Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Nie gotvime zaedno.
    Cistime zaedno.
    Deteto go odgleduvame zaedno.
    80% od obvrskite doma ni se podeleni:toj edno jas drugo..ama zaedno.

Ama i koa ke "spukame" i toa e u duet.Srekja brgu ni minuva i retko e..

На friendy, Dust, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  2. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Никогаш не сум имала таква близина со комшии. Дали дека каде што живеев како девојка, сите комшии беа такви. Се почитуваме, добро утро добар ден, и толку. Никој никаде не одеше. И неможам да сфатам како така да си влегуваат сами :| Тука кај мм, гледам си одат комшии, постари се. Јас уште откако дојдов не одам никаде. Свекрва ми на почеток ме прашуваше зошто не одам, сакале да доагаат. Кажав не и толку. Може нешто сум си планирала, може не ми е средено по дома.Е со блиските е подруго, секогаш ми се најавуваат дека ке дојдат, па и да си спремам нешто. А и јас кога сакам да отидам некаде секогаш се најавувам :)

На Dust, Barbie20, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  3. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Гости сакам,народска куќа секогаш отворена за секого, :hug:
    Тие седенки , дружења ги сакам посебно викен бидејки сите сме слободни, а и не би се тупнала преку недела на некого, и избегаваат да ми се тупнуваат и мене знаејќи дека сме на работа и со деца помали.... Ама ако некој дојде не најавено секако врата е отворена и да преку недела нема проблем бито е да се дружиме, знаејќи и гледајќи на денешно време се е поретко тоа меѓу луѓето секој избегава да дојде,па и да му отидеш за жал:|

На bittersweet, Dust, Val-Dim и 12 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Boske..se sto e pod 10 godini se TAZE.
    Ti vo koi spagjas?

На Dust, mareane, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.664
    Не ја знаев дефиницијава, тогаш и јас сум тазе. 7 год брак :)

На Dust, DVAANGELA, JuLleE и 10 други им се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Како млада невеста свеки моја кога идеше некаде ми се кажуваше и ваљда очекуваше и јас дака треба да се кажувам :^) а јас дифтар, секој пат се чудев како не ја мрзи да се качува нагоре-надоле за да ми каже дека ќе оди до кај ,,Светле,, на кафе, никогаш не ме повика и јас да дојдам ;( Па виде невиде и она престана |( најинтересно е кога ќе се погодиме една по друга во продавница :D додуше празник е кога јас одам во маалскава продавница :wasntme:
    Е со мм си кажуваме!

Со комшивки ич до ич не се дружам, ама баш со ниедна не правам иди ми-дојди ми.. сите пријателки ми се подалеку :)

На Dust, mareane, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. zeka

zeka Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    9.957
    Nemam gosti koi sto mi doagjaat nenajaveni. (ova kaj mene doma, vo starata doma)
    Ne odam nikade nenajavena. Se javuvam odnapred dali e/se doma, i dali moze da odam.

Mi se ima sluceno kaj maz mi, nezaklucivme nadvoresna vrata. Imavme povikano majstor koj trebase da dojde posle 2 casa od 'nastanot' ama podrani. Zazvonal ednas, nie vo spalna ne slusnavme. Toj zazvonal i vlegol, ne nema vo dnevna, bap vo spalna vo nezgodna polozba...:o
    Da go sretnam vo grad se stramam. :sweat: (ovoj del go nadopolniv vo postot)

Me iritira koga odam nekade se stava na masa za mese ,soleno/blago/sok koj sto ima i se napnuva so - zemi si. De od ova, de od ona. Ja na rezim i samo voda :)

Koga bev bremena neli od se trebalo da probas, da jadelo bebeto. :) Jas pod strog rezim, postojano zborenje od lekari da vnimavam da ne napraveme problem. Obicno na majka mi sestra me dotepuvase od molenje a mene nezgodno. Cesto odev pred da se porodam, se muabetevme so bratucedite.. no toa me iritirase, fativ muabet i prekina so - a zemi si.

Doma majka mi za sreka na toa pole e disciplinirana i znae koga ke kazam Ne, znaci Ne. Ako sakam sama ke si zemam/napravam.

Za ishranata .. od start podfrliv, ne retko se cuvstvuvam losa majka. Od start sme na Ad, na vestacka hrana. Za pritisokot jas sum vinovna, premnogu dozvoliv da vlijae situacijata na mene i ispadna von kontrola. Pijam po edna raka tableti, so istite ne smeam da dojam.

Od bolnica probaa da me 'rizikuvaat' za da dojam, prekinaa terapija 3 dena. 180 konstantno pritisok , sto i da odlucev ke pogresev. I pogresiv.

Od deneska Un. stek ,pecurki i supa na meni.
    4 dena bez nego :) ke videme kako ke ode.

Последна измена: 14 ноември 2016
    На Dust, mareane, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мoждa е гaднo, у ствaри е гaднo, aмa oвa мoже дa гo прaвaт сaмo пaрoви кoи се сaкaaт мнoгу и кoи не се срaмaт еден oд друг.
    (мoжев и пoубaвo дa гo дефинирaм oвa aмa дoдекa пишувaм, Евa гo тестирa нoвиoт oкoлуврaтник нa ѕверoт...мaaaлку струјa зa смиренo шетaње. Не ги викaјте aнимa мунди, испитaнo е и не е штетнo)
    Нa кoј дo штo му е :)

На friendy, referentka, Dust и 9 други им се допаѓа ова.
  9. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ете зaбoрaвив...
    Имa едни мaж и женa штo не ги пoзнaвaм, нo ги гледaм честo... Се oблaкaaт истo. Акo е крaјнo не извoдливo, т.е. aкo женaтa сaкa дa oблече фустaн, сукњa...тoгaш се вo истa кoмбинaцијa нa бoи.
    Мене oвa ми е смешнo.

На irenadaniel, referentka, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Колку и да се сакаат, она едниот седи на шолја а другиот мие заби отсекогаш ми било одвратно. И мислам дека го има само на филмови. :D Или не? :worried:

На referentka, Dust, sparklie и 11 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Или...НЕ :rofl:

На mareane, JuLleE, duffi и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.428
    Сања, со таков околувратник му го слабеете срцето. Не е одма и не е опасно одма, ама после неколку години миленикот ќе си ги осети последиците.
    Тоа е како дете, бара внимание и воспитување.
    Јас не би го употребувала на свој миленик. За да се продаваат, а и за полесен живот секако ќе кажат дека е безопасно. Не е безопасно. Сирот он.

На Annath, Lady Phoenix, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Искренo...гo имaме пoвеќе oд 4 гoдини иaкo рекoв нoв...нo нoв е oд причинa штo е упoтребувaн пo еднaш гoдишнo...и тoa нa oпцијa вибрaцијa, не струјa ( oд две бaтерии пo 1.5 в)
    Кoгa имaше еднa гoдинa, беше нa дресурa. Вежбите се пoвтoрувaaт пoвременo...кaј нaс тoa е нередевнo и сaмo тoгaш се кoристи.
    Едит: се слoжувaм декa не е убаво, нo е пoдoбрa oпцијa oд тепaње кoе гo применуваат мнoгу дресери.
    Истo тaкa се кoристи вo зa негo пoлезни лекции...кaкo нa пример, дa не јaде нештo фрленo вo двoр.
    Знaчи гo кoристиме зa тaкви вежби, не зa дa прaви здрaвo или дa изигрaвa циркузaнт.
    Бидејќи, циркузaнт е пo прирoдa :)

На Dust, mareane, Lilit и 6 други им се допаѓа ова.
  14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Bev na kratko nadvor i premrznav.Svariv kakao,izvadiv jagodi i sum staila eukaliptus da vrie vo voda(demek inhalacija) .Dremime site po doma,kako li ke vrvi zimata :wasntme:

На referentka, Dust, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Се облакаме со мм во склад кога излагаме! Имаме слични бои на обувки, палта, блузи, кошули, фармерки.. кога носам фустан тој е слично облечен со бојата, а пак за ,,побитни,, свечености свадби на пример уште повеќе нагласено, ако јас носам црно со сиво не ми оди тој да носи плаво со тегет или обратно..
    И тоа не е така бидејќи ние повеќе се сакаме од останатите и уште повеќе не разбирам каде е смешката :?: така ни е убаво!
    Момент во вц и двајцата си сакаме интимност, поготово кога сме на шоља :P

@sanjaeva ќере твое јава коњчиња со внука моја, се шина девојчето од објаснување како некое големо девојче Ева јавала некој лош коњ и само на неа и го давале :lol: не верувам дека се работи за друга Ева :$ да ја прашам золва можеби знае како се вика и мајка и :rofl:

На referentka, mareane, Barbie20 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ладно денес. Дојде зимата :(

На referentka, Dust, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.095
    Допаѓања:
    328.665
    Jas definitivno utre ke stavam kapa i shal za na rabota

На referentka, Dust, Barbie20 и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.604
    Допаѓања:
    177.736
    Гадно е, но во насловот стои дека ова го прават само долгогодишни парови. Не знам колку е вистина :)

На mareane, Tajnaotrovna, DVAANGELA и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.664
    ^ не ме зезајте :lol:

На Lilit, DVAANGELA, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    ^По мое, ова го прават најдобри другари (претежно во помлади години), а до толку најдобар другар партнерот не треба да ти биде, оти отиде страста тру д тоилет...во комплет со фекалиите твои...дури тој стои до тебе и те гледа :|

На referentka, mareane, manja666 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.