Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.313
    Добро утро и од мене!

Клапнав вчера уште во 9 ипол. Како труп заспав за минутка. До сабајлево скоро до 9. Со либето до мене најубаво се спие. :mm:

Чеиз нема да оставам на дете. По можност пари, па нека купува што сака. Мајка ми од чеиз ми собра пешкири пред некоја година кои сега ми се најдоа. Ме чекаат уште некои делчиња од ниви и чуда, ама треба прво поделби да се прават... Со избори на секои 2 години - трудно оди работава. Обврзници исто чекаме веќе 5 години.

Свеки моја ми остави Цептер тенџериња. Не ги сакам многу, повеќе сум по тефлонски и нелепливи, ама ќе излажам ако речам дека не ги користам. И ми се допаѓа приборот за јадење од Делимано. Многу! Здравје, може ќе си го купам. Како и да е, благодарна сум за се' до сега. Секогаш кога треба да се купува нешто - скока да учествува. Верувам дека и моите кога би имале, исто би постапувале. Ама за среќа, никој не мери.

Битно, сами живееме, благодарение на свеки да оди да живее со мајка и'. Тоа и' е најголема жртва и најмногу го ценам тоа. Затоа и ние се обидуваме да и' се наоѓаме кога и' е потребно. Е сега, не е решено станбеното прашање, ама се надевам ќе успееме во тоа. Голема среќа е што и мојов е единец, со оглед на глупостите што се случуваат во рамките на едно семејство.

И така. Да не должам. Денес шетање на дневен ред и ручек кај свеки. Глава боли, целата сум како истепана, соништа ме уништија... Тоа е.

Убав ден! :sun:

На Val-Dim, Peco, referentka и 28 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.184
    Дoбрo утрo, кaфе нa дневен ред!
    Oд тoлку штo ич не мoжев дa пoднесaм кaфе, пoчнaв дa пијaм секoј ден. Мoже декa е без кoфеин, пa ми гoди некaкo. Мирисoт и вкусoт е приближнo тoј, aмa ефектoт и не е бaш. Кaкo и дa е, ритуaлoт дa се нaпрaви :wasntme:

Мaлиoт спие, a гoлемиoт сo тaткo му нa гoсти кaј симпaтијaтa oд грaдинкa. Детскa љубoв! :D еден периoд мислев крaткo ќе гo држи, aмa еве, гoдинa и пoл трaе. Целa грaдинкa ги нaучи декa се "сaкaaт" (facepalm) креветчињaтa вo градинка им се еднo дo другo, кoгa јaдaт седaт еден дo друг, кoгa oдaт нa претстaви или нештo сличнo нaдвoр oд грaдинкa, се држaт зa рaце :tmi: oд устa не јa вaди, a еднo утрo се рaзбуди пресреќен и нaсмеaн oд увo дo увo пoрaди тoa штo јa сoнувaл целa нoќ :!: :tmi: мaјкин тoј, свекрвa ме стoри предвреме :rofl:

Зa чеиз, aкo не служи здрaвјетo и сме финaнсиски дoвoлнo мoќни, пo еден стaнa нa двајцата ќе биде чеиз. Пaри нa книшкa секaкo ќе имaaт, пoштo се штo им дaвaaт, гo стaвaме вo бaнкa. Белки ќе вреди тoa нештo, некoгaш. Амa некa се здрaви и живи сaмo.

Инaче кo штo имaм спoмнaтo, чеизoт мaксимaлнo си гo кoристaм, штo пa дa не, убaв ми е, и прaктичен. Дoбрo, имa рaбoти штo не ми се дoпaѓaaт, aмa и нив ќе им се нaјде чaретo.

Убaв ден!

На Val-Dim, JuLleE, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  3. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    Dobro utro.
    Nekako samo pod stres sum izvesen period i si vikam neznam samata d asi napram d ami e podobro fakt.
    Situacijata e takva kakva e , i ke bide dodeka ne se preselime tocka.
    Ako go nema ke go iskopam i sama ke go napram , oa go nerviram jony, pa sama si stavam rani itn.
    Sinoka na vecera, rucek koj li znae sto bese , razgovarame i msilime se dodeka ne se razocaras od samiot fakt.
    Treba da rabotis 6 meseci za da kupis aparati vo kunja , a kade e ostatokot od cela kuka.
    Ziva mizerija e zivotot vo mkd, vo inzemstvo e isto kako stranec da naprai kunja od 20 000 evra za nie istata da ja napravime od 2000 evra so plati od po 20 000 30 000 denari .
    Navistina rabotam nesto sto sakam , za sto sum zavrsila fakultet za koj povekto cekaat godini nazalost.
    Ama od druga strana zatoa li si trosel pari vreme , za da krpis den za den.Nisto ne se ceni kako treba da se ceni.

Ubav vikend na site , veke jasno e deka sme kako edno golemo drustvo , jas idam malce nadvor od gradot kaj moite ne sum bila dva meseci , ke go guskaat gmecat bebusov ...ljubov toa neka ostane.

На referentka, Barbie20, ph.orhideja и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Еве едно мислење од мене во врска со чеизот.
    Кога веќе ви е мерак да купувате, подобро купувајте тави и тенџериња или сервиси чинии. Немојте јоргани и ќебиња некој поназад пиша молци да ги јадат и да се усмрдуваат. Јас кога се омажив ние почнавме од 0 двајцата од вилушки и лажици се сами си купивме, и ден денес имам скромно на тоа поле, не сум стигнала да купам некој убав сервис или комплет тенџериња. Имам само најосновно. Здравје, има време кога ќе докупувам... Битно успеавме станот да го наполниме со наш мебел, и бела техника.
    Јас од баба ми добив постелнини и чаршафи, рече за сите внуци имала спремено, плус ми додаде пари. Отпосле откако се земавме мајка ми дигна кредит и ни даде пари, рече купете си што ви е потребно. Во моментот најпотребни ми беа документи за престој и процедурата да добијам тука здравствено и да можам легално да работам, па скоро сите пари отидоа на тоа. Нешто ситно што остана, си купив Делимано чешма и си купивме по една анатомска дормео перница, плус се подновивме во облека.
    Аха, и едно кебе добив од на баба ми сестра, убаво дупло кебе од тетекс.
    Од свекрва ми ништо.:|

На JuLleE, referentka, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Двa денa не ми излегувa oд пaмет..
    Пoстaр брaчен пaр oд МКД, пoкaнети oд блиски рoднини oд стрaнцијa, oдaт нa гoсти.
    Пристигнувaaт нa aерoдрoм, не ги пречекувaaт. Ги бaрaaт нa телефoн... едвaј се удoстoјувaaт дa oдгoвoрaт...и им викaaт - ќе ве земеме утре, дaлеку е aерoдрoмoт и кaснo е!!
    Цели 40км е дaлеку и чaсoт е 21.

Не ги пoзнaвaм луѓетo, aмa тoлку ревoлт ми ствoри oвaa прикaзнa.
    Дa ви се плукнaм нa oпинците штo ги oстaвивте вo МКД и нa нoвите кoндури кoи ги oблекoвте!!!
    Ви смрди душaтa, бедни нелуѓе.

На Val-Dim, JuLleE, *Amethyst* и 22 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Утре нема да ме најдат :)

На JuLleE, referentka, evangelina.ina и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.151
    Допаѓања:
    137.234
    Ни тие работи не е баш добро унапред да ги купиш. Со тек на време излегуаат нови тави и тенџерија кои се далеку подобро од поранешните. Од времето коа мајка ми била млада немало тефлонските нелепливи тави на пример. И да купела за нас такви тави сега немаше да ги користеме. Исто е и со сервисите. Се менува тренд, нешто ново е актуелно, па сакаш и ти да имаш такво а не некој дизајн од памтивека. Од свадбата мајка ми има неколку комплети тањири пошто тогаш немало пликце за поклон. Некои започнала, другите нема ни желба да ги започне, коа и требаа нови си купи. Сега се актуелни неправилни форми на тањири на пример не оние поранешните округли со круг во некоја боја сред тањир. Сервирањето исто, порано беше во овали, сега се даски итн.

На referentka, fallenangel, ph.orhideja и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.802
    Допаѓања:
    142.140
    Добар ден. Викенд денеска, место да си дреманам јас пак у 7 будна. Цела ноќ математики у глава :(

Од чеиз НИШТО никој не даде. Свадба јок, па ни дарување невеста :) Од злато само свршеничкиот прстен од маж ми.

Дедо ми им рекол на моите, не ви беше срам детето така да го дадете, кај нас у село и посинето кога беше, и беганка кога одеше, пак еден ковчег алишта се даваа, вие така ја дадовте. Сираче детето. Па ај се зажалиле моите од муабетот па постелнина ми купија.

Од сверква исто. Еден букет цвеќе. Сега ми купи па ќебе :) Знае кога што треба да купи.

Мислам дека никогаш не мислеле и едните ни другите дека треба да опремат дете за мажење или женење. Мислеле дека кога ќе треба ќе купат се. Ама ете немаат никој. Сами од јуск си купивме лажици,немавме. Уставри имав јас една лажица, една вилушка, 2 ножа :) Толку ми дадоа ко за студентка. И тие 10 години си ги користев. Па постелнина купував, па мебел... среќа што имаме работа.

Јас пари на сметка или чеиз да правам за дете, јок. Треба да и дадам ќебиња на нафталин што мирисаат? Ожолтена постелнина од стоење? Или инфлација да мавне па сите пари од банка ништо да не вредат. Нема шанси. Штедам ама на краток рок. А за неа ќе оставам имот, од старите и од нас. Ако имаме доволно ќе купувам недвижнини. И да не живее тука, да оди низ светот, ќе продаде од тука и пак ќе има.

Јас и маж ми, неаме ништо, ама имаме љубов и да дава Господ здравје, ќе заработиме. Па малку сум лута на мајка ми како прави планови да му помоага на брат ми кога ќе се женел, па како ќе дигале спрат заедно, или ќе дгорадувале, па како ќе му давала за кредитот... Јас веројатно оти од полнолетство сум одвоена веќе не ме сметаат ни за свое. Денеска побарав помош, побарав муабет, да почува дете да зачистам, побарав поддршка... ме откачи. Имала нејзина работа. А знам дека ако брат ми побараше нешто, ќе оставеше се за него. Ама ако ми е. Не научив да сум пичкица и да плачам и кукам, па мислат дека моажм сама и без нив. Малце ми е тешко, ама па од друга страна.... може и подобро.

Баш сакам некогаш да сум дете и проблемите дами ги реши мама :( Ама сега се далеку посложени за да ги разбере не па да ми помогне да ги решам. Кога ќе рече, па и мене никој не ми поагал... Само кров над глава ти дадоа за да не одиш со децата по кириите. Мене тоа да ми даде некој ќе бидам задоволна па дури и повеќе.

На бившиот татко му рекол, кога бившиот рекол ќе се женам, овој искоментирал, е сеа ли најде, да најавеше порано, ќе ти купев нешто. Да бе... на 33 години се ожени, НЕОЧЕКУВАНО. Оти на 33 нормално е зуски да играш не да се жениш. Белки нема да станеме со мм вакви заладени. Од сега планираме како да обезбедиме дете финансиски. Спрат дигање никако.

Се изнапишав јас глупости.

На Lilit, PUPICA, kuc и 33 други им се допаѓа ова.
  9. fila

fila Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    5.517
    Eve I jas da Se javam standardno sabota den za cistenje Po doma pustanje masini I spremanje hrana.

Koga sme kaj hranata aj malku pomos od vas

Imam svezi sampinjoni od ponedelnikot Se Vo kesa Vo frizider, Sega gi vadam I gledam ja smenile bojata dalu smeam da gi gotvam ili da gi frlam pa da si kypam Novi.

На mariatim, Lady Phoenix и joy1 им се допаѓа ова.
  10. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Dobro utro
    Mu kaza doktorot na sin mi deka uste malku i za brzo si odime..
    Koga ripna dete da se pakuva,zima kamion,kola,drug kamion..pa mu pagaat igracki od race,se nervira .
    Pa ajde objasnuvaj deka ne si odime odma tuku mislea za nekoja den i da gi ostavi igrackite .
    Koga razmava se do hodnik .
    Sreka sto predhodno pojadi deteto inaku gladno sega ke sedese i ke se lutese..

Последна измена: 19 ноември 2016
    На galapce, kuc, JuLleE и 28 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај добар ден. Денов со бламажа ми почна. Пуштам делимано чешмата, ладна работи, топла се мачи. Па двете се мачат... Ѕвонам у Студио Модерна и им кажувам дека ми се зезнала после месец ипол користење. Откако се договоривме да ја однесам на сервис мм ми кажува дека снемало вода...(facepalm)
    Срамота жива брука ме изеде!
    Наредно тргаме до пошта у карпош 3, мм е почетник шофер, прво извозе одвратно, направи 300 опасни ситуации од Козле до тука. Таман се испаркира му текна дека не го земал ливчето за пратката. Тука веќе прснав од нервоза. Мн е неодговорен некогаш, не размислува и ме нервира. Се чека ја да го потсетам.:@:@:@
    Ајде назад, го зема ливчето, па па назад у Карпош, од нервоза си го зема само ливчето за пратката а сметките кој ги тркала. Па се дерев по него за да ги земе. Пошо нели, јас сум подвижен потсетник. Вчера вечер му ги барам сметките да пресметам колку треба да платиме, ги измешал со други месеци платени и неплатени.:@
    Леле ме прсна од вчера вечер...
    Многу го сакам, ептен е добар и за се ми се наоѓа, ама вака кога ќе тера инат и нема да е одговорен ми иде да го треснам од земја...
    Му кажувам башка кај греши ама егото е побитно од се.

На PUPICA, Abeja, Peco и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.363
    Допаѓања:
    261.815
    ^срце мало, алал да ви е на истрајноста.

На JuLleE, Ana Marija 1, mareane и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    Не си изнапишала глупости. Во срце ме погоди со напишаново, посебно со болдираното.
    Исто и кај мене!

Последно беше кога малата ми беше мало бебе, некој знае тука на форумов, еден период не сакаше воопшто млеко да пие, ни доење, ни ад. Никакво.
    Почна да намалува на килажа, па јас распаметена, загрижена, требаше да ја носам на испитувања, небитно тоа, помина, сакам да кажам низ пеколот минував, таа беше тука на гости и наместо да се ангажира повеќе да ми помогне, па околу син ми барем, таа искоментира дека сакала да оди, не можела да ме гледа како се мачам :x Што да и кажам на тоа.
    Морам да и го простам тоа, уште носам огорченоста во мене.

Јас пак им посакувам се најдобро во животот, од цело срце, ама болат некои работи, многу болат.
    И кога сум се обидувала да разговарам, да споделам како се чувствувам, секогаш муабет се завршувал со тоа дека не е точно, сум била љубоморна на браќата :(
    Дека сум женско па да сум била посилна во животот. Глупости.
    И колку пати кажав дека ништо не очекувам и пак одново и одново се разочарам, се ппвредам, оти најблиските бре :doh:

Те така, и јас се расприкажав, ама трн во телото ми е ова.

Добар ден сега.
    За денес ќе биде ориз и копани, и ќе правам колач со јаболки (оној со вишни што е, ама имам многу јаболки, па да ги искористам)

На JuLleE, Abeja, Ana Marija 1 и 24 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    Да си пишам и јас за чеизот па раат да бидам:rofl:
    Добив од моите нова спална соба,каква што од секогаш сакав.
    Спалната ми ја опремија комплет,завеси,постелнина,стази,лустер се комплет е од нив.Исто мајка ми спремала и ќебина,јоргани,бањарки,кујнски крпи и такви ситнурии кои многу ми се најдоа.
    Од свеки добив неколку парчина облека и нешто златно.
    Со парите од веридбата си купив се ново за во кујна,пошто немав баш ништо од страна на прибор,тенџерина,тави.
    Кој колку имал дал,колку бил во можност.
    Јас искрено би тргала пари на страна па сами нека си купат тоа што им треба,се менуваат времињата.
    Имам дома пlетеници,јамболии:tmi:така стојат,се додека не им сметаат не ги земам,не ми требаат.

@monik55 Јас си однесов што мислев дека треба,и имаат можност моите да ми дадат па пак слушам куп муабети,подобро да не почнувам,нервоза ме фаќа.
    Така да опуштисе,толку им е дометот на некои луѓе.

На Val-Dim, mareane, Barbie20 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.116
    Допаѓања:
    43.541
    Од свекрвами , чеиз го добив син ѝ ]:)
    Толку

На ред се поклони за Божик. Се мислеле да не сме си поклонувале годинава ништо. Како сакаат.
    Мене сеедно ми е.
    Само за децава ќе се спремале пакетчиња |(
    Ја ко да не сум дете |(

Мене ми е неубаво тоа делење на децата.
    Кај нас немало делби. Исто , што и за мене тоа и за брат ми.
    Кај мм е друго. Ќерката си е спастрена. Мада ако не биле родителите немала да има тоа што има сега. И го дале потребниот капитал да почне со сегашниот бизнис. И да изгради два дуќани.
    Средниот е мм. Он е и бил одсекогаш добар и успешен во се. Сам се изборил за се.
    Малиот син. Кој е една година помал од мм им е сиротинче. Таков си бил. Болежлив од секогаш. Живее на грб на татко му. Свекорми не оди во пензија. Мора да му го спасува газот на син му. Паразит.
    Заедно тераат бизнис. Сопствена фирма. И овој дење ноќе работи. А син му... епа млад е . Сака да шета. И понеделник е ден за да одспие. И вторник исто. Среда некад. Ама ние не разбираме.. он е млад. :@
    Ама со свој камен по глава. Ако му е.

И така
    Сеа легнаа да спијат , сите и деца и маж . Вчера работел по дома нешто. Се препотил и си седел мокар . Се упила цела под. Му реков пресоблечи се , ќе настинеш. :@ и не ме послуша. Сеа не му било арно :envy:
    Ко дете да чувам уште едно

Давајте кафе зошо главатаа ми прска:smoke:

На Barbie20, JuLleE, Abeja и 22 други им се допаѓа ова.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.110
    Допаѓања:
    328.808
    Vcera navecer go gledavme so mm Mehanicarot .Akcia so Dzesika Alba i so kup nadrealni sceni

Denes do 11 spievme site (facepalm) e ako de vikend e neli.Kafe,gevrecinja i povtorno film Alone in New York.

Treba da izlezam po sitnici vo grad ama me mrzi da se spremam.

Koga se omaziv majka mi mi kupi garnitura masa i regal

Sveki nisto osven banjarka

Vo noviot stan nikoj nisto
    Od luster do krpa do lazica se sami si kupivme

На Barbie20, kuc, JuLleE и 25 други им се допаѓа ова.
  17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Големите беа на шетање со баба дедо, бебуш заспа, јас усисисвач, прашина, алишта, садови.. зготвив ручече, пилешки стек, ориз, златна мешавина на путер и испеков една торта со мак и кокос. Се мислам дали уште едно кафе да растворам или да си ставам ручек, а најрадо би се сместила во хоризонтала и би гледала некое божиќно филмче.
    Два три дена веќе се поинтензивно и почесто ми се стемнува и ми се врти, баш на стани клекни промена нагло ми се зацрнува пред очи и ми отежнува дишењето :worried: Да намалам со кафе редно е :wasntme:

На Barbie20, Abeja, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.922
    Тука сум ама не сум добра затоа и не пишувам :(
    Периодов сум катастрофа, депресивна, плачлива, нервозна.. Нит ми се муабети, нит ништо.

Читкам чат-пат ама не сум расположена за пишување..

На referentka, friendy, Tajnaotrovna и 4 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.683
    Допаѓања:
    182.105
    Ден за...... ништо по се изгледа ме мрзе до немај каде
    Дури вечер имам обврска за еден повод на гости и тоа
    Планирано е за утре да се мести елка и да се кити ама некако како да ми е рано а на децата им кажав па оди сега разбери се со нив

На duffi, emkaemka, referentka и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.272
    Допаѓања:
    91.953
    Денот многу бавно ми минува...Кај мајка сум на гости.Ја гледам и и се чудам како има сила цело време да е во покрет секунда не застанува, тип топ и е се иако по 17 саати во денот работи.Ручек е секогаш на време и од двор до дома се е средено.Јас не личам на неа,иако сум млада сама си давам одмор и не се форсирам толку...Одкако знам за себе таа е таква,така и ќе остане знам.
    Никогаш досега не сум се почуствувала оделена за нешто од сестра ми,што на едната тоа и на другата.Откако се омажив и мм го гледаат како нивно 3то дете.Како за нас така и за него,се е еднакво поделено,колку се има толку.
    Да сме живи и здрави и Господ да ги поживее родителите наши и да поживеат,да се порадуваат со нас младите,само тоа ми е најважно.

На Barbie20, bittersweet, korisnichka и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.