Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Нови модели на елки (ова без зае*анција) на пластичарска.
    Од 900 денари па до 3000 (ама ептен се големи).
    Јас си избрав за 1800.
    Такви богати елки, немам видено до сега.Гранките и иглиците им се поинакви од досегашните елки.

На kukla21, Lilit, iloveyou29 и 14 други им се допаѓа ова.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    И јас се приклучувам во чистењето, мерак ми е,сакам средено да е, не сум до толку да е да блиста по секоја цена,ама си го сакам домот кога ми е среден
    Ете синојка, еден час ми требаше,дур мм ја заспиваше малата да средам цакум пакум, кујна средив, дневна ,вратив се на свое место, запеглав нешто што имаше, и одма ми заличи куќава:)

На Peco, Barbie20, iloveyou29 и 12 други им се допаѓа ова.
  3. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    @Sky-butterfly среќен нека е. Да се множат...за убаво.

Сестро дастовска, @Dust :D кај и да одам,ако отидам.. ќе те чекам на гости. Така да си знаеш моме.^_^

На Ariel, Peco, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Секој ден средувам по дома,алишта,садови,кревети,секојдневни работи.Имам и моменти како машина да имам во га*от и не седнувам,ама повеќе би шетала отколку дома да чистам.

Ќе ќитам втора половина на декември,до после 20-ти Јануари ќе стои елката,прашина ќе се наполни ако многу рано ја накитам.

На fallenangel, kukla21, JuLleE и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Не е ни чудо кога во секој твој пост се пронаоѓам(не се улизувам):!:.Рак со подзнак шкорпија,тоа е.
    Кај мене е се црно на бело.Црна кожена гарнитура,бела глат мала масичка,бела трпезариска маса со два црни и два бели стола(моја идеа:wasntme:),Исто имам голема ламба во ќош црно бела.Јас на тоа уфрлив резеда пернички и тепих со црно бело и тук-таму зелени шари(ама објаснив)и комода за Т.В.исто црно-бело.
    Во другите соби е различно:lol:
    Гости нејќам ненајавени,а и јас никаде не одам ненајавена.Секој времето си го планира и не е тешко да се праша,сите имаме телефони.
    Тука немам гости;(,и не си ни одат,само добар ден hallo и сите по дома.
    Не заклучувам врата,само од внатрешната страна се отвара,така ако немаш клуч или некој не ти отвори тешко Оти ќе можеш да влезеш.
    @promeneta со среќа,па да пиеме кафе(fingers)@danichap ја нема а и @Tajnaotrovna
    И на крај добар ден,ајде на кафе,само што си сварив
    Морав да редактирам за да честитам роденден на @Sky-butterfly
    Најсреќен роденден и секоја желба нека ти се исполни

На galapce, fallenangel, Barbie20 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.325
    Допаѓања:
    278.485
    @Sky-butterfly најсреќен нека е ! Од мене
    images.jpg
    @sanjaeva црна гарнитура и така кафеавкасти зидови штом имаш земи си светло кафеави теписи најлесни се за одржување.И фотељите тапацирај ги црни оти на бели ќе утепаш од трзање.
    И јас имам црна кожна гарнитура со светло кафеав (крем)дел за седење,такви(кафеаво со крем) ми се и теписите и столиците а масата црна.Комодата и таа црно со крем.Зидовите исто така светло кафеава нијанса,само тапетата зад комодата е сива со љиљави нијанси.
    Кога би менувала само би ја сменила комбинацијата на боите на столиците и масата(оти светло кремави столици ептен се валкаат,ама па и се претапацираат..);)
    @Ariel како да се дружиме повеќе со пријателите кога се ни смета,ненајавени ,покасно идење,мали немирни деца,обиени- собуени,пушење....Да не се разбереме погрешно и мене се ова ми смета се повеќе ...:o
    Порано сите идеа ненајавени,децата ќе си играме колку сакаме,возрасните слободно ќе си се дружат ,смеат карти играат,пушат,не се гледаше колку и што има на масата и најважно не дремеа на телефон и компјутер по цел ден...И после децата вакви ,такви несоцијализирани,па нели децата беа слика на родителите?!:^)

На galapce, Ariel, fallenangel и 22 други им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.776
    Pred 10 dekemvri ne kitam.I onaka ke sedi posle do 20 januar elkata.Prvo generalka pa kitenje
    Elka imam do plafon visoka.Takvi najveke sakam

Za ukrasi donele i vo merkur mn ubavi
    Dzambo mislam sekoja godina edno isto pocnaa da vadat

На fallenangel, kukla21, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    И нашата е до горе, ја земавме пред 4-5 години, секоја година практикувам да купувам по некој украс,и така ја надополнуваме,некои што не ми се свиѓаат веќе ги фрлам,а и список веќе има што сакаат децава, па обично им ги завиткувам подароците и ги ставам во вреќа,пред некоја година ја купив од џамбо, демек дедо мраз им ја оставил..
    колку било убаво да си дете:D

На fallenangel, Peco, Barbie20 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.868
    Допаѓања:
    173.445
    Срцка, кризирам јас за украсување. Кај моите порано китевме околу 1 декември, од мерак, а стоеше накитено до 20 јануари.
    Мојот роденден е на 20ти декември, на мајка ми на 18 јануари, на татко ми во ноември (нема китење за него :lol:) и некако уживав во тој период. Нова Година и Божиќ ми се празници кои обожавам да ги поминам со најблиските, амбиентот што се наметнува од сите тие украси ме топи буквално. Како мало дете сум, мислам дека од дома не би излегла да можам..
    Оваа година за жал не знам дали ќе ја имам привилегијата да уживам во убавината на периодов. Нема да имам баш постојана база, па да китам.. Ептен ќе се издепримирам, осеќам од сега..

Јас и ти тука го испивме, па за на 600 км, ехее лесна работа :rofl::hug:

@Sky-butterfly среќен роденден, од убавини да не куртулиш

Ooo чекајте да се едитирам хаха

Гарнитури- сакам црни и кафени. Исклучиво кожа.
    Таква и имам и кај мене и кај моите.. со оглед на тоа што јас им ја бирав, каква може да биде хаха
    За дневен престој не можам да замислам некои дречливи бои како црвена ..
    Сакам земјени тонови, целосно црно бело па не сакам, многу зебрасто ми е..
    Една пријателка моја има црно црвен стан, искрено ми се превртува во црева кога ќе одам. Кога ќе влезам секогаш главоболка ме фаќа

На galapce, fallenangel, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :D можеме и тука да го испиеме кафето де, мада, поинтересно е да те пречекам таму некаде...на станица:rofl: со натпис: ДАСТ, ЏЕ СИ СЕСТРО, не?!:rofl:

На Peco, JuLleE, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    да си земам и јас една голема ако не. Да и се израдувам ко што треба :) :*

Да се редактирам за лепотата @Dust .
    Освен лето и одмор, овој период ми е најубав (т.е. оној у декември кога сите улици се накитени, секаде е некако весело) и јас исто како тебе до после Божиќ периодот го обожавам и сакам да го поминам со најблиските. :)
    Инаку сега ќе морам порано да накитам, јер ми нагласија дека најверојатно за 2 недели ќе ме породат зашто плодовата ми се намалува, а отпосле со бебе тешко . :inlove:
    Не знаеш колку украси имам и уште ќе докупувам денес и се радувам како мало дете!
    Се сакам, сакам сијалички, големи лампиони, сакам украси многу се сакам! :rofl: :party: :*:*:* :hug::hug::hug:

Последна измена: 15 ноември 2016
    На PUPICA, Peco, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    @sanjaeva за цвеќето Замија јас ја викам, не бара одржавање сака место не директно на сонце, да не и е многу ладно и вода еднаш месечно сака. Брзо се развива и шири.
    Друго, за боите во домот, јас сум во последно време заљубена во зелена боја. Сакав овде во овој стан кога се преселивме да окречиме во зелена, онаа свежа киви зелена, и окречивме ама не излезе како што замислував, па мм прекречи во кајсија. А сакав да ставам се детаљи киви зелени. Купив дури и завеси од оние кончестите на свежа зелена боја, сакав перничиња зелени, прекривка за масичката исто, ама не бидна и се изнервирав. Отвори на интернет Green rooms decorations да видиш колку убави комбинации има, делува чисто и светло.

На Barbie20, sanjaeva, Dust и 5 други им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    (y):*

На Petar80 и Dust им се допаѓа ова.
  14. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.344
    @Ordinary се јавија повеќе за чистење па ние слободно ќе шетаме.
    И онака мебелот уште не ми е изберен.
    Као ги чекаме новогодишните попусти.

@referentka колкава разлика во цената.
    Јас од Home Idea што бендисав 1.80- 5500.
    Значи ако решиме да купуваме пластичарска му е мајката.

На Esmeralda-MD, kukla21, JuLleE и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.233
    Оваа година има и нови работи за разлика од претходните коа беше секогаш истото :mm:

На DVAANGELA, iloveyou29, Petar80 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.766
    И мене за скитање земете ме :P јас ептен не сакам да живеам во кочина тоа ме нервира инаку не сум по чистењето.

Како епп, Тина Тарнер е вонземјанин гарант!
    А да, да немам дете никад не би китела елка.

На Esmeralda-MD, kukla21, Peco и 17 други им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012

Стварно бе! :D

На Esmeralda-MD, kukla21, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Јас ќе китам дома малечка елка. Како и секоја година. Мислам дека ја имам ставено по темиве, ама пак ќе ја ставам, не е проблем.

Туку ќеиф ми се оние светлечките дрвца од Јуск. Толку романтично и елегантно делуваат, чудо. Имам едно мини такво, треба да си го ангажирам.

А кај моите има елка од 180 цм. Навремето ја купија од стоковната во Ѓорче, по грешка за 1800 денари. А убава е, богата. Се усреќија луѓето. И таа се кити во праска боја. Ќе ставам слико и од неа кога ќе бидне.

На mal.ecka, Esmeralda-MD, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Ау, бoрдел :lol:
    Не сaкaм темни бoи дoмa, ми зaтвoрaaт прoстoр, кaј мене е нa беж и светло кaфеaвo, кујнaтa беж и резедa.

Не китaм уште, тoa вo декември, некoј викенд, сo гoлемиoт зaеднo, ќефoј е дететo.

Скaј, oд убaвини дa не куртулиш!

Јaс aрнa, сo мaлoвo пo дoмa, ве читaм кo лектирa, и си лaјкaм oф кoрс :D кaкo инaче ќе знaете декa сум тукa... или дo кaде сум стигнaлa? 8)

На Esmeralda-MD, kukla21, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.344
    Колку се дрвцата во Јуск?
    Имам и јас мерак за тоа.

На DVAANGELA, LadyC и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.