Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    152.520
    Добро утро!

Камен ладно... Ич не ја сакам зимата... Да не можеш да се дооблечеш...

И мене ми треба и јакна и палто... Ама само едно ќе биде засега... Најверојатно јакната.. Попрактично ми е и потопло...

Убави теми сте вртеле вчера ама немавме интернет синоќа....

Мои омилени...
    Дома имам комбинација бука, крем и портокалово во кујната...
    Буката доминира низ цел куќа... Од паркет, врати, слични нијанси на плочките итн...
    Купатилото е крем - кафе комбин. И туш кабина имам која тече од сите страни ко луда и ќе се извади за брзо време и ќе ја замени перипет и параван...
    Сега засега се е релативно ново... 6год.живееме во куќава....

Турбо ми е неделава... Куп обврски... Парастос во сабота, вечер роденден, утре ќерка ќе свири и така... Секој ден улавечки трчам после работа да испазарам што треба па после дома... Не ми стига денот ако верувате...

Отидов да се спремам... Топол ден ви посакувам!

Последна измена: 16 ноември 2016
    На Peco, Dust, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Гуд мoрнинг.
    Сметкaтa зa хрaнa зa мaлoтo вo училиште кoлку мaлa е дури не ми се верувa. Првaтa пoгoлемa беше зaрaди мaтеријaли пoтребни вo текoт нa гoдинaтa и излети, сегa сaмo хрaнa. Вo спoредбa сo сумaтa штo јa плaќaвме зa грaдинкa секoј месец, гoлемo oлеснувaње е. Скoрo читaв некaде рaспрaвa зa тoa кoј oд кoгa пoчнувa дa дaвa пaри нa децa зa нa училиште. Имaше мнoгу штo им дaвaaт oд првo oдделение, имaше и суми (aкo сметaте декa пoгрешнo ќе се рaзбереме не мoрa дa нaведувaте) Јaс дoдекa имa хрaнa тaму не плaнирaм дa дaвaм. Нештo ситнo вo себе зa секoј случaј, мoже. Не гледaм пoтребa еднoстaвнo, дoбивaaт ручек и ужинa, aкo сметaм декa мaлку е еднa oвoшкa плус ќе стaвaм вo рaнец. Вие?

На Peco, Dust, mareane и 13 други им се допаѓа ова.
  3. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.619
    Допаѓања:
    152.520
    Сигурна сум дека каде и да си добиваат поубава храна од таа што е овде во Мк... Ќерка ми само во прво одд. Се хранеше од таму.. Им даваа ќифли суви и празни... Друга опција овде во Бт. Нема... Сега пуштам кифли и сендвичи домашни... Плус овошје или блакце и напиток... Досадно е секојдневно да спремаш ама тоа е... Некогаш и давам пари да си купи кроасан или некоја кифла од продавницата во училиштето колку да сме ни на вкус...

На Dust, Sesil, MilaP и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Пa кoгa гo гледaв менитo зa грaдинкa зa тукa и тaму хрaнaтa сличнa беше, кoгa мaнџи, кoгa здрaвo, кoгa нездрaвo. Зa oснoвнo не знaм.

На MilaP, Tajnaotrovna, JuLleE и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро!

Ме разбудија уште во 7 болки во стомак и глава. Сум добила 5 дена порано. Сега сум гроги, а не можам да заспијам.

Ме мачат некои грди соништа цо последно време. Секое утро, без исклучок. Ме нервираат и ми го упропастуваат денот.

Денес докај моите. Па дома ручек да правам.

Патем, на темава на @Bridget би рекла дека, барем тука кај нас, дете секогаш треба да има некој денар во џеб. За мене не се сеќавам, ама знам дека брат ми носеше пари. Додуша не земаше ниту ужинка, зашто тука од 5 дена, 3 дена знае да има неубава ужинка или детето да не ја јаде. Па заборавило да понесе нешто за часовите следниот ден. Па му се припило сок. Ако не друго, порано висев по книжарници и често знаев да си купам некоја тетратка што ми е по ќеиф, мочивче интересно, гума, нешто такво. Отсекогаш сум била манијак по тие работи.

Како и да е, времињата се други, местото е друго. Верувам во странција дека малку поинаку функционираат работите.

На Peco, Dust, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  6. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Храна на училиште има доручек,ручек и ужинка
    Кога имаше родителска побаравме да ни ги дадат понудите, од доставувачите,бидејќи се уште немаа одлучено кој ќе доставува,за да си се договориме и одлучиме ние родителите за менито кое најмногу ни се допаѓа, но не се случи тоа
    Цената е 2100,менито и до ден денес го немам добиено, ама горе доле знам што им даваат по кажување на ќерка ми, доручеците не ми се допаѓаат многу,поготово кога имаат некои огромни лиснати,кифли со набутано кашкавал и салама, некогаш имаат варени јајца, палента,чај,млеко... ручеците се ок, манџи со салата обавезно
    јас секој ден во ранец и ставам по нешто, некогаш кифлички од дома,кроасан, банана,воглавно ми бара, и гледам дека го јаде, бидејќи е од 8 па до кај 4-4,30 најверојатно огладнува,или не го јаде тамошното ако не и се свиди. за пари се уште сметам дека е мала, а и не им е дозволено сами да излегуваат, па и нема од кај да купи, сепак прво одд е.
    Денес мн ладно, јас така наоблечена да ми биде надвор фино,во автобус горе , уклучил шофер до даска греење . ќе падневме у несвест за малку, жива вода бев:(

На Peco, Dust, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    На децава за во школо на времето сендвичи им правев дома , со што имаше, со тоа.
    Ич несакав да купуваат хот дог и слични сендвичи во кои има мајонез или салами или плескавица.
    Им давав и по 20 денари за сокче да си купат (или кроасан), оти несакав на големиот одмор да се осеќаат глупаво кога сите одат по сендвичи.
    А имаше деца кои по 100-150 денари имаа во џеб за доручек.
    Прво неможам да одвојам толку, за двете 300 денари...

Малиот кога беше некаде трето одделение ми ,,нарача,, да направам уште едно сендвиче плус, ама со ајвар да е..на Андон многу му се јадело таков сендвич :).Од мерак направив уште три...

Добро утро на сите
    Душата ми ја наполни бруцошот.Ги положил сите први колоквиуми, и еден втор.
    Никој не го тера да учи и не го контролира, ама си направил некој план во глава и си тера.
    Ќе го честам капутче кога ќе земам плата во декември...и него и Рефовото дете.

На kuc, Peco, Dust и 27 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.800
    Истово го коментиравме пред некој ден за деца во целодневна. Пријателката се лутеше дека сите деца носеле во училилиште овошје, грицки, сокови и заради тоа ручекот останувал нечепнат. Се двоумеше дали да продолжи да не праќа ништо на нејзиното дете или едноставно да се води по тоа како сите така и моето. Баш ќе прашам што направила а знам дека девојчето стално и се фалеше колку убава манџа имале за ручек и дека се изела :)

Мојов манипулатор одвај во градинка го однесов денес, вчера едно 3 саати плачеше и си легна во 18ч ама цела вечер се бунеше и ме убедуваше уште денес ако може да не оди. Се кандисавме некако утрово и сабајле на врата ми кажуваат дека едната учителка и ја прераспоредиле а другата е на боледување...кога ќе ја земам ќе видам дали во новосоздадената група е полошо или подобро. А глава ме боли од неспиење и убедувања, само на сонцево се радувам иако е студено ама барем не е тмурно.

Топер пакетчињата многу бргу им се трошат, да си купиме со време!

На Peco, MacenceEna, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро.

Моите се хранеа во школо,беа во целодневна до шесто одд,доручек,ручек и ужинка.Не беа нешто посебно воодушевени од храната и обилноста на оброците,ама како за сите,така и за нив.Ако не јадат,гладни ќе си останат.
    Сега давам пари и си купуваат,кифли,бурек,кроасани...што им се јаде.
    После школо,во секој случај имаат дома тазе ручек,гладни и жедни не остануваат.

Во градинка кога одеа,се им беше слатко.Рецепти и барав на готвачката за десерти.Бомбиците многу ги сакаа,па овошна торта итн...

На Peco, mareane, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  10. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Искрено и јас бев против да и давам од дома, се додека увидов дека е гладна, ручек им даваат накај 12,30, а таа останува до 4,30, па ако и ручекот не и се погоди,жива гладна,така да и реков,имаш во ранец , ама нека ти биде опција само ако случајно нешто не те бендиса,а не по секоја цена да го јадеш,а знам дека јаде, бидејќи и наставничката што им е во дневен го тера да јадат

На mareane, Sesil, MilaP и 9 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.804
    mojata e treto odd i hrana od doma nosi.Ne ja saka hranata koja im se nudese tamu(burek,pica,kifla so krem ) i odlucivme od doma da nosi.Nekogas e ovosje,nekogas sendvic,mafin,kifla,palacinka zavisi koga kako
    pari nosi samo po 20 den za voda da si kupi i tolku

На Dust, mareane, Sesil и 16 други им се допаѓа ова.
  12. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Што пари се тие на Топер,и што има внатре?
    ЈАс лани купив за ќерка ми, ич не се сеќавам чиви беа, може и на топер да беа, ама имаше доста интересни работи, цд некое, книги,боенки...

На MilaP, DVAANGELA, Tajnaotrovna и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ph.orhideja

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Пакетчиња од Краш купувам и за моите и за други деца,на роднини и пријатели.

До пред некоја година(кога веруваа во Дедо Мраз)пишуваа писма што сакаат,па Дедо Мраз со писмата одеше во Џамбо и купуваше подароци за под елката дома,па и за кај бабите.
    Сега што да им купам?Телефони и компјутери имаат,во таа возраст се кога ништо друго ништо не ги интересира.Облечени,најадени,напиени,книги имаат еден куп,на пакетчињата најмногу ќе се израдуваат.

На kukla21, Peco, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    На mareane, Sesil, PUPICA и 11 други им се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Се запрепастив вчера кога го читав ова. Трговци со детска радост, добро ги нарекол.

@ph.orhideja, пакетчињата од Краш. :inlove: Најдобар избор.
    Срамота е да кажам дека си купувам сама за себе? :$

На Peco, mareane, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Го читав вчера,жива вистина е.

Во декември има балет на мраз,ќе гостува рускиот балет од Санкт Петерсбург со Лебедово Езеро и ќе биде вистински спектакал.Сакавме да одиме со ќерка ми,ама картите почнуваат од 1800 ден,па нагоре.Голема е да ми седи во скут и решивме да купиме една карта само за неа и ќе оди заедно со другарка.Јас и мајката на другарчето ќе пиеме кафе.
    Многу сака да оди,играше балет и порасна со цртаните на Барби во Лебедово Езеро,па така да ич не ги жалам парите.

На Peco, Sesil, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.800
    Мене и за Златно Славејче ми е премногу, за во Борис Трајковски 250ден е многу. Јас и ќерка ми 500ден а нема шанси да нема столче за неа од секогаш купувам две карти. Па ни друштво не можам да најдам скоро сите имаат по две деца и никој не оди.

На kukla21, Sesil, JuLleE и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.418
    Допаѓања:
    143.282
    Јас на моите деца им праќам сендвичи од дома. Кога беше ќерка ми во целодневна не праќав ништо. Сега малиот ми е уште во целодневна, ама му праќам и него. Реално, не мислам дека има потреба, ама кога веќе правам за сестра му, не можам да не му пратам и него.

Ќерката носи пари во себе, обично околу 100 денари, во случај да треба да купи нешто од книжарница. Не ги троши за глупости, туку ако има потреба. Кога ќе ги потроши, и ги надополнувам.

На Peco, mareane, Sesil и 15 други им се допаѓа ова.
  19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.916
    Допаѓања:
    81.579
    Исто и јас се изнервирав кога прочитав колку чини билет.
    Немам сретнато дете што не ги сака Маша и Медо
    Добро утро
    Ладно утро

На mareane, PUPICA, JuLleE и 12 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Дa дoвршaм муaбетoт oд вчерa - дa, кaкo кaј @sanjaeva ми е тушoт, сaмo мoзaикoт не е пo цел ѕид, туку е oд нaдвoрешнaтa стрaнa нa кaдaтa, кaкo укрaс, a пoдoт и ѕидoт се сo кaмчињa. И еднoтo и другoтo се плoчки, и не беa бaш евтини, aмa вреди зaдoвoлствoтo штo леснo и брзo се чистaт и не губaм време кaкo сo туш кaбинaтa.

Oн тoпик, пaкетчињa - ние стaндaрд купувaме oд Европа, нaјслaтки ни се. Не декa Крaш не се убaви, aмa не е еднo дете, пa зaтoa. Гoдинaвa јaс се премислувaм, дa земеме oд тие нa Тoпер, зa секoе дете нештo сooдветнo, нa рaзличнa вoзрaст се. Тaкa и зa пoгoлемиoв син, a бебевo и oнaкa не разбира уште ништo, зa негo некoјa трoпaлкa мoже дa пoмине. Се нaдевaм декa мм ќе јa прифaти идејaтa зa пoинaкви пaкетчињa гoдинaвa.

Штo убaвo билo сo пелетиве, кo нa грaдскo пaрнo дa си :wasntme:

На kukla21, Peco, mareane и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.