Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.949
    Допаѓања:
    123.274
    аха. и тоа све за 10 мин

На Barbie20, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.775
    Допаѓања:
    162.932
    Пак ќе речам, до 30 генетика, после колку си заслужил.
    Баба ми и јас не живееме во исто време. Сега е позагадено, повеќе стрес, повеќе гмо.
    Едната баба ми е целата набрчкана, ама многу поздрава. Другата е мазна ко со ботокс, ама повеќе болежлива.
    Мајка ми нема брчки, освен данок на кожа од пушење. Јас имам кожа ко нејзината.

Нешто и ми е и не ми е дн.
    Си купивме телевизор. Апансас.
    И сега премештај, не го збира те не се вклопува...

На Barbie20, Ane-Goki1, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  3. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Малце и срам ми е да кажам колку се шминкам и колку сакам да се шлапкам со лосиони, јогурти и пилинзи за тело.
    Јас обожавам шминка, се шминкам буквално секој ден освен во оние денови кога баш нигде не излегувам а и тоа е многу ретко. Порано ставав само туш, пудра маскара ама последниве години шминкањето зема се поголем замав и стана тренд кој многу ми се допаѓа. Буквално за преку ден можеш да сретнеш девојки со правилно исцртана уста што почитувам многу а не само да се замачка кармин и тоа да не личи на ништо. Па контурирање, колку само може да си ги истакнеш убавите црти на лицето и притоа ако знаеш правилно воопшто не изгледа дека си ставал толку слоеви на пудра коректори и слично туку баш изгледа природно.
    Тврдам дека не е до парите туку до тоа колку некој обрнува внимание на тоа како изгледа. Ајде сега сите со дрвја и камења по мене, ама мене ненашминкана жена ми е нецелосно средена жена, зборам за основно, пудра, маскара и кармин сите може да ставиме пред излегување. 5 минути работа е.
    Јас секој ден се шминкам за на работа, дури и сенка ставам, успевам да најдам време некако затоа што цел живот така сум навикната. Многу ме нервираат коментарите од типот дека жените се шминкаат за да ги импресионираат мажите или другите жени или затоа што едноставно се несигурни во својот изглед па мора да ги прикријат своите недостатоци. Не бре луѓе, се шминкам затоа што сакам, затоа што уживам во тоа и затоа што за мене е уметност да знаеш да се трансформираш себеси или пак да направиш да изгледаш како милион долари. Шминката го може тоа...
    И уште нешто, секој може! Не е до финансиите. Јас користам поскапа пудра и толку, се останато од декоративна и препаративна козметика ми е нешто што верувам дека секоја просечна девојка може да си го дозвои. Четки на АлиЕкспрес еден тон за смешни пари, сенки исто користам ефтини кои ако знаеш како да ги комбинираш и блендаш може да изгледаат многу скапо. Се е до волјата и дали некој го интересира или не.

На Barbie20, Ane-Goki1, referentka и 13 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Мајка ми се три сестри.
    Мајка е најмала, најстарата 15 години постара и една во среде. Тетките одсекогаш си се негуваа, си имаа убав скромен живот па можеа да си дозволат што им било потребно.

Најстарата има многу многу поубава кожа од онаа на мајка ми. Да не речам 1-2 брчки. Средната истотака многу убава и негувана кожа. На мајка ми кожата е сува, исушена, со брчки...и делува многу поуморно од нивните.
    Мајка до 40 год. крема немала видено бидејќи се немало пари ни за една нивеа. Потоа од време на време се шлапала со тоа што ќе и додје до рака, најефтино и најчесто несоодветно.
    Последниве години се обидуваме да управиме малку од малку и стварно има ефект. Жената многу емоционално ја имаше прифатено состојбата на нејзината кожа

Примерот за свеки. Ќерка и има полоша кожа од нејзе.

Ете генетиката кај нив колку влијаела. Има нешто, да, ама не се.

За баба не можам да кажам. Селска многу изработена жена. Цел живот била со плава коса и плаво/зелени очи а јас ја паметам со изгужвана, збрчкана и кафена кожа поради сонцето и целодневното работење на сонцето. Тука тешко дека нешто ќе помогнело.

На Barbie20, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 20 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    На Lady Phoenix и Bozica1980 им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.949
    Допаѓања:
    123.274
    А бе природна убавина да, ама сакам бе шминка. Сакам да се средам Да ставам и вештачки теепки и да се нашминкам до непрепознатливост. Кога ми е досадно седнувам со апаратура и почнувам да се шминкам. Онака за моја душа. И нема ден да не гледам туториали.

На Barbie20, Ane-Goki1, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.159
    Прв пат не отидов, многу бев уморна :(

На Lady Phoenix и kukla21 им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    На зумба да не одиш:smirk:

На Ane-Goki1, Annath, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.972
    Допаѓања:
    112.420
    Ајде тогаш појасни што е и за што се мачка: прајмер и хигхлитер (за ова второво прв пат слушам, се надевам не направив ни лапсус, го препишав од тебе :tmi:) и каква е таа транскулентна пудра (и ова прв пат го слушам) камена ли..

И што плус може да се додаде на ова се кога шминкањето е комплетно 8-|

Јас: крема/подлога за шминка, коректор, пудра течна-камена, руж, сенка, креон, маскара, молив за веѓи, кармин! Кога е за навечер појаки сенки, за свадби плус туш! :makeup:

Мајка има чисто лице, едвај брчка, јас цела на нејзе :emo:

На Ane-Goki1, referentka, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  10. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.062
    Допаѓања:
    43.032
    Се шминкам и јас како @manja666 затоа што сакам и се чуствувам убаво. Со децава немав многу време за шминкање и лицкање ма сега си наоѓам време.
    Освен во вакви ситуции децава се болежливи. Тогаш глава незнам кај ми е :sweat:
    Ме фати таков период да ме интересираат шминки и кометика. Најчесто добивам проби од пудри и маскари. Од една интернет страна ми праќаат проби.
    Така си ја најдов сегашната пудра. Преку ден не се шминкам многу , слично како @nena2010 само без хајлајтер :D:wasntme:
    Денес само пудра ставив да не одам така бледа . Маскара исто така минимално.

Мали е неарен. Па го мислам :worried:
    Нек се оправи само ;(
    Ваквите ноќи ми се мачење . Легни стани. Нит спијам , се будам со паника. Да не качи многу тт. ;(

Се надевам на добра и мирна ноќ.
    Јас и моите надежи :D

На Barbie20, Ane-Goki1, DVAANGELA и 15 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.249
    Допаѓања:
    277.564
    Искрено не знам како бабите ви па и мајките немаат брчки.Може да имаат малу за возраста ама ова дека немаат ич,не знам...Јас лично не сум видела баба без брчки.
    Јас имам 39 и имам по некоја брчка и тоа го сваќам како нормален дел на зрелоста,па со тек на време и староста...

На Barbie20, Ane-Goki1, DVAANGELA и 14 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.159
    :lol: :shake: јас сум аеробик девојка, ај тетка :) за кафич беше муабетот, нели @kukla21?

На Ane-Goki1, DVAANGELA, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  13. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.062
    Допаѓања:
    43.032
    Колку и да се нема брчки на лицето , вратот издава 8)
    Таму нема преправки. Затоа свеки марамки си носи :D

На PUPICA, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  14. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Што ден имав,не сакате да знаете :whew:.Од колосек ме исфрлаат ситуации кога децата ми страдаат или имаат некаков проблем.
    Ама,се се заврши добро.

Ај сега за женскиве актуелни теми.
    Имам убава и чиста кожа,со едвај приметливи брчки.Не се шминкам многу,лесна хидратантна пудра за секој ден,а за специјални прилики,потешка пудра.Макс Фактор и Кико ми се за секојдневна употреба.Исто и со кармини и маскари ми се супер погодени.Сенки ретко купувам,а набрзо ќе морам,ќерка ми се шлапа(под изговор како ќе се маскирала за следниот маскенбал:^))
    Еуцерин со Q10 за нега на лице,за нега на тело Дав и Боди Шоп путери,а за коса, исто Дав.

Баба ми има чиста кожа,со свинска маст се мачкала цел живот:D.

Како ја негуваш кожата или телото во младоста,така ќе те служи во староста.

За чевли и чанти,уста не ми се отвара,ќе си ќутам:tmi:.

На PUPICA, Barbie20, Ariastri и 16 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    :nod:

На Viktorijaaa5, Ane-Goki1, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.159
    ^манијачка ;)

На Viktorijaaa5, Ane-Goki1, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Тим билдинг :makeup:

На kukla21, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.949
    Допаѓања:
    123.274
    Прајмер се става над помадата за да се измазни кожата пред да се стави пудра. Исто имаш прајмер и за сенки за очи. Трае така цел ден шминката. Се става осле течна пудра. Па се става трансцулентна пудра ( тоа е во прав бела пудра која го матира лицето и ја фиксира подлогата.).

На Barbie20, Ane-Goki1, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.159
    Двете ве носам следен пат!

На Viktorijaaa5, Ane-Goki1, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.396
    Допаѓања:
    142.952
    И јас сакам на тим билдинг! :)

Ме усрамивте со муабетот за зумба, сега ќе си пуштам на Хвох.

И мене ми се допаѓаат убаво средени жени, ама јас сама не знам убаво да се нашминкам и затоа се задржувам на основните работи. Сум гледала тјуторијали, ама од моја рака не излегува како што треба.
    И другарки и на работа, сите се на минимум со шминка. Во такво окружување, некако нормално ти е да не се шминкаш многу.

На Barbie20, Ane-Goki1, kukla21 и 11 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.