не реагира со некаков вид на иритација сепак не значи дека е здраво.
    Во дм се наоѓаат солидни работи по прифатливи цени.

Споделив дека од пробната шминка за невеста се нафрлав и една недела бев ужас во лицето:envy:.
    Предходно вложував многу повеќе во препаратива, не дека не купував и декоратива но од тогаш си реков налет, не ставам веќе се на лице.
    Кога купував шминки за свадбата на лице место ме шминкаа и дури од четвртиот бренд немав печење на очните капаци од една обична сенка.:x

Јас имам само 3 карминчиња сега и едно сјајче. И има да ми траат:lol:.

7. Petra777

Petra777 Популарен член

@Ana Marija 1 тука сум :) , имало значи некој што се сети на мене, мило ми е. :)
    Ѕиркам од време на време , гледам денот да го поминам минимум на социјални мрежи. Те поздравувам ! :f:
    Кармини не користам и немам многу , моливи за уста само на Golden Rose, имам премногу ама 2 нијанси , едната месобојна, ептен природно изгледа а другава ја форсирам овој период, црвена. :)
    Имам нарачано и молив/кармин од Али , ништо не ми се деси од кога го нанесов :) Сенкни за очи исто од Али , супер се...
    Инаку моливчињата се водоотпорни , ептен траат , три години не сум ги заменила :)
    Ако има тема за Трамп, има и за кармини, ама ми фалевте па да ви се придружам на кратко и да ве поздравам сите до еден ! :)

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

За шминкање имам "фат" ама за кармин сум труп па и многу ретко користам. Лабела купува ќерка ми па јас и крадам по некое :)

9. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

не ти е жал?

Ana Marija 1, Lady Phoenix and zhap4e like this.
  10. Petra777

Petra777 Популарен член

Исто... :D Туш ,молив перфект , кармин како кловн :D Пробај вака

LadyC, Viktorijaaa5, galapce and 12 others like this.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Во повеќе наврати се докажало дека сум лоша мајка ;)

Многу има ма Кукла, у јас сум греота :((((

Петра, вака ко циркузант ќе искочам. Молив строго забранет!

12. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

И ова доста прецизно делува.

Ana Marija 1, Annath and Lady Phoenix like this.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Loso mi vliae ova sedenjeto doma, zatoa najpoveke ne ja sakam zimata i need sun,sun ,sun.

Sestra najgolema potpora vo mojot zivot, najgolem ucitel, najdobar prijatel, nekoj so koj mozes da se iskaras i pak da ti bidi tvoe se.

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Јас бефтина шминка не ставам. Пудра Артдеко сега користам. Купив Голедн Роуз кармин, го снемува брзо, додека за свадба што ме шминкаше девојчето, од сабјле од 8 до вечер до 11 чадот имав кармин. Околу 400 денари е.
    Има разлика нели. Ако немам пари шетам без пудра, ама ефтина не ставам никако.

15. Lilit

Lilit Форумски идол

Внимавам што шлапам на лице и често го зборам тоа. Не може бре да одиш да купуваш во Зара и да ти е битно да е Зара, а на лице Голден роуз или импала пудра.
    Има козметички производи кои може да поминат и од поевтините, ама и тоа е со чест на исклучоци.
    Или било каква крема на лице.
    До 30 генетика, после 30 кожа каква што ќе си заслужиш.
    На облека, ташни и слично ми ти штедам, на обувки и козметика никогаш, уствари само за тоа не штедам, ама за се друго да, може и да сум циција ал гени, штодаправамевенезнам.

16. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Декоративна шминка користам со приступачни цени да речам.
    Пудра имам на Bourjous Healthy mix (одлична за сува кожа, со природен изглед) и Manhattan (нешто хидро беше, ама добра е и таа)
    Кармини насобрав од Авон,
    моливчиња исто.

Редовно се шминкам, по малку, ама не сум опседната по купување шминки. Некогаш имам таков период ама ретко.

Ни во лудило не би дадела 3000 денари за пудра или па кармин.
    Некоја средина за мене што давам и што ќе давам се да речам ете 700 денари (така некако си замислив во главата) најмногу за некој еден продукт, било пудра, маскара, кармин.

17. duffi

duffi Форумски идол

Голден Росе веќе е далеку од нискобуџетна козметика. Беше едно време. Сега и они рипнаа со цените. Сменети опаковки, подобрени производи.
    Мене ми е сосем ок за кармини или маскара.

Пудра е сосем друга работа.

Ама ако на некој му одговара од 100ден , не му прави проблеми.
    Нека користи.

Исто и кармините на Малена. Друго и немам користено од нив. Со соодветна подлога ми се сосем ок.
    И не мрдаат цел ден. Тврдам.
    А не се од ,,квалитетните,, .

Имам кармини и од Лореал кои остануваат на чашата после првата голтка.

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Абе трајноста мање више, повеќе ми е за тоа внатре. Се знае реално која шминка трае подолго - таа со жива внатре.

Имам и јас свој лимит според можности, ама максимум што дозволува буџетот, тоа ќе го земам. Нема сигурно крем де ла мер. Иако многу јаки брендови кои се скапи се покажале како многу лоши за мојата кожа ко на пример - Клиник. Тоа искуство е незаборавно.
    Пак не ми оди тоа, да си желен да дадеш пари за партал, а за нешто што мачкаш и ти се впива во телото штедиш. Површнп до немајкаде.

19. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас не можам да го сфатам феноменот користење на некоја детска крема, бекутанон на пример. Таа ни на дете уствари не би ја ставила.
    Се знае која кожа што би и одговарало, кои состојки и се потребни. Спрема возраст, тип на кожа, сезона...

И таму каде со гени е дадена добра кожа сами да си ја доуништуваме. Сепак ефектот од препаративата се приметува по 10, 20, 30 год.
    Јас користам скапи пудри:tmi:.
    Имам пробано со поефтини ама лом ми ја прават кожата. Од кај е сува па и преосетлива:envy:

20. Annath

Annath Форумски идол

Дo 17:00, бaрем тaкa беше кoгa рaбoтев тaму.

@Sky-butterfly верoјaтнo мислел нa зaлевaње нa фисури штo реaлнo, скoрo сите мaтични стoмaтoлoзи гo прават, и јaс секaкo гo прaктикувaм. Акo е нaпрaвенo кaкo штo требa е дoбрa рaбoтa, ги штити млaдите трaјни зaби oд кaриес.

Пoздрaв дo сите вaс, реткo нaoѓaм време дa пишaм, сaмo ве читкaм.

Thread Status:
Not open for further replies.