Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Језиво е сред ноќ да ти заѕвони некој на врата, а не дај боже во ходникот дома да го сретнеш. Нели не умрев од страв една вечер коа дојдоа 3ца мажи на врата, во 1 и пол по полноќ, нема да умрам никад од страв веќе. Ние сами женски внатре, се изгасивме и стоиме пред врата. Ѕиркавме низ шпионот, едниот од нив и цигара си запали. Ние чекаме да заминат, тие чекаат да им отвориме. Си заинаа после некое време, нас утредента ни беше страв да излеземе на факултет да отидеме, од кај знаеме кој не чека пред зграда. Помина недела време, више го надминавме стравот, излегувам од зграда комшиките собрани муабетат. Ги поздравив колку да не ги одминам, тие постари жени ко едвај да чекаа муабет, па нешто падна муабет да не се отвара преку домофон на секој само на тие што се најавени или прво да проверуваме од тараса кој е. Излезе и комшијата од приземје. Кажувам јас за случката со мажите, прашувам кој отвори и овој мртов ладен ми вика ,,јас отворив, алфи беа тие,, 8-| Работата било што кола со таблички од нашиот град била разбиена на неколку метра од зградата, па овие барале чија е колата, прашувале, комшијата цигара пушел на прозор, им кажал дека над него седат луѓе од тој град и ги пуштил да влезат. Па будала еден шо не се качил со нив, коа ќе го видевме него немаше да паничиме.

Физичка активност освен пешачење немам нешто посебно. Физичко го мразев. Увек статива бев :lol: Ама не се ни соодветни условите кај нас за час по физичко. Средношколци, веќе возразни, утоп ќе се напраат од пот, оди после на настава и смрди. |( Туш треба после толкава активност, пресоблекување само не помага. Мене коа ме убедуваше професорот да играм викав како ќе си одам после низ град смрдена. :tmi:

Форумот влијае до степен колку што ти ќе дозволиш. Не сум дозволила некоја закачка тука лично да ме погоди ама дека сум коментирала ствари тука кажани ко демек читав на нет, па сум делела и совети од овде прочитани, и рецепти правев. Па тешко дека ич не влијае коа минута слободно време користиш да зирниш што се пишувало. Нели сите и крофни и кифли и се по ред праевме. Еден почнува, станува актуелна тема и сите исто праат. Апарат за крофни колку души купија додека беше актуелен благодарение на форумот :lol:

Val-Dim, Peco, duffi and 16 others like this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Iscisteno i sredeno uste gostinkite da mi dojdat (highfive)

Ako ne drugo bar za vikend nema da se bavam so domasni obvrski

Za hobi sekojdnevna rutina nemam
    Spravi imame 4 i niedna ne se koristi momentalno poradi nedostig na vreme
    Eden period citav knigi mnogu sega edinstvena kniga sto citam mi e onaa od faks.Neka porasnat decata pa ke se posvetam na nekoi drugi sitnici
    Veke imam vo predvid nekolku nesta

3. fila

fila Популарен член

Јас една вечер сама доома со децата мм на пат и некаде околу 23 часот звони некој на врата и син ми вика мамо некој звони а јас мислам дека се парализирав од страв и неможам да му одговорам на детево дека слушам дека звони некој.Станувам и прашувам кој е и никој не ми одговара и со сиот памет отворив врата и кога еден постар човек со седа коса немам поим кој е и ми вика мажти дома и јас викам да дома е ама спие кажи што ти треба да го разбудам ,вика не не само дај ми 100 денари ми требаат за карта за воз за утре.Се вртам кон Син ми да му кажам да ми го донесе новчаникот и го гледам детево држи нож и сукало во рака да ме одбранел од човеков ако ме нападнел.Ни е да плачеш нит е да се смеш работава.

4. promeneta

promeneta Популарен член

Цел живот собран во четири куфери...

kuferi.jpg

Чао друштво, уште еднаш фала на поддршката, па се читаме здравје од Дојчланд :D :* :hug: :hai:.

Rirri, molikaMk, dunika and 52 others like this.
  5. Jean-Baptiste

Jean-Baptiste Истакнат член

Денес идам на кардио и фитнес...топ е...флаша литро и пол ја пијам се потам и си идам и се негативно од мене е излезено.
    Кој пробал знае :)
    Ако има некој од близина на Аеродром и сака да ме дружи нека пише :)

6. Dust

Dust Game Over

(Само да не ме разберете погрешно..)
    Ама најтешко и најжално ми е кога видам вакви работи :(
    После тоа ќе сконташ дека многу поважни работи има од материјалните, за кои сме мислеле дека ни се ептен важни, а ете сега кога не можеме да ги понесеме, си викаме - ќе преживееме и без тоа...
    И јас за некој месец ќе си го спакувам животот, ама само во еден куфер.. доста е за почеток.
    Ти ја посакувам целата среќа на светов променета! Да се вклопите што е можно побрзо во новата средина.. и да ни пишеш некој километарски пост :hug:
    Мило ми е што и покрај стравот да одиш по аеродромиве, се одлучи на тој чекор.

dunika, promeneta, Peco and 20 others like this.
  7. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Возење тоЧок се смета ли за активност?Секој ден а и секаде одам со него,и ладно и дожд секогаш.
    Дома исто се работа си тражам да сум активна.
    Форумот е добар за дружба да слушнеш и поинакви мислења а исто и јас мислам Оти ми делува во реалниот живот.Ја мислам @danichap Оти ја нема се ли е ок,или синчето на @MilaP.Ова како пример.
    Не сум многу активна но толку ми дозволува времето.
    Сама дома со две деца,тропале,се јавувале по телефон во ниедно време,ќе ми се растрепери душата од страв за децата,да не дојдат и нив ги повредат.Секакви луѓе има,кои мислат Оти за нив печалиш па може да дојде кога сака и да си го земе.
    Сега малку подруго е,ама стравот веќе ми е во коски,од мал шум се стресувам.
    Кафе испиено,,да се фаќам за работа.
    Убав ден на сите

Val-Dim, Peco, duffi and 18 others like this.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@promeneta среќен пат и да не' не заборавиш од дојчланд!
    Јас се прибрав пред малку, ме виде и сонцето, и езерото и ветре ме дувна, едно кафе мерсклиско во кафич се напив со сестра и зетко, синко си поспа и стана со црвени обравчиња.
    Ме собира во фармерки од сестра ми, чак и поклон си ги добив, а тоа е успех на слабеење на новоу!! :emo:
    Ај и овде да почастам
    8p-f-271015.jpg

promeneta, papillonP, Peco and 20 others like this.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@promeneta Од срце ви посакувам мирен лет,душите да ви се исполнат на сите,и мило ми е ако барем малку влијаевме на твојата одлука:l:
    И да,форумов влијае на мене,до толку што нема ден да не помислам на @danichap @lunicka малиот на @MilaP ,девојките од труднички муабети,на сите од оваа тема.Ете таква сум,мислам на сите,на нивните проблеми и нивно решавање.Се радувам на секој убав пост:f:

10. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

@promeneta, мила среќн нека Вие патот, нема поубаво нешто да се биде со својте сакани на едно место, сета среќа Ви ја посакувам:hug::hug::hug:
    Денес петок, а некако како да мие се едно незнам зошто, викендите ми се резервирани за средување, чистење, готвење, пеглање.... оф леле, :headbang:абе како не се сменам, па да ги шетам викендите како повекето што си прават......Може кога ке остарам ке ми дојде памет:?:
    Убав ден друштво:hai::hai:

promeneta, Peco, duffi and 16 others like this.
  11. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

12. PUPICA

PUPICA Форумски идол

@promeneta Мирно небо ви посакувам и леп провод:hai::*

13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

@DVAANGELA децата ти се големи сега, имаш можности, шетај сега, кога ако не сега.

Пред некоја вечер му кажав на мм дека вечерта кога ќе легнале децата ќе земам јас лично да го исперам тепихот, а тој ми кажа дека ќе се разведе од мене ако тоа го направам.
    Добро, не мислеше сериозно, ама сакаше да стави нагласок на тоа дека претерувам. Наместо да си одморам, цел ден со деца, обврските едни, други, јас вечерта ја чекам да перам тепих (facepalm)

На еден пријател од Белград, ноќта му влегол крадец, имал нож во рака, пријателот во самоодбрана го избол со ножот, тој избегал и починал недалеку од зградата.
    Тоа се има случено пред едно 2 години и човекот сеуште се расправа со судови и не смее да ја напусти државата. По законот треба да лежи затворска казна, ем му влегол крадец дома, тој има жена и дете, и нормално да ги одбрани и себе да си одбрани, сега тој ќе си одговара.
    Доволно му е човечкиот живот на совеста, па уште и казна затвор, далеку од семејството и обележани за цел живот од опшеството.
    Имаше и петиција потпишувана за промени во законот, и ми се чини има мали измени сега, ама не знам до детал до каде е работава.

Форумов и на мене знае да влијае. Многу е битно што читаш, какви ти се мисли таков ти е живот, затоа сметам дека одговорна сум за тоа што допуштам да ми влегува во глава, треба да имаме филтер за сите и се. Не секогаш правам добри избори, ама би сакала да и она што пишувам и она што читам има некоја полза.

@promeneta имајте прекрасно, благословено време по пат, а и таму со најсаканите :inlove:

14. Ordinary

Ordinary Форумски идол

Каде тоа?:?:
    :rofl:

15. mariatim

mariatim Популарен член

Знaе некoј oнoј мaтеријaлoн,кaкo плиш некaкo е измеѓу плиш,кoжa,"ѓaвoлскa кoжa"гo викaaт,кaкo тoчнo се викa?
    И дaли е лесен зa oдржувaње?Зa гaрнитурa кoнкретнo.

Petar80 likes this.
  16. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

микрофибер што е? Ако е тоа, лесен е за одржавање. Со крпче бришеш, флеки со марамица вадиш...

17. friendy

friendy Форумски идол

Некое село странско.
    Мини маркет у наше село нема веќе.:D

duffi, Lady Phoenix, Annath and 5 others like this.
  18. izmislena

izmislena Истакнат член

Еленска кожа?

Petar80 likes this.
  19. mariatim

mariatim Популарен член

Screenshot_2016-11-18-14-51-10.png nee plis,taka lici a kako kozhno e

Barbie20 and Petar80 like this.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Ми влијае форумов како не,посебно на брачниот живот.Кога сум загледана во телефонот и читам овде,а маж ми нешто ми збори и јас најчесто ,,молам?",или ,,како,што рече"?...па он тогаш, ,,само во телефонот гледаш,џабе везам јас".

За ручек гибаница ставив,за тоа имав време,сега се прибрав и главава тапан ми е.

Peco, JuLleE, PUPICA and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.