Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Неколку девојки фалат на темава...некако празна ми е...
    И во душава ми е така...монотонија.
    @joy1 Ордевер,крем салата,кифлички,нешто за грицкање и благо.
    Не се гости кои се секојдневни па да поминеш само со сок и благо.
    Дома општонароден хаос,уште неколку дена и ми следи генералка.Среќа што уживам кога чистам,само да се затопли раат да бидам.

2. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Кога ги видов на флаер истото го коментирав.

Пред два дена бев на зелен пазар не сте свесни какви ефтини тави има секакви форми,си купив правоаголно плехче за 80денари :tmi: ќе си печам лебче во него :D
    Наредно одење ќе си земам од тие плехчињата што се за торта што им се вади округлиот дел,како ли се викат незнам смешни цени имаа искрено :)
    Така да не се лажете од Кам скапо е :!::D:|

3. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Бришев прозорци до сега:whew:.
    Само јас бришам прозорци ноќе(facepalm).
    Утре ќе видам што сум избришала:^).
    Ме чека празник, кифли утре на репертоар. И торта треба да правам:nod:. И руска :P.

4. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се опседнав. Утре во Џамбо ќе барам саксија. :^)

За чизми пола Скопје го прошетав и ништо не ми фаќа око. Секаде исто. Униформирано.|(

Си купив фармерки од Ваикики. Јавно да и' се заблагодарам на @Doozy што ме оправи каде да барам. :hug: Прилично сум здебелена и тие што ги имам ме стегаат и не ме собираат, па овие кога ги видов, единствени такви, башка бројот таман, си реков - ова мора да е знак. И ги купив. Е сега, не смеам да се здебелам повеќе од ова, ќе нема смисла. ]:)

И така. Ме нервира што имам добиено, ме боли глава, лесно се сутам. Либето се плаши муабет да ми прави, страшна сум била. :?:

А, да, сликовџи од дневната во соодветна тема, како што ветив.

Аххх... Муабетов ми беше паднало-станало, ама таква сум и јас. Хаотична. :drunk:

5. mareane

mareane Форумски идол

Колку е убаво чувството на пофалено дете ,одличен ученик!
    Јас кога одам кај поголемата седнувам така понакрај,оти таа си има и тројки и четворки и петки, од се по нешто.
    А кај малото гордо напред,таа досега е супер.Годинава е шесто одд.почнува да ја мрзи за учење ама со оценките досега е одлична.
    Пред два три дена така изнервирана што и покрај толку спремање големата пак доби 3 математика одам по пат и зборувам ,т.е.викам по неа на тел и некој тивко ми вели здраво.,ја кревам главата една мајка која летото загуби чедо,најјак ученик ,гордост на сите им беше,ех колку баба му само се гордееше за секој негов положен испит на сите комшии кафе вареше...Толку ме отрезни нејзиното тивко здраво,едвај ја препознав ,верувајте до дома со плачење си дојдов.
    Само нека се здрави и живи и среќа да ги прати!

6. Bridget

Bridget Форумски идол

Овие тави само гужви ќе ви прават во кујна, за брзо ќе почнат да се лупат па во канта.

7. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Нејќев да коментирам прееска за тавите, пак ќе оди во грешна насока разговорот ако почнам... ама Бриџит почна. :D
    Мене ми е страв во вакви кинески, којзнае каков отров е тој лакот. Имам една, само за требење ориз ја користам зашто убав контраст дава. Ама не би печела во тоа храна.
    Така, си кажав тоа што мислев... не ми земајте за зло, ама користете само ако сте сигурни дека нема нешто штетно. Гледајте декларација.

8. joy1

joy1 Форумски идол

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Си идам од родителска да си врзам јаже и да се обесам друго не ми ни преостанува
    летаат во облаци не им се приговара не им се докажува ти си зборуваш ти си слушаш

10. Dust

Dust Game Over

Не сум фан на тави со ниски цени и сомнително потекло..почекајте од први ќе даваат купончиња во рамстор за коцкасти тави на делимано..
    Јас само делиманото ги користам, душа им вадам и мајка ми ја навлеков.. пред некој ден му правев палачинки на татко ми без грам масло...не лепеше..
    Шубе ми е да купам непроверена тава, тепсија, било што..се што се загрева на над 100 степени во принцип.. и за силиконски калапи, маталки и сл мн пазам..
    Од кај да знам што можат да испуштат при загревање

Патем, меркам еден сет на рејчел реј..ама да се нафатат да ми го донесат топ ќе биде. Или после нова год кога ќе одам ќе си го купам :|

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Страв ме фаќа кога ве слушам за родителските. Јас четворка кога сум имала ми било срам од моите. Глупи ли сме биле или денешниве деца тотално го изгубија колосекот?

12. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Што да ви кажам. На тие што децата им имаат добри оцени и се солидни ученици - се надевам дека и во иднина ќе продолжат да ве прават горди родители.

За оние кои се справуваат со деца кои не сакаат да учат - не се откажувајте и не се живцирајте. Барем обидете се. Обидете се преку туѓи примери да им укажувате на децата зошто е важно да се образуваат. Зборувајте им за иднината која ги чека. Некој се свестува порано, некој подоцна. Лоши оцени не се никакво мерило за вредноста на личноста.

Обидете се да најдете начин да допрете до нив. Само немојте да бидете екстремни за да не постигнете контраефект.

Ова е се' почеста појава во последниве години. Интернет, игри и слични чуда се поинтересни од школо и книги.

13. Dust

Dust Game Over

А за децата и оценките...
    Едно да ви кажам... одлична бев, сите 5ки.. стипендија фатив на фон, просек држев 9,4 за стипендија (таму е лесно за 6 и 7, ама за 9 и 10 не баш).. запишав и друг факултет, завршив се...и работа без врски немаше.
    Така да, оставете ги децата да живеат, да дишат слободно, да се радуваат на секој ден..
    Оценките не се важни..животот е важен.
    Само кога ќе се сетам на едно девојче што ни загина во сообраќајка летото после прва година средно, душата ме боли. Ученичка за пример..
    Се било џабе..се.

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Мислам дека тука читав пред некој ден некоја од членкиве се мислеше дали да порачува од страната на тимберленд демек ефтини биле цените мислам @sanjaeva беше
    Е сретнав постови во една група каде имаше прелажано жени кои порачале и не им стигнало ништо а парите им се повлечени од картица се работи за страната на пандора и тимберленд

15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Не мислев дека четворката или единицата нешто менува во животот но односот кој го читам ме плаши. Она дека ништо не допира до нив...добив и јас у прва средно латински ќец. Беше крај на светот за мене, ама учев се трудев и на крај имав четворка, единствена до крај на школувањето. За односот ми беше муабетот.

16. Ariel

Ariel Форумски идол

Мислам дека екстерното колку-толку ги стегна и децата и наставниците. Не се ставаат петки туку така, како во наше време. Ќерка ми е седмо, со сите петки беше на тромесечје. Добива и четворки, ама ги поправа, па во дневник до сега имала главно се петки. Имам впечаток дека учи многу повеќе од што учев јас во нејзино време.

Добро е да имаат петки за да се запишат во средно кај сакаат. Ама многу ми е поважно да ги научам дека:
    1. Мора да ги учат сите предмети, без разлика дали им се допаѓаат или не. Тоа што е обврска, мора да се заврши. И на работа нема да им се допаѓаат сите задачи, па мора да се завршат.
    2. Важно е да бидат ефикасни. Работата треба да се заврши на задоволително ниво со минимум напор. Ако летаат со паметот додека седат над книга наместо да учат, сами си го губат нивното слободно време. А слободното време е важно. Ама никако да се разбереме со ќерче-ѕверче за ова.

17. fallenangel

fallenangel Популарен член

За висок просек, за навремено завршено високо образование, за тоа што сум с еизборела со сите тешкотиии од немање финансии до мир за да стигнам и да ги остварам своите амбиции, благодарница и призание од никој не добив. :!:
    Дали е 1 или 5, 6 ли 10 ништо не ми менува кога посекако неписмени партиски војничиња се вработија во прв ред, друго не сум среќна .:!: Мислев ќе бев гордост на секого испаднав да не бидам за никого па дури и успехот да боде очи, да им бидеш трн во око.:!:
    Наравоучение оставете ги децата да си го живееат животот. Најбитно нешто е да бидат живи, здрави и среќни! Залудно е да ги опоменувате и слично, да ги казнувате на овој или оној начин.:!:
    Среќата е побитна од знаење и оценки! Поточно врски и книшка се во денешно време кога работа е во прашање.:!:

18. duffi

duffi Форумски идол

Јас предупредив.:D

ALISA0000 likes this.
  19. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

испаднав фер денес , не ги купив чизмите што ги меркав толку време , место да разгледуваме за мм ние сме запнале за мене :o
    Купивме за децава по некој партал. Зимски шалови , капи, ракавици. :(
    надвор е заледувачка .

гледам пак се отворила тема за нови модератори. Минатиот избор се пријавив и јас. И ништо ...нит ставија модератори , ни па сменија платформа. Им требаше 2 години да сменат платформа, 3ипол скоро за пак да се расписе КОНКУРС :!: за нови модератори.
    Сеа да се пријавувам немам ни желба нит време . И нерви зашо беспотребно да трошам

Очи ми се затвараат а нема 22 ч.
    затоа си спијам ко малите деца по скоро 10 часа ‘*викенд* :$ легни си во 22 ч , стани си во 7 :sun:

20. Bridget

Bridget Форумски идол

Не да опоменувам, и груба ќе бидам ама лежерност, љубовни романи, шеткање и слично без навика за учење и чувство дека има одговорност која треба да си ја сфати озбилно, се надевам нема да дозволам. Не е учењето само за оценки, и не е среќа само безделничење или уживање по цел ден без обврски. Во иднина од такво дете ќе порасне во возрасен кој нема ниту факултет ниту работа да сфати озбилно. Или ќе мисли дека работата од соништата магично на врата ќе затропа еден ден и дека ако треба да добиеш нешто ќе го добиеш и без труд. Има исклучоци, ама не сакам да расти со идеја дека е еден од оние под среќна ѕвезда родени па некако се одлесно ќе се среди во животот. Дај Боже да е така, и точно дека се' може да се случи, ама зијан од тоа да си одговорен нема.

Thread Status:
Not open for further replies.