Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    21.970
    Еднаш и мене да ме здрма бе женски.Доста ве жалев по Скопје што претрпувавте такви шокови,мене со се кревет ме стресе,и тоа напред-назад,и бога ми јако.
    Зборам за источниот дел на Мк,незнам каде на друго место се осетил.

На mareane, Annath, friendy и 5 други им се допаѓа ова.
  2. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Добро утро / добар ден.
    Не дека спиев до сега, од 6 сум будна, туку уште не ми е разденато мене..
    Не сум со сите денес. Буквално претепана сум..
    Монотонија, сентименталност, тмурно расположение... таков период ми е.
    На муабетот од пред некој ден, дури и не е во ред колку ми е средено и под конец дома,при три деца. Не сум си легнала макар лајче немиено да оставам. Копнеам да ми биде растурено и да се туркаме на врата во гужва и пријатна врева...
    Денес кога ги испраќав децата така силно ме изгушкаа со солзи во очи и ми рече големата - мамо, те молам кога ќе се вратиме да бидеш жива... ;(
    Најмили тие, мојот живот...
    Извинете за негативата... таква сум денес

На Ariastri, mareane, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Strumica
    Fino bilo
    Jas bez oset fala Bogu

На mareane, Annath, Ane-Goki1 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.787
    Допаѓања:
    323.720
    Не сум скарана ниту лута со @Sky-butterfly .
    Често се закачаме со неа (за озбилно:rofl::rofl:).

Всушност, дискусиите треба да бидат плодородни и воопшто не е битно ,,ко је у праву,,
    Орден никому нема да закачат ако е во право.

Убаво е да се чујат секакви мислења.
    @LadyC јас ја закачнав во една тема, и многу ми е интересна што не трпи критика:lol:..рипа , скока :ninja:

Го ценам сечие мислење и не сум секогаш во право...и тоа го знам.
    И кога не сум, се извинувам и се повлекувам.

Има две-три членки кои ми се ,,коректори,, овде (бидејќи најчесто овде читам и пишувам) и исклучително многу влијаат на мене, па можам да речам и дека со нивни постови ме ,,промениле,, на поарно.

На Ariastri, ines.h, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  5. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Скај слободно можеш да ме означиш.
    Не скокнав да ја бранам Рефка.
    Само се надоврзав и објаснив.

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    33.gif Е навистина не сте нормални smileys-cz-54.gif
    ај да видиме која ке признае дали има хемороиди:rofl::rofl::rofl::rofl:

На mareane, Annath, Tajnaotrovna и 10 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.016
    Многу сте нежни мајко му , од вчера в мислам. Се наеживте од муабетот за козметика а никој не рече летоска јас и сваќита моја Данка шро не отидовме на одмор па не фативме никој за очи што беа по неколку пати, оа викенди , па хотели, па олинклузиви, па и уште одат. Никој не се наежи на софрите кои се постираат, на муабетите за ручеци по етно селата. Никој не се наежи на реновкрањата, нови домови, мебел... Дај бе искулирајте. Зар верувате на секој муабет овде? Јас на пример не.

Деца на свадба Јок! Кај сестра ми во Истатов во Дојран направија страшна збрка што ризик беше среде свадба да не избркаат оти децата тропаа по хотелот по вратите и годтите се жалеле. Кај мен внука ми беше и не можев да си ја замислам свадбата без неа, ама беше мирна, сите ја играа, ја закачаа. Сме имале лутенки за непоканети деца на свадба, нек им стои.

Јас користам Тианде влошки, не е за скапотија, за здравје е, тврдам дека да не беа тие магаренцево немаше да ми бкде во раце сега.

Мм е ретко романтичен , више ретко додуша.

На ines.h, Ana Marija 1, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Лоша особина ми е тоа, се надевам кога ќе се породам ќе се подоправам. Не е бременоста воопшто вадење, таква си бев и претходно, но гледам не води никаде и сакам да сменам. Затоа - извини. Навистина човек може да учи од тебе. :)

Инаку реално ова ми е прв пат да сум на форум каде киснам (тотална зараза ми е) а одамна го гледам и се сум мислела дека е глуп зашто се некои глупи мислења ми отварал чичко Гугл ( од оние имав с*кс со перница дали сум трудна) а немав врска што е работата зашто не дочитував. :rofl:
    Башка што мислам дека какви сме на форумов, такви сме и во живо. Не може човек да се крие далеку зад неговиот вистински карактер. Бар јас така сеуште наивно верувам. :D

На Ariastri, mareane, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  9. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Јужно мами се осети ептен. И источно.
    Од Грција е овој.

На Annath, Ane-Goki1, mariatim и 5 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Ти наша си? :D

Мене мајка ми се јави да слегнам долу .

Ми мајсторот? 8-|

На Viktorijaaa5, JuLleE, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  11. menelele

menelele Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2013
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    8.526
    Ај добар ви ден!
    За козметика - користам крема за лице Еуцерин, за околу очи Виши, пудра Буржуа, креонче Голден роуз. Мислам дека сум во средните - а ни богата, ни сиромашна.:D:D:D Ама па за се сум таква, од се по малку. Кај треба пушти, кај треба затегни :D:D:D После бањање почнав да ствам кокосово масло. Кремите ги користам околу 6 месеци, па сметам дека по 150 денари месечно можам да одвојам. Ми рекоа дека има нова крема на Бекутан со бадемово млеко ( од вработена во Алкалоид) и дека е мн квалитетна. Не се сомневам ама многуууууууууууууууу јако ми мириса, дури ми се лоши, сите креми јако мирисиаат. А ја купив за детето за мачкање газе. Не ни помислувам да ја ставам на лице.
    Се шминкам умерено, морам да ставм пудра за изедначување на тенот, инаку ми се познаваат ситни точки, темно ми е незнам не си се сакам. Имам подошници па кремата и коректорот ми се задолчителни, инаку ко плашило сум. Ама сакам да сум дискретно нашминка, особено за на работа или шетање. Некако последно време многу сум си убава :$:$:$ Од бременоста де:D:D:D

За чевли - само кожни купувам, внатре мора да е кожа, инаку ми мирисаат нозете. Од оние обичните никако не се ни осмелувам да купам. Ама купувам на попуст и евтино кога ќе начекам. Од Полини купив кожни чевли 5-та година ги носам, на попуст за 1750 денари и не се мрднати. Ама само на попуст, инаку нема шанси да купам.

За свадба - лелелееее на две свадби бевме и се погодуваат истите маж и жена со дете. Значи детено првиот пат имаше 7 месеци тие го клатат цела вечер, абе незнаете колку ми беше жал . Ми идеше да ги задавам:@:@:@ И тоа збориме на свадба кај далечни другари додјени , да не речам познаници. Па мора ли да го мачат детето - Идиоти.
    Втората свадба пак - 10 месеци детево. Ладно измрзнавме ние, а не па детево пак тие го клатат, уффффффф.
    И јас кога доев пропуштив свадби, а мм одеше за да направи чест. Поважно ми беше детото, зборам за другари со кои не многу дружиме.
    Многу ги ценам луѓето кои си го живеат животот за нив, не за другите. Имаме другари, имаат пари, шетаат дотерани се се цакум пакум, ама никогаш нема да се пофалат види што купив. Не зборам за феминкиве, кај што не се гледаме па мора да си кажеме де:D:D:D
    А ме нервираат оние па кои демек дискретно ти кажуваат што купиле, или пак на ФБ ставиле само една слика од одмор со небесно сино море, па да ја прашуваат каде биле. :puke::puke::puke:

Ау чекајте имам и за оние што ти доаѓаат дома и само се загледуваат каде имаш прашина- аууууууу имам една таква. Ако порано се потресував ко ќе доаѓаше па чистев со саати, сега мм ми вика да дојадат на ручек?
    Му викам слободноооооооооо и тој се чуди:^):^):^) ма кој ја врти викам ако сака другпат нека додје ако не исто ми е. И мм се радува што не се замарам. Абр луѓе апла да види, да ѕирне дали е чисто, она се гледа што гледа :D:D:D
    А таа педантерија не видена. Кога дојде еднаш да каже дека пред 20 години кога била кај другарка многу нечисто било ми идеше да ;(;(;(
    Не сум педантерија и роб на куќа, гледам да е спастрено. Око не ми трепнува кујната ако не е средена ама мене ми се спие, директива у кревет.:D

П.С. Многу сум штедлива, многу мислам на пари. Кога викам штедлива, не мислам дека штедам на страна, туку гледам не трошам.

:^):^):^):^)

На mareane, Peco, Barbie20 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    328.008
    Si dojdov poranko doma malata vristela cel cas :x
    Kasla mn i nosot i tece,i mm se uspanicil.Sea ete ja muabeti ama me zalepi ko flaster do nea |-)

Zboruvate za toa koj so kogo se zakacil :lol:
    Jas podobro da kjutam ima nekolku :D

На MacenceEna, JuLleE, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  13. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544

Изгледа не сум ваша, се ми се чини дека од Ср си или грешам?
    Ак не сум ваша полусестра сум ти.
    Ај погоди сега од каде сум.:rofl::rofl:

На mareane, Viktorijaaa5, JuLleE и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    136.895
    Носење деца на свадба, непоканети, само за да се истрчкаат, а на крај и столче се бара и порција се зема, ми е толку простачки, исто ко коа ќе ги фатат на оро па излева ,, електирчно коло,, пошто децата нит знаат да играат нит имаат осет за ритам, и на крај ќе си ги соберат остатоците од масата па и од околните маси, за кучето де. Не ме носеа моите никаде без пакана, се на се на 2 свадби имав отидено, кај први братучеди на моите со кои ептен беа блиски и уште пред да се оженат се збореше како ние би играле на тие свадби, стандард муабет меѓу роднини, додека не почнаа мои пријатели и братучеди да се мажат/женат.

Тоалетна хартија Перфекс оти лакше се брише. од најголемото пакување 24 ролни што е, најефтино се фаќа по ролна. За влошките always super plus двојно пакување поисплатливо е од поединечното. Тампони ретко, вртам едни Об дома, за секој случај.

На mareane, Annath, galapce и 16 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Гв?:D

На JuLleE, Annath, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.768
    Допаѓања:
    145.269
    Јас ич не ги сакам тие свадбени порции.
    Следен пат на непокането дете ќе му ја дадам.:D

На Viktorijaaa5, JuLleE, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.016
    Сеа ја погоди, мислам е штипјанка јали радовишанка, Гв е далечко комши, преку мојта дома треба да се помине.

На mareane, JuLleE, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  18. papillonP

papillonP Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2013
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    4.544
    Јас нит знам кој со кого се закачил нит па ме интересира.
    Темата моја е грозна, па дај кажете друга.
    Битно се виде дека горе долу сите користиме иста тоалетна хартија.:rofl::rofl:

На Annath, Ane-Goki1, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Дојран, Берово :)

На Annath, duffi, Lady Phoenix и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.901
    Допаѓања:
    81.485
    Муабет со внук ми
    Јас -како си помина синоќа?
    Тој-убаво.Ти?(јас на свадба бев на далечни роднини)
    Јас-досадно
    Тој-нареден пат да си земеш некоја играчка
    :D

На Ariastri, mareane, Peco и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.