Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Гарант го има у РИАЛИТИ
    Ќе се истресе на форумов,и после бек то риалити шири смирение на велико

2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Ај нека каже па и ние така да правиме ако не :D

3. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Конкуренција да и бидеме???
    :D
    Една е НАЈУБАВАТА!!!

4. galapce

galapce Форумски идол

Селективни сте девојки.

Некои се " фалат" дека се посветени мајки,некои дека со добро изградена кариера,некои дека си купуваат често,други со тоа колку се домакинки,па некои дури колку се скромни.
    Некои се "фалат" како ги бива на секое поле,некои се фалат со одмори,прошетки,мудрост,верност,заљубеност,лоша судбина...

А за што сме на темава ако не за сооственото секојдневие.

И да,селективни сме.
    Некоу апла се фалат со се Што Не Се,ама ни одговара да ќутиме.

Иначе јас користев бекутан,од немукает,не од друго.
    Немав моментален проблем,сега ништо не користам,пак немам проблем со лицето,ама сум свесна оти ке се Одрази еден ден.

Dust, Ariel, PUPICA and 16 others like this.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Тоа никако не и фали.
    Таман си е.
    Без премази и тракатанци.

еднаш ја оговарав со зборовите - или ептен ја можам, или не ја можам па тоа е.
    Амааа сега тоа не важи, сега ја можам 100% :)
    Дури кога е во многу арните алармирам кај надлежните дека некој и го хакнал профилот.
    И не е тоа, тоа.

Ariel, Barbie20, Tajnaotrovna and 9 others like this.
  6. danichap

danichap Moderator Staff Member

Првичната дискусија воопшто не беше од аспект на финансии, туку состав.

Јас ете споделив мое мислење, поткрепено од некои прочитани статии/журнали за состави на креми и потреби на кожата според старост, советувања од дерматолози... што би било поадекватно за истата.

На некој што вели дека нема ни за бекутан ни на крај памет не би ми паднало да му кажувам ова е убаво она е убаво...срамота и гревота е.

Не ги знам цените, ете може алвердето на пр. има голема разлика во цена со бекутанот ...да не шпекулирам.

Едно е кога некој ќе рече не купувам оти немам, друго е оти мисли дека е тоа најдобар избор. Дискусијата си почна убаво од сосема друга перспектива чија конотација воопшто немаше за цел да биде од некаков навредлив карактер. Само различни мислењења и искуства.

Dust, Ariel, AngelOfArh and 18 others like this.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Еве нешто за составот на козметичките производи. Штета што кај нас нема од органско производство, а и да има сигурно ќе е скапо.

“Chemicals have replaced bacteria and viruses as the main threat to health. The diseases we are beginning to see as the major causes of death in the latter part of (the 1900's) and into the 21st century are diseases of chemical origin.”

Many people assume that “if it was bad for us, the government would not allow it to be soyld.” But we know that regulatory bodies are slow to act. Legislation governing pest control products was only amended in 2002, after over 30 years without change. And Health Canada has been slow to restrict many chemicals currently in use, including known or suspected carcinogens, hormone disruptors and reproductive toxins. It maintains a ‘hot list’ of chemicals restricted in cosmetics, but even chemicals, officially declared "toxic", including known carcinogens such as hydroquinone, are still allowed in personal care products. Evaluating and regulating all the chemicals we use in our daily lives is a slow process and past experiences in regulating lead in gasoline, tobacco and lawn pesticides tells us that the companies which produce these products won’t take attempts to limit their use quietly.

Annath likes this.
  8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Еднаш коментирав за тоа колку се ,,скока,, коа ќе се вклучат пари во муабетот... :x:x

Шампон против опаѓање на коса секаков пробав и баш ради цената бев скептична за тој на Афродита против опаѓање од коприва и пантенол. Сега мијам коса за ситна пара и баш ми делува. Значи ако ти одговара нешто нема врска цената и брендот.

Dust, Ariel, Barbie20 and 16 others like this.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

@galapce Рефи вика -богаташки, а секој втор викенд во различна спална спие :D Дана е богаташка за козметика, Рефи за шетање, џои за облека, јас се мислам дали ме има во некоја категорија оти и јас сакам богаташка за нешто да сум :?:

Dust, molikaMk, Ariel and 15 others like this.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

PUPICA, Tajnaotrovna, mareane and 8 others like this.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Така почна да, ама не продолжи така.
    Инаку многу пати се имаш изјаснето за составот и зошто користеш. И јас сум со сува кожа, и доколку имам потреба би ти побарала совет, затоа што сметам дека може да ми помогнеш.
    За бекутанот прашав зошто не би користеле.
    Ок е ради составот, ама дискусијата продолжи и за цените во смисла за сиромашни за богати. И не се однесуваше само за мојот крем, јас само искоментирав за ставовите.

12. danichap

danichap Moderator Staff Member

Ти жена за сва времена.
    3 во 1. Бирај.
    И така не те знаеме, ништо не ни кажуеш ]:)

Ariel, PUPICA, Tajnaotrovna and 12 others like this.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Категорија - биФша сФаќа на Џој:hai: (а Џој е богаташка за облека нАли:D)

14. galapce

galapce Форумски идол

Ем богаташки ем скромни.
    Нека,се одлучат таквите какви сакат да бидат.
    Ти си Брижит од сиромашките богаташки.
    Богато готвиш а слабо се носиш.

Ariel, Barbie20, AngelOfArh and 4 others like this.
  15. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Кроткост е питомост.
    На таа дефиниција мислам.

Инаку, сакај си ја ти неа, кој ти брани?

Tajnaotrovna and referentka like this.
  16. Bridget

Bridget Форумски идол

Аааа да не се вреѓаме, убаво се носам ама не се фалам :!: :D

17. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Една без пудра да ви се придружи мојт?
    Не користам пудра,никогаш немам купено.Едноставно не сум почувстувала потреба за тоа,а и кога за важни моменти ме шминка професионална девојка,ич не се чувствувам убаво, си мислам дека тоа што имам на лицето само со хируршки захфат ќе ми се извади. :D

За секој ден користам само креон од Авон,еве веќе неколку години и сум презадоволна,и перли исто така од Авон кои под итно веќе треба да ги сменам.Тоа е тоа што секојдневно го ставам на лицето.Користам лабело од росал,а за вечерни излегувања имам 2 кармина од Лореал во кои сум вљубена и за ништо не би ги заменила.
    images.jpg

Од кремови,еве сеуште се трудам да ми премине во навика секој ден да си го нанесувам кремот за лице,ама понекогаш заборавам.Користам крем од Др.Хаушка,имам и ноќен серум од истите но ретко го ставам,само понекогаш.

За парфеми-во живот немам пари дадено.Не обожавам.
    Ај да не биде без ич еднаш порачав од Авон беше околу 400 денари,ама толку ми беше свеж и убав.А во средно кога излегував си ставав од мошусот на мајка ми :)
    Имам само два сега,од кои едниот мм ми го подари за годишнината, кој многу си го засакав, и уште еден кој пред 3-4 месеци ми го нарачал од Авон.Му реков имам парфем,зошто ми е уште еден :?:

Dust, mareane, Ane-Goki1 and 3 others like this.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кога некој ќе каже дека треба да се користи препаративна козметика, го разбирам исто како добронамерен совет да се пие лимонада наместо кока кола, на пр.
    Ни помада некој друг освен вас ќе ви стави на лице, ни сокот ќе го избере за вас.

Не е се во парите.
    Да го испариш лицето над камилица е пет парички, ама еееее сега ќе дремам над тенџере.
    СДК... до навика е.

Јас одкако знам за форумов Дани ја читам за козметиката која ја користи и никогаш не се пуфкала со кармини од 89 еур. туку за нешто што е полезно и здраво за кожата. Би сакала да сум толку посветена на тоа како нејзе, но не сум.

Dust, Tajnaotrovna, mareane and 17 others like this.
  19. galapce

galapce Форумски идол

И ти си значи од Богаташките што не знаат дали сакат да бидат скромни или богаташки во очите на другите.

fallenangel, joy1 and Ordinary like this.
  20. friendy

friendy Форумски идол

Кој си има нека си троши на што си сака. Понекогаш изгледа како фалење, но не му знаеме на човек како му е дома и каков стил на живеење има. Btw ху керс ес лонг ис нот мај мани.:D

@Bridget Ти кажи оти го купи кинг сајзот и слика стави чак.:hai:

Ane-Goki1, referentka, Annath and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.