1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.683
    Допаѓања:
    182.105
    Magnitude 5.0
    Region GREECE
    Date time 2016-11-18 23:22:46.7 UTC
    Location 40.99 N ; 22.74 E
    Depth 10 km
    весело е на високо

На Lady Phoenix, ph.orhideja, ♡BuBaLe♡ и 4 други им се допаѓа ова.
  2. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Си била во движење.
    Јас во хоризонталс,па ме љуљаше.

На Lady Phoenix, Annath, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    @emkaemka ме насмеа со продавачката и броевите. У право си, јас сега со децава утврдив дека немаат врска броевите. Откако се зезнав два пати, сега им купувам пет пати поголем број. Ама па и не се кинески, туку турски, како што продаваат тука. Ај викаме поголеми шпихозни ќе им купиме, за зимава, ете нека биде за 9 месеци. Ги исправ дома и мислев да ги чувам еден месец, среќа одма и ги облеков на ќерка ми ги носеше само два пати и и пукнаа на газот.Син ми малку понапреден од нејзе и на него кнап, а малку поголемки му ги земавме. И веќе не купувам шпихозни, нема броеви а и децава да се здрави и живи долги во нозе, како мајка им а повеќе на татко им, а имаат неполни три месеци. А со колку само љубов им ги одбравме шпихозните, дебели, штосни, пола саат се мислевме и јбг. А и децава брзо си растат, ангелчиња се слатки. Плус, кога ги прават шпихозните, не земале у предвид освен торзо и простор за пелената а и нозете треба да бидат подолги, веќе ги држат исправени.
    Сега кога одам во продавница и кога ме прашуваат која големина за колку месеци, им викам батали броеви немаат врска со реалноста дај да го видам колкаво е.
    И вака се тешам кога не можам да најдам број за мене, се тешам со малите кинески броеви и малите кинескињи, а робата турска :DМакедонските фирми прават облека со реални големини, од тие си купувам.

Дремам на интернет, не ме фаќа сон, конечно и малата заспа а јас не можам да пуштам тв за да не ги разбудам, тогаш ќе има забава до бесвест. Во ситуација сум- не дирај лава док спава. Лавчиња тие на мама, уште сега ми покажуваат хороскопски лавовски карактеристики :D ќе биде весело :wasntme:

Откако се породив како да ми се зголеми желбата за кафе. Од максимум едно на ден, сега сум на минимум две. Денес пиев две а сега повторно ми се пие ама треба да се растропам по соби.
    Ќе почекам до утро.

Кафето го пијам секогаш после јадење. Утринско кафе пред доручек не практикувам.Го пијам средно накај благо. Не се местам за да ме викнете на кафе :D онака си кажуем.

На PUPICA, LivingGlam, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Здраво девојки :f:
    8-| Се прочитав :clap:
    Земјотрес не осетив, најверојатно сум била многу „занесена“ во Вашите денешни муабети :tmi:

Колачот со вишни ми е омилен десерт. Секогаш дома имам смрзнати вишни и често го правам.
    Утре треба да правам роденденска торта за синко први, а уште не сум смислила која... За родендените на домашните секогаш правам домашна торта, не купувам :tmi: Некако, самиот чин на спремање за роденден на децата и мм ми е свечен и сакам целосно да му се посветам, со голема љубов!!!

За родителските состаноци... Завршив со таа активност :tmi: Ова е прва година, по 20 години да немам родителски состанок на училиште... Децата пораснаа, значиии... Не сум веќе во цветот на младоста :^)

Браво @Dust :clap:
    Од синовите знам за овие боречки вештини... Ретко кој слушнал за Џит-кун-до!!! Тоа е мешавина од повеќе боречки вештини... Татко и е Брус Ли!
    Горе на спратот ни виси боксерска вреќа... Понекогаш „лупам“ во неа! Децата ми имаат покажано некои зафати за самоодбрана... Спортистов дома кога ке ми се доближи со желба да ме „навежба“ - бегам (facepalm).
    Не сум повеќе еластична како кога бев помлада, па страв ми е да не се повредам... Не е лесно :tmi:
    Од секојдневни спортски активности практикувам брзо одење... И тоа многу брзо, никој не може да ме стаса :D Мислам дека тоа брзо одење е мојата тајна формула за одржување на килажата...

@friendy слатко ме изнасмеа :rofl:
    Па што ако не пишуваат снаите по Форумов (poolparty)
    Еве јас уште сега си кажувам... @sanjaeva @lunicka @mareane не читајте :!:
    Ке отворам нова тема каде што свекрвите ке ги оговараат снаите ]:)
    Ке се вика змија VS змија :lol:
    Сеуште нема ваква тема, изгледа ниедна од форумџикиве не е свеки... Можеби ке бидам првата :P

За чеизот (facepalm)... Не Ви треба таков „луксуз“!!! Доволно е пари да им дадете на младите кога ке се задомуваат, знаат сами да си купат... А и позадоволни ке бидат :nod:
    Мојот чеиз, и по скоро 30 години, сеуште не е целосно искористен... Везено, плетено, јоргани, кебиња... Мама спремала, спремала... И свеки на мм му даде мал чеиз... А мене злато и куп гардероба :tmi:
    Во „мое време“ беше популарно за идната невеста да се направи „бовча“ во која има целосна гардероба... Костимче, хањинче, свилена спавачка со огртач, долен веш, чевли... па дури и домашна хаљина... Свеќи беше срцка па ме остави се сама да си одберам. Пуста младост и срам :$... Да знаев дека „чинот“ нема повеќе да се повтори сигурно немаше да бидам скромна :D... Денес ми се случува на свеки на зезање да и речам „ Кога ке ме одведеш во град да си купам се што ми треба?“ :rofl:

@promeneta со среќа мила... Ти посакувам се најубаво :hug:
    Мислам дека со @Bridget ке бидат во иста држава :tmi:... Во право сум :^)?
    @kukla21 да се надоврзам кон другачките... Навистина, новиот аватар ти е прекрасен :hug:

ПС Да се пребројам... Опфатив ли се? Мммм ми остана како ми влијае Фемина форум...

ПС Кафе за сабајле не Ви оставам... @LivingGlam се пожали дека се оладило :^)
    За сабајле...

pixelmk-malku-trchanje-mnogu-benefiti-36315.jpg
    Оставете кафињата... Свртете еден круг во маало :)

На PUPICA, LivingGlam, Peco и 25 други им се допаѓа ова.
  5. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

Мислам добри ми се шансите да ме изберат за модератор.:angel::devil:

rsz_14795159168141724508613.jpg

На PUPICA, LivingGlam, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    91.953
    Ме немаше цела ден па сега да напишам и јас по нешто :)

Влијае форумот и заразени сме многу со него,сите! :lol: Не ми е сеедно ако прочитам дека на некоја од вас и е лошо или не е океј,или недајбоже да преживува лош период.
    Иако не се познаваме лично за секој од овде имаме слика и на некој начин се чуствуваме блиски.Се советуваме,муабетиме се и сешто така да мислам дека неможе да ни биде сеедно :)

Мајка купуваше по нешто и се се смеев кога ќе кажеше дека тоа ми е за да имам кога ќе се мажам.Па сега баш и не ми е смешно затоа што имам се што ми треба,снабдена сум не се жалам :DКако ми треба така си земам :) И од свеки неможам да се пожалам ич исто како и мајка и таа спремала за снаа.И злато ме даруваа,да не ме мислите :!::DГолем плус е кога ти треба нешто а веќе го имаш и не треба да купуваш.
    Колку можеле толку и на тоа што го дале и го даваат сум благодарна па во иднина да сме живи и здрави ќе си се снаоѓаме сами.

Инаку јас земјотресот го почуствував ама овојпат не се исплашив ич,колку е по друго кога не си сам,кога имаш некој до тебе и кога се осеќаш сигурно :angel:

На Peco, fallenangel, Barbie20 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.039
    Пред да Ви посакам добра ноќ т.е добро утро да прашам...
    Што се случи со петочните журки?
    Слабо, гоооолем минус --------------------------------------------------------------
    @galapce ја нема деновиве... Страшна журкаџика е, да знаете!!! Трудна се вртеше на шипката, играше на забавите, а и за ди џеј ја бива :tmi:
    Ммммм... Имаше и Кока-кола парти :D, пиџама парти...
    Повторувам... Минус ---------------------------------------------------------
    Отидов да спијам... Нема да читам книга вечерва, касно е... За утре имам километарски список со обврски :tmi:

На Peco, fallenangel, Barbie20 и 14 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    Чеизот се презентирал. Да го бројам само она што ми го дадоа или плус и тоа што јас си го прибрав :?: Од тоа купување пред време имам покуќнина и за мои деца некогаш не само за мене. Па нели треба децата ќебе од ,,Амбасадор,, да имаат. Ама па шо ќе напраат само со едно ќебе, ако им застуди ептен ај уште по едно. И по еден јорган ,,Лио,, (лио, лео, леон, како и да се викаше ,,марката,,) оти ептен ладно ако им е и јорган ќе треба. За чаршафи, јоргански чаршави и фротирки не знам точна бројка, тетин ми нешто со трговија се бавеше, увезуваше по ефтина цена, па на мајка по набавна и ги даваше, а она слаба со осетот колку реално треба :lol: Па треба нешто и од баба нели за успомен, па и она купила по нешто. Свеки исто купувала, од мајка и имало оставено за внуците по нешто, свекрва и уште е жива и она ,,донираше,, по нешто, измеѓу другото и еден волнен елек. Се зафркававме со другите нивни снаи за елеците, пошто сите имаме ист, ама на еден пазар ги прашав 1200ден коштаат. Не е ни свесна за 1200ден каков убав модерен елек има, бушав, нежен, од мерак да го носиш, ама ајде, парче плус за во подрум. Не е битен елекот и цената, ама за него како за се друго да се чувало пари сега ќе се купело тоа што реално треба, а и модерно по наш вкус. И кујнски прибор доста имам.Него претежно сама си го бирав :smirk:
    За мое дете би штедела пари па коа ќе се ожени/омажи ќу му купам тоа што му треба и сам/а ќе си избере. Ма да не гарантирам, познавајќи се може да ме фати некоја параноја ниму туку така да се потрошат парите па детето да остане и без пари и без чеиз.

На fallenangel, bittersweet, joy1 и 13 други им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.870
    Допаѓања:
    173.447
    @monik55 8-| случајност? Моја пријателка сабајле ми го прати линкот и и реков - што изиграваш дете на овое години :lol: сега те гледам тебе тука со линков и си викам - среќа не си од наши краишта, ќе помислев дека си она 
    :D:D:D
    Инаку ретко завидувам на некого за купени работи ама @bittersweet очи ми испаднаа 8-|:rofl:
    Продавница ќе отвараш? Фрли некое на форумските друшки :P
    Кај нас преку 1000 евра ќе чинат кутииве гарант, таков луксуз немит..
    Јас се наспав па сега ќе лудувам.. а ова земјотресот гарант не се осетил во Скопје, да не се притресувам хмм

@Val-Dim убаво е да се знае по некој потег. Некогаш спасува живот. Ова на своја кожа го осетив и си се потапшав сама по рамо со утеха - не ти беа залудни часовите, додека другите седеа на кафе ти изведуваше чуда :D

На Val-Dim, Peco, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Дoбрo утрo.
    Снaшкaтa мoјa oд мене две куќи и некoлку плaцoви вo стрaнствo ќе имa.
    Oд свекрвaтa и мoите oстaвинaтa :rofl:
    И некa рече пoсле нештo прoтив мене.

Мирисa нa убaв ден, некa биде. Пoздрaв.

На Peco, Barbie20, fallenangel и 14 други им се допаѓа ова.
  11. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Добро утро друштво :hai::hai:
    Се прават јуфки за доручек, и се крчка гравче за ручек:inlove:тоа на мени денес, па да фатам да зачистам ке прооди куќава, не ми е јасно од каде толку прашина како мислиш со месеци не сум избришала(facepalm)
    Кој е за кафе image.jpeg да го шмркнам кафево додека спијат татко и голем син па д е фатам за метлата.
    Треба да се оди кај мојте да се помага за слава нели три сестри сме се ке средиме:inlove:така да мамички, не се секирај и замарај тука се твојте три принцези :inlove::hug:
    Убав ден друштво:hai:

На Val-Dim, Peco, emkaemka и 21 други им се допаѓа ова.
  12. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Ќе ти прооди куќата?! Ти сериозно ова??

На evangelina.ina, Dust, Tajnaotrovna и 8 други им се допаѓа ова.
  13. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Да бе мила па мора да се помине со усисивач, прашина, вака изгледа чисто ама еднаш неделно тоа го правам малиот цело време се тркала по теписи и ламинат а и постелнина треба да менувам и тоа еднаш неделно, две вециња имам за рибање, дома сум со тројца мажи, и кога ке видиш секој викенд јас си чистам (facepalm)

На Barbie20, fallenangel, WORRIED.BT и 12 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ефекти имa стaвенo дa не дoјде прaшинaтa дo изрaз.

На PUPICA, Ana Marija 1, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тоа е редовно "одржување". Ако за ова на сликава велиш дека ќе ти прооди, да ставам јас слика од кај мене уџум да фатиш :rofl:

На evangelina.ina, fallenangel, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  16. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Добро утро :)
    @DVAANGELA супер ти е чисто и добро што чистиш еднаш неделно. Јас секој втор ден. Кој што прави, само чистење :(

Чеиз на ќерка ми нема, има отворено штедна книшка во банка па нека си купува што сака. Не планирам уште сега да купувам, да трупам па после ке му мине мода па нема да ги сакаат. Нека си изберат сами :)

Денес кумовите неплански се најавија на ручек. Треба да спремам нешто. Ај ке смислам додека пијам кафе :)
    Убав ден, убави луѓенца :sun:

На Val-Dim, Peco, emkaemka и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.815
    Јас сама, ни маж ни дете...си викам да фатам џаде или ко Дваангела да се правам домаќинка...после доручекот ќе падне одлуката :)
    Добро утро на сите, денов ќе е убав по се изгледа дури и кај мене ѕирка сонце :sun:

На Peco, Barbie20, fallenangel и 18 други им се допаѓа ова.
  18. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.763
    Koga ke bide izborot za snaa @Bridget ?
    Internacionalen ke e ili od 'dole' snaa ke birate?

На Peco, Barbie20, fallenangel и 17 други им се допаѓа ова.
  19. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Добро утро женски.

@bittersweet лиги ми потекоа,посебно по Flowerbomb:inlove:.
    Со здравје да си ги користиш,и ти,и оние за кои се наменети.

Вчера ми кажа син ми што сакал за Нова Година.Дуксер некој и многу ми олесни.За ќерка ми е лесно,во првата продвница ќе ја пуштам да си одбере нешто или во Џамбо ситници за DIY.
    Скопје почнаа да го китат.Вчера вечер поминував низ Климент Охридски,сијалички местеа.

Знаете што сонував?Алка златна како ми купил маж ми,ама многу тесна ми била.Па сум се расправала зошто не бил прстен или обетки(facepalm).

Имајте убав ден.

Последна измена: 19 ноември 2016
    На Val-Dim, Peco, emkaemka и 18 други им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добро утро.
    Земјотрес не осетив, а после неспана ноќ ме дрма константно мене, синко цела ноќ се будеше,плачеше, затнато носе едвај дишеше... :drunk:
    Чеиз она класично не сум добила ни од таму ни од таму, наеднаш, спакувано во бовчи.. туку како што се зачестуваше да преноќувам со мм кај него во станот од двете страни добивавме по нешто, па имам и јоргани и постелнини и јамболии ... сервиси, комплети, тенџери..и најбитното миљеа 8)
    Здравје за децава во иднина една книшка во банка и повели кога ќе се мажат/женат. Противник сум на уште ни година нема од ко се родил син, и одма му креваат спрат на куќата :shake: Или ставот дека синот ќе наследи а ќерката ќе ја мажиме :shake::shake: За сите исто!
    Влијание на форумов, секако дека има, еве веќе година дена како сум член и дефинитовно се приврзав многу, запознав неколку феминки, створив и пријателства. Се радувам и тагувам заедно со вас. Чувствувам дека и взаемно е тоа.

На Val-Dim, Peco, emkaemka и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.