Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Боже Пецееее (facepalm)
    Јас мислев ќе се воодушевите на сликата колку убав кадар сум фатила, а он гледал одоздола :fubar:

Пс. Не приметив дека е вол и јас зумирав сега како Џој :tmi: ова беше моделот no.1 :smirk:

2. Peco

Peco Форумски идол

Се воодушевивме, веќе кажав дека е убава сликата :D

mareane, Annath, Lady Phoenix and 8 others like this.
  3. friendy

friendy Форумски идол

^Амбрелче, на трезно да си дојде море. Со сите салтанати.:nod: Не така претепано на две на три.

Annath, Lady Phoenix, Dust and 2 others like this.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Има и голден берис, само кај нас се ретки, во Србија се наоѓаат а најмногу ги има во Калифорнија.

Annath, Lady Phoenix, duffi and 2 others like this.
  5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

И јас помислив дека е крава тоа на сликата :tmi:

На попусти сум слаба трошам многу повеќе пари него коа нема попуст. Може да се деси да купам непробано па да не ми стои или сум утнала бројка па да си стои неизносено. А и дека попустите се обично на крај на сезона може да купам за да се најде за следната година и да го заборавам и ни еднаш да не го облечам. Пред две години во Тера Нова во молот имаше маички на кратки ракави по 99ден и џемпери по 199, коа се надигав мислиш излегувам од таму и никад више продавница нема да видам (facepalm) Ама па видов и други што земаа непробано :lol:

6. joy1

joy1 Форумски идол

Gi iznanose li barem :lol:
    Od teranova site maici brzo mi se upropastile

7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

џемперите оти беше фебруар успеав по еднаш да ги облечам, маичките ги забораив (facepalm) ама па класични маичкии се можат било кога да се износат за по дома ако не за некаде, шо се 99 ден - една кутија цигари :D така се тешам
    инаку маици од таму и мене ми се упропастиле , некако многу ми се развлекуваат, а и на криви рабови имам налетувано често :tmi: не претерувам, не приметувам ситници штом јас сум ги приметила стварно биле криви :D

Annath, ines.h, Lady Phoenix and 8 others like this.
  8. Dust

Dust Game Over

Добра ви вечер убави дами и по некој алфа мажјак :hug: :*
    Фала на сите што прашавте за мене, видов на колку места сте ме тагнале, срцки сте :hug:
    Не сум банирана :lol: не сум јас како анаконда..иако некогаш јадам банани:lol:

Бев на север, кај работата. Па место "3-4 дена" (синоним за недела) излегоа многу повеќе. Работа дали сакаш, можам по 20 саати на ден да работам и да не се сработи, а да не зборам дека уште нови проекти се земаат, веројатно ќе бараат уште 1-2 да вработат. Убаво е кога има проекти и работа, има и плата. Некогаш повеќе, некогаш стандард, важно да има.. И после викаме не се важни парите.. па не се важни, кога ги имаш. Кога ги немаш и те како се важни :) Искрено мене освен што ми задоволуваат некои желби, друго само за здравје ги фрлам, така да како доаѓаат, така си одат (facepalm)

Туку да ви кажам.. запознав еден во странција :$
    Ова баш како на филм излезе, кога и кажував на другарка ми, ме удави со тоа детали да дознаела..ааа извини женска, знаеш дека само општите работи од мене ќе ги добиеш, детали за интимни работи не ширам хаха
    Ме прашаа дали сакам да ми купат карта и да ми одбијат од плата или да си купам јас.. Реков ќе си купам јас (да живее виз ер:lol:) ама им побарав две ноќевања порано да ми резервираат поради летот.. И така бидна.. 6 ноќи во тој и тој хотел..
    Одам, се сместувам, редно е да одам да скитам бидејќи не ме држи место мене во соба и стискам на копчето од лифтот...чекам чекам не иде(facepalm) чепкав на телефон и иде едно типче (ненормално убав, црн, висок, малку брадичка, очи како некој ангел, заби како бисери, тело извајано, големи дланки како што јас сакам, абе не можам да опишам - баш тој совршениот во мои очи) и стиска и тој... нема лифт:rofl: Ми се врти и ми вика на еден така убав англиски - Работи лифтот? Јас ...аммм 8-|8-|8-| Па ме прашува дали зборам англиски бидејќи примети дека како теле го гледав(facepalm) Ме фати една смеа и во исто време ми дојде да пропаднам во земја.. Стискаме пак за лифт, не иде... и јас на македонски - е да ти ебам лифтот и тргнав по скали.. Се стрча по мене типов, ми се врти и ми вика - Ооо не си од тука.. Јас не го регистрирам.. Уствари убаво го регистрирав ама од тоа што почнав како теле да реагирам си реков ќути си до крај :D
    Човеков го слушам промрморе нешто слично на - And I thought germans are weird...
    Застанав, се свртив, му упатив еден поглед, превртив очи и му викам - ОК разбирам англиски, не сум чудна само сум нервозна што морам 9 ката да одам пешки, само што слетав, уморна сум и искрено подобро да не ми збориш затоа што касам... Мислев ќе се откаже а тој ме покани на кафе.. Откако се убедувавме дека не пијам кафе а тој не веруваше (бидејќи секој американец пиел кафе, морало и цел свет очигледно хаха) попушти и ми вика - а на вечера?! Ме стопи луѓе:$(facepalm)
    И така прифатив и...д рест ис хистори... Убава вечера беше.. се најадов како прасе..Се напив како стока:rofl:

Убаво рекле а јас цел живот се придржував на правилото - Не се онакви каде што лебот го вадиш..:x

Наравоучение...... не престојувај жено во хотели, арно ти рекоа да спиеш кај колеги ама ти неееее, да не сметам..и на крај пак кај колеги завршив..
    Што и да кажам одвише е, некогаш некои работи се случуваат со причина...некогаш ќе се чувствуваш мизерно, некогаш убаво..и се така во круг

Синоќа отидов кај моите во 12 и нешто ситно.. некоја минута откако влегов во влез на истата улица експлодира бомба. 5 минути пред тоа поминав од таму...
    Можев да си умрам како ништо..Маџари стана дивиот запад

Сега се прибрав дома, кај и да е пак ќе фаќам магла..

Среќни годишнини, родендени, слави, имендени, празници, унапредувања, уназадувања и што уште да сте славеле овие две недели.. ви посакувам цел живот убавини, да не куртулите:hug::hug::hug:
    Ќе ве читам малку наназад вечерва :)

9. LadyC

LadyC Форумски идол

Mразам долги постови и не читам сечии, ама од тебе девојко и 200 страни ќе прочитам! Значи те обожавам како пишуваш!
    Обожавам како раскажуваш ... Мн недостигаше насекаде по форумов... :hug: лепота за гушкање си ти :*

Crna Dama, DVAANGELA, mareane and 9 others like this.
  10. Dust

Dust Game Over

Мешко убав.. :hug: :hug: :hug:
    И јас не сакам долги постови, ги читам само на променета :lol:
    Ама не ни приметив колку сум испишала, па кога видов го ставив пола во спојлер :rofl: а и да не се срамам пред сите..само пред љубопитните :$:rofl::rofl::rofl:

Частам ..немам дупло ама може од овие по едно дупло..парче:D

Јас не сум по овошните торти..

DVAANGELA, Peco, mareane and 17 others like this.
  11. zhap4e

zhap4e Форумски идол

@Dust :inlove::$ нек се угоде. Не морам да барам романтичен филм од 90те деновиве.:D I'm good.:inlove:

Јутар, патем...народецу ти красен.:angel:

12. referentka

referentka Moderator Staff Member

Dobro utro
    Takva tisina e,sto ako zemam kafe da varam pola zgrada ke ja razbudam.
    Do 6.30 cekam!
    Posle tropam,bucam so fen..

Imajte prijatna rabotna nedela.

DVAANGELA, Peco, mareane and 25 others like this.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

Дoбрo утрo свилени!
    Рефи кaј мене вo згрaдa е секoгaш тaкa тивкo, цел ден ниту глaс ниту трoпaње слушaм, се нaвикнaв и сегa мaлку некoј дa стрoпa и се нервирaм. Кo ќе те рaзгaлaт тaкa е.
    Нa рaбoтa рaaт пoследниве две-три недели, белким ќе трaе. Пoздрaв.

mareane, fallenangel, Annath and 18 others like this.
  14. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

FB_IMG_14859340936407102.jpg
    Sakav da Ve iznenadam so kafe i caj.Dobro utro.Mi falite.

DVAANGELA, Peco, mareane and 16 others like this.
  15. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Добро утро:)
    Кафе испиено, колаче изедено сега да се спремам и да одам да заменам тренерки за големиот (купени во петокот 50 еур,вчера ги облече и цели испувкани се направија(n):x).Само ако ми изреагира продавачката:!:Као ни кажала дека ќе се пувкат(facepalm)
    Вчера семеен ручек и дегустација на чоколади од Швајцарија (бате ни донесе:))ама јас бев кеф со кашкавалот:)
    @Dust добредојде:)Твојот пост во спојлер си го замислив во главата:inlove:Сакам и јас така:inlove:
    Втора смена на работа плус понеделник:|

bittersweet, DVAANGELA, Peco and 21 others like this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

mornig
    se uspav deneska t.c stanav pokasno celi 15 miin.Pa trcanje od sabajle za da ne zakasnam

i eve me na biro so kafe i bushava kosa

17. mami blue

mami blue Форумски идол

Добро утро
    Денес порано на работа, го фатив претходниот автобус,инаку многу каснам,па полека по патот,без брзање,па кафенце сега на раат ке пијам,молчам, и пијам
    Вчера на гости, убаво поминато и искористено време,од денес пак работно

18. Cka

Cka Форумски идол

Добро утро.Од сабајле се зачитав сериозни теми по нетов. Морам повеќе да вложам во сопственото однесување за да влијаам на малата. http://zelenaucionica.com/prof-dr-s...se-detetu-koja-je-prava-mera-te-posvecenosti/

Вчера си помислив како жените додека не станат мајки не знаат некои работи и се почувствував попаметна. После помислив дека има жени кои имаат и три деца, а и имаат и тинејџери по дома и сигурно они истото го мислат за мене, дека не знам многу работи за животот. После ми текна на бабите кои дочлекале и внуци и радости и таги и животот го гледаат оддалеку и сигурна сум дека знаат уште повеќе за животот од нас. И сфатив дека кога ќе научиш скоро се за животот, ќе си умреш.

Филозофии од сабајле. Како и да е, мислите дека човеков од линков е во право? Читате ли вие пред децата за да станат и они читачи? Си раскревате ли зад себе за и они да си раскреваат? Давате ли примери за неучени луѓе кои се успешни во животот, а после родителска ги карате?

Иначе нели има бик и биволица? Вол и крава? Од биволица се добива моцарелата, т.е од нејзино млеко? Одам да проучам :)

ПС Алиштата ги спакував и ќе ги носам кај сверква ми или кај мајка ми. Ме премисливте.

Peco, mareane, fallenangel and 26 others like this.
  19. Ariel

Ariel Форумски идол

Добро утро жени! Вчера касно си легнав, сабајлево ништо не помага.

Ве читам за крави сте расправале. Бик е кастриран вол. Или ќе мисли на работа, или на жени - нема две добра.

Ете идеја како да се зголеми продуктивност и да се намали швалерај на работно место :D

За темата на @Cka , многу е важно каков пример им даваш на децата. Се разбира дека и афинитети се во прашање - ако ти читаш и детето ќе чита, прашање е само колку, дали со саати или по пола саат на ден. Ама дека ќе чита е сигурно.

За средување низ дома, мислам дека исто важи, ама до пубертет. После се ресетираат :D

Dust, Peco, mareane and 22 others like this.
  20. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Thread Status:
Not open for further replies.