Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.213
    Допаѓања:
    258.610
    Ок женски, да не ја развлекуваме. Може и претерав. Си кажав мислење и тоа е. Никому лично, ниту пак мислам да се карам и убедувам.
    Пишувајте што сакате.

На Annath, sesilija, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    328.008
    imam i kolega i koleska koi so godini(bukvalno) ne idat pred 9 na rabota,a pocnuvame od 8.
    kolegata 2 dena ne e dojden nitu e javen na nacalnikot nitu na glavnata sestra.
    I sega normalno nekoj go prijavil i dojde glavnata sestra vidno ljuta

NO,moze da sluci da mi zakasni taksi,da treba dete da prevozam do skolo,guzva vo soobrakjaj pa duri i da se uspijam nesakajki i ke treba da bidam kazneta zaradi nemarnosta sto nekoj ja tera so godini

На Barbie20, Annath, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  3. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Зависи за колкави деца станува збор
    Имам две,едното година ипол другото 6 ипол
    за првото да, и те како и е малтретирање, не само за неа туку и за мене,за второто и беше кејф и задоволство да оди на свадба бидејки до тогаш никогаш немаше прилика да оди
    Морав и малото да го мкнам со мене,бидејки во тој период немаше кој да ми ја чува,мајка ми не беше во државава, падна предлог на старосватицата да и ја однесам,ама сепак одлучив со мене да е, па макар и седиме еден саат, кога и дојде време за спиење,околу 8,30-9 саатот,се повлеков некаде подалеку,надвор, лето беше, и еден саат ми помина у успивање во количка,после се сменивме со мм,па среќа музиката не и сметаше па спиеше до кај 12, кога и си заминавме, за сето тоа време се опуштив

На Barbie20, Annath, sesilija и 12 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    @joy1 Логично е самите колеги едни меѓу други да успевате да ги решите тие проблеми. Но, ако се нема свест тоа е.
    Очигледно е дека колегата има грб затоа не се плаши. Три дена без да извести некој може и отказ да добие, ама тоа е.

На Annath, Ane-Goki1, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.720
    Се доцни и кај нас.
    Се едни исти со години.
    Опоменати милион пати и казнети по 15% од плата и пак ништо.
    Болест ли е...инает ли е, незнам.
    Ради ,,тие,, таквите на останатите СЕ ни е забрането.

Ради сувото и суровото горело

На Barbie20, Annath, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Kaj nas ne se docni..nekogas mnogu retko zavisi do prevozot i togas ne docne edna licnost tuku poveke.
    Sega na novoto mesto nikogas ne sum videla nekoj da docne.
    A jas licno ne sakam da docnam nikade.Sekogas sum porano 5min..
    I treba sankcii za tie sto docnenjeto im e preminato vo navika.

На Annath, sesilija, Ane-Goki1 и 15 други им се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Dobro utro ,neprespiena nok, ali na zapad nisto novo , se naspavme utrovo poveke ,izgleda zabi ke vadi , ili ne go razbira poimot spienje se bori trija oci ,se nervira ama ne zatvara oci , ljupopitstvoto e na prvo mesto:l:.
    Priklucok za voda, otidoa poveke od 100 e od planiranoto ako neka, espaot doma i na pazar ne e ist, ke se sobira denar po denar i ke se vselime zdravje naskoro.

Okolu kozmetika,ne kupuvam skapa , nemam dovolno finansii ,dodeka bev kaj moite tri deca bevme od se bevme zadovoleni ,ama na nivni teret da kupuvam skapo ne biva.
    Sega pak drugo , dete kuka...
    Za pudra bi dala poveke , drugo molivi kreoni ,karmini lakovi poristojna cena,ama sepak da se zqaazi odreden kvalitet , ima i kvalitetni raboti, a poeftini.Toa sto drugi si kupuvaat toa e nivna rabota si imaat neka si , zatoa postoi skapo i evtino.
    Od druga strana kako kaza Cka, seksot igra golema uloga,zivot bez mnogu stres , nasmevki, radost vo dusata itn.

Dali ste romanticni , dali partnerite znaat i kolku se romanticni.Sto za vas e romantika.

Jas sakam da dobivam podaroci i da podaruvam mnogu golemo zncenie mu pridavam na ovie raboti , znam da napravam dobri gestovi, ne samo za saakniot ami i za drugi mili luge.Vnimanieto od nekogo mi e znak kolku mu znacam na taa licnost i kolku mislel -mislela na mene taa osoba , i kako seto toa go napravila .

На Barbie20, Annath, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    328.008
    @ines.h mm ne e ic romantice nitu se raduva na romantiki i takvi stvari.Retkoo mu teknuva da napravi ili isplanira nesto iznenadno .Toa i koga ke se sluci mi e somnitelno duri da ne zgresil nesto :lol:

На mal.ecka, Annath, Ane-Goki1 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Ај може од трета среќа ќе упали, не за друго и мене ме интересира :lol:

Какви влошки користите? :?:

Членка погоре го постави прашањето, дал на смеа, дал на шала не е битно, божица го препраша ама ништо не бидна ни од тоа оти нели дебата имаше околу друга тема.
    Епа еве ви едно женско прашање.(poolparty)

Не за друго, у дилема сум што да користам, дека во последно време голем процент е све парфемизирано, а нАли не е здраво користење на такви.
    Море и тоалетна хартија да кажете каква користите, оти и тие се све намирисани.:rofl::rofl:

п.с. не сум гинеколог :D

Ај добро утро, добар ден и од мене.

На Annath, Ane-Goki1, bittersweet и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Ее на почетокот секој ден му праќав љубовни пораки, па состави пишував, па организирав изненадувања со и без повод, со месеци однапред сум спремала поклон за роденден, годишнина, се до детали планирав (facepalm)
    Е сега е друга песна, сега не се замарам многу многу.

Тој не е многу по романтики, знае да изненади ама не е нешто за паѓање у несвест.. А и не знае да организира, сам се издава :!:

Колку сум лоша станата ]:)

Влошки користам хелен харпер розевите, едно пакетче за два циклуси.

Последна измена: 10 ноември 2016
    На Annath, Ane-Goki1, Tajnaotrovna и 6 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Mm ne e romanticen ne sum ni jas.
    Za pokloni i iznenaduvanja e povnimatelen od mene.
    Mene moze ni na rodendenot da ne mi tekni koga mu e a ne poklon da mu zemam :tmi:
    Toa mi se sluci vo prvata god. brak i pred 2 god godisninata ja zaboraviv :$
    Ne se naluti,me poznava dovolno.
    A da bev jas na negovo mesto ]:)
    Preku god. znae da me iznenadi so nesto sto znae deka go sakam,cesto i utnuva a jas ne sum licnost sto znae da go skrie nezadovolstvoto pa mi se zakanuva deka veke nisto nema da mi kupe oti sum bila "takva" :!:

На ines.h, Annath, Ane-Goki1 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.774
    Допаѓања:
    162.925
    И мене ме интересира тоалетната...сериозно.

На Annath, Bozica1980 и referentka им се допаѓа ова.
  13. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.312
    @nena2010 сакав да те прашам во врска со рецептот за колачињата со кафе. Колкави чаши користиш отприлика (милилитража)? Колкави топчиња правиш (големинанна отев, поголеми, помали)? И дали испаѓаат многу? Да знам, па може да преполовам доза.

На Annath, Ane-Goki1, referentka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Tоалетна трослојна.
    Сама да брише.

На Emy867, ines.h, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  15. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Na svadbi so moite nemame odeno kaj rodnini (osven kaj brat/sestra na moite).

Cerka mi ke ja odnesam na svadba iskljucivo ako e pokaneta. Vo sprotivno Nema,dokolku nema koj da ja cuva, ne bi odela.

Svadbata e golem trosok, nekoj moze i posleden denar dava. Edna po edna porcija nepokaneti se sobiraat. Ne bi sakala ni red da remetam na masa itd. Toa e moe razmisluvanje licno jas kako razmisluvam i kako bi postapila.

Kaj drugarka bev pokaneta pred 20 dena. Ne otidov, 30 dena bebe ne sakav da ja ostavam, iako sme na Ad. Jas taka smetav deka e ispravno, taka postapiv.

Nie svadba ne napravivme. Prolongiraa roditelite na maz mi celo vreme. Odlucivme so dete, koga ce mozat, da ne gi forsirame. (nie, mladite)
    Na kraj ispadna moite da dadat 4000 eu. da ne se zadolzuvaat negovite premnogu bidejki imaat uste edna svadba.:wasntme:

Ne se soglasiv, kategoricno ne. Sebicna sum8)

Mi zemaa krv sabajle, cela krvna slika za nikade. Ne se sekavam nekogas da imam problem so istata.
    Zakazav vo filip.. edna nedela ke docnam so kontrola. nema vrska.
    Zakazav i za majka vo sistina. I kazav na sestra mi, taka smetav deka e najdobro. Ima pogolema blizina od mene i vlijanie.

На mal.ecka, Annath, rose60 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Дафи :rofl::rofl::rofl:

Да, да и јас трослојна, а за тоа другото со три капки, понекогаш и со четири :rofl::rofl::rofl:

На Annath, Ane-Goki1, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    328.008
    Mm skoro zel edna zeznata ko karton nikakva.Go karav :rofl:
    Sho e toa,takva li toaletna e za nezno dupe :D

На ines.h, Annath, Ane-Goki1 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.175
    Допаѓања:
    91.632
    Добар ден и од мене, се чуствувам како да е понеделник (facepalm)
    Само дома си е дома,дома кај што сме јас и тој сами цело време.Никаде на друго место го нема оваа чуство како што овде го имаме и двајцата.
    Недела време бев далеку од дома и никогаш повеќе... 2-3 дена океј али повеќе нема никакви шанси.

Ве прочитав во врска за козметика и денешната тема за свадба а за романтика мислам дека сто пати сме зборувале :D

Козметика немам којзнае колку и не купувам затоа што не користам скоро ништо.Крем за раце само зимно време исто и за лице и тоа само бекутан :!: кармини и креони имам најмногу ,најчесто се од голден роуз и авон.Имам и некои поефтини и поскапи и на крај користам само еден кармин додека не се потроши скроз.
    Маски за коса,лосиони,пилинзи,маски за лице,тоници за чистење на лице ништо не користам од оваа затоа што немам никаква потреба искрено :$ Пудра течна и камена незнам од кога не сум ставила на лице :tmi: Порано купував секакви глупости и што треба и што не,сега сум домаќинка и штедам ,ептен ако притреба нешто тогаш купувам :lol: А тоа кој колку троши дали е богат сиромав не коментирам затоа што колку ти е длабок џебот толку ќе потрошиш.Некогаш и некоја најефтина шминка може да е подобра од оние поскапите :)

За деца на свадба,додека бевме мали не не носеа на свадба каде што не бевме поканети освен на блиска роднина.Дедо не чуваше секогаш дома :)
    На мојата свадба од моја страна имаше 5 мали дечиња кои беа поканети а од на мм страна дојдоа 10 непоканети |( Имаше многу кои си ги донеле внучињата да се радуваат и да се истрчаат (facepalm) не беше проблем за стол затоа што имавме вишок за такви случаеви и се беше како што треба.

Романтични души сме ама не претерано,мм знае да изненади често и ми годи, нема жена која не и годи плус внимание,изненадување и по некој романтичен момент со саканиот :angel:

На Sky-butterfly, Annath, Ane-Goki1 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.968
    Допаѓања:
    112.397
    Леле @referentka да не бевме во неделата на иста свадба :bandit:
    Значи маса за 12луѓе, јас и мм доаѓаме последни и гледаме нема место за нас :^) дојде менаџерот на хотелот да види што не е во ред, се туфкаме добри 10мин да се разбереме и најдеме за каде сме :| го викна девојчето со список во рака да прозива кој е, а кој не е за таа маса :tmi: нас уште поглупо сите ги знаеме и се дружиме, ама нека каже и кога пред да почне да се прозива доаѓа еден од масата и вика абе масата за деца каде е :^) (не приметивме дека има деца станати беа, а деца од 13 и 8год) и тогаш ни светна дека пријателиве си дошле со деца непоканети! Собравме столиците од двете страни и ставивме плус :| ајде да не правиш галама седнавме, а па уште не седнуваат еден спроти друг, а не така викам не сме разведени и зедов едно дете преместив, па останаа он и жената разделени и пола муабет вечерта на маса беше дека ни направил услуга пошто сме се стуткале со столица плус само да не стојме :o јас на последно прокоментирав само, а некој иде со непоканети деца па друг му е крив (lalala) доаѓа вечера земаат за децава по цела порција :x порција 20евра, а не верувам дека повеќе од 2-3000 ставиле во плик пошто ги познавам..
    Срамота!!
    Деца на свадба! Во ред е да се таму само ако се поканети!

Кој и да ме тагна, изумив за тоа, дека грпката на нос можам да си ја поправам само со операција, со кунтури не, ме изнасмеа посабајлечки :D не ни мислев дека е поинаку, ама и носов па не ми е како на Гарги :o

Отсекогаш сум била принципиелна и ако терминот за било што бил во 08ч јас сум била во 07.45ч таму, ама во последно време се фаќам како се некаде каснам, а не знам зошто и како ми успева :?:

Романтичари не сме ни двајцата! :inlove:

А за останатата тема, секогаш има и ќе има ципидлаки, кои ќе премеруваат и пребројуваат што си кажал, како си кажал, кој збор каде |( на форумов е едноставно скролам, во реалниот живот одбирам што со кога споделувам и за најпроста работа бидејќи се прави од ништо слон и после треба да се објаснувам и дебатирам за празни муабети епа не фала повеќе сакам да мислиш дека сум намуртена и лута :smirk:

Добар ден, на повидок обичен ден, одам чај да правам :coffee:

На Peco, Barbie20, Viktorijaaa5 и 16 други им се допаѓа ова.
  20. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Гзојте сега дојдоа на ред??:D
    па кој каква тоалетна користи,кажуј те,па да дефинираме кон крај на денот,кој има понегуван шупак:rofl::rofl:

На Peco, Barbie20, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.