Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Мене глупо ми е исто или слично облекување.
    Да, спонтано се дешавало, ама како мојот несуден брат близнак - не фала. Глупо е и тоа многу е глупо.

Јаооо темава.
    Вие очекувате дека сите ќе се искрени со прдењево?

JuLleE, Lady Phoenix, Annath and 5 others like this.
  2. Dust

Dust Game Over

Да се вратам назад на темата со гости и заклучување..
    Јас имам некоја фобија.. Цел живот живеам во зграда и јас кога се враќам, отклучувам, влегувам, заклучувам и тек после тоа вадам обувки. Додека не заклучам и не проверам дали е заклучено, ни ќесите од продавница не ги пуштам на земја. Ненајавени гости мразам, ненајавена не одам никаде.
    Кај моите имавме една комшивка што никогаш не се најавуваше и секогаш кога ќе дојдеше, ѕвонеше и се фаќаше за квака.. А мене тоа страшно ме иритира!!! Од памет се вадам.
    И еднаш истата песна, ѕвони, научена си е знае дека е заклучено ама срце не дава да не се фати за квака..
    Кога сум и излегла ... Кога ја подбрав, женава 10 минути се извинуваше. Абре врескав во влез.
    Не толерирам..не не и не. Не може жено јас тебе 8 години да ти кажувам да не ми ја силуваш вратата, а ти како празна тиква прво тоа да го правиш! После тоа гледаше женава од балкон кога ќе излезам, па да оди кај мајка ми на гости..
    На ручек така ненајавени ако ми дојдат, добредојдени се, секогаш има повеќе. Ама една ни темпираше секогаш да иде во сабота, во 1 на гости, па да и се погоди и за ручек..страшно ме нервира и тоа.

Ова со партнериве и со прдење, миење заби додека едниот е на шоља...за мене е крајно неприфатливо! Сите си имаме некој степен на интимност со било кој партнер, без разлика дали бил дечко или сопруг, ама убедена сум дека дел од таа интимност треба да си ја зачуваме само за себе.

Облекување во иста (екстремно слична облека) исто така не ми се допаѓа. Како да си го губиш сопственото јас и се претопуваш во нешто што не си..или партнерот го претопуваш.. Се додека едниот не е во хавајски мотиви, шорцеви и кошула како оној фраерот од серискиот филм на кој што му го заборавив насловот, а жената е во црн елегантен фустан, ОК е..

А ти сестро жабовска, каде ќе ни бегаш? Тајна е а?

Маре..или Ане:wasntme:
    Фала ти, ама јас не сум за врски на далечина :) ретко успева, само колку да го заробам човекот во недоглед?! Не сум таква.. од грешките сум учела, сум научила на потешкиот начин, сега пазам што правам..
    Сакам некој до мене, сакам нешто постојано..нешто што не може никој да ми го одземе.. Не барам многу..
    Човеков е фин, сосема ОК.. ама е и поврзан со фирмата во која работам, преку тоа не верувам дека можам да поминам..
    Авантура која што би ја повторила уште 100 пати, забрането овошје што би го комзумирала во секоја прилика :$
    Човек што е прилично богат, по кого се вртат 100 жени на ден, човек што може утре да побара да ме избркаат од работа само затоа што застапува пола од клиентите на фирмата? Не фала :drunk:
    Ух како би пишала сега во темана што ми лежи на срце..ама во Македонија сме:devil:

3. julie77

julie77 Форумски идол

Сега ми е уште појасно зошто нашите момци по Западов сакаат до себе да имаат жена од наше поднебје или бар од наш регион ...

4. Dust

Dust Game Over

Хмм, зошто?
    Затоа што го прави најубавото гравче?:lol:

5. Emy867

Emy867 Форумски идол

Домаќинки моми сНе, Даст:D.

6. julie77

julie77 Форумски идол

Затоа што сме спремни и за дом и за маж и за дете. Не сме до толку себични(да не пишам саможивни), како добар дел од запдњачкиве.
    Јас сум за еманципирање како треба, ама кога се работи за семејство сепак да си стои договор и да се има осет и за другите кои се присатни во домот.

7. Dust

Dust Game Over

Да не испадне дека сме расипнички и растурени сарми..место грав:rofl:

Западот е ладен за разлика од нас.. После тоа време поминато во Њујорк јас почнав да бидам како нив..
    За среќа ме акна од глава една реалност хаха

8. Emy867

Emy867 Форумски идол

Ами се наоѓа и нешто такво, шаренило да биде де:D. Ама гротото се такви ко што кажа Џули.

9. julie77

julie77 Форумски идол

Таму сум. И сепак не е у глобала така со сите, ама сепак темпото и животот тука ги прави саможивни.

10. Dust

Dust Game Over

Балканка е балканка.. исто како што мажот балканец е загрозен вид:rofl:

Ооооо сериозно? Ќе ти дојдам на гости после нова год :party:

11. julie77

julie77 Форумски идол

12. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Добро утро :o:
    Ако тргнам сега накај работа, ќе стигнам многу рано :shake:
    Ако тргнам за 10 мин. може да ме фати и да не ме фати гужва.(wtf)
    Ноќеска на Партизанска се снимал акционен филм :~:... што стана со народов?

Peco, Esmeralda-MD, Dust and 11 others like this.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Мене не ми е срам да какам пред маж ми. ВЦ е за тоа, некогаш знае да влета ненајавен дур седам на шоља, не се сецнувам ич, не дека стално кога одам да какам верно ме придружува, ама се дешава да му притреба нешто од ВЦ па да си влезе.
    И си прднувам во ВЦ гласно, ама само во ВЦ, по собите да шетам и прдам пред маж ми тоа не, нема потреба да ја трујам околината.
    Ете, неколку дена имав запек од ова таблетиве за железо што ги пијам, стомаков ми се наду и него му се жалев дека не сум со денови какана. Сабајлево успеав да се искакам и му напишав на вибер порака дека се искакав, да не ме мисли :D

Aj добро утро :D

14. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Добро утро :)
    Комшиите немаат осет дека генералка не се прави во 07:00 часот наутро :envy:
    Ех сеа да имаше некој да ми направи кафе и да ми го донесе во кревет :D
    Мрзливо утро некако :wasntme:

Esmeralda-MD, Dust, Sesil and 13 others like this.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Dobro utro. Vozbudena ko prvace. Sedam i cekam red :) A vie za kaki zboruvate. Ne kakam pred maz i ne prdam. Zatoa prv pat koga prdnav pred nego a bev bremena i ogromna bev cela crvena od sram. Togas ne mozev da dodrzam bebe udri ili mrdna... plus... dodeka stanam tolkava od krevet i dojdam do druga soba... tesko da dodrzam.

Sega veke sum ok :)

Za gosti sum se izjasnila. Nenajaveni ne otvoram vrata. A i po difolt ne sakam gosti. Domot mi e mir ne avtobuska.

16. zeka

zeka Популарен член

Dobro utro, dobar den.

Ladno brrr e nadvor, zimo. Caj na dneven red, disciplinirano.

Se izbrisale site brojcinja na kartickata, nemozam da ja platam smetkata.
    5 minuti mi e od doma salonot i se zaboravam da vlezam koga izleguvam. Godini navaluvaat.(facepalm)

Vcera demek ke ucam kako se pravi paca/piftija pravese majka mi, trup. Nisto ne svativ, tele se uci, ne vol.

Za prdenje pred ex mm ili vrsenje fizioloski potrebi, ne sum. Ima kluc, ako mu treba nesto, za 5 minutki, ke poceka/m ne e kraj na svet.

Ne se stramev pred nego, samo nekoi raboti sakav da si gi zadrzam za sebe de.

Za nego ne komentiram bidejki e moe minato i nema potreba da trubam i da se navrakam nazad.
    Zivot ide dalje.

Esmeralda-MD, Dust, Sesil and 8 others like this.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Добро утро!

Не знам што ме спопадна вчера попладне, ме изеде нервоза за глупости. Се прашувам дали е поради денот поминат сама во станов, без да излезам, или ПМС ме дрма.

Денес сум кај моите. Ручек појма немам.

Убав ден!

18. mami blue

mami blue Форумски идол

На запад ништо ново
    ист ден ко вчера
    Ручек мусака
    убав ден

19. joy1

joy1 Форумски идол

jutro
    pijam prvo kafe napraveno od koleska :)
    koga i kako sum zaspala nokeska ete neznam
    me razbudi alarmot sabajle i neznaev kade se naogjam

rucek;oriz so zelencuk i meso

Esmeralda-MD, Dust, Sesil and 15 others like this.
  20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Добро утро

Не сум за издавање толку интимни ,,тајни,, пред партнерот.Ако се деси нешто од горенаведеното - шта је,ту је...ама намерно несакам да е.Натпревар ? - Никако.
    Според мене, жената треба да си е дама секогаш пред мажот.Невелам НИКОГАШ, но велам МОЖЕБИ СЛУЧАЈНО.

Облекување исто ?...не сум размислувала и не ми паднало на крај памет.
    Внимаваме само ако тој е со кравата и кошула, јас да не сум во фармерки/тренерки (и обратно).

Ги слушате ли хелихоптериве?
    Многу непријатно..над глава летаат и ,,језа,, ми е.

Толку обилно доручкував што ми се приспа сега...седам и дремам.Жив човек нема.

Peco, Esmeralda-MD, Dust and 19 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.