Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lilit

Lilit Форумски идол

Чка од искуство за туш кабината ако сакаш да и бидеш роб, напрај ја така. Не се чисти со било какво средство зошто каменчињата се природни, а со нашата вода бигор фаќа како лудо. Средство од Германија само и тоа НЕ дезинфицира, па дезинтал ставаш ама одма миеш за да не се оштетат. Забава луда до максимум.
    Најголем заеб евр.
    Видов и кренав нога ко жабата, ама таму кај што видов не беа фер да ми го кажат големиот недостаток. И кога го кажав, а па да, не ти спомнав? Епа у другото купатило када затоа си ставивме.
    Епа ја неам друго купатило ...
    Има плочка со ваков изглед, се лепат без фуга и изгледот е речиси ич, го немаш филингот под нозе само, а немаш нервоза воопшто. (знам пошо во истата колекција со плочките како патос што ги имаме ги има, и тие се предобри, особено за во кујна, ако не сакаш ладен изглед, а плочка е најфункционална)
    Прескапо задоволство само за лепе очи, никаква функционалност, да се фалиш за пред народ.
    Татко ми беше во право, мора да го спомнам, ми ликува со право.

mareane, sanjaeva, JuLleE and 12 others like this.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Каменчињата за кои зборува @Lilit се најефтини во Лерој во Солун.
    9е е плочка 45x45 мислам беа.
    Тука се дупло.

Ако на некој му треба, чисто како информација.

ines.h, mareane, irenna and 12 others like this.
  3. Dust

Dust Game Over

Има декоративни плочки со изглед скоро ист како овие на cka кај моите во Маџари ги гледав..дури и испакнати се онака како камчињава.. пријателка моја ги има и исто како и останатите плочки ги "негува"..
    Не гледам зошто би било толку тешко хмм

Инаку имам видено и онака камчиња ама не беа како плочки лепени.. веројатно се потешки за одржување ама не поради фугата туку поради составот

DVAANGELA, sanjaeva, mal.ecka and 5 others like this.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Па препрочитај ќе сфатиш зошто е тешко. Ако оди на идентична варијанта на ова.
    За плочката збориме дека е полесна. Не се испакнати толку колку што се визуелно одлично направени.

sanjaeva, Annath and Lady Phoenix like this.
  5. Dust

Dust Game Over

Имаат и тие нерамнини, т.е оној дел од едно "камче" до друго не е мазен.. небитно..
    Ако му се чисти на некој, за тие 3 м2 ќејф ќе најде и време и начин..

6. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Аааа фала, фала за комплиментите. Се трудам да биде убаво тоа што го готвам. А и мерак ми е.

После да ги отворам сликиве на @Cka за да видам што се дискутира. Патем, предлагам за таа цел да се префрлиме во соодветна тема, за да не не' караат.

А следново, специјално за @Viktorijaaa5:

FB_IMG_1479232544709.jpg

Овие ми се на прозор во кујна. Првото и второто ми се најнови, последниот - кактусот го имам може 1 година. Имаше израснат огромен "јазик", ама го откршив и и' дадов на мајка ми да си го зафати, многу ја бендисува кактусов. Имам уште еден сукулент, денес го пресадував во поголема саксија, збудале и порасна огромен за помалку од година. Кога ќе го сместам во поасална саксија, ќе го изрекламирам.

Сакам да купам стаклен украсен сад од Џамбо и две мали сукулентчиња и кактусче, па да го декорирам со камчиња (и тоа има во Џамбо, ситни и декоративни во боја). Ама тоа плата кога ќе ми дадат.

И ми фали уште една орхидеја, таа ќе ја чувам во кујна покрај прозор, барем зимно време. Во посебна саксија. И доста ми се цвеќиња.

Ќе се обидам утре во соодветна тема да ставам слики од дневната. Ветувам веќе некое време.

7. Annath

Annath Форумски идол

Акo збориме зa туш кaбини, ние јa исфрливме нaшaтa и си нaпрaвивме ѕидaнa кaдa, сo такви плoчки штo се имитaцијa нa кaмчињa - кaде кaде пoлеснo зa чистење oткoлку туш кaбинaтa. Пулирaпид, четкa и чистo зa минуткa. А туш кaбинaтa цел ден дa јa рибaш, бигoрoт не излегувa, дa не прaвaм муaбет зa мувлaтa штo нaвлегувa вo силикoнoт....
    Би јa сликнaлa дa јa видите, aмa пa не сaкaм дa стaвaм тукa слики oд дoмa.

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Така де, такви се, ама не се толку испакнати, но се преубави и префункционални, но касно ги видов. И ко шо пишав, тие ко патос се истата колекција и исто ги имам, па затоа и знам колку се добри.
    Секој си зборува од свое искуство. Имав ќејф, ги имам, време и начин немам. И?!? Ме заебаа мене, предупредувам добронамерно и друг да си знае. А тебе шо ти е друга поентата не ме занима.
    Камчињата добиваат слој заштита кој и самиот пука и се оптетува, попорозни се, бараат пх неутрален третман, aко не се ронат.

Арно викаше татко ми, ова е купатило за швалери, еднаш неделно ако се гледаат.

Анат и јас сакав да сликам, ама ај, ја сфатив поентата, па не кејфам друг.

JuLleE, Annath, referentka and 3 others like this.
  9. Dust

Dust Game Over

И кадите ѕидани не се баш нај нај.. мислам убава работа се особено со деца, ама па и дупло простор фаќаат а и квалитетот е леле мајко во последнивњ години.
    И сега ќе дојде реин и ќе не замети 

Едит... Лилит, која ми е поентата жити се? Друга ми била поентата |( ... па верувам дека секој што сака нешто, ќе го направи..без оглед колку другите околу него го предупредуваат..
    Ако и е мерак на cka да има камчиња, ни ти ни Господ нема да ја премислат..
    Убаво е да се кажат лошите и добрите страни и нивните алтернативи.. на крај се знае кој одлучува..

DVAANGELA, Annath, iloveyou29 and 2 others like this.
  10. Peco

Peco Форумски идол

ЕПП
    Најди ја мачката

11. Dust

Dust Game Over

Во средина второ дрво од горе.. ама е слатко легната:inlove:

12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Ѕидана када, проблем. За да ја смениш, мора копање и реновирање на цело купатило. Емајлот се оштетува, пластичните пукаат. Барем оние кои се достапни по буџет. Квалитетни кади веќе нема, барем овде немаше кога баравме, а два града превртивме. И да има, којзнае колку се скапи.

Го имавме тој проблем, па реновиравме целосно иако плочките си беа сосем пристојни. А каква влага и мувла имаше во тоа ѕиданото кога го турнаа, не ми се ни зборува. Ако се одлучите за ѕидање, најдете сигурен мајстор и платете си повеќе. Инаку, вери вери проблем.

kukla21, mareane, JuLleE and 8 others like this.
  13. Bridget

Bridget Форумски идол

А дa си стaвите сaмo туш и дупкa (oдвoд)? :D

molikaMk, mareane, Sesil and 13 others like this.
  14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Извинете што се мешам како џокер во покер, ми треба одговор брз.
    Сакам да правам домашни фереро рошер, ама со обичен крем ( имам правено со нутела), па прашањето ми е дали ќе се расипе вкусот ако ставам од еурокремот на SL ?

15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Нема да е ист вкусот, ама сигурно нема да се лоши.

JuLleE and Dust like this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Novata tema e kupatila?

Ne ucestvuvam :envy:

Dur muabetite kafe ke pravam
    Slusam nekoj od spalna tropa ,grebe
    Si napraiv odma kripi film
    Strav mi e da vlezam celi 10 min
    Toa kuceto da ti bilo zatvoreno tamu :x
    Sum go zaboravila

17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Нашево купатило додека дојде на ред за реновирање... ;(

Слаба точка ми е. Имам замисла да биде во земјени бои, можеби со некој ред ситни квадратни плочкички, како мозаик. Ми се допаѓа идејава на Цка, ама изгор скапи ми се тие камења.

И сакам поголема и обавезно ѕидана када. Вака само се слева вода по плочки. И стаклена кабина на кадата, за да можам стоејќи како човек да се истуширам кога не полнам када.

Под мијалникот, кој сега не функционира, сакам до крајот на ѕидот (во негова висина) да имам фиоки и шкафчиња во кои ќе ми стојат работиве сега што стојат во несоодветни плакари. Пешкири, залихи од сапуни, шминки, чуда...

Во суштина, ми се допаѓа оној стил на сауна - бања, со дрвени подови и "мебел", ама нема услови за такво нешто и се сомневам дека ефтино ќе чини...|(

Barbie20, mareane, Sesil and 12 others like this.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

:hai:
    @Cka Бањата е совршена...јас ги имам плочките многу слични на овие,како емитација на камчина,мислевме вистински се,толку реално изгледаат ама не биле.
    Многу се лесни за одржување.Нас на балконот и надворешните скали ни се.
    И ние на пролет ќе имаме нова бања,ми се допаѓа оваа идеа.
    Дневната ми е темно лилава-бела комбинација,со додатоци на сиво.Никогаш не сум сакала земјени тонови,сакам појаки бои.
    Е спалната ми е бело-црна со додатоци на тиркизна.стаси,завеси и постелнина.

Barbie20, mareane, Sesil and 8 others like this.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Дома имам интересна комбинација на бои ама инкорпорирани се во специфични детали,а инаку најмногу преовладуваат земјени бои,крем ѕидови,гарнитура, столици, клуб маса,делови од полиците и дел од теписите се е во нијанси на крем боја.И елементи на орев и масив, кујна масив.Сакам да ја сменам кујната во бела.
    Купатилото ми е со туш кабина и када која се употребува еднаш до два пати во годината и тоа децата ако посакаат.Бои сиво со дрво.
    Елементи на камен и дрво многу сакам,посебно сум загреана за ѕид со камен.

20. referentka

referentka Moderator Staff Member

Imam sosema obicno kupatilo.
    Tus kabina i paravan.
    I koga ke kupime stan,pak ke bide obicno..samo ke bide novo.
    Vo sustina ne se "udiram od zid" po kojznae sto.
    Posle SE vo zivotov sakam mirno i vo harmonija da si ziveam kako sega.A dali ke bide belo ili crveno doma,ne me zamara mnogu.
    Kolku mozam-tolku.
    A nemozam kojznae kolku.
    Dovolno da prodolzam normalen zivot,da ne ni nedostiga mnogu..

Da go pomineme oststokot od zivotot vo setanje i uzivanje..

sparklie, zeka, Barbie20 and 27 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.