1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.535
    Допаѓања:
    151.441
    се чудам и јас како постарите сродници ви немаат брчки..јас имам 37 и веќе имам по некоја....не знам дали е генетски или последица на негрижа....мајка ми има ама па и не си обрнува доволно внимание сама на себе....

ама па денес каков комплимент добив од колега кој ме гледа секојдневно во последниве 2 год.-ми го разубави денот....падна муабет за години и кој во канцеларија е најстар а тој ми наброја 5 луѓе за кои мислел дека се постари од мене.....едно убо ко ми дојде,а бе милина...мислел дека сум 5 год.помлада....

На menelele, Barbie20, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  2. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Sinko uspan jas sredena za vo krevet :)
    Od strana na kozmetika ne koristam mnogu.
    Pudra,ruz,maskara,kreon,tus i sjaj-sekojdnevno bez razlika na rabota sum,na kafe ili doma. (za doma tus i kreon ne koristam)
    Gledam se da e kvalitetno. Senki samo za nokno ispaganje a za proslavi odam kaj profesionalec na koj veruvam i znae sto sakam.
    Od kolekcijata na eucerin koristam skoro se i za mene i za sin mi.Prezadovolna.
    Imam ubava i mazna koza.
    Edinstveno nesto sto me nervira se pegite sto mi ispagaat na leto,na obrazi,pokraj nos,na ramena.Gi mrazam.
    Kremata na eucerin za pegi i fleki ne mi pomaga ama pred 2god mi ja preporacaa na Avene Cleanance K gel.
    Deluva,barem kaj mene .
    Brcki nemam...ama nemam ni 30 :P

I za kraj vi go preporacuvam ako ne vi e gledan da go izgledate filmopt Mantervention - komedija od 2014

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Barbie20, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    258.630
    Зошто да ставам секакви креми кога ми одговараат детските на пример. Плус реално неам потреба. Имам сува кожа и си користам бекутан или павличова. Пудра реков поскапа оти имам лошо искуство од ефтините. Ако неам пари не купувам друга.
    За креми неам и не давам толку многу оти треба ради возраста. Ако имам потреба можеби.
    Син ми го бањам со детски шампон и толку. Други препарати не се потребни. Природни или не, хемија е.
    Некогаш човек да се осети ептен глупо и мизерно на темава.
    Секоја жена посакува да е негувана, но некој може да си дозволи само бекутан или нивеа.

На Viktorijaaa5, Ane-Goki1, ph.orhideja и 15 други им се допаѓа ова.
  4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.013
    Допаѓања:
    328.016
    Krema za lice stavam ednas nedelno samo.Ednostavno nemam potreba .I toa koristam edna od balea med + taka nesto pisuva.

Lice cistam so miceralna voda i geL od avon obavezno sekoja vecer pred spienje.

Od aura koristam podloga,pa pudra,perli mesto ruz,rimel
    I karmin obavezno.Toa mi e dnevna sminka za na rab.Tush i senka skoro i da ne stavam za preku den.

Za kosa isto samo sampon koristam od bodi shop i edno sredstvo za oblikuvanje od balea.I Tolku

E za race,telo ,celulit imam sve i svasta
    Toa mi e slabost

Isto i lakovi za nokti mn sakam

На Ane-Goki1, ph.orhideja, MacenceEna и 14 други им се допаѓа ова.
  5. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Се сложувам со Јуле(не знам зошто не можам да тагирам:^)).
    Сите знаеме што е скапо и може истото и да е најубаво за нашата кожа ама некад на темава се понашаме ко да не живееме у Македонија. Во време кога едвај се става крај со крај да дадам 50 евра за пудра па колку сака нека е квалитетна ми е еквивалентно со лудост. Постојат квалитетни пудри и за далеку попристапни цени. Секоја кожа трпи различни производи и кога ќе го пронајдеш она што ти одговара па макар и бебешка крема да е зошто да не се користи не разбирам. И јас сакам скапа крема за лице а немам да си дозволам. Пробав некои по 300-400 денари ми го упропастија лицето па затоа сега ставам бадемово масло наместо крем, и супер ми е да ви кажам, ем ефтино ем ми одговара.

На Barbie20, Ane-Goki1, kukla21 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Шу прајте?8-|

На Barbie20, Ane-Goki1, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    258.630
    И на крај, убава жена е онаа негуваната, она која имала убав и среден живот. Некои жени ни скапи креми не ги спасува. Зависи и каков живот живееш.

На PUPICA, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, vitamina и 29 други им се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    :bow:
    Тука лежи најголемиот еликсир на младоста.

На Ariel, Viktorijaaa5, Tajnaotrovna и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Тукa кaј штo сум дa излегувaм редoвнo денски сo кoмплетнa шминкa -кaрмин, кoнтур, трепки, сенки, руж...ќе ме гледaaт кaкo фрик. Вo Мк пa денски нa кaфе не мoжеш дa излезеш aкo не си кoмплетен. Кoгa ќе ги видaм сите сo фризури и нoкти срaм ме фaќa. Кo црнец. (кaкoдaне)
    Срединa си држaм oти тaкa нaјубaвo се чувствувaм.
    Убaвa женa е среќнa женa, кoзметикa мaлку пoмaгa нaдвoрешнo aмa свежинaтa штo извирa oд зaдoвoлнa женa никaквa шминкa не мoже дa јa зaмени.

На Dust, PUPICA, Barbie20 и 25 други им се допаѓа ова.
  10. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Крема не користам...
    Биодерма летно време или Корин ради хидратација и мицеларна на Корин па антибакт. сапун обавезно. Глина на Виталија 3 пати непоходна ( нешто што е солидна цена а мн. добро).
    Подлога Макс Фактор или Голден Роуз, зависи од буџет што располагам во моментот.
    Пудра Буржоа, Катрис,руменило какво ќе ми дојде при рака, некогаш и руменило со кармин мењан :D
    Сенка за очи и туш - ретко. Некако си се бендисувам со минимална шминка. Ептен за некоја пригода знам да се шминкам повеќе и на крај пак викам леле премногу ми е.
    Шампон сакате смејте се , Џонсон бејби котистам :) Регенератор глис.
    Купки избегнувам , сакам придони сапуни или бебешки :)
    Креми за тело не... имам, не знам зошто сум ги купувала.
    Сакам природен мирис на кожа.
    Ни од крема за раце немам потреба.
    Мазна кожа имам , не ми испукала ни во зима. :)
    Дури и парфем минимално за повод, се борам со алергии и тоа е тоа.
    Лакови имам огромна фиока, а сепак зацврстувац користам перипдов .
    Ми препорачаа крема за брчки , од 25 требало да се употребува. Ако е генетика до 60 сум спасена од брчки :)
    Мака моја ќе биде кога ќе ми побеле коса . Од колор шампон ми отекоа очи а не па фарба.:(
    Иначе ниво на хормони пред ,за и по време на циклус влијаат на изглед. Сератонин е деф.најдобар мејкап.

Последна измена: 9 ноември 2016
    На Barbie20, fallenangel, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.801
    А и природната убавина да не ја заборавиме. Ако си никаква во фаца, џабе ти се креми со астрономски цени и мазно лице... Склоп на многу работи како и за повеќе нешта во животот.
    И стварно се претерува со фалби богами...

На Barbie20, Tajnaotrovna, fallenangel и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    81.485
    И ставот кон самиот себе е битен.
    Не да се преценуваш,туку да се прифатиш таков каков што си.
    Ако нешто може да се поправи,поправи го.
    Ако не-живеј со тоа.

На Barbie20, Tajnaotrovna, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Не е исто под сонце и во канцеларија. Некни еден бршлен искубав без ракавици, ноктите не можев недела ден да ги оправам. Инаку ракавици користам за се и сешто кога работам и тоа хеви дјути.

Инаку негата на лицето и телото ми е сведена на минимум производи. Не користам ништо посебно.

На fallenangel, Ane-Goki1, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    81.485
    Сум приметила(зборам за реален живот) дека најмногу со цифри околу тоа колку нешто чини се расфрлаат луѓе кои во тек на животот во еден период живееле поскромно,па после дошле до некој повисок стадиум.финансиски станале помоќни.Ко некакви комплекси да им се тоа.Кај луѓе кои цел живот држат едно исто ниво,тоа не е присутно(нит се потенцира облеката колку чини,нит каде се шета и сл)

На PUPICA, Barbie20, Tajnaotrovna и 13 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.248
    Допаѓања:
    277.558
    Во склоп на муабетов морам да си кажам дека сега младиве,а бре деца се уште ставаат премногу шминка.Пудра на 16 години,а лицето стакло ,ни бубуљица ни ништо(ова кажувам и се нервирам за ќерка ми која приметувам дека ми краде од мојата )Ова терминиве прајмер,хајглајтер(не ми е смејте само сум ги слушнала од ќеркиве дома) кои главна занимација им се гледање туторијали за шминка...
    Кај да е за некое време ќе ме научат и мене може па кога ќе ме видите и мене така нашминкана во она катчето за шминка,е хе...:rofl:
    Туку што дремам овде ,само три часа сум ноќеска спиена,а цел ден акам по болници,патишта, на работа...

На Barbie20, Viktorijaaa5, fallenangel и 13 други им се допаѓа ова.
  16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    98.801
    Се е кажано Ординери!

@Bridget , реков склоп на повеќе работи е убавината! Црти на лице, нега, генетика, внатрешна хармонија, начин и стил на живот... И ако некој е за нега, тогаш јас сум тоа. И нега и хигиена. Ама да не се расфрламе со цени како бесни.

На Barbie20, fallenangel, Ane-Goki1 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.972
    Велиш дека ако не си природно убав треба да баталиш и креми и секаква нега на кожа (и така грда, па некоја акна плус или брчка ко да ќе ти смени нешто?), оти главното е црти да имаш а не убава кожа?
    Убав или не, не е на одмет да се негуваш, не мора со скапи креми но бар сува кожата да не ја оставаш.

На Barbie20, Tajnaotrovna, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  18. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Грдата жена, негувана не изгледа исто како и грдата жена не негувана.
    Што сакаме може да збориме ама тоа е факт.

Околу фалењето ке се воздржам да коментирам,само ке кажам дека Според човекот и ќотекот.

Јадам смоки со јогут.
    Ја имав ппдзаборавено комбибацијава.
    Се жртвува мајка да јади она што е штетно за дете а му донеле.:D :tmi:

На Ariel, Esmeralda-MD, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    А каде вие гледавте фалби, онака живо ме интересира. Еве смирено прашувам.
    Секоја се изјаснила да користи препаративна и декоративна козметика, со приступачни цени, дрогериски брендови. Освен Дани која и не спаѓа за тука. Не е под овој стандард и платите и не се рачуна. Едноставно може и се.

@JuLleE ете ти прва си кажала дека не користиш ефтина шминка.
    Сега одеднаш некој муабети со фалби, богаташки и сл.
    Сериозно прашувам, ако ви се одговара 8-|

На Esmeralda-MD, Tajnaotrovna, fallenangel и 15 други им се допаѓа ова.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Дај му пари на човек (и вино) и ќе му го видиш умот.:!:

Џабе ти добар и негуван изглед, ако си трул во душа.

На Esmeralda-MD, Tajnaotrovna, fallenangel и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.