Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.962
    Aaa neznaev Za ova :)
    Ke prenesam na mm da prasa
    Uste kazna nekoja ni fali

На DVAANGELA, Lady Phoenix и Dust им се допаѓа ова.
  2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @joy1 ниту јас не знаев, мислев дека е поради децата, кутрето е ептен слатко, па смешно ми бидна кога видoв дека пишува - пази. Ама оно да ти било поради фини соседи и казни.

На Sesil, ♡BuBaLe♡, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  3. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.534
    Скоро баш пишав дека младенците на денот на свадбата беа ограбени, додека врвела веселбата некој им оперирал дома, влегле преку балконска врата и не им растуриле туку учтиво си пребарале и собрале што нашле :| некој нивни 100% комшија, роднина..

Во старото дома кратци не ни влегле, тука горе кај нас исто не, а долу се спомнува една случка дека им влегол маскиран со пиштол и пари барал, па свекор го соборил.. вистинитоста на приказнава ми е чудна, многу необично интерпретирана и секој пат различно доловена :smirk:
    Ташна ми имаат украдено од диско, потоа го најдовме крадецот по лоцирање од мобилниот, другар од основно беше (facepalm)
    На сестра од диско бундичка и украдоа специфична беше, следната недела во истото диско ја видовме на познаничка (facepalm)
    Во средно мантилот ми го украдоа од шкавче (медицина) го видов кај другарка од клас, беше потпишан и го ишкртала на местото, чекав да отиде на одмор да го соблече и си го зедов, го облеков и пред клас кажав дека си го најдов, а го барав 2недели (facepalm)

На мм една бивша девојка наочарите му ги имаше украдено, уште ја колне, а му било срам да и рече :rofl:

Коса мијам 2-3 пати неделно, не ја мијам од што ми е мрсна туку сакам да ми мириса убаво, а и ме чеша и боли глава кога не ми е миена повеќе од 3дена. Во некои кризни ситуации кога ми била за никаде како вчера пример станувам и секоја локна своја политика (виткана ми е) ја собирам во репче, ако и репчето не можам да го средам го плетам. Собрана ретко носам бидејќи ми е долга и ми тежи па после глава ме боли. По дома сплетена или со штипка сум :emo:
    Периодов многу ми паѓа мислам дека сезона ни е и е нормално, се обновува :?: ама цела куќа ми е влакништа :worried:

На Val-Dim, ninja35, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  4. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Леле, од памет ме извадивте бе луѓе:worried:.

До сега, едно нешто ни имаат украдено и не ми се пишува околу тоа.И последно нека биде.

Тие што имаале кучиња кои биле отруени,после тоа многу често биле ограбувани,така сум слушнала.

Коса на три-четири дена мијам.Сега во понеделникот бев на фризер,до утре ќе терам.
    Кога ми е мрсна,а морам да излезам,во репче ја собирам.

Последна измена: 16 ноември 2016
    На friendy, Sesil, referentka и 15 други им се допаѓа ова.
  5. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Смејте се вие на кучето на џој ама пред 10-15год кај мајка ми на работа донеле крадец искасан од мало пекинезерче.. цел бил со рани.
    Било мало девојче дома и кутрето, партал бил само едниот а другиот избегал:party:

На Val-Dim, friendy, Tajnaotrovna и 20 други им се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.323
    Допаѓања:
    259.556
    Абе јас типувам дека ќе го украдат, ко ќе го видат такво убаво, и ќе си го продадат:D.
    Џој поарно не ставај слика на врата што куче имаш:D.

На ninja35, Tajnaotrovna, Sesil и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Тие табличките што се продаваат за пази куче се со страшни кучиња :D
    Битно е да има ознака, не мора да е од кучето..
    Нека си мислат дека некое плашило чува :rofl:

На Bozica1980, DVAANGELA, sanjaeva и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.931
    Допаѓања:
    203.195
    Пекинезерите се секaкo oпaсни, дури и гaздите знaaт дa ги нaпaднaт, aмa oвa нa Џoј првo ќе се скрие, не пa дa нaпaдне. Џoј, без нaвредa, aмa ствaрнo не мoжaм дa зaмислaм тoa кученце дa нaпaдне некoгo.

И мене ме изуплaшивте, дa ви кaжaм прaвo. Ние секaкo oстaвaме светлo зaпaленo кoгa сме излезени, aмa реaлнo, куќaвa не е без чoвек скoрo никoгaш. И куче имaме, aмa врзaнo. И следнo штo ќе прaвaм е oсигурувaње нa имoт... три гoдини гo збoрaм, никaкo дa гo нaпрaвaм...

На bittersweet, Val-Dim, friendy и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Опасни се сите кучиња ако почувствуваат опасност. Ама баш сите. Од најмало до најголемо.
    Братучетка моја чуваше мешанче од пудла преку 12 год, пред да се исели од тука ме касна за нога и ден денес имам белег, покрај белегот од моето куче :D

За џој еве нешто....

На влезната врата секој сопственик на куче треба да постави табла со која се укажува на присуство на куче, без разлика дали е опасно.

Kучето на јавно место задолжително мора да се води со подводник, а ако е опасно, мора да носи и корпа преку устата, освен на специјални места, како паркови за миленици, каде што кучето може слободно да трча во присуство на сопственикот, ова се новите измени и дополнувања на Агенцијата за храна и ветерина (АХВ) на Законот за благосостојбата на животните,

На friendy, Rebecca_R, MilaP и 12 други им се допаѓа ова.
  10. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Ова би ми било прифатливо за дворови, бидејќи во дворот влегуваат инкасатори и поштари, или може кучето да скокне на оградата и да уплаши некој што поминува, на пример. Ама за стан, глупаво ми е. Зошто да става на вратата од станот? Да не влезе некој внатре па да се уплаши?
    Мислам, океј е ако е закон, закон е, ама какво е објаснувањето?

На ph.orhideja, MilaP, DVAANGELA и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.584
    Потврдувам
    Најлошите особини собрани на едно место
    -љубоморни
    -лакоми
    -инаетливи

На MilaP, Sesil, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Се испотресов и јас.
    Досега, фала Богу не ни се случило такво нешто. Ретко кога во куќава нема никој, ама тоа нема врска.
    Во местото кај што живее вереникот се краде на големо. Сите ги знаат крадците, ама никој не превзема ништо.
    И нас ни е во план камера да ставиме надвор.

Коса мијам секој втор ден. Тенко влакно имам и многу ми се мрси. Се случува да ја мијам и секој ден. Пробав да ја чувам барем три дена, ама не можам да поднесам мрсна коса. Ми се чини ми тежи на главата.
    Во случаи кога ми е мрсна, а немам време да ја измијам, ја собирам во пунџа. До пред некое време користев и сув шампон, ама не е тоа тоа. Колку повеќе ги миеме толку повеќе ни се мрси влакното. Јас порано 2 пати неделно ја миев и не ми се мрсеше толку.

Кога одев во градинка ни даваа јадење и не носев ништо од дома, а со оглед на тоа што во близина немаше продавница не носев ни пари.
    На школо, прво-второ одделение ни даваа кифли, лиснати, ѓеврек, кроасани, ама никакви.
    Тогаш носев пари за нешто благо или за пиење. Најчесто ми даваа околу 30 ден. колку што се сеќавам.
    Средно ми даваа повеќе пари,ама никогаш сите не ги трошев.

На fallenangel, bittersweet, Val-Dim и 15 други им се допаѓа ова.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.125
    Допаѓања:
    328.962
    Bev izlezena a ushite mi gorea koga ete vie ste me spomnuvale ovde .Tuku zosto ne me tagnuvate :^) ?

Dosega ne napadnal nikogo.Lae ko lud,trca no ne grize :) takva mu e rasata,ne agresivna.Podvodnik ima maska mislam nema potreba za takvo kuce.

Tuku denes ni zgotviv ni srediv po doma.Nije mi dan priznajem.

Mi fali nekoj vid na kreativnost vo zivotot.No pretpostavuvam toa ne se uci tuku se ragjas so takov dar

На fallenangel, bittersweet, friendy и 18 други им се допаѓа ова.
  14. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    ..za krazbite , strasno ...no se dodeka nema zakon koj e se samo zakon ne e taka ke bidi .
    Ako e malce postrogo mozebi i pola od nv nema na se osudat na krazbi, no kaj nas se kako ne treba pa ti toa.

Kosa mijam na dva dena ama mi idi da si ja prokubam , prviot den e asalna vtoriot mrsna cinis nemiena sto dena.

Tuku se opsednav so stranata na LEROY ,site kategorii gi isceshlav , a samo sto pisav pred dva dena post tuka deka nemam kontrola na torsenje , strasno ke bidi tamu da otidam,tuku Jony ke me kontrolira.

На Esmeralda-MD, ph.orhideja, MilaP и 7 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    За кражби :worried: пред 4 години имавме и кај нас, додуша во стајот кај татко ми и сестра ми. Живееме од еден на друг крај од градов, таа населба е т.н. скопска каде претежно се викенд станови и два тројца постојани жители. Овој период беше, татко ми надвор од градот, сестра ми претежно кај мене и дента реши да си оди кун 5 попладне, ја носеше мм, се качила со лифт за дома, на поткровје се и забележала вратата подотворена, знае сем тато нема кој да е, тој нетука и одма назад во лифт и му звонала на мм, се привратил, пријавиле во полиција, седеле пред зграда и го виделе крадецот, ги познале и кесите и кутиите со накит кој ги собрал и го следел мм, имал стан во соседната зграда, одма јавил, дошле полицајци, го уапсиле, баш кога сестра ми сакала да си влезе дома тој роварел и плус имал пиштол, при апсење пружал отпор... среќа што и светнало па одма назад, јас ќе влезев..(facepalm) Најинтересно од се беше што касни мм, јас со бебе дома, се загрижив, звонам кај него, кај сестра ми, никој ништо... и после 3 саати ми се јавува тој и ми вели - не паничи, ништо не е, ама ние сме во полиција :o и јас одма фатив да урлам (wtf) се чукна со некого, имаше пијано, шо напрај сега :rofl:... за некој ден сестра ми ја викнаа на идентификација и се од накитот ни вратија. Ама фактот што некој ни роварел, а собата од сестра ми, нашата екс детска е излепена цела со наши слики, па и не' знае крадецот, језиво ми е:worried:
    Тогаш го вратија во идризово, од таму избеган беше, и каде е сега кој знае....

На fallenangel, Val-Dim, Tajnaotrovna и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Ајде повелете, доста во кражбите ви е паметот :D

Од Рамстор го земав, 70 грама, планирам да и го дадам на една пријателка, да ја изненадам бидејќи ги обожава :D

А за кражбиве ако треба да бидне, ќе бидне. Па и 100 кучиња имајте, 5 врати и 2 алармни
    системи :doh:

На fallenangel, Val-Dim, friendy и 19 други им се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Еве ме друштво, ние ми д'н денес
    @Dust , вака со машна се продаваат и која е цената, не сум поминала до Рамстор
    За Коса мијам секој втор ден и претежно мие собрана, многу често ми се мрси....
    За кражби страв ме фаќа, ене српската пејачкана Лепа Лукич пред една недела ја ограбија на спиење жената, среќа што не се разбудила можела да настрада страшно значи цел свет е отиден во неповрат, не е кај нас само.....
    Еве една случка со сестрами во хотел со 5 ѕвезди во Турција, на спиење им влегле во соба ги напрскале со средство со што биле како дрогирани таа ги сетила само не мрднала од страв и осетила нешто им ставиле под нос и Више ништо не знае,и сабајлето едвај станале со повраќање и главоболки и што да видат парите им ги украле се.... Значи ова се случува пред 12 години страшно ........

На fallenangel, Val-Dim, friendy и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    @DVAANGELA искрено според мене, скапи се, 149ден а 70 грама се. Ама кутивчето е подебело, онакво како за подароци. Иде со машњава, што за мене е перфектно направена машња. Да знам каде во СК би ни направиле ваква, 100 би купила.. за разлика од оние обичните што не ги сакам баш :(

На fallenangel, Tajnaotrovna, Esmeralda-MD и 7 други им се допаѓа ова.
  19. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Еве ме и мене!

Цел ден шетам, барам саксиичка од оние со "чипка" на горниот дел. Ги имаше во Рамстор, а сега ни трага, ни глас. Во Ваикики во Сити Мол видов едни фармерким тука во Рамсторов ги нема. Ќе пукнам. Наелектризирана сум деновиве.

@ines.h еве ме. Сакав да кажам дека фантастична ти е идејата за скандинавски стил. Ако ти треба некоја идеја - тука сум, со мерак.

И така. Косам мијам на 3 дена. Уште следниот ден ми е мрсна, па ја носам во репче, па мијам шишка. Башка ми паѓа, башка прекинале да ми го увезуваат шампонот...

Убава вечер!

На fallenangel, Val-Dim, friendy и 17 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Denovive pokazav mal idiotizam.Nemam kar ama za necie dobro e.
    Na site deca telefonite nie gi plakjame.Ne retko nekoj ke napravi pocekje od limitot.
    Site se po ednas opomenati.
    Pred dva dena na edno od moite mu rekov da mi pusti 1000 den bidejki napravi povekje od toa sto mu sledi.
    I denes mi pusti.
    Srce mi place da mu zemam od plata 1000-ka..ama pak..neka se nauci deka sekoj luksuz se plakja.Ako site se ponasaat raskalasano za kade sme?!??
    Taka mi e tezina,morav da kazam.
    1000-ka...ke me zbogati??

На fallenangel, Barbie20, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.