Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Refi me iznasema po sabajlecki mazive site se isti , nekoj chip imaat vgradeno muva ne gi lazi , i jas ne sum salam spiena ama od bebus , nemam vreme za kradcive da misalm.:Diako se zivo i divo oplackaa vo komsii.

На duffi, ALISA0000, ♡BuBaLe♡ и 12 други им се допаѓа ова.
  2. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    @friendy да, бесплатна е доставата и пристигнуваат за помалку од 2 недели, колку што се сеќавам. Последен пат нарачував пред повеќе од година, искрено не се сеќавам колку точно чекав, ама стигна порано од очекуваното. Имам нарачувано повеќе пати, и секогаш пристигнувале пратките.

Разгледајте и нотеси на странава, имаат moleskine, ако ви треба за подарок. :inlove: И преубави пенкала има, боенки за деца, се’.

На ph.orhideja, Sky-butterfly, Esmeralda-MD и 6 други им се допаѓа ова.
  3. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Инаку за кражбите - подолг период гледам едни исти цигани скитници како се врткаат пред нас. Запомнети ми се оти едниот од мал го знам, пушеше цигари уште на некои 8-10 год.
    Некни во недела бевме излезени, мм на работа. Додека се паркирам едниот го снема, другиот стои и чека. Отварам прозор и со груб отсечен тон му викам што сакаш. Дај ми пари. Нема пари, бегај ајде и се тргна.

Последна измена: 18 ноември 2016
    На duffi, fallenangel, ph.orhideja и 7 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Штом влегуваат и кога газдите се дома, арамиите се спремни на се.
    Си велам...ќе не начека будни, ем нема што да земе ем ќе не уплаши, плус може и да не повреди.

Во девет-катницата во мааало трудница со мало дете се симнала до дуќан леб да купи.Се враќа дома-се отворено.Двајца - роварат.Кога ја приметиле дека влегла, нејзе бокс у глава и тие гитла низ врата.
    Детето почнало да плаче, мајкава се свестила па повикале роднини и полиција.Женичката трауматизирана, ем трудничка.

Е...од ова ми е страв.

На duffi, fallenangel, ALISA0000 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Тоа и мене ми е страв - за децата, нив да не ги повредат.
    Инаку може и се плашат. Ако следат и гледаат кој како влегува и излегува сигурно го имаат видено и мм. Како што е голем - може со една рака да го здави.

На Esmeralda-MD, joy1, mariatim и 4 други им се допаѓа ова.
  6. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Стојат мила, слабо јадат мојве чоколади , многу сакаат палачинки и торти,а чоколади сабо(facepalm), затоа и на работа носам бар да се изедат:lol:

На duffi, fallenangel, ph.orhideja и 13 други им се допаѓа ова.
  7. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Zdravo drushtvo.Neznaev kade da prasham po temite pa aj ovde.Dali nekoja go ima od Dormeo Warm set kebeto i pernicata?Sakam da go kupam 50%e namaleno ama neznam dali e tolku debelo i dali topli.Pozdrav nadvor e ubav soncev den.

На mariatim, DVAANGELA, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.327
    Допаѓања:
    259.569
    Прозорците не се совршени, ама што да очекувам кога ги бришев синоќа|(.
    Ноќе ништо не се познава:D.

Рутина, шо знам гледањето на серии ме опушта максимално.
    Зависна станувам од нив. Почнувам и не престанувам. Како да бегам и си наоѓам засолниште.
    Пролета почнав и да вежбам и вежбав додека да ослабнам. Сега и дома имам справа, ама ете демек време немам. А колку се чуствував убаво кога вежбав само.

Форумот никогаш не го сфаќав сериозно, но последната година за прв пат пишав за себе и за моите проблеми. Намерно оти знаев дека овде ќе прочитам искрени и реални мислења и искуства. Моите се на моја страна. Непознатите искрени.
    Свесна бев и дека може да ме препознаат ама ми требаше тоа.
    Сите имаме живот надвор од овде, но реално оставаме и овде многу.

На Val-Dim, Peco, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.871
    Допаѓања:
    173.449
    Za dormeo setot, ne znam :)

Ova go citav sega i mi tekna na muabetite tuka http://press24.mk/drama-vo-glavniot-grad-zateknal-kradec-doma-go-zakluchil-i-chekal-policija :D

Vezbanje...uhh bolna tema. Imam problemi so kicmata, pa povekje od 10 min na orbitrek na primer, ke me mrdnat od bolka.. dzabe go kupiv, zakacalka za alista..
    Sakam da plivam i sekogas koga imam vreme praktikuvam plivanje. Sakam da pesacam povekje! Na telefon onaa aplikacijata sekoj den mi vika deka sum ja postignala celta (6000cekori) ama malku mi se nekako..taka da mozam da kazam deka mrazam vezbanje :( za zal..
    A vo sredno mrazev duplo povekje, ja pamtam Fetka kolku se ubivase od molenje... ednas ja fati inatot i rece ako ne vezbas na polaganje ke te ostavam (facepalm) i popustiv :lol:

Forumov...mi vlijae nekogas na denot. Koga ke procitam kako nesto loso se slucilo na nekoja od temava (ne mora loso bas, tuku ete nesto negativno) ili pak koga ke se fatam sebesi i nekoi od moite "karakteristiki" koi obicno gi kritikuvate..se podzamisluvam. Nemam pricina da se krijam koja sum, zatoa i ne iznesuvam preprepremnogu od sekojdnevieto, ama opsti raboti zosto da ne .. si imam dobri soveti i kritiki dobieno od tuka, nikogas loso ne sum gledala na toa, znam deka 95% se dobronamerni :)

На Val-Dim, Peco, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
  10. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    7.565
    Лоповите многу си дадоа слобода,дури и кога има луѓе дома,влагаат и крадат:(
    Имам два примара,што и се случиа на мајка ми.Се качила на горниот спрат и кога се симињала по скалите,сретнала еден дечко како излага по долните скали.На прашањето што бара,промумљал нешто како вода да бара.Кога мајка ми се симнала доле видела дека и го нема новчаникот.
    Другиот случај,татко ми бил излезен,мајка ми правела ручек во кујната,која е преградена со пола зид,некој влегол,го земал ташњичето,кое било обесено на закачалката,со сите документи и пари.
    Кражбата е приметена кога татко ми дошол,пријавил во полиција,набрзо е најдено торбичето со сите документи (за среќа) ама без пари:x
    Имале среќа моите што не настрадаа,има секакви примери(facepalm)

На Val-Dim, Peco, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Читам, читаааам и опп ... една убава - девојка, другарка, пријателка (помислив за мене :nod: пишува), а она навика стекнала (facepalm)

На Peco, duffi, fallenangel и 16 други им се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Уу шo темa сте свртеле,дo скoрo сo стрaв седев дoмa.
    Немaв гaјле претхoднo,си мислев тoa oвде не се случувa,пoсебнo вo нaшетo мaaлo кoе вaжи зa мирнo,и дa речaм тивкo,нaстрaнa oд гужви и се,дoдекa еднa зимa две куќи пoдaлеку oд нaшaтa дoдекa сoседиве(двaјцa брaќa)зaминaти нa селo прaзник беше вoдици мислaм,ги oгрaбијa.Кaкo никoј дa не види,дa не слушне ништo,a тoлку збиени куќиве.Кaј двaјцaтa влегле,зеле пaри нaкит,и се им рaстуриле.Кoлку ми беше стрaв пoсле тoa,честo сум сaмa дoмa,пa нoви сме тукa,мaaлoвo кaжaв ни е дaлеку oд глaвнииoт пaт,језивo дури ми беше.Двa пaти кoгa беше мм нa терен му вртев,пaничев,декa слушaм кaкo трoпa некoј мз штo,пa им вртеше нa кoмшиите тoј вo еден пo пoлнoќ дa зирнaт дaл имa некoј вo двoр:$И еднaш зaглaвилo птицa кaј oлукoт и трпa,aмa нoќ нз штo е јaс пaк пaничaм пaлaм светлa ништo,гaснaм пaк трoпa,плaчaм вртaм нa кoмшијaтa дoaѓa гледaме бaрaме,нa крaј птицa дa ти билo.Пoсле кoгa не беше мм дoмa oдев кaј мaјкaми,пa и тaму нерaaт,леле немa дoмa никoј,сеa ќе ни влезе некoј,филмoви си прaвев.Зеде мм пиштoл дa имa дoмa(не декa aкo влезе некoј јaс пиштoлoт ќе гo бaрaм)Амa веќе реднo беше дa не пaничaм и си седaм дoмa.Иaкo,пaк имaм дoзa нa стрaв.Тaквo време дoјде.

На Peco, duffi, fallenangel и 11 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Да не ве умарам многу. Возбудена сум ептен, наредна недела ќе биде четврток или петок. Со Господ напред. :inlove:
    Темава ви е топ! Од многу вакви дешавки со ограбувања и сл што имам слушнато на блиски мои само се плашам од било какво тропање. Кога ми дојде од нотар оној документот за кој ви кажував дека е грешка нели, кога ми кажа тој дека е поштар се стаписав.
    И одма филм „леле ние поштар немаме, доле е домофон, како влегол, сега ќе ме акне кога ќе отворам “ и сл. :rofl:
    Сега ми е смешно, ама во моментот отворив врата со огромен страв. :(

На Val-Dim, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 18 други им се допаѓа ова.
  14. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Повеќе беше муабетот што да направиме ако дојде до такво нешто, не да се плашиме дека на секое враќање дома некој ќе не чека.
    Еве они знаат да удрат трудница и да ја онесвестат. Тоа им е работа и спремни се на се, но што би направиле ние?
    Мене ми е страв дома оружје да чуваме, многу сум против.

На Peco, fallenangel, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Вo местoвo кaј штo сум, вo пoследните 30 гoдини нaјмaлку, се случилa сaмo еднa крaжбa нa мини мaркет и тoa е се' кoлку штo знaм oд криминaл. И тoa крaжбa -цигaри и aлкoхoл зеле. Идеaлнo местo дa рaстеш дете и зa Евреи, Цинцaри, Егејци...кaкo уште ме нaрече Рефa гoрaчкaтa, не знaм :D
    Тaкa дa, ич не ме плaшaт муaбетите вaши мoментaлнo, oсвен... кaкo штo вo пoследнo штoм нештo речaм -пререкувaм, пa пoсле изјaвaвa дa бидaм втoриoт случaј и дa ме имa пo лoкaлни вести.

На Peco, duffi, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    @Bridget не ми вади ифтири и не ми кревај јадови :rofl:

Таму кај што си, богаташка земја :rofl:...на никој ништо не му фали..

Отвори на наш портал и види за само една ноќ што дешавки имало само во Скопје...:x

Очај е тоа.

На duffi, Lady Phoenix, mareane и 16 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Dust да ни каже начин на самоодбрана и што да направиме во таков случај, а батко @ninja35 да каже што се има, оти рече дека он ги фаќа лошите чичковци.

На duffi, Lady Phoenix, mareane и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.871
    Допаѓања:
    173.449
    Срцка, начин на самоодбрана ми е тој што го научив на факултет.. џит кун до и потези од крав мага..Порано бесот си го истурав на боксерска вреќа, сега како сум со негативна енергија полна, да начекам некого страв ми е дека можам до смрт да го претепам :worried:
    Ако те начекаат неподготвена, освен боречка вештина, ништо не ти помага. Ни пиштол, ни спреј, ни метална шипка :D

На Val-Dim, duffi, Barbie20 и 12 други им се допаѓа ова.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    ^Извини јас само "МајГери" го знам, појма немам кои се ти се тие џит кун и џав мага.:rofl: Нели порано како деца го користевме, као ако ти дадам еден мај гери.:ninja::lol:

На Val-Dim, duffi, Lady Phoenix и 11 други им се допаѓа ова.
  20. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.130
    Од боречки вештини, знам таи чи. :rofl:

На duffi, Lady Phoenix, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.