Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Na masa so casovi muabetevme i se drzevme za raka:tmi:go setavme kuceto:lol:se vozevme so casovi vo kola i si ja vrtevme nasata pesna:lol:ke dojdese vo polnok da mi se isplace,go sovetuvav kako sestra:^)od jutra do sutra bevme na viber:mm:mu pustav,mi pustase pesni na mob vo stilot "da te pozdravam":D...
    Ednas samo ke padnese baknez,filmski:!:ama samo se doprevme so usnite i tuka zastana se.

Bese presreken koga mi se poklopija kockite so Pupo,jas uspeav da go ubedam da si dade doma uste edna sansa...
    Na kraj,sepak,se razdelile.Mi se javi da mi kaze.

На Peco, Barbie20, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
  2. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.037
    Здраво девојки... Прво да почестам торта за синко први IMG_6687.JPG
    Денес му е роденден, ама го славиме од саботата...
    Прво со друштвото, па со роднините, па со девојката :tmi:
    Среќна слава и именден на сите што слават денес :f:

За помагањето... Помагам, помалку ми помагаат, но не ставам на кантар :tmi:
    При спремање на различни прослави сум помагала на најблиските, ми возвратиле, некои повеќе, некои помалку. И на работа помагам, ама ретко кој ми возвратил :^) Сум имала можност да помогнам и за вработување, но тоа одма ми го заборавиле, ни едно „благодарам“ не слушнав од една личност, секави ги има... Кој колку може помага, но некои сакаат само да им помагаат! Така им е полесно ]:)

@Dust уште синоќа кога најави таинствен гостин помислив на нејзиниот новозапознаен „пријател“ (fingers)
    Знае таа како треба со мажите... Еклерите ептен и се погодиле :clap:
    Старите рекле „љубовта иде преку стомакот“... Во право се :mm:
    Уффф @Dust... Овој некој упорен ми се гледа 8-|
    Не дозволувај вакви изјави да те исплашат!!! Не го „сечи“ веднаш :!:
    Дај му шанса на човекот да се искаже, а и да се покаже :tmi:

@PUPICA ме изнасмеа со изразот „случки од прошлиот живот“ :lol:
    Дааа... во право е, сите случки пред бракот и децата се како нешто што сме го преживеале во некој друг живот, нешто што било убаво, ама толку оддамна :tmi:
    А што би било, кога би било... Не можеме да знаеме, поминатите времиња и настани се поминати!

@V.odolija лесна бременост :hug:

На Peco, Barbie20, Annath и 21 други им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.626
    Допаѓања:
    181.667
    Бев средношколка изпаѓавме големи екипи од женски и страшно многу пиевме мислам изпаѓавме само да се наредиме со текили у тоа време беа ин
    Убав ,висок ,скоцкан тип запознав и почнавме да се дружиме а покасно и врска долги тел повици,шетања,бегав од час и кај он и јас со него
    После добри 2-3 месеци дознав дека е женет
    Ми се сруши светот а премногу го сакав.
    Се гледавме некои си година дена и после најдругарски се разделивме пошто немав иднина со него никаква му го кажав тоа и прифати се ок
    Сега го гледам често уште е среден и добро граден типски облечен и се држи доста добро има свој бизнис и е доста успешен по едно здраво разменуваме
    Он е за мене нешто свето ,човек кој ме научи вистински да љубам,и засекогаш си има посебно место во моето срце

На Annath, mareane, V.odolija и 11 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    ^Go probivme ledot;)
    Ke prodolzime verojatno utre...
    Belkim ne sme samo nie nemoralni|(:D

Dobra Vi nok,dobri lugje:hai:

На Peco, Barbie20, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.626
    Допаѓања:
    181.667
    неморалните сме ние сеа тука утре сабајле сите ке се светици хахахаха

На Peco, Annath, fallenangel и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Рекламии..

Сте порачале ли? Меки ли се? Топлат ли?
    FB_IMG_1479771270689.jpg

На Barbie20, Lady Phoenix, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.711
    Според мене не е неморално ако после долго време дознаваш дека е женет. Неморално е да му се "пикаш" а да знаеш. Не сум имала такво искуство, но имав еден другар, кој премногу го сакав, а подоцна ми кажаа дека и тој ме сакал,ама и двајцата бевме премногу срамежливи да си признаеме. Го немам видено откако завршивме средно, замина странство на факултет. Го "манијачев" на фб пред некој ден,сеуште е таков убав и мил...

На Peco, Barbie20, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.825
    Допаѓања:
    62.037
    Зошто неморални :^)
    На секоја девојка може да и се случи „врска со оженет човек“!
    Не е виновна девојката што „шизикот“ сака да изигрува дечко заборавајки ги сопругата и децата дома :punch:
    Не е виновна што се занела во финиот надворешен изглед и по слатките зборови...
    Секоја од нас сака да слушне убави љубовни зборови и да осети топла прегратка :tmi:
    Виновен и неморален е оној што „подзаскрил“ дел од својот живот и се претставил како „дечко“ :punch:

Јас немам „неморална“ приказна :tmi:
    Да не помислите се правам „светица“ де :D

На Peco, Barbie20, Annath и 12 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Добра вечер, да шкртнам некој збор...

Штотуку се вратив од вечера,ми тргна виното, се расфилозофирав, тешки муабети паднаа :tmi:

ај да видам вие што сте ,,филозофирале,, :lol:

Си правам, често, знам и да забегам, за се од горе споменато. 2 пати ради гласно размислување се отеравме со мм у пм, додека не сфативме дека само претпоставуваме, планираме, дека не е тоа реална ситуација

Кое е на акција со нешто гратис тоа го купувам. Имам пишувано и овде дека сум слаба на акции и попусти. Ќе ви сликам некогаш да видите колку сум ,,слаба,, Од елит влечки имам неколку пара, и апостолки и домашни влечки :lol: од другите претежно филџани и кутии за кафе и шеќер. Коа сакам цела куќа да ми замириса на кафе тогаш од семкара што ми е во близина купувам свежо мелено кафе.

Со женет не, со зафатен да. И знаев и гајле не ми беше. Мене во моментот ми требаше авантура, нему ваљда промена, разбивање монотонија, што ти ја знам... он вараше и си уништи долгогодишна врска, јас немав никој тогаш, не ја ни познавав па да ми биде жал, свесно гледав да не размислувам што ако сум јас на нејзино место. Беше убаво додека траеше и заврши. Типот е со друга, али со сигурност знам дека ја вара од време на време и оваа девојка. Не знам можда да бев повозрасна, посериозна немаше да се впуштам во таа авантура ама тогаш со тој ум, така постапив, некаде околу 18 години бев.
    Дајте ми и мене медаља, еве и јас признав дека не сум светица. :rofl:

На papillonP, Peco, Barbie20 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Мене ова најмногу ми се допаѓа.
    Некогаш знам и Kafe C да земам. Последно дома имавме (некој го донел) Grand Aroma и некако препечено ми делува.

Туку сега кога спомнавте кафе, ми текна да прокоментирам. Кога некој ќе ми донесе евтино кафе, малку и се навредувам. Еве не мора да бидат 200 грама, нека бидат 100, ама земи од поскапото. Барем јас на тој принцип работам. За било каков подарок и да се работи. Кога веќе давам пари, поарно помалку или помала работа, ама саглам да е.

За акции не зборувајте, од пасти за заби, до гел за тушање, сјај, прашок и те како менувам. Ама за кафе неколку пати се излажав и веќе не менувам.
    Последно во Рамстор пазарам, ама од оние производи што добивате повеќе поени на картичка. Пример купив хулахопки, дезадоранс, оние за во wc и ред други работи. Нареден ден отидов и си ги искористив поените, а не беа баш малку. :D

На Barbie20, Annath, Esmeralda-MD и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    го има по маркетите со гратис даска, убава е, можеш и како подметач да ја искористиш коа сакаш нешто жешко да стаиш на маса :rofl:

На Barbie20, Annath, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Sesil афала ти, ама погоди: јас веќе ја имам. ^_^ Даската излезе 5 денари и не ми се испушташе. Ја ставив (читај заглавив) на ѕид во кујна и фино изгледа. :D

На Barbie20, Annath, Lady Phoenix и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    а со Ц кафето има кутија гратис, ама кутиите од grand aroma се поубави :rofl:

На Barbie20, Annath, Lady Phoenix и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Sesil е баш денес ја видов акцијата, така висока е, правоаголна. Јас имам кружна, со онаков механизам се затвара, Гранд е, не ми текнува кој тип. :D
    Памтиш цени? Јас точно знам што сум купила, од каде, колку пари. Од шампон, па се до чизми или телевизор. Добро, не купив јас телевизор, ама знам колку пари го купија моите. :D

На Annath, Lady Phoenix, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    памтам и цени и од каде, и разлика во цени споредено со сличен производ (facepalm) :rofl:

ваква ли?

Последна измена: 22 ноември 2016
    На Barbie20, Annath, mareane и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Sesil се најдовме. Исто и јас. Во принцип Кам и Стокомак се најевтини, па таму пазарам. Зошто некој да се богати на мене? Сите ги печалиме парите, па и не баш така лесно.
    Не ми е проблем да одам 5 или 10 минути плус кога пазарам повеќе работи. Кога ќе сумирам, 1 ваму, 4 таму, 2 онаму - ете ти 100ка.
    Најмногу од се ги мразам оние маалски продавници. Ај што е поскапо за 10-15 денари, па и тесно е, мора да внимаваш нешто да не закачиш со ташна, продавачката над глава ти стои, абе склет да те фати.
    Кај мене има една продавница и пиљара во едно, речиси цел тротоар е зафатен од гајби за овошје и зеленчук, внатре има само пола метар патека за движење, продавачка и толку. Останатото е едно врз друго. Преку лето, на сето тоа додади ги мажот и жената - газди, ќерка им со детето и нивното куче, плус синот а некогаш и швалерот (сметководител им е). :tmi:

На Barbie20, Annath, mareane и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Јас во маалска продавница не паметам кога влегов последен пат. Има доста маркети поголеми во близина, ќе си разгледам, споредам и земам на раат. Ако се предомислам додека стигнам на каса го враќам и земам друго. И при тоа не ме гледа продавачката попреку ко светот да сум го срушила врз неа. Оди во маалска продавница побарај да разгледаш 2-3 производи на крај земи нешто сасвим трето, погледот на продавачката ќе ти остане врежан у сечање :D

На Barbie20, Annath, ALISA0000 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @Sesil е баш така. Еднаш во една маалска продавница влегов и побарав датумот на млекото да го погледнам, жената се увреди. Среќа не влегов кај мене, инаку веќе немаше ни за мастики да влезам. :whew:

Иста приказна и за бутициве. Ако пробуваш а не купиш, аууу ни чао не кажуваат. Јас разбирам дека работат за минимална плата, ама крај краева ако не им се работи, други девојки едвај чекаат. Па и не е толку лошо де, топло е, облека е во прашање, само да дипли и закачува треба.
    Еднаш во бутик видов на излог ептен добар фустан, баш како што замислував и влегувам да пробам, ама мојот број да ти бил облечен на куклата и ме праша: Мислиш ли да го купуваш да го соблечам или онака ќе го пробаш? И реков: Аха во слободно време шетам низ бутици и се соблекувам оти ми е забавно да пробувам фустани. Си излегов. :emo:

На sanjaeva, Barbie20, Annath и 10 други им се допаѓа ова.
  19. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.791
    Допаѓања:
    323.763
    Dobro utro
    Da se cekiram...
    Mora nekoj i tezgata da ja otvori,neli.
    Pomina mesecov ej!!
    I godinava.
    Ubavi denovi doagjaat samo nekako izborive ja krsat atmosferava.
    Vi posakuvam ubav den da imate,bez nitu edna nervoza.

Odam po medalji..imalo na popust:rofl:..mOre i dali ima neznam,potroseni ke da se.:devil:

На emkaemka, papillonP, Peco и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.349
    Допаѓања:
    261.662
    Во 6 за срамни работи не иде да се пишува @PUPICA не дека имам ореол над глава :)

На Peco, Barbie20, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.