Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Здрaвo дечки.
    Јaс зaвршив сo гoсти.
    Двa денa,aмa aкo,зa убaвo некa е.Сaмo трчкaв нaвaму нaтaму дa не фaли нештo,сегa сaмo штo средив и си легнaв.Тoлку мн јaдење дoмa,a јaс двa денa aкo имaм сaмo две кифлички сo рускa кaснaтo,и oд сaрмичките,се кaкo глaднa мислaм,a истoвременo и ситa,безврскa.Пa пoсле кoгa ќе немa ќе викaм,ее штo не кaснaв oд тoa,сегa дa ми беше тукa:lol:
    Мене инaку дoмa цел спрaт ми е крем сo кaфеaвo,вц темнo зелени плoчки,a купaтилoтo бели сo синo(тие беa зaлепени тoгaш кoгa јa купивме куќaтa)гaздaтa нoви ги зaлепил пoчнaл,aмa ете испaднa дa јa прoдaде oдмa.
    И фaсaдaтa ни е кaфеaвa:D
    Анкетaри нa тел ги oткaчувaм oдмa.Имaше скoрo ми звoнaт и ми викa имaте дoмa пoлнoлетен?А јaс уште пoтивкo,не,oк чao,чao :rofl:

На mareane, Barbie20, DVAANGELA и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Немам фиксен телефон па никој не ми ѕвони.
    А и на врата кога ми ѕвони некој се јавувам на домофон, а неретко ништо не слушам па се за брзо исклучувам или не се ни јавувам, оти вечито е некој кој бара некого или нешто. Ко инфо служба им доаѓам :rofl:

Време е за легнување, душа ми спиеше пред да се истуширам, сега напливот на новата енергија ми дојде.8-|

На Peco, mareane, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  3. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.793
    Допаѓања:
    145.348
    И јас се окорив после туш.8-|

До пред малку се расправавме со мајстори.
    Па нормално кога доаѓаат во 20:00.(facepalm)
    Се уморив искрено.

На Annath, DVAANGELA, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Јас ќе се исклучувам. Ќе ги затворам очите и ќе бројам овцички :lol:

Добра ноќ :hai:

На Peco, DVAANGELA, Lady Phoenix и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.677
    Ja дојдов да се пофалам само дека продадов еден плац!!!
    Што пие кафана?
    Јаааааааааао ама сум се обрадовалаааааааааааааааааа...
    Има и уште, ама почна битно, тргна!

На Peco, mareane, Annath и 19 други им се допаѓа ова.
  6. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Уште една Богаташка:whew:
    А ти @Bridget-ке мене ме јадеш за становите на кредит што планирам да ги отплаќам.:D
    Лилит подобро ти е да не ги продаваш сите доколку немаш потреба. Земја секогаш има вредност, освен ако не сте процениле дека сега е моментот. Честики и не се прај циција. Части по еден чај од камилица барем.

На mareane, Annath, Lady Phoenix и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    62.046
    Здраво девојки :coffee:
    Пијам какао, со 2 лажички шеќер и „јако“... Поубаво ми е од топло чоколадо!!! Ме потсетува на детството...
    Вечерва успеав да ги исчитам сите муабети од денес на +/- 40! Интересни теми сте свртеле :clap:

За кражбите... Ме потсетивте на една комична случка од мое маало... Пред некоја година крадец решил да краде кај една бабичка. Таа со станот на втори спрат во куќа... Не била дома, знаел крадецот!!! На првиот спрат во истата куќа живее еден дечко и ноќта бил дома со девојката, но сите светла биле изгаснати... Ни телевизорот не бил вклучен :lol:... Крадецот сакал преку терасата да влезе на вториот спрат, си набавил јаже со кука (facepalm)... Можеби бил планинар или се занимавал со екстремни спортови, не знам... И така, крадецот се качил преку јажето на терасата, дечкото од првиот спрат го видел и се јавил во полиција... Крадецот си собрал што му сакала душичката и кога излегол да си „оди“ му го немало јажето, видел полиција во дворот иии се „збунил“!!! За секунда скокнал на блискиот бор, сигурно се избоцкал и успеал да се префрли во друг двор... Кривејки почнал да бега по улицата, но по неколку чекори бил фатен!!!
    Не им е лесно на крадците... Темната куќа не значи дека е празна :D
    Кај нас дома скоро секогаш има некој... И покрај тоа секогаш оставаме запалено светло, за секој случај!
    Пред многу години ни украдоа велосипед од спратот најгоре... Крадецот со цел памет се осмелил да го украде од соба и да си го симне по скалите (facepalm), среќа што никој од домашните не го сретнал... Пријавивме во полиција, мм случајно го лоцираше велосипедот на пазарчето во Буњаковец, имаше само три исти во СК... И „новиот сопственик“ го откривме, имаше тезга на пазарчето и сигурно го купил од крадецот... Велосипедот никогаш не го добивме назад!!! Полицијата не изреагира на сите наши „помошни информации“ (facepalm), дури и не искара зошто ни било отклучено дома во сред пладне (facepalm)
    Наравоучение... Од таа кражба секогаш ни е заклучена вратата од скалите!!!

За анкетарите... Свеќи е шампион за справување со непожелни личности, кога некој ѕвони на врата ја „пуштаме“ неа за да се „разберат“ :lol:... И фиксниот телефон е нејзин :tmi:

За ужинките во училиште... Сеуште ги паметам ужинките од моето основно училиште!!! Топли, миризливи и преслатки... Во училиштето имаше кујна, таму се спремаа кифлички, крофни, пити, и најубаво од се преслатки сирењаци!!! Тоа беше едно „друго време“, седумдесетите години од минатиот век :tmi:
    Кога „стасав“ во петто одделение кујната се затвори, ни носеа ужинки од Жито Лукс... Иии децата веќе не се радуваа на ужинките!!!

За миењето коса... Фризерката пред некоја година ми раскажа „дешавка“ за една нејзина муштерика, наставничка во блиското основно училиште... Жената за Божиќ направила фризура со плетенки, а за Велигден дошла фризерката да и ги расплете (facepalm) Ејјј, најмалку три месеци (facepalm)
    Косата последниве години не ми се мрси, ја мијам два пати неделно... И да не ја измијам ке биде ОК, но не можам да се „трпам“ неизмиена :makeup:
    @Lilit части какао :coffee:
    Многу ми е мило кога ке прочитам дека некоја од Вас се израдувала за нешто :hug:

Има уште теми за дискусија :^)... ДА, за патот кој децата треба да го изодат за да станат ЛУЃЕ...
    За таа тема имам многу да кажам, а сега е касно, доста пишувам... Сигурно ке Ве мрзи се да прочитате ]:)

ПС Ја нема @danichap... Имате некоја информација? Се надевам дека е добра :hug:
    ПС Утре треба да одам на Стоматологија... Матичната многу се трудеше последниве месеци да ми го спаси забот, но тој сеуште ме наболува, многу се „разболел“... Малку ми е страв :tmi:

Чаоооо :hug:

:lol: Мислењево ми почнува со „здраво“ и ми завршува со „чао“... Како писмо да сум напишала :^)

Последна измена: 17 ноември 2016
    На Peco, mareane, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.677
    Ми стојат така, а ми требаа средства барем од едниот, за другите како-така ќе одат.
    На убава местоположба е, така што сега му е мајката, сите бегаат во помалку загадена средина.
    А и не се за така трошење, имаат сериозна намена. Вака опортунитетен трошок, после може и цена ќе им паѓа, не се знае што и како ќе тера економијата. А и животот ми е сега...толку време седеа, допрва дека нешто ќе мења, не.
    A и да не си правам реклама, ама шетавме до Бардовци пред некој ден. Сите се натискале си дишат во врат, загадено пак, набиено пак, врска нема, демек блиску до град и ексклузивна населба. Ваму е лепота живота, луѓето ептен се со план и среќа, со мали деца. Ем чисто, ем широко, ем се на дофат, убавини. А и еден секако ќе си оставам за здравје со се три-четири деца за еден ден.
    Каква камилица бре... вино, виска и мезе! Oва оди со мрсно, а и именден имавме денес.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    И какао!

Последна измена: 17 ноември 2016
    На mila89, Peco, mareane и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.448
    Честитки лилит, знам дека веќе некое време ги продаваше. За убаво да си ги потрошиш (вложиш!) парите :)
    И мене така ми падна товар од душава во Тетово кога испродадовме се со мајка ми што ни остана од баба ми.. Само трошоци излегуваа, а цената од 1999 кога умре, до лани...да не зборам, пропаст :@

И јас мислев плац да купиме и куќа да изградиме, па станови гледавме.. па се изнервирав јас и останаа во банка. Сега имам во план нешто, здравје после нова година ако се е како што треба, ќе ги вложам :)

На mareane, Annath, duffi и 12 други им се допаѓа ова.
  10. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.890
    Допаѓања:
    163.677
    Да не ме сфати некој погрешно, супер си е Бардовци, ама не е мој кап оф ти, воопшто. Премногу набиено и загушливо за мој вкус (не очекував дека е такво, искрено, може некој ќе се смее, ама после многу години бев), ако бегам надвор од град барам слобода.

Ако некој си има ваква желба, му посакувам да му се оствари. Олеснувачки е. Не е многу, ама битно тргна како што кажав... што би се рекло повлече нога.

На Annath, JuLleE, MilaP и 7 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Добро утро на сите...имајте убав ден...
    многу теми сте начнале изминативе денови, не сум баш во тек, освен темата за кражбите...моментално тоа ми е секојдневна работа....:lol:
    ајде, кој е за кафе...

На Peco, mareane, Rebecca_R и 21 други им се допаѓа ова.
  12. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    152.581
    Морнинг

Уморна се разбудив... Како се ближи крајот на раб. Недела се посмачкана сум.... Сериозно ми треба одмор...

На вчерашен ден пред две години не ограбија... Бевме на роденден час и половина свекрва ми беше дома на долниот спрат.... Цело зла то ми го украдоа.... Тоа некој денар дома што имавме не го најдоа...
    Криво ми е што не го засолнав подобро или што не ме подучи некој за во банка да го сместам..... Емотивно бев врзана... Секое парче по некој повод ми беше дадено... И мене и на децата...
    Полицијата со прст не мрдна.. Дојдоа, записник и толку...

Оттогаш страв во коски имам... Секогаш со немир се враќам од некаде...

Да се пофалам што правевме вчера за изложба во училиште по повод денот на јаболкото IMG_20161116_225550.jpg

На Esmeralda-MD, Peco, mareane и 21 други им се допаѓа ова.
  13. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Добро утро

Секој ден сум прва дојдена на работа и еве веке пијам кафе и читам тука што има ново.
    Денес керка ми од градинка ке ги носат во музеите низ Скопје па беше многу возбудена и морало да биде дотерана во кошула и фармерки (тоа за неа е дотерување кога е во фармерки бидеќи фустани не сака воопшто да носи).

На Esmeralda-MD, mareane, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  14. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Добро утро
    на повидок божем убав ден, ама што ако кога си одам дома во темници
    Децава ми ја изгубиле некаде чупалицата,па сега жива неисчупана сум, таа што ја имав ми беше на Солинген ,па кај мене у населба не најдов нешто такво, а било што па не ми се купува,незнам ни дали ке биде убава,па викендов ќе прошетам по поголемиве маркети или парфимерии па ќе си купам
    Кај мене нема нема,па ете дошле јеховини сведоци, па тој еден се погоди познаник на мм, на времето му бил колега, па се научи преку два викенда ете го.. сега во саботата,надвор врне истура ете ги на врата, му викам немој да си ми ги прибрал дома, седнете си у двор, среќа не траеше долго.
    Денес имаме родителска, ќе биде весело:talk:

На Esmeralda-MD, Sesil, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  15. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.919
    Допаѓања:
    81.588
    Кое кафе е најубаво?
    Она кое сам ќе си го направиш и ќе си го испиеш на раат :coffee:
    Добро утро!

На Esmeralda-MD, Peco, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро ви утро. :)
    Кафе шмркнато, што да се јаде?
    Како сте убави луѓе?
    Ви посакувам убав ден. :)

На Esmeralda-MD, Peco, mareane и 14 други им се допаѓа ова.
  17. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро и од мене

И денес сум како воз да ме прегазил. На дневен ред шетање со мајка. Ако имам среќа барем малку да го бендисам мојот здебелен газ во фармерки, може и ќе ги купам. Ако не - ќе заштедам.

Вие имајте убав ден!!!

На Esmeralda-MD, Sesil, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро.
    Кафе испив, ќе правам смути ќе си делиме со синко појадок :D
    Па ќе декорирам една торта за нарачка :^: Се мислам и едни кифлиња да замесам, одамна не сум фатила тесто.
    Вчера си легнав рано, со децата заедно. Станав само да пуштам машина и сушара. Сабалјево отварам машината и гледам алштата суви неиспрани :^) Сум наместила се ама плеј не сум стиснала. (facepalm)
    Па сонував чудни сни.. пробував фустани во бутик, па сум купила куче, па испаднало дека е маче, и уште дека @friendy сум ја запознала, била прилепчанка и се викала или Габриела или Каролина... :D и така, толку се сеќавам.
    :coffee::coffee::coffee:

На Esmeralda-MD, Peco, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.366
    Допаѓања:
    261.844
    Кафе сака некој?

На Esmeralda-MD, Peco, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Јас сум за еден Тајлол ХОТ.
    Некако како да ми љути носот како пред настин

Добро утро

На Esmeralda-MD, Peco, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.