Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Многу сакам креативни луѓе и идеи. Браво.
    Иначе имам нова бизнис идеја, видов на интернет нешто а имам приметено дека овде никој не прави такво нешто. Па сакав да пробам, и да продавам онлајн рачнa изработка.

Вложување во материјал скоро ич нема, а имам веќе свој алат...
    Што мислите вие ?

На Stories, Esmeralda-MD, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Откако ќе ми дојдеш да го инсталираш каминот, можеш суптилно да ме пофалиш колку убава библиотека имам. Се фалев и сама, ама вака од друг подруго е. :angel:

На Esmeralda-MD, Peco, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.268
    Допаѓања:
    91.940
    Леле заљубена сум во вакви мини градини,преубаво изгледаат.Јас прва ќе ти нарачам ако почнеш да правиш :):lol:
    Гледам дека се по се пробиваат ваквите изработки,за вакви идеи секогаш мислам дека има купувачи.
    Garden Answer заследи на фб,девојката прави преубави работи.

На Esmeralda-MD, ph.orhideja, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ja сум за :) Нема што многу да изгубиш, материјаливе и самата рече не се некоја висока цена, алат си имаш, не вложуваш премногу материјално.
    Можеш само да добиеш, ништо не губиш. Време ако имаш слободно и ако те бива, пробај си ја среќата.
    Не сме ти ние нешто мн креативен менталитет , гледаме се на готово и класика, ама мора од некаде да се почне, да се поттикне иновативност, креативност и самовработување, иако сме премал пазар...

На Esmeralda-MD, sleepingbeauty, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    Можеш и да ги наменеш за слави на пример, да вметнеш мала иконичка како елемент плус. Или како персонализирани подароци со нечие име...

На Esmeralda-MD, Lady Phoenix, Barbie20 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Сакав да направам нешто вакво откако ќе ми заживее бонсаито, таман требаше пресадување. Ама бонсаито умре. ;(

Toa на твојата слика е убаво, ама ми изгледа пренатрупано. Повеќе ми се допаѓаат вакви.

На Esmeralda-MD, Peco, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    За гарнитури имам на две нијанси крем и црно-бело. Само трпезариската маса е со црвени столици. Сакав да ги сменам во кафеава боја бидејки масата е крем.

За украсување се радувам ама мислам рано е. Накај 1ви ке се почне. Имам украси и мала елка, бидејки со малата не е возможно за голема. Право накај неа и влече ке ја поклопи цела :rofl:
    А баш сакам голема до таван и накитена цела. Многу убаво изгледа. Али ај можда наредна година :)

На Esmeralda-MD, Petar80, ph.orhideja и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Дефинитивно ќе пробам, плус можам и со цвеќарава кај што работев да се договорам да правам од дома, а они кај себе да продаваат, па на пример ако јас го ценам 25 евра, они нека го продадат за 30 евра. И страница на ФБ ќе си отворам уште една. Една веќе имам, кога се обидов со украсите за свадби и бидермаерите, ама слабо ми тргна тој бизнис, а и многу жени онлајн продаваат китенки, бидермаери и слично, а за ова не сум видела некој да прави и продава.
    А денес е лесно секакви туторијали има на интернет. Материјалите не ни мора да се купуваат. Камчиња, песок, мов, кај свекрва ми на село има колку сакаш, а и од дрвени гајби може разни заебанции да се прават.
    :)

На Petra777, Esmeralda-MD, Petar80 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    81.566
    @Offspring стај линк од страната,па и тие што не се знаеме да се УПОЗНАЕМЕ:D
    Амбрела почна,ти продолжи

На ph.orhideja, PUPICA, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  10. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Заклучок!
    Неможам да се контролирам во задно време , многу трошам и многу купувам, се сакам буквално -се ,немам кочници.
    До таму сум дојдена што само бележам во нотесот што е следно , и тоа од најситни работи и најневажни .
    Чоколадо , павлака да треба да се купи бележам.
    А шолички за кфе и чај незнам колку имам се распар, немозам да одолеам.
    Последна
    g.jpg

На Ana Marija 1, Esmeralda-MD, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејис ен џентлемен.:hai::hai::hai:

Два дена не се уклучив, два дена не можам да ве дочитам.:lol:
    Пијам кафе во 2 наутро, не дека којзнае колку ми се пие туку да си ја оправдам цигарата, демек само со кафе пушам.(facepalm)

@mareane Среќна годишница, на внуци да им играте на свадба.:hug:
    @Sky-butterfly Среќен роденден,:party:
    @MacenceEna Среќен роденден на сопругот.:^:

Што теми извртевте деновиве, некој паметам, некој заборавив.:wasntme:
    Гости ненајавени немам многу, тука комшиките ама тоа ако ме виат надвор па сами се канат на кафе, другите сите се јавуваат, не баш да се најават колку а видат дали си дома па да поминат на кафе муабет.

Предната врата скоро секогаш е отворена ама заштитната врата е заклучена, задната врата е отклучена дека влези, излези правиме навор во двор, вратите од гаражата скоро никогаш не се заклучени, тоа инцидентно ако проверам па заклучувам а вратата што води дома низ гаражата таа па никогаш не ја заклучувам, не знам ни дали има клуч, најкористена врата ми е дома, влези, излези на пуш пауза.:smoke::lol:

Кај мене во вц само вц шоља има и ништо друго така да никој не ми влегува кога сум таму и да сакаат нема место кај да влезат, во купатило си влегуваме еден на друг, он се тушира,јас мијам заби, успат и муабет ќе истераме.:lol:
    Мм си прди пред сите, нема срам, природна работа било тоа|( мене ме слушнал кога сум била бремена и не можеш да се стегнеш па да ми излета насакајќи:$ а децава прдат како кочијаши некои(facepalm), дечките се натпреваруват кој посилно ќе прдне, мадам ги шие, џабе везам дека е срамота кога во градинка и на училиште ги учат да не се стегат, слободно да си прдаат.:x:lol:

Друго не ми текнува што муабетевте, може ќе ми текне сабајле кога ќе станам сега веќе ми се лепат очите за спиење.|-)|-)|-)

На galapce, MacenceEna, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 28 други им се допаѓа ова.
  12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.793
    Dobro dojde vo klubot (facepalm)
    Ke pocnam na psiho terapija da odam ako prodolozam vaka :lol:
    Casata ubava od kade e?

На ines.h, Ana Marija 1, Esmeralda-MD и 12 други им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    На Petar80 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.790
    Јас или сум скржава или сиромашна, шољи за кафе не сум купила. Имам сервиси подарок ама ретко пиеме во нив...ни тоа украсите низ Џамбо не ме импресионираат.

Ај кажете освен Макпримат и Окитекс каде има капути низ Скопје.

На Ana Marija 1, Esmeralda-MD, Petar80 и 12 други им се допаѓа ова.
  15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.793
    Bella imaat isto kaputi ubavi

На Ana Marija 1, Esmeralda-MD, Petar80 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.869
    Допаѓања:
    163.498
    Скандинавски или котиџ стил или некоја комбинација од двете се она што јас сакам. И така настојувам.
    Бели ѕидови со суптилен тапет во крем/кафено/сиво или некој стикер и толку по ѕидови. Крем, бело, сиво, песок боја, или многу темен под или светол и добро осветлување на просторот.
    Проаѓа само некоја посилна боја во детал, ко на пример сенф или тиркиз фотеља, перници или украс. Материјали дрвени и микрофибер (фејдом) гарнитура, кожа, метал, стакло, никако. Тешки завеси или завеси од деликатни материјали или ич завеси, некое басмиче колку да ае рече, не сакам.
    Не можам стерилни или па јарки простории. Црно бело ни во сон, па и со црвени елементи, во кома ќе паднам, ладно делуваат такви простоеи. Онакви дречави па ептен, некладни, особено некоја смотана плава боја или зелена, несмислено ко што треба.
    Или домови на пример што се одредиле за три бои, и у све секаде ги има нив...ако нема, ќе најдат начин како да ги има. Ко кај дм дома му. Абе немало на тв црвени траки, мама посакала да има, со самолеплива лента ги залепиле... Убави шкафчиња бели за во тоалет, е не, мора и таму црвени траки. И си онака ко у транс.

И така...само да тргне ко шо треба, па тек тогаш ех како ќе ја наредам. И сега си е супер, ама така цела замисла ќе можам.

Чистам, ама не паѓам во несвест дека ми е тешко, ама и не си го самарам само ко моја обврска да е. Чисто мора да е, расфрално па и не се замарам многу, иако навика ми е се да диплам и враќам на свое место. Не сум болна ко што има тешки педантерии, тоа е веќе приблем.

Рефке, како си ме обрадувала со елкиве...не си свесна.

На ines.h, Ana Marija 1, referentka и 9 други им се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Имаш комшике во Бисер, види во бутикот на ѓошот од стана на катната гража, до него има бутик за деца, многу убави има јас од таму земав лани....
    Мислам ме разбра за кој бутик ти зборам ,ич не ми текнува на името.

На Esmeralda-MD, Petar80, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.361
    Допаѓања:
    261.790
    ^арно ме потсети лани таму пред нос ми го купија капутот! Фала.

На Petar80 и DVAANGELA им се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Два дена сум (n)(n)

Работата слабо оди, всушност никако.
    Жената од цвеќарницата ја нема да се јави и тоа ме мачи, се си мислам дека ќе ја прекине соработката :( а и другите не се јавија.
    И од Словенија сеуште немам одговор :|..
    И така сум во еден шут период, горе високо, доле длабоко.

@Offspring ова преубаво изгледа, ако имаш живци, ете имаш и алат, пробај (y)

@Sky-butterfly Најсреќен нека е :^::f:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Petar80, Offspring и 7 други им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.675
    Допаѓања:
    182.031
    @referentka оваа лажната наполеонка треба у замрзнувач да стои или во одржување

На Petar80 и Lady Phoenix им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.