Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Не си компетентна овде да коментираш, затоа напушти ја темава.

2. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Te molam bez takvi kvalifikacii i off-topici. Forumov ne e zamislen za toa.

3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Добро утро!Штом ви пишувам значи не ме одува ветрот.Еј,мене толкава ,одвај успеав да ги раширам алиштата.Не за друго ми ја расипа и ноќната фризура.[​IMG]
    ММ сабајле во 5 застанал и се крсти,сум плачела во сон а не се сеќавам на ништо.Знам само дека се вртев во креветот како раженче на скара до ниедно време.
    Мислев да излезам ама ветров и дождов ме разубедуваат.
    Изгледа денов ќе биде само за [​IMG]

На bittersweet и Elissa им се допаѓа ова.
  4. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Денов е баш само за спиење... ете таман утре ќе искористам. Иначе се слагам со Далерон, стварно ми се без врска овие акции на пошумување во произволно време од годината. Секако дека мора да се пошумува (тоа откако сите дрвја низ градов ги исекоа), ама сметам дека тоа треба да го прават стручни лица, а не ученици што прв пат во живот дрвце во рака фаќаат... ама тоа е...

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Денот за спиење ќе биде и за мене... ноќта долга, неспана, некои чудни соништа... Ужас.

6. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    @darcy Za zal mora da posvetime vnimanie na ekologijata Darcy. Te razbiram deka e tesko da se prilagodime i da posvetime vreme za drvcata vo vreme i termin sto drug go opredelil. No od druga strana covestvoto i prirodata dozivuva kriticen period. Eve seti se samo lani kako voopstvo nemase sneg, osven na planinite. Nasite deca ke rastat bez da uzivaat vo ybavinite na snegot. Zamisli, ke stanat kako grckite deca, sto ne videle ili pomirisnale sneg. Nema da gi znaat ubavinite i uzivanjeto na krckanjeto na sveziot sneg koga se razgazuva. Ah, zalno e kolku si ja unistivme prirodata vo makedonija. Treba kolko tolku da se potrudime da malku da ja razzelenime nasata tatkovina, nasiot dom. Treba da im obezbedime na idnite generacii odrzliv i kvaliteten zivot. Te razbiram vo revoltot za sadenjeto od strana na deca i nestrucni lica. No od druga strana toa doprinesuva za podiganje na svesta kaj mladite generacii i ubava idnina za makedonija. Zatoa ajde site da se potrudime da posadime po edno drvce.

7. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.835
    Допаѓања:
    101.325
    Ова за пошумувањето...идејата е добра реализација 0.Мислам дека перат пари на таков начин,нели тие садници мора некој да ги обезбеди .А тој што ги обезбедува сигурно не сум јас и не му е битно дали ќе се пошуми нешто навистина.
    И за стручното садење се сложувам,на ридот во моја близина не се фати ниту едно единствено дрвце.Само се фрлаат пари а не се гледа резултатот.
    И тие треба да ги следат временските прилики.Од толку убави денови утре одбраа.Замислете да е како денес,студено и врнежливо,секој ќе гледа да му помине редот и да бега.Фрлени пари во ветар.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.898
    Баш така. Живеев близу Водно, и мислам дека силувањето на планината што беше направено (и сеуште се прави!) не може да се плати со никакви пари. Се исекоа децениски дрва и сега со кревки гранчиња ќе ги надокнадиме? Садени во декември? На толку акции за пошумување, ако вредеа и се фаќаше бар секое трето дрвце, до сега ќе се зголемеше шумскиот фонд - а завод за статистика вика дека тој опаѓа континуирано. Ама некој многу убаво се обогати.
    Важно утре ќе останам дома и ќе спремам ребра :) Мм ќе биде изгледа на работа, јас таман имам време за одмор, и ете за ручек што се спрема подолго од 45 минути...

9. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Taka e Darcy. Vo pravo si i ti. Ne e razumno i vaka sto se pravi. Spored mene treba da ima poveke akcii vo tekot na godinata. Ne vaka kampanjski. Koga ke go vidam Vodno kako se pustosuva, mi idat solzi na oci.

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Добар ден спанки! Ајмо, разбудете се! 8)
    Мене ова ѓумбиров ме држи вака будна посабајлечки, иначе ќе заспијам на биро. Ама имам работа, немам кој да ми ја заврши, морам јас. Картони, дневници, сметки, набавка на материјали.... весело почнавме...
    ќе ве читкам штом ќе можам, да завршам ова дури не дошол некој :)

На bittersweet, ozbilnazena и galapce им се допаѓа ова.
  11. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    колку дрвца сте засадиле вие ама што биле успешни.еве јас на пример утре не садам дрвца бидејќи за мене ова е само губење на време.јас садам дрвца кога им е време за садење, сабота или недела, и тоа не го ставам како пропаганда на телевизија зошто мислам дека е нормална работа исто како и тоа дека треба да си измијам заби и да се облечам за да излезам од дома. а за тоа по градовите зошто нема дрвца би ве прашала следново.па треба да изберете или дрвца или згради, двете не може.

13. mamaMace

mamaMace Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    164
    има јас вчера земав за малото со пепа прасе за 350 денари и уште едни со спајдермен за 290. ме праша продавачката дали сакам да ми покаже од тие на акција што им се или пак нешто конкретно барам.
    А за спиенјето е да ви се пофалам се изнаспав.таман ќе беше да не морам на работа да одам ама ајде.

14. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    @mamaMece vo pravi si za vremeto za sadenje. I jas ne sum mnogu za toa, no od druga strana i toa ima poxitivna steana bidejki gi pottiknuva lugjeto ako nisto drugo barem da se zaprasaat za ekologijata vo makedonija. Seuste svesta po ova prasanje treba da se nadgraduva. Vo odnos na gradovite potpolno si vo pravo. Vakvata stihijna urbanizacija sto gi unistuva i onaka malkute oazi na cist vozduh e porazitelna. Se namaluva kvalitetot na zivotot i zdravjeto na lugjeto. Mi doagaat solzi na oci koga ke vidat kako se unistuvaat zeleni povrsini za da se izgradi zgrada. Za sreka ziveam vo kuka so golem dvor i naogam uteha vo drvcata i rastenijata sto si gi imam zasadeno.

15. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.414
    Слободно да ја прекрстиме темата во садење трупци.
    Тешко на земјата што ги држи.
    @lunicka Стани мор да метеш!!! Ако нејќеш да метеш ПРСКАЈ.:rofl:
    Да ви кажам жени се попишав од сабајле со ова пописов. Ех каде е крајот на годината. Овој Климе сака да ме измачува, ама не се давам јас така лесно.
    Да се вратам на прскањето. Прскам и јас како и мnогу од вас со црево, со разни средства, ама никогаш не сум прскала со Параскева. Може сум заостаната не знам:?:
    Ќе си умрам ненапрскана. Море ај се помочкувам по малку кога кашлам оти пуста старост мускул попуштил.
    images (3).jpg

Внимавјте каде ги криете пиштолите.:lol: :lol:

images (5).jpg

Последна измена: 2 декември 2014
    На bittersweet, galapce, WORRIED.BT и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Dobro me potseti na gjumbir. Od koga ne sum probala. Bas e ubavo. Ke si kupam denes gjumbir ke si napravam caj. Mmm edvaj cekam da ja osetam povtorno aromata.

17. Acisal

Acisal Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    165
    Inaku i zelen caj e dobar za rasonuvanje. Plus ja podobruva koncentracijata vo tekot ba denot. Samo malku blantav vkus ima, ama so med i limunce i toa se nadminuva :)

18. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.067
    Добро утро, те. добар ден е веќе :)
    Јас си поспав до 10, дури 10 веќе поминаа, мм со малиот, сега излегоа надвор, сама сум дома и уживам во мир и тишина :rock:

Деновиве пак бев зафатена, имав некои гости и сега треба да се вратам во нормала.
    Сакам луѓе, ама мене како интровертен тип ме исцрпуваат многу дружења и муабети. Иако во друштвото многу зборувам, обично после дружење се чувствувам исцрпено. |-) Затоа и тука не ви пишував, се истрошив :talk:

Сите ве прочитав, мило ми е што сте добри сите. Ајде частам :coffee: и хоум мејд колачи со вишни :D

На NoellePage, bittersweet, ozbilnazena и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.008
    Ех па и ти, каков блантав вкус. Мене ми е омилен така чист, без додатоци. И за бутките е добар, не само за расонување. Што дек имам вишок, немам целулитче :emo:

Скај, за мене две парчиња од колачите. Кога веќе не јадам благо, барем вака виртуелно ќе се заблажам. Нема да се здебелам:D

На Sky-butterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.816
    Допаѓања:
    61.919
    Пошумувањето на државава е супер замисла. Но, нема секој таква среќа утре да не е на работа и да оди на пошумување!!! Откако знам за акцијава јас сум на РАБОТА!!!
    Инаку, некој го спомна Водно и состојката со тамошните дрва!!! Жалосно е што се уништија толку многу стари садници и се изградија зградурини!!! Па после ќе се чудат што се свлекувало земјиштето!!!
    Пред повеќе од 60 години отселени се две села (читај уништени) - Горно Водно и Долно Водно, за да се добие Национален парк Водно!!! Тогашните младите жители на овие села и ден денес раскажуваат како со присила биле отселени од родните огништа!!! Куќите им биле срушени, нивите платени колку да се рече дека добиле пари, гробиштата дислоцирани, па дури и црквата им ја срушиле!!! За среќа пред неколку години на темелите на старата црква се изгради нова - Св. Мала Богородица!!! Така старите Горно Водњани можат барем на едно место кое го паметат од детството денес да се состанат и со солзи во очите да се присетат - овде беше мојата куќа, онде игравме криенка, таму беше нашата нива со костени...
    Убаво е да се пошумува, но не за сметка на претходно УНИШТУВАЊЕ на старите дрва!!!

На SV1911, do-re-mi, kukla21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.