Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

За што зборувате?

2. Bridget

Bridget Форумски идол

3. kukla21

^хахахаха :)
    Јас муабетам во ВЦ :) тука се пронајдов :) а го викам и мм друштво да ми прави - муабетче, нешто да подаде :)

4. Bridget

Bridget Форумски идол

Сама си муабетиш, или тој е во друга соба па се довикувате, ИЛИ...? :o Ти на шолја, он на земја до тебе и си муабетите :D

5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Куќа отворена само за мили гости,(poolparty) за сите други врата затворена!:rofl::lol:
    Баш пред некој месец пишав како ми здодеа куќава да биде ко автобуска станица:rofl::fubar:што би рекла покојна тетка од пазар вратено, кај нас пратено.:rofl:|( Во ваков период буквално секој идеше дома, од улица, од комшии, се правеше мезиња, софри на големо и ко за чудо се за пусто пиење беше работава не за да те видат, туку да се напијат.|(
    Не ми се допаѓа доаѓање на ненајавени гости, од причина што не секогаш имаме амбиент за гостопримство, плус обврски од учење и слично барале мир, тишина, не многу народ. Друго некогаш се случува да дојдат на лош датум,:| да немам што да принесам да се отсрамам :$па ќе биде баш кафе-муабет:(:|па после ќе има лутење,:envy: па зборење ко ич не ме пречекаа, стипси, скржави.|(
    Од комшии летно време иде комшика кај нас во двор, со мајка пие кафе и толку.
    Друшките порано ми идеа 24 часа преку лето, братучедките во било кое време ама точно за ручек или вечера:!:ама помина и таа златна доба.:|Се случи чудо и сега е тивко:!:барем не ми се врвчат пијаници, сум успеала во намерата нив да ги избркам.|(

Практикувам најавување и тоа е културно да прашаш имали некој свои планови, слободен ли е болен ли е, па потоа ако те примат ок, ако не друг ден ќе идеш на гости и толку.:!: Се случува луѓе да чистат, да имаат други гости, да имаат прослава по некој повод, деца да учат, па млади брачни пареви да минат цел ден во кревет како така тупни се ненајавен, |(да ги прекинуваш во сред акција.:!::lol:

Складно облечени пареви не ми се допаѓаат, посебно не ми се допаѓаат ниту тие што наликуваат, повеќе личат на брат и сестра отколку на пар!
    Се знае дека треба да бидат складни во умот, емоции, размислување, а за облеката воопшто не е битно да бидат во иста боја облечени.:!:

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Мене не ми смета ако се усогласени во облеката, со тек на време и ние несвесно тоа го правиме, пример кој прв ќе се облечи -другиот посегнува по нешто што не би се одвојувало толку од она на партнерот, па често се случува тоа да е боја па ок ми е. Ако видам дека кошула облекол, земам нешто пофино, ако тој види дека црна маица со натпис некој и фармерки тесни сум облекла -зема нешто слично, и така. Не секогаш ама често. Оти и мене не би ми било пријатно да се скоцкам а тој спортски облечен, и обратно.

Ariel, Lady Phoenix, Annath and 17 others like this.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ич не прaшувaј, се е јaснo @sanjaeva.
    Мислaм декa зa другa Евa збoрувa, бидејќи НИЕ сме ВO ШТРАЈК... Зa 15-ти рoденден бaрa кoњ и сегa ниту еден не и oдгoвaрa, пa мoрa дa се купи.
    Јaс сум зa НЕ.
    Притисoкoт е префрлен нa бaбa и дедo :smirk:
    Се нaдевaм декa пaметнo ќе изигрaaт.

Едит: јaс збoрувaв зa ИСТO oблечени, не зa усoглaсени.

8. kukla21

Не бе па ти - тет а тет :rofl:. Некогаш на врата, некогаш седи на капакот од шољата, а јас во туш кабина :rofl:

9. friendy

friendy Форумски идол

Ние правиме повеќе од тие работи заедно и воопшто не сметам дека е нешто од кое човек треба да се згрози. Така се навикнавме и тоа ни е секојдневие.

@promeneta Не мора да значи. Големиот беше на гости кај другарче и после два дена рече дека другарчето не дошло на училиште зошто имал сипаници. Многу се грижев тогаш ото малото беше бебе, ама бато не се зарази. Малото се исфрли 13 дена после контакт од брат му кој се зарази од училиште после години. Поминавме многу лесно. Најризични за белези и најтешко минат прво исфрлените. Мислам оти се и најголеми.

10. duffi

duffi Форумски идол

Јас и сестра ми двете од иста чаша пиевме, заедно спиевме.
    На крај татко ми се сипа по втор пат, јас не.

friendy, JuLleE and Lady Phoenix like this.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Сепак мислам дека станува збор за твоја Ева :) муабетов и е од октомври сега мене ми текна да споделам.. сеедно ако се заедно таму нека се дружат, ако не се ќе се најдат по љубовта за коњи.
    Инаку и внукава спомнува дека сака свој коњ и сите треба колективно да учествуваме за да се купи, ни навестува дури, женска и план си скроила :D

Едит: исто облечени ,,до толку,, не сме никогаш, едно парче да и другото складно. Една пријателка ми вели како секогаш сте во тон облечени, па викам јас ја бирам облеката за двајцата, какви да бидеме :tmi:

friendy, Lady Phoenix, Annath and 6 others like this.
  12. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Само третото понекогаш, ова другото не.

Ускладување на облека само спрема пригодата. По боја никогаш не се ускладивме, немам ни желба. Едино сакав за свадбата пошто јас носев розов фустан тој да облече розова кошула ама нему розово би му стоело за никаде, темен тен и розова кошула - не.

13. manja666

manja666 Популарен член

Никогаш, ама никогаш нема да ми стане интересно прдењето на партнерот или да се гушиме кој посилно ќе прдне. И никогаш нема да ми е нормално да вршам нужда во иста просторија со личност спрема која чувствувам секслуален нагон. И милион вакви слични ствари...
    Сфаќам близина и сакање и се. Ама што е грозно, грозно е. Мене страста ми ја снемува од вакви работи, ме одбива некако.

14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Боже боже..никој не пртка прттттт-трррррррррррррррррт пред партнерот:?:
    Е што бе, одите во друга соба или пригушувач ставате на задниците:rofl:

15. Sesil

Возрасни сме можеме да ..стиснеме,, не мора да ја труеме околината со непријатни звуци и ароми |(

16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Стрикно пригушувач користиме :|

17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Стискај стискај ама само ќе излета гулапчето..некогаш не се додржува, а зошто па да се мачиш...зборам за дома значи а не во јавност пред непознати луѓе.

18. Sesil

па не се стискаш 3 саата, 2 секунди ,,мака,, ништо не е

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Си прткаме, а другиот секогаш е лут и навреден :!: ако замириса појако демонстративно се напушта собата и се отвара врата (mooning) не се притесњаваме :tmi:

20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Секој има право да биде слободен или срмежлив пред партнерот...не навлегувам во туга интимност и затоа без срам си кажав јас што си употребувам, сите точки наредени една по друга:rofl::rofl:

emkaemka likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.