Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    ММ незадоволен од синоќашната апстиненција ме ,,вибероса,, со закажување на вечерашна ,,партија,,..и тоа со експлицитни зборови што ќе се десело вечер.(mooning)(mooning)(mooning)
    Бидејќи нели овде сите сме ,,стари,, морам да ви доловам како изреагирав кога ја прочитав пораката
    upload_2015-6-18_10-26-8.jpeg
    е, нели он така, јас пак поинаку.
    Се разбуричкав по тоа плакарот и го најдов долниот веш наменет за кревет, ама ни до колена не оди..нели поправена сум..

ништо....вечер ,,пиштол,, ке му излезам, најизненаден ке биде:P:P
    upload_2015-6-18_10-32-19.jpeg

На podravka, WORRIED.BT, LUCERKA и 14 други им се допаѓа ова.
  2. tinan

tinan Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    1.276
    ма каква тројка бре... петка... па кога ќе те прашаат како си помина.... ќе кажеш... скроз одличен :rofl:

На julie77, Lady Phoenix, Abrakadabra и 4 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Недај Боже студент да си па да мора да се бориш за десетка...
    И тоа со зборовите ,,ааааа...држам просек јас..,,:rofl::rofl::rofl:

На tinan, Lady Phoenix, Abrakadabra и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Држи ти само. Додека некој со кхм ти со пораки, а мори нели ти реков почесто, бебе нана ти оп рип.
    Ај поозбилни бидете не ви личи на годините. Јас ќе стрижам куче и ќе бањам :worried: ама со тоа ногата и диско-патијата, нели ви кажав едно време многу бев по тоа диската па сега имам дископатија. Инаку ногава вчера не ме излажа, се гледа финишот односно денот. Ај создравје, отидов на средување околина.

ImageHandler.jpg

11401253_10155655620665284_2683138582558007824_n.jpg

Последна измена: 18 јуни 2015
    На Val-Dim, tinan, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Да облечеш јакна не ќе биде лошо 11 степени е надвор а за коса стави си капче затоа што цел ден ќе биде лигаво времево

6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Мене на периоди ме фаќа ...тоа де желбата за кексот.
    Моментално сум офф.:worried:
    Ќе помине нели да не се потресувам многу и да не читам по теми за апстинирање.(lalala)
    Кај мене зелник се пече повелете.
    Убав свеж ден, да не се препотуваме.:lol:

п.с. ви кажав дека пак се скарав со сите во куќава?:|

На kukla21, Peco, Val-Dim и 11 други им се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Ко и се во државава доцни, добро е не е ладно, таски заврши работа, фала ти што се грижиш за мене ;) Денес на тема кекс мене не ме рачунајте :*

На tinan, Annath, tessie и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Zdravo drushtvo. Pak za Australija se spremate?
    Ako, jas ke vi dojdam na vas, i ke vi zasednam dodeka se pakuvate, da proveram shto nosite, da probam ajvarot koja najubav ima, kontrola na kvalitet. Toa ona nema da saka, onoa nema da saka, shto vikala zhenata, dajte deca na mama samo po polovin jajce.

Za keks ne pravam muabet. Tapeti lepam ovaa nedela.

Slusham vremeto losho a? I posle vikajte kaj mene vrne non stop. Koj saka chadorot da mu go pozajmam, jas za od sonce kapa ke si stavam :sun:

На Val-Dim, tinan, Lady Phoenix и 8 други им се допаѓа ова.
  9. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Aaaaa, јас слушнав секс и тука сум:lol:. Како отварате таква тема без мене?:D

Инаку јас на одмор сум. Денес се одморив за сите пари. Сум спиела 15 саати. Почнаа да ме дрмаат да видат дали сум жива. Сега пијам утринско кафе:lol::lol::lol:

Толку ли ладно е таму, читам 11 степени? Бррррр.....
    Овде врне денес, ама не е толку ладно.:rain: чекам :sun:, па да се брцнам во морето, кај и да е ќе излезе.

Честото ќеркичка @Sky-butterfly ,да е жива и здрава, само радости да ви носи.

Простете ако сум пропуштила нешто, ве отварав чат-пат ама гледам расположени, не ми се пишуваше да не ви расипувам расположение.

На Val-Dim, tinan, lunicka и 7 други им се допаѓа ова.
  10. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai:

Завршив со две третини од деците, остана само мадам ама она изгледа собира искуство па кога ќе биде поголема да може да пишува и она на фемина.:lol::lol:

За темава мечка страв, мене не страв, нека праќаат колку сакаат покани за секс во тројка, четворка, петка ич не ми е гајле.:devil::rofl:

Сопругот си го обожавам и тој мене де:lol: и секс не одбивам:P, освен во поодмината бременост, многу неприродно ми е, внатре те клоца бебе а да имам секс, тогаш го избегавам и нормално кога сум болна.
    Малку тешко со три деца да најдеш време за кхм, кхм ама си наоѓаме, сексот е битен елемент во бракот и тој план не попуштаме ни после 8 години.:P

Многу ми е глупаво кога ќе слушнам жени како се жалат од маживе, како ги нарекуваат со погрдни имиња а за сексот збораат како некоја одвратна обврска која треба да ја издржаат еднаш, два пати во месецот, најискрено ги жалам, а тие па јас кога ќе кажам дека сакам секс со мм ако може секој ден нема да ми здосади ме гледаат како да сум некоја курва нимфоманка.(poolparty):rofl::rofl:

На Draganax01, MacenceEna, LUCERKA и 15 други им се допаѓа ова.
  11. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Или евентуално те гледаат со сомневање, демек лажеш !!

На LUCERKA, tinan, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Како бре тешко, скоро во секој пост имаш кхм:?:.
    Вториот болд не се сите исти, ако тебе ти е убаво некому не му е, не треба да жалиш никого, секој си знае сам за себе.

На tinan му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.945
    Допаѓања:
    203.237
    Хелоу и од мене, јас од денес ќе ве дружам од втора смена... ми одговара, таман мали дома да си го чувам некое време, доста беше градинка :D и мм по дома, стар одмор да искористи, весело ни е :D

се изнасексавте посабајлечки, гледам :P
    времево смрзнувачка, ама се тешам од утре потопло ќе е.

Имелда со право ни се лути, треба накај Лондон барем еднаш да го свртиме авионот, не само за Острелија да идеме :D

На tinan, anel, imelda и 9 други им се допаѓа ова.
  14. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Погрешно размислување имате за жените кои „демек“ не го сакаат сексот.Го сакаат ама човекот кој е до нив не им парира на желбите и потребите.Забораваат дека сексот не е само легни и заврши работа.Сексот е последица од претходно почитување,љубење,разговарање,секојдневни мали задоволства,убави зборови...
    Кога ќе дојдат до таков момент им се ежи кожата и гледаат побрзо да заврши.Затоа имаат таков одбивен став.

Последна измена: 18 јуни 2015
    На Edie.S, tinan, anel и 7 други им се допаѓа ова.
  15. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Па нема баш во секој пост кхм,кхм.:wasntme::lol:
    Реков тешко е со три деца ама не е невозможно, си наоѓаме време за себе, кратиме од спиење.
    Мајка ми ми го даде советот, еден ден кога ќе се омажам и имам деца никогаш да не заборавам дека сум била нечија сопруга пред да станам мајка и мислам дека е најдобар совет што сум го добила, тогаш не го разбирав ама сега и те како го разбирам, не треба целосно да се окупирам со децата а да го запоставам мажот, тоа води кон пропаѓање на бракот, тие ќе си пораснат а ние ќе останеме странци кои не се ни познаваат.

Жениве за кои пишував се помлади од мене, помалку време во брак, со по едно дете, си живеат релативно добар живот, мажите не се пијаници, не се физички/психички малтретирани, немаат финансиски проблеми, се чудам кога успеа да им здосадат мажите за толку кратко време, нели се мажиме као од љубов а во љубовта спаѓа и сексот.
    Ај да се 20 и кусур години во брак па им здосадило ама вака ете чудно ми е и да според мене се за жалење, мажите само на секс мислеле, на што сакаат маж од неполни 30 години да мисли?

На MacenceEna, tinan, Bozica1980 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Се си бара нега
    И љубовта
    Па и сексот
    Моногамијата е тешка работа, кој како сака нека каже и нека глуми.
    Кога си создал семејство, треба и да го одржуваш.
    Ако не се трпи , има начин - разделување.
    Ако останеш -трпи си и нека ти е мачно, ама не се жали и не кукај за атер за фамилијата која ја ,,одржуваш,,
    Мој став е тој.
    Јас така постапив.Немора детали да се кажуваат, на многумина овде веќе им е јасно...мислам за мене.

Ако сексот не го одржуваш ти дома, ондаК ке се најде некоја друга ,,разгорувачка,, ...па зошто не и ,, одржувач,,
    Така ???
    Имам само една порака до сите - чувајте си го домот !!!
    Тешко се создава и тешко се одржува.
    Сега можеби Ви е смешно, ама после 20-30 години брак, ќе Ве прашам...

На Viktorijaaa5, tinan, anel и 11 други им се допаѓа ова.
  17. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.752
    Битер никогаш не знаеш што е и како е позади затворената врата.Многу луѓе имаат најмалку две лица ,едно за во јавност друго во приватност.А тоа што велат дека само мажите мислат на кекс а жените демек не,се сомневам во тоа и нешто не ми е за верување.Сакаат да покажат друго лице.
    Разликата на пример меѓу тебе и нив е што ти си искрена и отворена и имаш само едно лице.А тие другите ....богами...кој знае што прават а ваму глумат девици Марии.

На tinan, kukla21, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Еве да Ви кажам, можеби не е убаво од мене,ама анонимна сум за 98% овде па можам да си дозволам да ,,оддадам,, некого.
    Имам пријателка.
    Пред сите се брачен пар од соништата.
    Ама кога на само ке останам со неа муабетот е овој ,,ај што не се витоса овој некаде,,...,,аууу не се трпи одвратен ми е,,...,,излагај од дома и дај Боже да не се вратиш,,
    Јас останав со подотворена уста..
    Мислев дека се супер.
    Пред народ се бацуваат. (Е..од тука произлегува мојата теорија -тие што пред народ се бацуваат дома се тепаат)
    Хармонија невидена - ,, сега цуци,,...,,сега злато мое,,....,,доаѓам љубов моја,,
    Мислам
    upload_2015-6-18_16-32-12.jpeg

На tinan, imelda, girl-miri и 4 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.541
    Ццццц маживе на тема кекс воздржани :P Ја дома премрзната, пак не го послушав Перица наш и не облеков јакна, смрзната сум :D Седам со топка ракија на онаквата од што ми е ладно :P Правам колачи за душа на деде за утре, ме инспирираше Фичо денес на емисијата :D Еј да, ме викнаа пак :D Утре ќе идам пак :)

На tinan, Lady Phoenix, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.062
    На tinan, kukla21 и Peco им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.