Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    136.895
    A влошки која какви користете? Дека спомнавте пмс, календар, па ми текна да прашам ;)

Има мушами што не делуваат ко мушами. Дебели, не шарени, лани од еден пазар купив една убава, ко везена нешто беше, е ама на мм му паднаа жарчињата од наргилето врз неа и ја упропасти. Разгледај низ пазарите или продавници за домаќински работи.

На Barbie20, Ane-Goki1, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    328.013
    Ajde nova tema ete
    Kakvi carsavi,mushami koristite za masa?

Za malata masa deka e staklena carsav koristam samo koga jademe .Pamucni imam dva i nonstop edniot se vrti u masina (facepalm)

Za trpezariskata imam golem bel da ne recam malce po svecen deluva.Taa masa ni e za ukras poveke skoro i da ne sednuvame nea.Cinija so ovosje ili vazna so cveke uvek imam na nea za da ne mi e prazna

Ete se ispofaliv deka imam duri dve masi

На Esmeralda-MD, ines.h, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    258.629
    Ок е, да не се објаснуваме, јас само сакав друго да кажам. Како и да е, отиде во погрешен правец дискусијата, а некогаш споделувањето може да значи помош за некој кој му треба некој вид на производ. Затоа се и форумите, ама ете некогаш дискусијата оди во друг правец.

На Annath, Lady Phoenix и emkaemka им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.526
    Допаѓања:
    288.872
    Да, само да се дешифрира од која страна идеа куршумите.
    Мене како трудно и болно очигледно ми требаше панцир за вечерва. Што од шали што од (не)кажани зборови.

На Dust, mal.ecka, Lilit и 12 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Јас не им ставам чаршави на клуб масата и терпезариската.
    Само кога сервирам нешто на нив.
    Кога ќе седнеме сами или со гости .

Имам Џои како твојот само крем се двата.Некој си креп сатен ли не знам што точно.

На Esmeralda-MD, Barbie20, Ane-Goki1 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    За по дома ми е,дус бел ми е,не ме асоцира на таверна,ми е.
    За на тераса,немам идеа.

На Ane-Goki1, mareane, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  7. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805

8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    258.629
    Дани јас немам проблем да кажам ако навистина мислам дека треба да го кажам.
    Очигледно отиде дискусијата во погрешен правец.
    Сега ќе има навредени. Ок.
    Сепак некогаш е подобро да бираме и соодветен начин и зборови за да кажаме нешто.

На Lady Phoenix му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    136.895
    @duffi вакви некои?

На Emy867, Ane-Goki1, mareane и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Женска работа. Ако не се опфатат сите аспекти и не се даде некаква лоша конотација... не ја бива.

Како што вкусовите се индивидуални, така и карактерот и кожата се индивидуални работи. Нијанси се во прашање, ама разликите постојат.

Се' би дала да не букнува кожава моја во бубуљици кога ќе ставам нешто на лицево. Ама ете, не е така. А што е до мене, да не се тие бубуљици, тешко дека ќе се шминкав и дека ќе имав дури 4 скапи препарати во козметичкото катче.

Кога сум немала, само со сапун сум се миела и сум се шлапала со што ми дале и што било ефтино. Ама пошто човек секогаш прво се проценува по надворешен изглед, сакаш да си прикриеш недостатоци. И тоа е сосема природно и нормално. Ако на некој му одговара Бекутан, а може да си купи и Клиник, зошто да не биде поефтиното?

И како некој што на факултет имал широк спектар на предмети, еве ќе ви кажам да не се потресувате и за тие парабени толку многу. Најчесто, кога ви ги опишуваат последиците, тоа се ефекти од големи количества, а не оние мали кои се застапени во производите. Маркетиншки трик за да се победи конкуренцијата и цело време да испаѓа нешто ново на пазарот. Меѓу другото и стремеж да се замени поштетното со помалку штетно. А дека и природното не е природно - бидете сигурни. Ама е поприродно од другото кое не се декларира како такво.

Тоа е. Добра ноќ.

На Barbie20, Ane-Goki1, menelele и 16 други им се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.216
    Допаѓања:
    258.629
    Јас имам мушама што личи на чаршав, ама не ја користам. А фино стои и убава е.
    Како на втората слика мислам е.

На Ane-Goki1, mareane, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ќе разгледам што може да се најде при нас.
    Фала Сесил.

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.968
    Допаѓања:
    112.397
    Чаршафи!
    Воопшто не сакам, поготово не оние за цела маса, на двете маси имам стакла и ставено по мали чаршавчиња колку да се рече, уствари не се ни чаршафи повеќе како подметачи ќе дојдат од чуден состав :)
    За пред гости на големата маса редам од ,,посебните,, штирканите, а кога ги седнувам на малава (иако е 120×80) не редам ништо!
    За јадење секој ден ставам од ,,обичните,, непегланите :wasntme:

И за Велигден и Нова имам со мотиви од празникот чаршафи е тие ги редам и едвај се додржува тие 2-3недели да стојат чисти и уредни на маса :doh:

На Barbie20, Ane-Goki1, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Од скапите :rofl:

На Peco, mal.ecka, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    136.895
    ТианДе???

16. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    ТиЈа.

@danichap ние намерно те мрцвариме тука, кога ќе дојде Тозо колку може поистоштена да те види и да се перчи дека од што ти фали си таква :D
    Ситно броиш :inlove:
    Петок е Тозо деј :*

На Esmeralda-MD, mal.ecka, Barbie20 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    Здраво девојки :f:
    :makeup: Морав да се „средам“ пред да Ве поздравам вечерва...

Козметика... Ја негувам кожата на лицето на мој начин... И тоа доста успешно :tmi:
    Пред некој ден, еден братучед што не сум го видела со години ме праша кога ке почнам да стареам 8)
    При негата на кожата имам едно важно превило...
    Препаративната козметика е таа што помага кожата да „сјае“, а декоративната е таа што ја „гуши“... Затоа ја сведувам на минимум оваа вторава т.е не претерувам со пудрите, сенките, руменилата!!! Кожата има пори кои треба да „дишат“!!!
    Ииии... Ништо не им фали на Бекутанот и Нивеата... Друго прашање е дали на секого му одговараат...
    Ако немам дома „Нивеа универзал“ исто како да немам сапун :tmi:

@lunicka не користам еден вид на крем, ги менувам! Кога ке завршам со една „марка“ минувам на друга... Росал 45+, Гарние, Греен лајн, Нивеа, некоја крема со Q10... Ноќниот крем ми е поважен, а дневниот внимавам да е повлажен.
    Од пудри ја користам старата и добро испробана Делине - Сан Ремо... Сигурно се сеќаваш на првата течна пудра од нашата младост... Иста е како денешните ББ креми, негува и покрива :tmi:
    Сенки за очи, маскара, алајнер... користам само во посебни прилики!!! Коректор немам, не ми треба, а без моливче за уста и кармин не излегувам од дома :tmi:

@emkaemka браво за изработките :clap:

ПС Додека исчитав и напишав, Вие ја сменивте темата :)

На Barbie20, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 15 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.415
    Допаѓања:
    180.064
    од мравка слон сте направиле тујјјјј женишта :P
    @danichap ајде дани кажи ми ти на мене 30+ каков крем да земам нормална кожа имам чиста ама нешто морам да земам
    еве примам и предлози и од други членки и од сиромашки и од богаташки фирми :rofl:

На Ane-Goki1, Viktorijaaa5, Tajnaotrovna и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.775
    Допаѓања:
    162.930
    Муабетот е ако фрлиш 1200 за пудра, зошто да не биде 600 пудра, 600 крема за лице, јер ако пудрата е 1200, а кремата бекутан ништо не правиш и обратно бар извади просек, а даваш по 500 за нокти месечно и си фрлила 3000 за блајаж. Па прај нокти дома, три месеци, уштеди 1500 купи асална крема или мора ли па блајаж? Или мора да е последна мода од Благодарево што би рекла Ина?! Јуле пример, да не мислиш тебе ти се обраќам.

Ама женска глупоќа е тоа. Ќе лицка тоа што се гледа, ама она што не се гледа, мееееех...
    Тееее...се фативте за глупости.
    Иако, од поодамна на друга тема фатив како тенденциозно се лечат комплекси со марки на козметики. Оно и да е факт, ми беше јасно што е поентата. Ама ај...

Алвердето е 180 ден.ако цената е битна. Мене у глава не ми оди мочана кошула од зара 1900, а мачка паштета и е мисли дека топ изгледа. Кошулата до година де моде, ама кожата до колена на 50. Шонеејасно?!
    Релативности и приоритети, тоа е муабетот.

Имам од мајка чаршави цели комплети со салфетки, не знам што материјал, ама според неа некој убав. И после ке сум имала чеиз...абе ајде.
    По маси еден со дискретен вез и еден петпарачки кариран за секој ден. Мушама на тераса за летоска, од Холандија ја домкнав со лалиња, јер тука немало де...богдачува.

На Ane-Goki1, MilaP, Sky-butterfly и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Жени... дa не ве oстaви чoвек сaми.... aх тoј ПМС штo ви прaви :D
    Јaс не мoжaм дa спијaм, мaли ме рaзбуди, имaше грчеви, и сегa елa спиј... a дoбaр сoн е вaжен зa свеж изглед... зaтoa мoментaлнo сум кo зoмби :tmi: aмa се нaдевaм мaлoвo нaскoрo ќе пoчне дa преспивa целa нoќ, oти не знaм кaкo ќе функциoнирaм.

Акo ти oдгoвaрaaт нa Алверде прoизвoдите, земи гo нoќниoт крем сo мaслo oд дивa рoзa, или пaк сaмoтo мaслo. Мене ептен ми е супер, oсoбенo вo зимa, кoгa ми се суши кoжaтa, штo oд лaднoтo, штo oд загадувањето.

Мушaми ич не сaкaм :!:кoлку и дa се прaктични (a јaс сум прaктичен чoвек). Вo кујнa и нa терaсa се супер, леснo се чистaт, aмa се ежaм oд нив, не знaм зoштo. И нaјубaви некa се. Чaршaви менувaм нa гoлемaтa мaсa, нa мaлaтa не стaвaм сегa, некa пoрaснaт децaтa. А нa гoлемaтa менувaм, плетени, кaкo ленени сo плетки плус, или шaрени, зaвиснo oд периoдoт. Гoли мaси не сaкaм, не ми личи тaкa. А зa гoсти си стaвaм сooдветни, зa јaдење и пиење... имaм едни мнoгу убaви чaршaви, пoим немaм штo мaтеријaл се, еднa флекa не oстaнувa, ниту се гужвaaт при перење, a бе зa мерaк. И пoсле ќе рече некoј, чеизoт не гo кoристaм... мoре маста му јa вaдaм! 8) :D

Ај дa прoбaм oкo дa зaтвoрaм.... aкo не се рaзбуди пaк мaлиoв....

На Barbie20, Ane-Goki1, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.