Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За што зборувате?

2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
  3. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ^хахахаха :)
    Јас муабетам во ВЦ :) тука се пронајдов :) а го викам и мм друштво да ми прави - муабетче, нешто да подаде :)

На Esmeralda-MD, Annath, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Сама си муабетиш, или тој е во друга соба па се довикувате, ИЛИ...? :o Ти на шолја, он на земја до тебе и си муабетите :D

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  5. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Куќа отворена само за мили гости,(poolparty) за сите други врата затворена!:rofl::lol:
    Баш пред некој месец пишав како ми здодеа куќава да биде ко автобуска станица:rofl::fubar:што би рекла покојна тетка од пазар вратено, кај нас пратено.:rofl:|( Во ваков период буквално секој идеше дома, од улица, од комшии, се правеше мезиња, софри на големо и ко за чудо се за пусто пиење беше работава не за да те видат, туку да се напијат.|(
    Не ми се допаѓа доаѓање на ненајавени гости, од причина што не секогаш имаме амбиент за гостопримство, плус обврски од учење и слично барале мир, тишина, не многу народ. Друго некогаш се случува да дојдат на лош датум,:| да немам што да принесам да се отсрамам :$па ќе биде баш кафе-муабет:(:|па после ќе има лутење,:envy: па зборење ко ич не ме пречекаа, стипси, скржави.|(
    Од комшии летно време иде комшика кај нас во двор, со мајка пие кафе и толку.
    Друшките порано ми идеа 24 часа преку лето, братучедките во било кое време ама точно за ручек или вечера:!:ама помина и таа златна доба.:|Се случи чудо и сега е тивко:!:барем не ми се врвчат пијаници, сум успеала во намерата нив да ги избркам.|(

Практикувам најавување и тоа е културно да прашаш имали некој свои планови, слободен ли е болен ли е, па потоа ако те примат ок, ако не друг ден ќе идеш на гости и толку.:!: Се случува луѓе да чистат, да имаат други гости, да имаат прослава по некој повод, деца да учат, па млади брачни пареви да минат цел ден во кревет како така тупни се ненајавен, |(да ги прекинуваш во сред акција.:!::lol:

Складно облечени пареви не ми се допаѓаат, посебно не ми се допаѓаат ниту тие што наликуваат, повеќе личат на брат и сестра отколку на пар!
    Се знае дека треба да бидат складни во умот, емоции, размислување, а за облеката воопшто не е битно да бидат во иста боја облечени.:!:

На Esmeralda-MD, bittersweet, Lady Phoenix и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Мене не ми смета ако се усогласени во облеката, со тек на време и ние несвесно тоа го правиме, пример кој прв ќе се облечи -другиот посегнува по нешто што не би се одвојувало толку од она на партнерот, па често се случува тоа да е боја па ок ми е. Ако видам дека кошула облекол, земам нешто пофино, ако тој види дека црна маица со натпис некој и фармерки тесни сум облекла -зема нешто слично, и така. Не секогаш ама често. Оти и мене не би ми било пријатно да се скоцкам а тој спортски облечен, и обратно.

На Ariel, Lady Phoenix, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Ич не прaшувaј, се е јaснo @sanjaeva.
    Мислaм декa зa другa Евa збoрувa, бидејќи НИЕ сме ВO ШТРАЈК... Зa 15-ти рoденден бaрa кoњ и сегa ниту еден не и oдгoвaрa, пa мoрa дa се купи.
    Јaс сум зa НЕ.
    Притисoкoт е префрлен нa бaбa и дедo :smirk:
    Се нaдевaм декa пaметнo ќе изигрaaт.

Едит: јaс збoрувaв зa ИСТO oблечени, не зa усoглaсени.

На Lady Phoenix, Annath, referentka и 14 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Не бе па ти - тет а тет :rofl:. Некогаш на врата, некогаш седи на капакот од шољата, а јас во туш кабина :rofl:

На Esmeralda-MD, Petar80, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Ние правиме повеќе од тие работи заедно и воопшто не сметам дека е нешто од кое човек треба да се згрози. Така се навикнавме и тоа ни е секојдневие.

@promeneta Не мора да значи. Големиот беше на гости кај другарче и после два дена рече дека другарчето не дошло на училиште зошто имал сипаници. Многу се грижев тогаш ото малото беше бебе, ама бато не се зарази. Малото се исфрли 13 дена после контакт од брат му кој се зарази од училиште после години. Поминавме многу лесно. Најризични за белези и најтешко минат прво исфрлените. Мислам оти се и најголеми.

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, Annath и 5 други им се допаѓа ова.
  10. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.791
    Допаѓања:
    145.333
    Јас и сестра ми двете од иста чаша пиевме, заедно спиевме.
    На крај татко ми се сипа по втор пат, јас не.

На friendy, JuLleE и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Сепак мислам дека станува збор за твоја Ева :) муабетов и е од октомври сега мене ми текна да споделам.. сеедно ако се заедно таму нека се дружат, ако не се ќе се најдат по љубовта за коњи.
    Инаку и внукава спомнува дека сака свој коњ и сите треба колективно да учествуваме за да се купи, ни навестува дури, женска и план си скроила :D

Едит: исто облечени ,,до толку,, не сме никогаш, едно парче да и другото складно. Една пријателка ми вели како секогаш сте во тон облечени, па викам јас ја бирам облеката за двајцата, какви да бидеме :tmi:

На friendy, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Само третото понекогаш, ова другото не.

Ускладување на облека само спрема пригодата. По боја никогаш не се ускладивме, немам ни желба. Едино сакав за свадбата пошто јас носев розов фустан тој да облече розова кошула ама нему розово би му стоело за никаде, темен тен и розова кошула - не.

На Lady Phoenix, Annath, Bozica1980 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Никогаш, ама никогаш нема да ми стане интересно прдењето на партнерот или да се гушиме кој посилно ќе прдне. И никогаш нема да ми е нормално да вршам нужда во иста просторија со личност спрема која чувствувам секслуален нагон. И милион вакви слични ствари...
    Сфаќам близина и сакање и се. Ама што е грозно, грозно е. Мене страста ми ја снемува од вакви работи, ме одбива некако.

На JuLleE, Petar80, evangelina.ina и 8 други им се допаѓа ова.
  14. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Боже боже..никој не пртка прттттт-трррррррррррррррррт пред партнерот:?:
    Е што бе, одите во друга соба или пригушувач ставате на задниците:rofl:

На friendy, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Возрасни сме можеме да ..стиснеме,, не мора да ја труеме околината со непријатни звуци и ароми |(

На Petar80, evangelina.ina, Lady Phoenix и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.256
    Допаѓања:
    91.911
    Стрикно пригушувач користиме :|

На JuLleE, Lady Phoenix, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Стискај стискај ама само ќе излета гулапчето..некогаш не се додржува, а зошто па да се мачиш...зборам за дома значи а не во јавност пред непознати луѓе.

18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    па не се стискаш 3 саата, 2 секунди ,,мака,, ништо не е

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Си прткаме, а другиот секогаш е лут и навреден :!: ако замириса појако демонстративно се напушта собата и се отвара врата (mooning) не се притесњаваме :tmi:

На Lady Phoenix, iloveyou29, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Секој има право да биде слободен или срмежлив пред партнерот...не навлегувам во туга интимност и затоа без срам си кажав јас што си употребувам, сите точки наредени една по друга:rofl::rofl:

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.