Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Okolu 12 na pladne mislam
    Mm izlegnal vo 12:50 da ja nosi golemata na skolo i policijata veka bila dojdena.

nema ni kameri ni alarm bidejki (gazdata)rece ke stavime sega se sto e potrebno :^)
    Ukrale 4000 evra i zlato

Lady Phoenix likes this.
  2. mami blue

mami blue Форумски идол

Нас годинава, средина на јануари не опљачкаа, јас тогаш се уште не бев тргната на работа, па 4-5 дена бев кај моите со децава на поседок,кога петокот сабајлето ми звони комшиката да ме праша дали сум дома, пошто прозорот од кујната ми бил ширум отворен, и станало сомнително пошто у сред зима да луфтирам до толку? ми стана јасно, со мм право дома, пробуваме со клуч да отклучиме неможе, тие опасните,влегле преку кујната, и ја заклучиле вратата, тоа помошното доле што е, за во случај некој да дојде да неможеме да влеземе
    Која траума ми беше, дур седевме надвор .чекавме полиција да дојде,па записник,мислам животот ми се скрати, кога влеговме хаос невиден, се растирено, цела куќа, пари земено, парфеми,некои ташни поубави што ги имав, среќа бурмите ми беа во ходникот ставени во еден стаклен сад, па не им текнало да отворат, ќе ми беше баш мака за нив, и во детската имавме во касичка заштеда од децава, и нив не ги виделе
    налет и пари и се, ама ете стресно е.. од комшиите никој не приметил,а и кај ќе приметат зима,сите дома,се затворено,ама ова е снимано со денови, виделе неколку дена не свети, нема кола,нема никој и ете им прилика, ноќта во маало биле само 8-9 куќи оперирани
    И така , памет за друг пат, сега дома/недома, по цел ден ми свети надвор, не дека е нешто сигурно,ама белки ќе види некој комшија нешто.

3. referentka

referentka Moderator Staff Member

Јас би ,,изгаснала,, ...
    Страва е таа ситуација

4. Lilit

Lilit Форумски идол

А види иронија, не знам дали уште, ама порано цело Широк сокак можеше да си го гледаш на тв, исто и градски плоштад во Скопје.
    Тек тука швалерај како се фаќа...ехеееее...

Annath, mareane, Lady Phoenix and 7 others like this.
  5. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Џепарлак во школо ми даваа колку да имам за ѓеврече и нешто благичко или сокче. Само ѓевречиња јадев од тоа што можеше да се најде во близина на школото, тостови, банички, бурек не јадев. Подоцна коа се отвори и продавница купував кроасан од таму, па мењав мени преку еден ден :lol: Храна во училишната кујна само во забавиште јадев т.е земав и ја носев дома, ништо од тоа не ми беше убаво. Коа беше многу ладно од дома ми праќаа да не премрзнам ако излезам |(

Коса мијам преку два дена, брзо ми се мрси и изгледа одвратно. Во итни ситуации коа нема време за миење ставам бебешка пудра, ја тријам косата со неа и океј изгледа некое време.

Порано имавме неколку ситни кражби како собирање цела тараса алишта. Татко ми спиеше во таа соба и ништо не осетил. Сабајлето штипките стоеја на жиците алиштата ги немаше. Од тогаш алишта на тараса мајка ми не закачи, на сушална во подрум ги суши освен на лето коа за саат време суво е се. Пријавено беше во полиција, дојдоа и рекоа ехеее какви тешки кражби има вие за една перална алишта сте пријавиле. :@ Следен пат во подрум ни имаа влезено и собрано се што е од бакар. Тие сами ги фати татко ми, тој што откупува на старо му е пријател, отишол да му каже случајно ако му однесат бакарни предмети да му каже да видат да не се нашите. Ама додека бил таму дошле овие, па излезе дека е комшија малце подоле од нас што седеше, наркоманче со негова екипа. Се убедија да ги вратат а тој да не ги пријави. И да ги пријавеше исто се фаќаше нема да превземат ништо.

Val-Dim, fallenangel, Annath and 9 others like this.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

И така ке си се гледаме додека не се свестам па да се онесвестам од страв :rofl:

ninja35, fallenangel, Annath and 9 others like this.
  7. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Баш си размислував денес за мажите и кавалерството. Дали маживе ваши се кавалери, пазат на детаљи и ако не се дали би сакале да се. Незнам дали се зборувало за темата ама сега ми текна.
    Мојот секој месец ме потсетува на датумот од свадвата додека јас не памтам многу. Пази на ситни работи и знае да ме изненади :) Поемотивен е од мене. :D

ninja35, Emy867, Peco and 6 others like this.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Епа ништо.. стоеја луѓе од страна на скалите околу 1 ипол... а полиција не видов па кога те прочитав ги поврзав нив со настанот ама веројатно не се тие.

Јас се си мислев обезбедена е зградата.. (facepalm) Јас сум често сама по цел ден дома, ниеднаш не сум се осетила небезбедно...иако дома не чуваме ништо вредно, трауми за цел живот се тоа.. Се надевам што побрзо ќе се обезбеди некој аларм.

joy1 likes this.
  9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Тој што е спремен на сред бел ден да влезе и оперира спремен е на се да знаете
    Недај боже ке ве избоде поарно и што не сте се погодиле дома
    Овие блиндираните врати лесни се за разбивањ??? Одамна ми е увртено у глава бидејки имам една таква сакам и имам простор напред едно метро за уште една врата или сепак камера е подобро??? како се со цените камерите?

ninja35, Annath, ph.orhideja and 7 others like this.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

@Yowannty krivi sme 'nie' stanarite sto pustame dolu po damafon sekoj da vleze.

11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

И за тоа делумно си во право. Јас на домофон непознати не пуштам. А се случило некој да пушти па да ми ѕвонат на врата. Не им отворам. Гледам низ шпиунка и ако не ги знам а плус сама дома нема шанси да отворам. Се надевам ќе се свика состанок побрзо за што побрзо да се преземе нешто.
    Едит: Ма да во овој случај ми личи на некој што ги знаел. Баш ми е криво.. ептен фини луѓе.

ninja35 and joy1 like this.
  12. duffi

duffi Форумски идол

Ниедна врата до сега не останала неотворена.
    За жал.

MilaP, kukla21 and fallenangel like this.
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Mi tekna na edna tema pred izvesno vreme tuka sto ja bladavme -za gosti .
    Neli dali so cevli dali , vlecki im nudime , pa cisto ne cisto ....
    Muabetov mi e- pravam svinsko so praz i tomatelo , e sega vo ovoj moment da dojde gostin , ke se otrue od mirizbata od prazot:D, ubav i korise e ama cela kuka parfimirana e sekad koga se praj , belja.

ninja35, kukla21, Annath and 5 others like this.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Некои сами си организираат грабежи, а вие најдобро чувајте си ги парите во банка и не се рафрлајте со информации колку и како имате, и тоа е добра заштита покрај камери и сигурносни врати.

Val-Dim, ninja35, kukla21 and 16 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

И на ФБ нека не објавуваат слики : ,,сега сме во ресторан на вечера,,.....,,на одмор уживаме,, :!:

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Што викате,а:?:
    За на пролет или доцна есен;)
    ttttt.jpg ccc.jpg
    П.С.Кажав еднаш не ме интересира туѓо мислење,ама ја да ве прашам;)Мене и ми се свиѓаат и не ми се свиѓаат:rofl:Дека не можам во живо да ги водам,па ме бунат малку....

17. Dust

Dust Game Over

Кај моиве комшиите што ни се до врата пред некоја година ги ограбија и тоа голем плен однесоа.. 4-5000 евра, плус злато од свадбата и други златни работи што имаа купено, се на се малку преку 10000 евра.. Трагично е што се само по два стана на спрат, ние сите тројца бевме дома и ништо не осетивме. Врата со домофони ставивме малку пред тоа и за чудо, тој месец и комшиите до нас и тие под нив беа ограбени..
    Уште потрагично е што кога се вратиле дома, женава врескала во влез по мажот и, он неколку ката подолу (нема лифт :D ) и ние трупови ништо не слушнавме..Комшиите над нас ги прибрале и викнале полиција, мојата соба е буквално до влезот, ѕид само не дели ама ништо не слушнавме и ден денес се чудам на тоа..
    Овие до нас ги ограбија попладне а тие под нив сред бел ден..
    Од сегашна гледна точка мислам ние бевме така "глуви" бидејќи имаме 2 врати, плус звучна изолација.. Ама тапа е, да не си ги слушнеш комшиите како викаат и плачат..
    Нас пробаа да не ограбат, ама не успеале да ја отклучат втората врата и се откажале.. Идам јас дома и гледам отклучена сигурносната врата, а знам дека никогаш не ја оставам отклучена иако нели од надвор без клуч не се отвара.. Кога гледам, пробале да ја отворат и другата, па ми стана јасно:x Си викнав едни тогаш ми беа колеги од пракса, направија записник, не знам што правеа..немаше ни трага ни глас од сторителите. Барем официјално. Неофицијално ми кажаа во кого се сомневаат, Маџари не е големо, а имаме кандидати за Идризово колку сакаш...

Да начекам некого дома додека ме ограбува малку тешко дека ќе преживее. Прво, сигурно ќе ме разбуди бидејќи и од мува се будам, а второ ако го начекам крадецот, толку лошо му се пишува што ќе посака да умрел пред да влезе. Е толку сум непријателски настроена:rofl:

Во школо ни даваа глупави и празни теста од Жито лукс на времето. Суви, стари и по 2-3 дена. Секогаш рокот на траење беше до следниот ден(wtf)
    Млечна кифла, кифла со сирење (ама изгледа Џери го лапнал сирењето), ѓеврек, перек...
    Сите купувавме од маалската продавница за јадење, мислам од 3-4 одделение веќе никој не земаше ужинка..
    Не знам дали нешто се сменило од тогаш, ама на децата им треба балансиран оброк, а не во школо од 8 до 1 или од 1 до 6 да бидат само на ѓеврек..

А за таа воспитувачката со кафето, :swear:
    Не споредувајте кога детето дома ќе ви се повреди, со повреда нанесена од некоја што е платена за да не пие кафе, туку да чува деца.
    Знаете кај татко ми во банка, една собра доста пари, после на сите од плата им одбиваа одреден период, а дамата одлета некаде.
    Кај нив и 2 денари да ти фалат на крајот од денот, ти ќе си ги надоместиш.. Така да, споредбиве не ви држат вода!

18. Bridget

Bridget Форумски идол

Така може, тоа значи дека трошат пари, нема ништо за ограбУење, ние штедачите сме први на мета :x :D

19. mami blue

mami blue Форумски идол

како нема, тв, таблети,лап топ,некој мобилен кој не се користи,и тоа е штета :)

ninja35, Annath, ph.orhideja and 4 others like this.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Неизмиена коса повеќе од 2 дена неможам да замислам ни за себе ни за некој друг,страшно ми е при сама помисла.
    Имав другарка која што на 2недели ја миеше па дури и се фалеше со тоа дека ете косата не и се мрси.Кај фризерката што одев често се среќавав со една жена таму ,таа еднаш месечно идеше на фризер ја миеа ,фенираа пеглаа, капки нз што и коса месец време не фаќа да среди сама.
    Добро жени како издржувате да не ја миете косата толку долго не ми е јасно.Ќе се испотиш,чад,прашина од чистење дома,ручек што правиш миризба се осеќа најмногу на косата.Со немиена глава од повеќе дена искрено гнас ми е да си легнам да спијам,ете може и јас претерувам незнам ама сите сме различни.

За џепрлак за деца нема да коментирам затоа што можеби ќе згрешам,кога ќе дојде време ќе му ја мислиме. :)
    Во основно живеев на два чекори до школото и дома бев на секој одмор а средно имав редовно пари во мене никогаш немав помалку од 100-150денари.

Thread Status:
Not open for further replies.