1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Imav gosti do 2 (bez oset so malo bebe doma i koga krpis son) resiv da pospijam, taman legnav 10 min se razbudi malata. Se najade i zaspa. Sega cuvam noc od budnih, mi se raskrse sonot.
    Izmiv se i go srediv haosot vo kujna, barem da ne go mislam utre, da ne kazam denes.:worried:

Musami ne obozavam. Imame preku leto samo nadvor.
    Doma na trpezariska carsav koga se jade samo.
    Ovoj mesec i toj go nema za jadenje:lol: Vnuk mi obozava carsavi i redovno go tegne. Dete pobrzo od osa (18 meseci e), nema da go vidis sto ke napravi. Nalet sto ke skrse nesto, toj ke se povrede. Inaku e miren , no koga stanuva zbor za carsav od masa|(

Se potegavivme so majka malku , na kraj popusti. Po red i poredok e. Uspevame da najdeme vo sekoj slucaj kompromis.
    Mladite imaat prednost de, se diga vreva deka ne e stara so 48.. (facepalm)

Me cesa leva raka.
    Vcera mi stigna resenie za rodilno. Konecno. Cekam sega ponetrpelivo :angel:
    Mi odi matematikata, tocno preracunav kolku ke mi isplakjaat. So boleduvanjeto mi padna nekoja iljadarka prosekot ama toa e, zdravje i zivot povazni bea. Zivi i zdravi pred se,od juni so novi sili:rofl:

На evangelina.ina, Esmeralda-MD, Ane-Goki1 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.283
    Будна сум, па да кажам и јас збор-два(или малку повеќе).

Јуле(извини не можам да те тагнам, пробав со секакви букви и фонт, се надевам ќе прочиташ) често приметувам како се пронаоѓаш во некои теми неповикана, се пронаоѓаш во нешто што воопшто не е напишано за тебе или за некоја твоја моментална ситуација и најчесто бурно реагираш бранејќи се и објаснувајќи се, иако не си била воопшто нападната.
    Не знам на што се должи тоа, ама еве сега и за кремите беше така, претходно муабетот беше во сосема некоја друга конотација...

Околу Бекутанот- неговата употреба не значи дека ќе ја направи кожата како на бебе, туку натписот “за бебешка кожа“ си означува дека е наменет за бебиња.
    Како знаат луѓето дека кога пишува пример 45+ дека тоа е крема за кожа над 45 години, а напишаното “за бебешка кожа“ погрешно го толкуваат, навистина не ми е јасно...

Дека нема соодветен супститут за тие креми, не се согласувам- има креми, масла, серуми итн. од Алверде на пример, кои се со иста или приближна цена, а наменети за конкретен тип на кожа и период од ден кога да се користат.

Точно е дека генетиката влијае, соодветните услови во кои функционираме (како што се спомна претходно, тешко дека ќе има некој ефект било кој производ кај луѓе кои цел ден се печат на сонце, работејќи тешки физички работи), квалитетниот сон, животните околности кои најчесто не можеме да ги контролираме.
    Но, соодветната нега со препаративна козметика зависи само од нас. Секој треба да го користи тоа што го бара неговата кожа. Како што на некое цвеќе му треба секојдневно полевање, а друго како кактусот бара друг третман и малку вода, така и типовите кожа- барем јас така ги сфаќам работите.

Инаку, сакам да се негувам. Би си скратила од друго, ама не би се лишила од козметика.
    Баш неодамна правев муабет на таа тема, дека сите ние си имаме некое задоволство за кое не се прашуваме дали би дале пари и кое го сметаме за неопходност. За некого тоа се обувки, за друг козметика, за трет излегувања, цигари, за некои мажи кладилница, за трети велосипедизам и опрема и да не редам, важно парите ќе се дадат, нема да се заштедат и да останат непотрошени.

За мене тоа се производи поврзани со убавина. Сакам кога убаво мирисам јас, или просторот околу мене, сакам кога се шлапкам со разно разни производи, кога си правам домашни маски и третмани, кога си имам ден само за мене и максимално се опуштам.
    Сакам и да се шминкам, ама сепак преку ден не обожавам целосна или сценска шминка како што често гледам последните години.
    Најважното што го забораваат луѓето е дека џабе е и да си предотеран, ако тоа не е соодветно за пригодата. Затоа си има и израз overdressed- се знае која облека или шминка за каде е.
    Исто многу ме нервира кога ќе видам излупен лак, посебно во некоја јака боја. А наидувам на такви слики и низ темите- ќе слика некоја нешто, а јас не го гледам нештото, туку само се прашувам зарем е толку тешко да се потрошат 10 секунди и да се избрише лакот со ацетон?

@emkaemka и јас се чудев за која фирма зборуваш, ама во наредните постови ми се разјасни...
    Околу контурирањето, да ти ги разрешам дилемите, точно дека може да се стесни многу носот, ама грпката дека ќе ја снема, тешко. Тоа само со операција.

И бидејќи веќе е утро, еве нека биде од мене утринското кафе. Нека ни биде убав денот!

Последна измена: 10 ноември 2016
    На Barbie20, Ane-Goki1, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  3. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдиц енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Деца прибрани, најадени, напиени, маж спие, надвор сме да не галамиме|(, прилика за кафе, цигара и фемина.:lol:

Со мадам се шетавме денес, мислев да си купам нешто, гледам нешто модава не ми одговара, кондури смешни, пресмешни а цени со илјадарка напред, ништо не бендисав а имам една прослава наскоро, ќе го пратам мм да ми купи, тој е повеќе по модата.:lol:

Кога има попусти во Лореал кај што работи другарка ми оставам околу 1000 и кусур долари, заштеда имам бар 2000, купувам за сите со ред, за цела фамилија и моја и негова, парфеми што во продавница се по 100 долари и повеќе ги купувам за 30, пудри, креми, сенки, маскари, кармини, Ланкоме, YSL, Armani, Krem de la mer, Shiseido itn ги плаќам исто по 30 тина долари, само што ово е ефтино, тоа е евтино и се товараш како магарица.:makeup::lol:
    Сите се заоволни од божиќни или роденденските подароци.8)

Не се шминкам, немам навика, кога одев на работа користев само сјај и маскара, во последно време и бб крема, сега само крем за лице, хидратантна, пилинзи правам редовно на лице, за тело го користам веќе со години на @Lilit рецептата (шеќер, маслиново масло, млеко) летно време ставам крема со заштита на лицето и толку.
    Млека за тело имам милион и пак купувам, тие ми се пасија како и долниот веш (денес пак си купив 5 пара(hollest)).
    Проблем немам со лицето, нормална кожа имам, поубава сум си ненашминкана него нашминкана, тоа дека појма немам што правам.:lol:

И јас се радувам, посебно кога ќе видам некое ново млеко за тело, мммммммм.:wasntme:

Не е фалење ако си кажува некоја што користи, нели секој според можностите, треба ако користи некое поскапа козметика да каже дека користи поефтина само да не се карактеризира како фалење.:?:

@emkaemka прекраснотии.:clap:

На Esmeralda-MD, Barbie20, Ane-Goki1 и 19 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Dobro utro lepotici.
    Ve sakam site kakvi sto ste.

Da se spastram pa od rabota ako mi e light denes da pisam edna tema na koja vcera okcata si izvadoja na rabota.

Ubav den

На Esmeralda-MD, Barbie20, Ane-Goki1 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Добро утро! :d:

Глупости.

На MacenceEna, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро лепотици , повелете по едно кафенце,:* image.jpeg а едно витаминче за мојата драга комшика @Bozica1980 , Бошке повели мила во стаклена чаша image.jpeg :*

Прикачени фајлови:

• image.jpeg
      image.jpeg
      Големина на фајлот:
      274,6 KB
      Прегледи:
      26
    На evangelina.ina, Peco, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.158
    ^Фала @DVAANGELA :*
    Забушив сабајлево со лимонот побрзав да не останам гладна |(

Чекам Рефи да ја каже темата, друго немам што да изјавам 8)

На Peco, Esmeralda-MD, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Дали децата си ги носите по свадби каде не сте блиска рода?
    Дали Ви се случило да поканите двајца (две порции и две столчиња) а дојдат четворица, па да дојде ,,кнап,, за место за останатите гости ?

На Esmeralda-MD, Barbie20, Ane-Goki1 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Дa,сoседи пoдaлечни кaнети двaјцa дoјдoa сите(двaјцaтa брaќa сo жените)и пo три децa.Нaјгилемoтo 14гoд нaјмaлите 6.
    Еднa мaсa штo беше целa зa кoмшиите испaднa сaмo зa тие две куќи.

На Esmeralda-MD, Ane-Goki1, fallenangel и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    81.485
    А таман ќе пишев дека такво нешто можело да се случи минатиот век,кога даваа покани без бр на маса :D
    Добро утро :coffee:

На Ane-Goki1, menelele, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Леле колку ми е ова тема за накострешување.
    Кога некаде одам прво помислувам на трошокот кој домаќинот го има за мене (ако станува збор за ресторан) и/или на просторната ограниченост (за домашни услови).
    СДК се случувало да детето го носам на свадба, но дури и кога изрично било барано да се земе порција за нејзе, сум одбивала...зборувам кога беше помала.
    Сега ако некој ме покани сама, ќе одам сама.

Ако на поканата пишува Фам.Петрови не значи дека се Петровско треба да се помкне.
    Некој од срам така ќе пише за да не ве ограничи....но свеста треба да проработи и ако ништо друго да прашаме...колку сме планирани?

Какво време дојде човек среќен да биде ако не го поканат :whew:

На Peco, Esmeralda-MD, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.Не одам на работа.
    Денес по лекари и забари.Крвна слика за малата и заб да снимаме.

На клуб масичката не ставам ништо,а на трпезариската ставам чаршави,инаку прсти се познаваат,а не е стаклена.Си купив летово од едно место каде што бевме на одмор,бел,ленен,со некои интересни везови.Јадеме на платнени чаршави,на два дена ги менувам и на вриење ги пуштам.Мушами немам.
    За Нова Година и Велигден си имам со соодветни мотиви.

За козметиката.Додека учев,имавме предмет на кој изработувавме креми,помади и сл.Направив една по мој рецепт на база на какао путер :nod:и си ја користевме.За среќа немаше несакани ефекти.
    Како не ја патентирав тогаш ќе ви продавав сега;).
    Она што многу фали е изработка на галенски препарати,по рецепт.Лосиони,тоници,креми,масти...за секого според потребата.

На Esmeralda-MD, Barbie20, Ane-Goki1 и 21 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.721
    Јас деца не сум носела, имало на кого да ги оставам.
    Срам ми е да зафаќаме четири столици и четири порции а притоа сме поканети на свадба на подалечен (овде спаѓаат СИТЕ освен свадба на брат/сестра).

Мнооогу ме нервира пак кога невестата и момчето го играат првото оро, па кога ќе ги набутаат децата меѓу нив.
    Ама страшно ме нервира тоа.
    Мене ми се мили и најубави да ги гледам моите деца како се клацкаат, ама на секој не му се интересни.

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро утро. Убава тема сте отвориле вчера. Само што јас немам што да пишам посебно зашто не се шминкам воопшто. Не сум толку загреана по тоа.
    Искрено нити знам нешто посебно за шминка, нити ме занима, екс спортиста сум и се шминкам само за по свадби и слични ивенти ( значи ептен ако морам) .
    Имам траума од регистрацијата моја најмногу ( и претходно не се шминкав) и еве скоро 2 години освен помада немам др ништо на лице ставено. :)
    Ама затоа на гардероба, нокти, ташни и обувки... Тоа сакам и кога можам си дозволувам. Сега бебе на прво место. :)
    За свадби да, не сум фан деца да трчаат околу младенците зашто реално е катастрофа, ама и не можам да зборам од мое искуство ние не правевме свадба. А за гости по маси, типична македонска работа, кај е гага и киселина е блага. Прост народ, силна држава. Тоа е .

Од мене имајте убав ден и на здравје кафе :)

На Peco, Esmeralda-MD, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    Добро утро!

Вчера многу позитивен и убав ден ми беше. Во елемент бев.

Вечерта на роденденот исто супер си поминав. Сите пијат алкохол, само јас сум сабајлево мамурна, со затнас нос, главоболки, фатен глас... Како да сум се начукала најмногу од сите.

Така што, не знам како ќе го изгурам денов. Ништо чудно на првата криза за спиење да се предадам. А работа ме чека...

И тоа. Имајте убав ден.

П.С. Во кујна ставив чаршаф кога сфатив колку лесно ми се оштетува масата. Имам два ленени што ги менувам - црвен и кариран црно-бел. На клуб масичката немам ништо.

На Peco, Esmeralda-MD, Barbie20 и 19 други им се допаѓа ова.
  16. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    Се чудам што му се случи на градов? вчера дома стасав за 15 мин, денес исто така нема гужви,баш финичко

Ај да пишам за козметикиве, имам чисто лице, без никакви проблеми,бубуљици и сл, дури мислам дека и кога бев пубертетлика не ми искачаа:D, брчки исто немам, со свои 36 год, едно бело влакненце, и баш кај шишкиве,ама гени се во прашање, дедо ми си замина на 70 и кусур год со слабо бела коса,исто сме дома и моите па и брат ми.. еднп време си ја користев бекутанот за лице, ама последнава година почна да не ми прија,па најдов во ДМ една италијанска, за сува кожа, околу 200 ден ја платив, на база мед, толку ми се погоди,што при крај ми е сега па си купувам нова
    од шминки,пудри не користам,но кога веќе треба да ставам имам тестерчиња од макс фактор,секогаш кога купувам парфеми, си барам и пудрички, пошто имам работено на времето во една позната парфимерија,па бившите колешки баш ми се фини:), и така искористувам,специјално не купувам пошто ќе треба да ја фрлам
    сенки имам на Авон,моливчиња исто на макс фактор,кармини на голден роуз, и руж - не и ја знам марката:D
    а да и маскара од макс фактор,ама последно земав од голден роуз пошо немав време да одам по парфимерии

за свадби- на моја свадба втор вујко и вујна рекоа дека само они двајца ќе дојдат,па на крај дојде и братучедот со девојка му, па беше малку така повуци потегни,не изремети со столиците,ама се најде решение
    на далечни свадби не сум била во скоро време,имавме годинава две свадби на блиски,и бевме сите, на првата малово си заспа и убаво поминавме,на втората си дојдов јас порано,мм и поголемата останаа до крај,а инаку за подалечни деца не би носела
    мој чичко, кога ја мажеше ќерка му, ја покани првата братучетка со сопругот,а децава не ги покани, и кога се јавила оваа да го праша дали може синот да дојде пошто имал желба,овој рекол не:tmi:, срамотилаци, па да му се плукнам,чудо големо ли е една порција повеќе ако даде??? мене некој искрено така да ми направи,нема ни да му отидам

На Esmeralda-MD, Barbie20, Ane-Goki1 и 16 други им се допаѓа ова.
  17. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Кој град? Јас вчера пола резервоар потрошив од Карпош до Кисела Вода. ..со 45 мин. под плоштадот кој го прават кај Стоковна Куќа мост.

Ако на сите кажал без деца, а потоа на братучетка ти и рекол ОК, како ќе изгледа кога другите ќе го видат само тоа дете на свадба? По мене правилно постапил.

На Esmeralda-MD, Ane-Goki1, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Скопје

19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    И да кажал без деца ,за први родннини,не ми е ок,ај да се далечни да разберам, бар првото колено ги каниме сите фамилијарно,а и детево не е дете од 10 години,сигурно беше момче од некои 18 год,а и да кршам атер ако има желба некој да ми дојде- НЕ, чест и задоволство ќе ми биде на таков ден,мажам ќерка, да ми дојдат..

На Barbie20, Ane-Goki1, fallenangel и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.303
    Допаѓања:
    261.158
    Кај мене на свадба имаше малку луѓе, сите блиски сите со деца. Е дечковци и девојки не им потенцирав да си носат "децава" ама мислам се подразбираше. Имало друг проблем кој подоцна ми го кажаа околу тоа кој со кого не зборувал а биле седнати на иста маса и такви „опасни“ проблеми. Сами се снашле па се измешале со соседната маса. Имаше само еден коментар како мм не знаел па ги седнал заедно, се потресов искрено :lol:

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.