Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Не.
    Ама ќе го научи на одговорност.
    Оти лесно е кога друг плаќа.
    Ние го имавме истиот проблем со ,,малиот,, од мм .
    Бато плаќаше тел па он знаеше да се опушти.

@Lady Phoenix јас ги купував од Џамбо саксиите кои ги бараш.

2. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Не, ќе го направи син ти човек.

едит: со нешто од сабајлево пишувано отиде :D

3. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

@referentka нема да те збогати ич,тие пари пак за него ќе ги потрошиш сигурно.:)
    Многу е убаво кога поставуваш граница и за нареден пат ќе знае повеќе да внимава.

4. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Рефке сите деца се исти, јас да му ги земам тие пари нема шанса , а камо ли да му потрошам ....кога ке му притребаат ке му ги дадам, значи додека сум жива колку можам ке помагам а нивни пари да трошам не би дозволила тоа да ми се случи, колку сака нека е голем сепак ми е дете.....
    Мисла дека ме разбра:|мила, знам дека и ти истото ке го направиш , сега сами малку казни го , а парите чувај му ги мила,нема да згрешив :)

5. Emy867

Emy867 Форумски идол

@referentka и мене мајка ми ми го плаќа телефонот, па 100 ден. да надминам ме предупредува, а не 1000.
    Не се оптеретувај во врска со тоа, баш правилно си постапила, опоменувана личност ти збори:D. Јас не ја кривам мајка ми кога ќе се случи тоа, не верувам дека и син ти е нешто многу погоден или бесен...

Има многу теми за зборење кои сум ги пропуштила, ама така сум растргната периодов што сакам некој ден да ми биде апла досадно и да не знам што со себе.
    Вчера и денес барем се наспав.
    Убава вечер:coffee:.

6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@referentka колку што разбрав, колку што прекорачил толку ти дал а всушност ти тоа си му го платила на сметка што резултира дека сам си го платил надминатото... наредните сметки гледај сега колку ќе е внимателен. Не е за парите, за 'лекцијата' е и да се држиш до принципот :handshake:

7. Dust

Dust Game Over

Убаво си направила рефке..
    Мене телефон искрено моите ми плаќаат само затоа што бројов се води на татко ми и сметка им стига дома кај нив... Не сум некоја трошаџика, 750 ми е претплатата и толку е секоја сметка(освен неколку месеци што ме изгореа во роаминг :rofl:)..АМА...се одолжувам на милион начини. Бидејќи 80% од времето сум кај нив а не кај мене (не ми се седи сама), купувам за јадење, едно одење во месара не сум под 2500, овошја, чудесии за дома.. така да 10.000+ месечно секако придонесувам за тоа што јадам и седам кај нив.. па тие 750 ден од мерак ми ги плаќаат :lol:

Ама твојата постапка треба да го научи на одговорност. Нема цел живот да им ги плаќате сметките, треба да научат и сами како да се "грижат" за своите потреби.

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ај сега добра вечер :)
    Денов, луд-ни-ца.

За кражбите...страшно. Камери снимаат, кучиња во двор, не дека нешто вредно чувам дома, ама не дај боже, од памет ќе те извадат.
    Баш пред десетина дена, влегле кај едни мои пријатели. Покушале сефот да го обијат. Замислете кој? Мајсторите кои местеле клима пред Х време. :!:
    Кај тетка ми, за 11 Октомври влегле. Само пари украле. Ни ТВ, ни лаптоп, ни телефони.... не се знае кој.

Вчера прашувавме во НИКОБ и имаат убави услови.
    Колегата запишуваше, па ако некој се интересира ќе пишам утре.

За дисциплината...
    Кај мене Ева е захтевна, ама никогаш не смее да земе или направи нешто спротивно на договореното.
    Баба и и пратила 2000 ден., ене ги стојат на масиче две недели.
    И многу ми се свиѓа кај нејзе што не бара пари од баба, дедо. Се случувало да после школо треба да оди на час англиски, и ќе ми се јави - заборавив пари....ќе и речам, земи од баба ти успат....па ќе ми рече, еее како да речам???
    Кога станува збор за купување со повод е убица.
    Со врзани очи да ја пуштиш во продавница, најскапото го фаќа.
    Ако некој се зезне и ја праша - што сакаш за (пр.) роденден? Одма има план.

До душа и јас бев/сум таква.
    Ако наумам нешто, на трепки ќе одам ама ќе го постигнам тоа што го сакам.
    Сестра ми стално кажува како на времето сме биле на саем, панаѓур. Тогаш тоа беше дешавка. Немаше продавници како сега на секој чекор. И...да не должам...на првата тезга сум застанала. Сакам каубојки, овие и крај. Молење, колење, ама да прошетаме...не! Се налутил татко ми, и ми рекол - ние ќе одиме, ти ако сакаш стој си тука. И сум стоела, со прекрстени раце и намуртена....се додека не прошетале 5 хали, се вратиле и ми ги купиле каубојките :)

Иначе...не трошам не плански.
    И прво сметки плаќам, после се друго.
    Државата пред се :rofl:

9. Lilit

Lilit Форумски идол

Рефке, ако ти е јанѕа на душата, почасти го нешто од облека, ама да си знае одговорност.
    За негово добро супер си постапила.

10. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Одговарате ли на прашања коа ви идат анкетари на врата?

Дојдоа едни да прашаат неколку прашања во врска со изборите. :worried: Прво прашање за кого планирате да гласата - па викам нели тајно, па добро еве не ти пишуваме име и презиме, да ама можете да забележите на која адреса кој како одговорил. Викам извинете ама не би одговарала понатаму, знам дека затоа сте платени, тоа ви е работа ама да беше било што друго освен политика ќе ви одговорев. Ич не се осетив пријатно што ги вратив. :(

11. Lilit

Lilit Форумски идол

Мене кај моите втор или трет пат веќе ме бара унија на млади сили на вмро и тоа со име и презиме, за анкета.
    Не контам што е поентата, ама еве им пЉус, се осеќам младо, тамам за шваљерка за Диме.

12. Bridget

Bridget Форумски идол

Нив не им е срaм дa oдaт пo куќи и прaшувaaт кoј зa кoгo ќе глaсa a тебе непријaтнo штo си ги врaтилa? Не требaлo вooпштo дa ги пуштaш дa влезaт.

13. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

@referentka моево го скрши телефонот еден месец стар.За поправка бараа пола од вредноста на телефонот.Му реков дека ако сака да го направиме секој ден ќе му давам пола од парите за во школо.И така би.Го направивме,ама пола добива од тоа што добивал.Малку му се,ама и мене ми се многу да плаќам за нешто што не внимавал.Има уште месец и пол да го отплати.И не се буни,а и да се буни, нема право на тоа.
    Како поинаку ќе научи за вредноста на парите?

14. Dust

Dust Game Over

Ич да не се осеќаш непријатно

15. zeka

zeka Популарен член

Refke, mislam deka sme generacija so tvoite deca.:?:

I jas imav granica od moite.
    Dali od strana na finansiski aspekt , pozajmici , rabota vo daden rok i sl.
    Na pocetok e malku tesko :) deca ko deca, licno sum se nalutila, do toa li e? za 100 den li im e, ke se zbogatat?

Se sudriv so gorkite vistini na zivotot od mala,me naucija na odgovornost, nauciv da se boram za ona sto go sakam, nauciv da stanuvam sama sekoj pat koga ce padnam i da se iskacam povisoko.
    Pozitivnite, negativnite osobini..

Ne se potresuvaj, ne si napravila nosto loso.
    Od ovaa perspektiva , fala im.

16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Две недели да не ја измијам косава ....:^) ќе се мрднам од чешање.
    Не озбилно? Две недели?
    Па и сув шампон шо и да ставам нема шанси. Мириса бе :worried:

Ја мијам на два дена. Ми се мрси често. Свеки што е фризерка ме убедува да не ја мијам често. И да не го стругам скалпот многу при миење :wasntme:

Неможам да легнам ако не се истуширам. Па готвам секој ден. Манџи, кромиди... не бива . Колку и да сум уморна . Морам

17. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

А за преку телефон веќе не памтам колку пати се јавени младите вмровчиња ама телефон ми е друго да спуштам, друго е врата пред нос да им затворам. Да не се тие на фиксен нема ни кој да ми се јави :D

18. Peco

Peco Форумски идол

Ги бркам, на клоци, надвор :D

19. Ordinary

Ordinary Форумски идол

@referentka (y)
    можам да зборувам многу на темава.Не би со лични примери.Само ќе кажам фала им најмногу на моите
    Овие "ситници" ќе направат од него ЧОВЕК
    А тоа е амбиција на секој родител

20. mareane

mareane Форумски идол

@referentka правилна постапка ич не се јадосувај,повозрасните деца само така се контролираат ,тое е дел од воспитанието .
    Јас се трудам колку можам да не ги збесувам децата оти поучена од лошо искусто децата не знаат за граница,колку повеќе им се дава тие повеќе бараат и се понезадоволни.
    @Sesil јас на вакви анкети не ни одговарам,штом гледам се со политичка позадина,затварам врата,телефон.Порано повеќе знаеја да се тупнат посебно во другата дома ,ама на неколку пати мм им одржа лекција и сега не не замараат .Една позитивна работа од моето работно место е што немаме политички притисоци(барем не досега).
    Леле ,колку граматички грешки правам во последно при пишување ,се си мислам дека на старост ќе постанам дисграфичар:?::rofl:

Thread Status:
Not open for further replies.