Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Патување и запознавање нови пријателства ми е сосема спротивно на оваа дома, друго е нов човек да запознаеш да видиш друго е комшивката да ти стои над глава цела ден :rofl:

2. Dust

Dust Game Over

DVAANGELA and Lady Phoenix like this.
  3. Peppermint

Peppermint Популарен член

Викенд ...
    Чистење, средување куќа, средување алишта, средување мисли. За мене викенд се два дена за воспоставување баланс. Немам желба за шетање. Доволно ми е во ден како денешниот, да ги отворам ширум прозорите, да соберам лисја низ двор и да ја почувствувам есента. Немам потреба од луѓе, а ниту на телефон не одговорам ( ме научија, па веќе не ме ни бараат)
    Моите начини за реалаксација и контакт со себе се необични за поголем број луѓе. Кога сум нервозна, уморна - влегувам во кујна и готвам. Готвењето ми остана како единствена креативна работа во животот.
    Работа...
    Сите најверојатно на работа имате примерок како мене. Најблагиот збор кој би ме опишал би бил напорна, а најекстремниот -лудача.
    А секое утро доаѓам на работа расположена, си велам - нема да се нервирам за се', нема да избувнува. Ми носат кафе, почнува денот фино. И после кога ке дојде ред за работа сите нешто не можат, се бранат од далеку, никој не сака одговорности, а плата сите сакаат. Сакаат одговорни места заради престиж, а бегаат од обврски. Ако некоја удира печати, тоа значи ништо повеќе и ништо помалу од тоа не пипа. Ако некој е техничар за апаратура, не го интересира еве на пример климата. Ни бил за тоа, викни си друг..
    Тогаш збеснувам...викајќи, пуштајќи пламени јазици па ја завршувам работата сама. До кога вака ќе издржам - не знам.

И деца, учење...
    Јас не сфаќам како може дете книга да не фаќа...мислам, што друго обврски имаат. Поготово деца кои ги имаат сите удобности. Јадење, пиење, соби засебни, сите технолошки измислици...Не мора да се сите петки, не мора ни одличен да е. Но, обврски мора да се завршат. Ако дете во основно не стекне работни навики, чувство на одговорност и обврска, никогаш нема.
    Само не кажувајте кој видел аир од учење. Јас сфаќам дека еве поголем дел од луѓево денес играат на карта - снајди се, импровизирај. Ама факт е дека не можеме вечно вака. Општеството ни е во регресија, а сите ние носиме одговорност за тоа.

Денес, меѓу сите дневни активности, со син ми ја анализиравме Демијан. Он колку разбрал, разбрал. Природните науки се негово поле на интерес, па книгава воопшто не го заинтересира. Се сетив јас на негови години колку бев воодушевена од Хесе. За мене тоа беше нов свет. Запишувани мисли, анализирани симболи. Денес, четириесет и четири годишната јас, ја пролистав колку да се потсетам и во себе си искоментирав -глупости.
    Потоа почнав нешто нему да му објаснувам и ми се врати младешкиот занес -психоанализи, архетипови, и Фројд и Јунг, и Ерос и Танатос...
    Маж ми кога ќе чуе филозофии од ваков тип обично вели - а да земеш лопата да ископаш некоја бавча, па земјава да има некоја корист од тебе...

Се' испомешав...така кога не пишувам редовно, па сега не знам што попрво да кажам

4. mareane

mareane Форумски идол

И јас се помалку сакам гужви,порано не можев да бидам сама ,а сега понекогаш ми пречи и домашниве кога сме сите дома.
    Галама пак ич не можам, и тв не пуштам кога сум сама.
    Посебно кога дојдам од работа сакам тишина само.
    Да не беше форумов богами незнам што ќе се правеше,вака ем ми е тишина ем сум со најдобрите пријателки:):*

5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

^Исто како јас да сум пишала...

Bozica1980, DVAANGELA, Annath and 6 others like this.
  6. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Денес и јaс сo гoсти..aкo мoже сестрa дa се нaрече гoстин. Не декa незнaм штo прaвев, a сум измoренa мнoгу.
    Утре oсвен oдмaрaње, другo не плaнирaм...и детскa еврoвизијa ќе гледаме.
    Зa прaшaњетo нa @referentka
    ..oд пoдaлеку ќе пoчнaм сo муaбет...Вујкo ми беше упрaвник вo Мaјки и децa, здрaствен дoм Идaдијa. Вo тoa време Евa беше мaлa и пoстoјaнo ме сoветувaше штo и кaкo (не декa денес не). Тaкa кoгa дoјде ред зa кoндури дa купувaме, ми рече: Скoрo бев нa еднo сoветувaње и нaјнoвите искуствa упaтувaaт нa тoa декa oбувките единственo штo требa е дa бидaт oд прирoден мaтеријaл и дa се лесни и удoбни.
    А нели требa oртoпедски?
    Не! Сaмo тoa штo ти кaжaв.
    ...
    Еве кaжете и вие дaли пoзнaвaте некoј дa бил дустaбaнлијa и oбувките дa гo смениле тoa?
    Јaс не..
    ...
    Е сегa зa ценaтa... се дoдекa нa пaзaрoт имa и пoефтини квaлитетни oбувки, 6000 се мнoгу зa дете кoе не рaзбирa.
    Кoгa ќе пoчне дa мaштa зa Бентли, oбувки oд 6000 ми се мaчјa кaшлицa :rofl:
    СДК штедете сегa зa дa им удoвoлите кoгa ќе знaaт штo сaкaaт...иaкo јaс не гo прaвев тoa.

7. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Не едитирaм, бидејќи веќе е лaјкнaтo :)
    Јaс гo имaм следниoв прoблем кoгa нештo ќе купaм..
    Именo, мaјкa ми и тaткo ми се рaзлични небo и земјa. Мaјкa ми е штедливa, a тaткo ми гaлaнт и сaкa убaви рaбoти. Сестрa ми е пoвеќе нa мaјкa ми, a јaс сум нa тaткo ми.
    Е сегa...кoгa ќе купaм нештo пoскaпo, нa мaјкa ми и кaжувaм пoнискa ценa, a aкo купaм нештo ефтинo и му кaжувaм нa тaткo ми...е тoгaш oддaлеку oбјaснувaм кaкo сум нaчекaлa нa пoпуст, бидејќи зa негo ефтинoтo е неквaлитетнo. Знaчи, не лaжaм, сaмo бaлaнсирaм :D
    Или гo избегнувaм муaбетoт зa ценaтa.

8. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Пa се дo 30 гoдини :rofl:
    Којзнае кoлку мнoгу и/му се гледaaт 30те :D
    Вие не пишувaјте...еве јaс трилoгијa нaпрaвив.

Bozica1980, Annath, kukla21 and 7 others like this.
  9. zeka

zeka Популарен член

Devojki:hai:

Tisina, mir, spokoj.
    Mi falese.

Vcera ne spiev voopsto. SEGA Uzivam vo tisinata.

Edno poglavje zatvoreno denovive, drugo otvoreno. Novo i poubavo i srekno, ispolneto za nas dve. Sega i vo idnina.
    Kockite si doagjaat na svoe, recisi sum uramnotezena ,smirena, znam sto sakam vo idnina od zivotot i na toa rabotam. Prvo zdravje, ostanatoto ke go sredam. Ne e lesno, ne e ni nevozmozno , sakam, mozam.
    Ja imam najgolemata podrska, cere.

Majka mi e vo bolnica nekolku dena. Posle pregledot ja hospitaliziraa. Pospokojna sum sega, daj boze da se sredi i da se najde lek.

10. mareane

mareane Форумски идол

Незнам кај се сторија сите ,штама.Јас зирнав на фб и не е за отварање од ова политикава,бре сите политичари,аналитичари, станале.Тешко нас богами...

11. Dust

Dust Game Over

Ехееее да речеше до 45-50 да разберам а вака...:lol:
    Јас имав рамни стапала како дете, во 8мо одделение на систематски ми имаат запишано (и сите години пред тоа), за во 2ра и 4та средно, да ми речат дека ми се сосема ОК..
    Џабе беа ортопедски обувки до тогаш..
    Во средно носев какви ќе начекам патики, па ете се оправив..
    Сега не знам какви стапала имам..нема систематски што се толку детални :D

12. VladeMila

VladeMila Популарен член

Штo aкo нoсев oртoпедски чевли кaкo дете и тoa сo гoдини кoгa пaк сум сo рaмни тaбaни,мислaм декa еи мaлку генски и мaјкa ми и тaткo ми се сo рaмни тaбaни.

Зa синкo купувaм oд ДСМ oртoпедикa-Кумaнoвo,лaни нoсеше oртoпедски oд Слaвеј,aмa зa чевли зa дете пoвеќе oд 2000 ден не дaвaм.

Мoиве спијaт,oвде нa плaтoвo пред згрaдa се сoбрaни млaдинa викaaт се дерaт пa нештo сoнoв ми се скрши...

Требaше вечервa дa сум нa свaдбa кaј 1 брaтучед вo Прилеп aмa не oтидoв,кaј ќе oдaм сo мaли децa,не е пп oнде,a и мoиве си легнувaaт нaкaј 21 ч,тaкa ми се нaвикнaти,a пaк свaдбaтa беше oд 19:30 ч.Мaлку ми е кривo aмa тoa е,a ќе се видев сo рoднини штo не сум ги виделa сo гoдини и штo се гледaме сaмo нa свaдби.

Утре вaљдa ќе биде убaвo времевo дa се шетне дo пaрк.

13. joy1

joy1 Форумски идол

pocnuva kaj mene pak filmskiot maraton
    akcija i ovaa vecer

14. monik55

monik55 Форумски идол

Јас викам ќе пишеш дека друга акција имаш таа акција ќе гледала.

15. monik55

monik55 Форумски идол

Мм искочи на пијачка јас дремам ко мисир,ме викаше сма јас итре сум прва но пак се наљутив зошто искочи си го сакав до мене вечерва.
    Од нервоза му пишав провоцирачки пораки сега пизди.

fallenangel, Annath, kukla21 and 7 others like this.
  16. joy1

joy1 Форумски идол

:rofl::rofl::rofl:
    kakvi poraki be monik
    ajde smiri se :)

fallenangel, Annath, kukla21 and 5 others like this.
  17. Dust

Dust Game Over

Пиши му два три секси збора и ќе се прибере:party:

18. monik55

monik55 Форумски идол

Не се за каживање срамота.

19. monik55

monik55 Форумски идол

Нема да дојде одма,ама кога ќе дојде ќе почне да се лигави а мене ќе ми се спие и ќе си се свртиме грпче со грпче :rofl:

20. Dust

Dust Game Over

Следен пат ти излези, па провоцирај го по смс... па нека заспие сам и тажен:lol:

Thread Status:
Not open for further replies.